Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Jhonny06:] Nem, nem fogok reklámokat nézni (téma lezárva)

Hozzászólások

(#2) Cucuska2 válasza #20749568 (#1) üzenetére


Cucuska2
őstag

Egyetértek veled, nincsen ingyenkonyha.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#3) Tuomas


Tuomas
addikt

Én nem értem miről van szó, nem látok reklámokat.... :F Oh wait... :DDD
Mellesleg tisztelem a ph!-t annyira, hogy havi egy sör árával támogassam az oldal működését, reklámok ide, reklámok oda. Sőt, még önként (jópár társammal együtt) segítem is a fórum működését, tg-ként és ármesterként, nézzenek már oda...
Nekem csak az a fura, hogy emiatt itt hisztizel, amelyik oldal működésével bajod van. Ott a fb, vannak biztos tuti kis csoportok, oda még ez az asztalcsapkodós stílus is jobban megy.
Ha már a kávézós példát írtad, gondolom semennyi jattot nem adsz ott, vagy a rendelt pizza mellé sem, mert ugyebár a futárok, meg a pultosok vállalták azt a munkát amiért a fizetést kapják. :U
Hm fura... No mindegy, további jó fórumozást, cikk olvasást, blogolást meg minden, élvezd ingyen nyugodtan, mert az neked alanyi jogon ingyen és bérmentve jár.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4) Intruder2k5 válasza #20749568 (#1) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"A PH! vállalta, hogy ingyenes tartalmat szolgáltat."
Ez most is így van.

Te pedig a regisztrációd során elfogadtad az ÁSZF-et, annak II/13.-mas pontjával együtt, ami így hangzik:
A Szolgáltatásban megjelenített hirdetéseket és a látogatottság auditálását a Felhasználó nem blokkolhatja, ehhez segítséget nem kérhet és nem adhat a Felhasználói Tartalomban.
A blokkolással ezt te megszeged. Akkor most kiben van a hiba?

Bocs Aweriot, nem Neked akart válasz lenni.

[ Szerkesztve ]

(#5) elder troll válasza Intruder2k5 (#4) üzenetére


elder troll
senior tag

Tippre ez még nem szerepelt a regisztrációjának időpontjában az ÁSZF-ben, amit elfogadott. Vagyis ez ilyen egyoldalú szerződésmódosításnak néz ki, így ezzel nem feltétlenül érvelnék.
Ha holnap beleírják, hogy minden vagyonod a prohardver kft-nek ajándékozod, ha be mersz lépni az oldalra, stb...

[ Szerkesztve ]

(#6) Intruder2k5 válasza elder troll (#5) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Biztos bele fogják írni. Egyébként meg ha valaki nem ért egyet a módosítással, akkor van lehetősége lépni. Ez más szolgáltatások esetén is így működik, ha pl. a DIGI módosít és neked nem tetszik, akkor mehetsz nyugodtan a Telekomhoz vagy a Vodához. De megkérdezni nem fognak, hogy mit szólsz hozzá.

(#7) Tuomas válasza elder troll (#5) üzenetére


Tuomas
addikt

Tehát ha a google, a facebook, a bankok meg hát kb minden szolgáltató változtatja időben az ÁSZF-et az rendben van, csak a ph-n nincs, mert az egyoldalú szerz.mód. Ühümm, ok, köszi.
Megjegyzem a fenti esetekben is vagy elfogadod az új feltételeket, vagy nem használod tovább.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#8) Intruder2k5 válasza Tuomas (#7) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Vagy szarik rá, és nem érdekli, de használja tovább. Itt most ezért kardoskodnak egyesek. Szóval van bőr elég vastagon...

(#9) fogtunder válasza elder troll (#5) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Azért ne akarjuk már ezt úgy kezelni, mint egy fizetős szolgáltatást, ahol tényleges PTK által szabályozott szerződés van életben. Van egy site, a használatának vannak feltételei, nem fizetsz érte, nincs hűségidő, ha nem tetszik, nem használod, ennyi. Nem kell túldimenzionálni és főleg nem kell emiatt rinyálni, ahogy a kolléga tette.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#10) ollie


ollie
MODERÁTOR

Az megvan, hogy a kávézóban készpénzzel fizetsz, itt meg a reklámok letöltésével? Vagyis, ha ragaszkodsz a kávézóhoz, a reklámok blokkolása olyan, mintha a kávézóban nem fizetnél a kávéért (nem a borravalóról van szó!), és még neked állna feljebb, hogy pénzt kérnek érte.

***

(#11) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

"Ha máshogy nem tud működni, akkor meg kell hozni a döntést, hogy vagy lehúzzák a rolót, vagy fizetőssé teszik. És akkor majd szépen mindenki eldönti, hogy megéri-e neki az az X ft, amit fizetni kell a használatért."

1. de hát most is lehet fizetősen, reklámok nélkül használni, ott a tagsági
2. de ha fizetés helyett inkább reklámot nézne valaki, azt is lehet

nem világos nekem, hogy mindezért rohadjon meg a ph, de ha a második lehetőséget eltörli, akkor faszagyerek. :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#12) elder troll válasza Tuomas (#7) üzenetére


elder troll
senior tag

Egy szóval nem írtam, hogy rendben lenne az egyoldalú szerződésmódosítás, csak arra utaltam, hogy ez elég harmatos érv jelen esetben.

Én is előfizettem azzal a nem titkolt reménnyel, hogy egyszer még értelmes cikkeket olvashatok ph hasábjain belül (pl.: fLeSs, Oli, régi Abu), mert a mostani rögtönzött "újságíró" által publikált cikknek álcázott reklámok kivágják nálam a biztosítékot. Azon már a szemem sem rebben, hogy fals eredményeket publikálnak, és a grafikonokat kb 1 percig nézve észrevettem a hibát a történetben.

[ Szerkesztve ]

(#13) Intruder2k5 válasza elder troll (#12) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Alakul ez... És lassan eljutunk a náci moderátorokhoz is, ami mindig a vége a hasonló topikoknak.

(nem általad, csak úgy általában)

[ Szerkesztve ]

(#14) Parci válasza elder troll (#12) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

melyik ez a cikk és ez a grafikon? (cikknek álcázott reklám nincs, eleve törvénytelen)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#15) bazsi83vp


bazsi83vp
senior tag

Az oldal a reklámokból és a fizetett cikkekből/tesztekből él, a kávézó pedig a szolgáltatásból és termékek érékesítéséből.

A példád azért nem a legjobb, mert a reklám az biza a termék ára lenne és nem a borravaló.

A borravaló és a hálapénz az az a plusz jutalom, amit azért adsz jó esetben egy konkrét egyénnek, mert messzemenően elégedett vagy a szolgáltatással. Mondjuk mint mikor itt verbálisan megsimogatod a szerző fejét, hogy igényes volt a cikk.

(#16) elder troll válasza Parci (#14) üzenetére


elder troll
senior tag

grafikon
A fogyasztás/teljesítmény mutatót egy hibás teszttel prezentálták többször.

reklám
A szerző még le is írta, hogy ez egy szponzorált cikk.

(#17) Tuomas válasza elder troll (#16) üzenetére


Tuomas
addikt

Akkor az nem cikknek álcázott reklám, hanem szponzorált tartalom, elvégre "A szerző még le is írta, hogy ez egy szponzorált cikk."
Tőled idéztem. :DDD

We were here

(#18) elder troll válasza Tuomas (#17) üzenetére


elder troll
senior tag

Elszólta magát a cikkíró :)

[ Szerkesztve ]

(#19) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

KELL a logout, ennyi :) Kit érdekel, hogy ott az a **** idegesítő alza manó a tetején... olvasás közben úgy se látszik. Szerencsére itt nincs hangja. Írni kéne egy alza manó gyilkolászós játékot, szerintem kapós lenne...
Sok sok segítséget lehet itt kapni a fórumokon, kár lenne érte. Ennyi reklám nem sok.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#20) Parci válasza elder troll (#16) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

meg kéne kérdezni synthitől, hogy mit értett szponzorált cikk alatt, mert konkrétan fingja sincs, hogy miről beszél. pontosabban akkor fingja sem volt, hogy miről beszélt. :(((

(de így már értem a felháborodást, ami jogos is. más kérdés, hogy nincs ilyen formában szponzorált tartalom, a terméket a cég adta, hogy teszteljük (mint kb. minden terméket), de onnantól nincs beleszólása semmibe, soha nem is volt, soha nem is lesz)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#21) Tuomas válasza Parci (#20) üzenetére


Tuomas
addikt

Ennyi erővel akkor a tesztek 90%a "szponzorált tartalom" lenne. :DDD

We were here

(#22) Intruder2k5 válasza Victoryus (#19) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

:R

Így van. Az elmúlt ~11 évben szerintem nem volt nap, hogy legalább átolvasni a kedvenc topikokat ne néztem volna be. Nagyon szarul érintene, ha egyik napról a másikra nem lenne többet, nehogy már ez fájjon, hogy kikapcsolom a blokkolót.

[ Szerkesztve ]

(#23) Parci válasza elder troll (#18) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

el, csak nem úgy. össze-vissza beszélt valamiről és most (vagyis hát azóta) mi szívunk miatta. nem is értem. :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#24) 8th


8th
addikt

Már réges-rég megléptem volna a vezetés helyében, hogy reklámblokkolóval böngészők kurvára semmit se lássanak az oldalból. Nem szeretet szolgálat ez nyilván senki sem azért öli bele az idejét és lapátolja bele a pénzt, hogy ne keressen vele semmit. Meg aztán nem egy idióta kilőhetetlen felugró reklámokkal teli oldalról beszélünk... :U

[ Szerkesztve ]

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#25) Parci válasza Tuomas (#21) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, a cikkíró kommentje feketén-fehéren azt jelenti, amit, tehát én is ugyanazt gondolnám, mint itt a többiek, ha ezt olvasom. ha ezt a kommentet anno látom, simán lehet, hogy ki is rúgom. :(((

ami a valóság volt mindig is, tizenkilenc éve változatlan a modell:
- kapunk termékeket cégektől, akiknek előre tiszta, hogy írunk róla, amibe nekik nincs beleszólásuk. nyilván, hogy ha valamit elrontunk, szólnak és megnézzük, nagyon extrém és nagyon vitás esetekben mondhatják, hogy inkább ne jelenjen meg a teszt (de a vita tárgya ekkor sem az, hogy nem úgy szerepelt, ahogy elvárták, hanem valami szakmai dolog, amiben nem jutunk dűlőre és mi sem vagyunk 100%-ban biztosak az igazunkban).

- vannak céges blogok (ez nincs 19 éve, mittomén mióta van), aminek szintén mi írjuk a tartalmát önállóan, de itt a témafelvetést közösen agyaljuk ki a cégekkel, és nyilván a témaválasztás figyelembe veszi a szempontjaikat (miről szeretnék tájékoztatni a usereket)

- és vannak hírek, amiket mi írunk

olyat, hogy tartalmat kapunk valakitől, csak reklám formában fogadunk és PR megjelöléssel látunk el. olyat, hogy valaki beleszól egy anyagba, eredményeket módosít stb., pedig mély undorral sosem engedtük, sosem célozgattunk rá, hogy lehetne ilyet, sőt, mindig a legelején tisztáztuk, hogy ilyen sosem lesz. nem is volt.

synthi szerintem azt keverte össze, hogy a cégtől kaptuk a vasat azzal a felkiáltással, hogy légyszi írjatok róla, mi pedig úgy döntöttünk, hogy oké, írunk.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#26) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

Ha ez zavar téged akkor nem tudom mihez kezdenél az indavideóval. Na az agyfasz.
Fő gépen elő vagyok fizetve. Másik gépen ahol nem vagyok belépve ott meg kikapcsoltam az adblocert.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#27) Tuomas válasza Parci (#25) üzenetére


Tuomas
addikt

Szerintem, aki elég régóta ismeri a ph-t, nem feltételezi ezt, mert tudja, hogy mennek itt a tesztek, az pedig, hogy ki küldte a készüléket, mindig oda is van írva a végére és ez nem is volt titok.

We were here

(#28) janeszgol


janeszgol
félisten

"Értem én, hogy nem működik a korábbi üzleti modell és nem folyik be annyi pénz, de ezért nem a felhasználók a hibásak."

Nem, nem érted. Különben nem írtad volna meg ezt a posztot. Én sehol nem használok blokkolót (nincs is feltéve sehol), és megvagyok. Néha kattintok reklámra is, mivel olyat mutat, ami érdekel.
Ritkán van az, hogy egy oldalt nem látogatok, mert automatikusan elindul rajta egy videó. Ritka, de van ilyen. De ott sem blokkolok semmit, hanem skippelem az oldalt.

(#29) janeszgol válasza Tuomas (#3) üzenetére


janeszgol
félisten

A példája nem jó. Akkor lenne jó, ha azt írta volna, hogy az ő sütije árából vonják le a rezsi rá eső részét stb. Sőt gyakorlatilag ingyen akarja a süteményt. Ez írta konkrétan.

(#30) Tuomas válasza janeszgol (#29) üzenetére


Tuomas
addikt

Igaz, közben már rájöttem, aztán arra s, hogy az én példám is rossz volt. :DDD

[ Szerkesztve ]

We were here

(#31) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"Ebben csak az a vicces, hogy bármennyi pénzt ráteszek, hogy a PH! tulaja/szerkesztősége is használ adblockert, amivel ugyanúgy elvesznek más oldalaktól pénzt, de a PH! ugye kivétel, mert »az az enyém«."

Hát azért ez nem olyan biztos. Én ugyan használok adblockert, s mindenhol be szokott lenni kapcsolva, de ha valahol figyelmeztetést kapok, akkor viszont kikapcsolom a blokkolót, aztán utána mérlegelek, hogy így maradjon-e. Sok helyen meglepően szolidak a reklámok, itt PH-n meg aztán végképp.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#32) Viktor0610 válasza lezso6 (#31) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Aszittem, már készíted a blogpostot XY oldalon, hogy Nem, nem fogok reklámokat nézni. ;]
De szigorúan XY oldal erőforrásait használva, me' csak. :))

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T

(#33) kemotox válasza lezso6 (#31) üzenetére


kemotox
addikt

Jaj de szépen megmagyaráztad.
Tudod mit. Én is kikapcsoltam és mérlegeltem. Nem tetszettek a reklámok, ezért visszakapcsoltam. Most akkor geci vagyok vagy nem?

(#34) Parci válasza kemotox (#33) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lehetsz prémium, vagy
nézhetsz reklámokat, vagy
eltűrheted a kapcsold ki üzeneteket, vagy
kukázhatod az oldalt.

egy csomó lehetőséged van, ez benne a jó.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#35) Intruder2k5 válasza kemotox (#33) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem tudod a választ magad is. MIndenképp tisztességtelen vagy.

[ Szerkesztve ]

(#36) mbalint987


mbalint987
aktív tag

Szerintem ezt a kérdést a PH! nem is tudná korrektebben kezelni. Írtak cikket, ahol leírták hogy miért káros számukra az, ha a reklámok tömegesen nem jelennek meg a látogatóknál, aztán most pedig erre ismételten felhívják a figyelmet. Nem blokkolják az elérést, csak figyelmeztetnek, azt is végtelenül korrekt hangnemben, hasonlóan minden más ezzel kapcsolatos tartalomhoz.

Teszem hozzá, eddig én is reklámblokkolót használtam, mert habár korábban kikapcsoltam a PH! oldalain, azóta ezek a beállítások reinstallal el is tűntek. Eszembe juttatták, és mivel nem valószínű, hogy valaha is Premium előfizető leszek, kikapcsoltam az AdBlockert.

[ Szerkesztve ]

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#37) koxx válasza kemotox (#33) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Így, hogy még büszkén hirdeted is, igen.

(#38) arnyekxxx válasza Parci (#14) üzenetére


arnyekxxx
veterán

hát ha még pénzt se kaptok pl az euronicsreklámokértcikkekért...

(#39) Parci válasza arnyekxxx (#38) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

euronics cikkek..?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#40) janeszgol válasza lezso6 (#31) üzenetére


janeszgol
félisten

Ezzel gyakorlatilag öngólt lőttél. Kár.

A poszthoz: a harmadik logikátlanság a vagy zárjon be vagy legyen fizetős. Ha azt akarja, hogy zárjon be, nem lenne egyszerűbb elmennie? A kimenetel ugyan az. Ha meg fixen fizetős lesz, akkor meg azért fog bezárni.
Van egy javaslatom posztoló, töröld a *csába ezt az egész szart, mi elfelejtjük, és továbbra is jókat fogunk beszélgetni a fórumokban. Vagy előfizetve, vagy reklámokkal, de mindenképp blokkoló nélkül. (Hiszen ha fizetsz, ki is kapcsolhatod.)

(#41) lezso6 válasza janeszgol (#40) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Ebben mi az öngól?

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#42) arnyekxxx válasza Parci (#39) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Az Euronics meghosszabbítja a Black Friday akciót

A társaság értékelése szerint sikeres volt a Fair Friday kezdeményezésük, így még egy hétig akcióznak.

Mérleg
2019-11-18
3
Így vásárolnak a magyarok akció idején

Sokan ellenőrzik az árakat vásárlás előtt, és saját bevallásuk szerint kerülik az impulzvásárlást is. De azért néha ők is elcsábulnak.

Mérleg
2019-11-15
0
Rekordokkal ünnepli harmincadik szülinapját a Euronics

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat minden idők legnagyobb bevételét könyvelhette el.

Mérleg
2019-06-07
31
Rekordokkal ünnepli harmincadik szülinapját a Euronics

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalat minden idők legnagyobb bevételét könyvelhette el.

Mérleg
2019-07-01
1

(#43) janeszgol válasza lezso6 (#41) üzenetére


janeszgol
félisten

Nézd, az őszinteséget én mindig becsülöm. Most is.
A blocker használata mindenhol gond. Akkor is, ha nem figyelmeztetnek. Ha már büntetni akarjuk a pofátlanokat, akkor ne látogassuk az oldalakat.

(#44) Tuomas válasza janeszgol (#43) üzenetére


Tuomas
addikt

Azért tegyük hozzá, rengeteg olyan portál van, ami tele van b*szva ízléstelenül, reklámokkal. Nem csak pár helyen, nem elrendezetten, hanem több a reklám, mint a tartalom, szó szerint és vizuálisan is, az oldal 80%-át a reklámfelület teszi ki. Na, az űbergáz.

We were here

(#45) janeszgol válasza Tuomas (#44) üzenetére


janeszgol
félisten

Ezt tudom. Ezért szoktam oldalakat skippelni. Persze ugye lehetetlenség fejben tartani, ezért néha újra rákeveredek az ilyenekre, de akkor azonnal bezárom.
Én semmilyen felesleges erőforrászabáló dolgot nem akarok pluszban. PC-n még csak-csak, de mobilon ezért olvasok csak három oldalt (*ami 8): PH család (ez hat), FB és HWSW.
Ma már a PC World is szelídült, de semmi esélye sincs rá, hogy mobilon/tableten foglalkozzak vele. Na én így szoktam tüntikézni. :)

(#46) Habugi


Habugi
addikt

Tegnap még zavaró volt ez a folyamatosan kivagdosó figyelmeztetés de mára úgy néz ki rendbe hozta lezso.

Engem annak ellenére buzerált, hogy premium vagyok, tudom, ha ki vannak kapcsolva a reklámok az oldalon akkor miért futnak mégis. Nos a globális felmelegedés miatt.

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#47) janeszgol válasza Habugi (#46) üzenetére


janeszgol
félisten

Az új arculat miatt is lehetnek bugok. De amúgy több plusz funkciót is észre vettem ,meg bug javítást, szóval ez az oldal nálam ötös.

(#48) Eastman


Eastman
őstag

-

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#49) lezso6 válasza janeszgol (#43) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Persze, hogy mindenhol gond az oldalnak. Csak ugye manapság az az alaphelyzet, hogy bizonyos oldalak nagyon-nagyon durván pofátlanok reklámok terén, így júzerek nagy része alapból reklámblokkolóval járja a netet. Akkor is, ha amúgy engedné a reklámokat, csak ugye ez magától nem jut eszébe minden oldalnál. Ezért kell a figyelmeztetés, s szvsz elvárható lenne minden oldaltól, ha jót akar magának.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#50) Parci válasza arnyekxxx (#42) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát ez tényleg tök szar kontent :(

de nem, nem kapunk érte pénzt, nincs is semmi kapcsolatunk sem az euronics-hoz

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [Jhonny06:] Nem, nem fogok reklámokat nézni (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.