- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- RIOS Gépház: Új formázási lehetőség a fórumon: spoiler tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
válasz
Jack Hunter #88 üzenetére
Biztosan azért van a könyvében is, hogy ha nincs más, mehet bele 5W-30, de amint lehet cserélje le a gyári ajanlásra...
Szerintem nem csak az API-t kell figyelni, mert adott teljesítményfokozatú olajból van kismillió, és nem a márkájàra gondolok.
Nálam 10-12e-ként van csere. Lassan letelik a bejáratás a Civicen, hisz mindjárt 100e lesz benne. :)Még nagyon kezdő koromban rábeszéltek Valvoline Longlife(vagy mi volt a neve) olajra, mert sokat futott az autóm, olyan kell bele. Jó rég volt, és kb. 200e mutatott a számláló. A sok szakértő boltos, ugye...
Akkor is majdnem agybajt kaptam, mikor az Accordot vettem, és lelkesen mesélte az előző tulaj, hogy odafigyelt rá, mindig Motul 5W-40 került bele(236e-rel vettem). Én meg áttértem a 0W-30-ra, és tetszett neki.
Ezek után mondja már meg valaki, mire jó a "sűrűbb" olaj? Azon kívül, hogy olcsóbb? Nyilvan kevésbé csipegeti, de ez csak a látszat, mert a kenése nem megfelelő. Hosszú távon csak a baj van belőle. -
belashx
senior tag
válasz
Csabroncka #85 üzenetére
Erről pár 1.33-as motorral szerelt, és 5W-30-at használó Toyotás tudna mesélni.
Nálam is a gyári ajánlás játszik. Csak jobban ért hozzá, aki tervezte a motort. :) -
belashx
senior tag
Sok újdonságot nem tudok hozzátenni, de van szép sztorim egy szakszervizről.
Az előző Hondám már túl volt a bejáratáson(250-300e km között volt valahol), és gondoltam kötök rá assistance szolgáltatást, mert évi 10e Ft-ot megért a nyugalmam. Elvittem a (régi) zalaegerszegi szakszervizbe, ahol felhívták a figyelmem ,hogy vihetek olajat, de a szűrőnek gyárinak kell lennie, mert azt figyeli a rendszerük, csak akkor köthető rá fent nevezett szolgáltatás. Egyébként maga szoktam olajat cserélni rajta. Márciusban megtörtént az olajcsere, minden rendben ment. Augusztusban ismét esedékes lett a csere, így annak rendje és módja szerint nekiálltunk mi magunk - munkaidőben.
Ekkor ért a meglepetés, mert egy AL-KO olajszűrőt tett be a márkaszerviz!!! Az ügyből nem lett semmi, az autónak nem lett baja, így elhajtottak, mondván, hogy ők aztán biztosan nem tesznek ilyet (csak a szerelőjük, aki Sándor névre hallgat - hátha valaki összefut vele azon a környéken). B@sszák meg.
A mostanit kényszerűségből márkaszervizbe hordom (Veszprém), ahol segítőkészek, normálisak, de velük is volt már kisebb vitám. Viszont minden belekerült, amit kiszámláztak.@Evil Snowman:
Ne törődj másokkal, mi tudjuk, hogy milyen a jó autó.
Mai napig könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut az Accord(2007). Mostani Civicem(X), tud mindent, de a 2000-es évek elején még vót a japán autókban anyag. Mennyire volt tartós? Sokat elárul róla, hogy azért indult el a csere-bogár a kis buksimban, mert tönkrement a generátor a 300e-t futott autómban. Nem volt ECU hiba, minden elektromos ketyere hibátlanul működött benne, pedig már az is radaros tempomattal volt szerelve.
Ecotec? Az valami vicc, vagy mi az?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Vezérléscsere. 1.4, 8 szelep, Ecotec. Csak nem Opel, Daewoo Kalos. Apuka autója. Munkájából adódóan nem ritka, hogy...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -60% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest