Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

Nekünk van egy 1.6-os G Astránk és egy 0.9-es 2019-es Clio-nk. Az Astránál és semmilyen különbséget nem érzek mindegy mit tankolok bele. A hangja se változik, mindig ugyan úgy indul, nem lesz erősebb vagy dinamikusabb és a fogyasztás sem változik.

A Clio-nál viszont érezhető különbség van. Alacsony fordulaton a 100-as benzinnel sokkal kevésbé érződik gyengének a motor, a kocsi lomhasága érezhetően javul. Persze nyilván nem kell azért világmegváltó dolgokra gondolni, de konzekvensen meg szoktam tudni mondani hogy éppen mi lett tankolva a kocsiba. A fogyasztás nálam nem változik én mindig 5.2-5.5 között közlekedek vele, de a barátnőmnél a 100-as benzinnel olyan 0.2-0.3 liter fogyi különbség ki szokott jönni. Nekem az az elméletem, hogy mivel alacsony fordulaton kicsit erősebb az autó, kevésbé pörgeti amikor elindul a lámpáknál.

Eddig az összes szerelőnk esküdött a 100-as benzinre, szerintük a jobb égés miatt kevesebb szutykot rak le a motorra, de ezt nem tudom megítélni laikusként. Igazából egyik autónak se nagyon volt eddig semmi motorbaja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés