2024. április 14., vasárnap

Gyorskeresés

Nem, nem fogok reklámokat nézni

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Számomra borzasztó mód bicskanyitogató, ahogyan ezt az adblock kérdést kezeli a Prohardver. Először ugye volt az a szép passzív-agresszív poszt, hogy a felhasználók miatt fog tönkremenni az oldal, mert adblocker-t használunk. Aztán megjelent egy finom kis banner felül amolyan emlékeztetőként, hogy nehogy úgy használd az oldalt, hogy ne legyél emlékeztetve, hogy miattad fog tönkremenni.

Mától pedig már az arcunkba tolják, folyamatosan megakasztva ezzel a böngészést. Ebben csak az a vicces, hogy bármennyi pénzt ráteszek, hogy a PH! tulaja/szerkesztősége is használ adblockert, amivel ugyanúgy elvesznek más oldalaktól pénzt, de a PH! ugye kivétel, mert "az az enyém". Remélem érzitek az iróniát. Szerintem nincs olyan ember, aki egész nap reklámokat akarna bámulni, pláne, ha ezt megakadályozhatja 2 kattintással. A PH! vállalta, hogy ingyenes tartalmat szolgáltat. Ez eddig tök jó is volt sokáig, majd amikor elkezdett terjedni az adblocker és vele együtt nem működött tovább ez az üzleti modell, akkor elkezdjük a felhasználókat hibáztatni?

Értem én, hogy nem működik a korábbi üzleti modell és nem folyik be annyi pénz, de ezért nem a felhasználók a hibásak. Ez kb. olyan, mintha minden nap bemennél a kedvenc kávézódba és mindig kapnál finom kis odaszólást, hogy ha most nem hagysz itt X százalék jattot, akkor jövő hónapban már lehet, hogy nem leszünk nyitva. A PH! sose volt fizetős site. Ha máshogy nem tud működni, akkor meg kell hozni a döntést, hogy vagy lehúzzák a rolót, vagy fizetőssé teszik. És akkor majd szépen mindenki eldönti, hogy megéri-e neki az az X ft, amit fizetni kell a használatért. De ez az állandó célozgatás, meg a felhasználók low-key hibáztatása azért, mert ők nem tudnak működtetni egy bizniszt, hát.. enyhén undorító.

Hozzászólások

(#2) Cucuska2 válasza #20749568 (#1) üzenetére


Cucuska2
őstag

Egyetértek veled, nincsen ingyenkonyha.

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#3) Tuomas


Tuomas
addikt

Én nem értem miről van szó, nem látok reklámokat.... :F Oh wait... :DDD
Mellesleg tisztelem a ph!-t annyira, hogy havi egy sör árával támogassam az oldal működését, reklámok ide, reklámok oda. Sőt, még önként (jópár társammal együtt) segítem is a fórum működését, tg-ként és ármesterként, nézzenek már oda...
Nekem csak az a fura, hogy emiatt itt hisztizel, amelyik oldal működésével bajod van. Ott a fb, vannak biztos tuti kis csoportok, oda még ez az asztalcsapkodós stílus is jobban megy.
Ha már a kávézós példát írtad, gondolom semennyi jattot nem adsz ott, vagy a rendelt pizza mellé sem, mert ugyebár a futárok, meg a pultosok vállalták azt a munkát amiért a fizetést kapják. :U
Hm fura... No mindegy, további jó fórumozást, cikk olvasást, blogolást meg minden, élvezd ingyen nyugodtan, mert az neked alanyi jogon ingyen és bérmentve jár.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4) Intruder2k5 válasza #20749568 (#1) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

"A PH! vállalta, hogy ingyenes tartalmat szolgáltat."
Ez most is így van.

Te pedig a regisztrációd során elfogadtad az ÁSZF-et, annak II/13.-mas pontjával együtt, ami így hangzik:
A Szolgáltatásban megjelenített hirdetéseket és a látogatottság auditálását a Felhasználó nem blokkolhatja, ehhez segítséget nem kérhet és nem adhat a Felhasználói Tartalomban.
A blokkolással ezt te megszeged. Akkor most kiben van a hiba?

Bocs Aweriot, nem Neked akart válasz lenni.

[ Szerkesztve ]

(#5) elder troll válasza Intruder2k5 (#4) üzenetére


elder troll
senior tag

Tippre ez még nem szerepelt a regisztrációjának időpontjában az ÁSZF-ben, amit elfogadott. Vagyis ez ilyen egyoldalú szerződésmódosításnak néz ki, így ezzel nem feltétlenül érvelnék.
Ha holnap beleírják, hogy minden vagyonod a prohardver kft-nek ajándékozod, ha be mersz lépni az oldalra, stb...

[ Szerkesztve ]

(#6) Intruder2k5 válasza elder troll (#5) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Biztos bele fogják írni. Egyébként meg ha valaki nem ért egyet a módosítással, akkor van lehetősége lépni. Ez más szolgáltatások esetén is így működik, ha pl. a DIGI módosít és neked nem tetszik, akkor mehetsz nyugodtan a Telekomhoz vagy a Vodához. De megkérdezni nem fognak, hogy mit szólsz hozzá.

(#7) Tuomas válasza elder troll (#5) üzenetére


Tuomas
addikt

Tehát ha a google, a facebook, a bankok meg hát kb minden szolgáltató változtatja időben az ÁSZF-et az rendben van, csak a ph-n nincs, mert az egyoldalú szerz.mód. Ühümm, ok, köszi.
Megjegyzem a fenti esetekben is vagy elfogadod az új feltételeket, vagy nem használod tovább.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#8) Intruder2k5 válasza Tuomas (#7) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Vagy szarik rá, és nem érdekli, de használja tovább. Itt most ezért kardoskodnak egyesek. Szóval van bőr elég vastagon...

(#9) fogtunder válasza elder troll (#5) üzenetére


fogtunder
nagyúr

Azért ne akarjuk már ezt úgy kezelni, mint egy fizetős szolgáltatást, ahol tényleges PTK által szabályozott szerződés van életben. Van egy site, a használatának vannak feltételei, nem fizetsz érte, nincs hűségidő, ha nem tetszik, nem használod, ennyi. Nem kell túldimenzionálni és főleg nem kell emiatt rinyálni, ahogy a kolléga tette.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#10) ollie


ollie
MODERÁTOR

Az megvan, hogy a kávézóban készpénzzel fizetsz, itt meg a reklámok letöltésével? Vagyis, ha ragaszkodsz a kávézóhoz, a reklámok blokkolása olyan, mintha a kávézóban nem fizetnél a kávéért (nem a borravalóról van szó!), és még neked állna feljebb, hogy pénzt kérnek érte.

***

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.