Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• belashx

senior tag

válasz Jack Hunter #88 üzenetére

Biztosan azért van a könyvében is, hogy ha nincs más, mehet bele 5W-30, de amint lehet cserélje le a gyári ajanlásra...
    Szerintem nem csak az API-t kell figyelni, mert adott teljesítményfokozatú olajból van kismillió, és nem a márkájàra gondolok.
    Nálam 10-12e-ként van csere. Lassan letelik a bejáratás a Civicen, hisz mindjárt 100e lesz benne. :)

Még nagyon kezdő koromban rábeszéltek Valvoline Longlife(vagy mi volt a neve) olajra, mert sokat futott az autóm, olyan kell bele. Jó rég volt, és kb. 200e mutatott a számláló. A sok szakértő boltos, ugye...
    Akkor is majdnem agybajt kaptam, mikor az Accordot vettem, és lelkesen mesélte az előző tulaj, hogy odafigyelt rá, mindig Motul 5W-40 került bele(236e-rel vettem). Én meg áttértem a 0W-30-ra, és tetszett neki.
    Ezek után mondja már meg valaki, mire jó a "sűrűbb" olaj? Azon kívül, hogy olcsóbb? Nyilvan kevésbé csipegeti, de ez csak a látszat, mert a kenése nem megfelelő. Hosszú távon csak a baj van belőle.

• belashx

senior tag

válasz Csabroncka #85 üzenetére

Erről pár 1.33-as motorral szerelt, és 5W-30-at használó Toyotás tudna mesélni. :K
    Nálam is a gyári ajánlás játszik. Csak jobban ért hozzá, aki tervezte a motort. :)

• belashx

senior tag

Sok újdonságot nem tudok hozzátenni, de van szép sztorim egy szakszervizről.

Az előző Hondám már túl volt a bejáratáson(250-300e km között volt valahol), és gondoltam kötök rá assistance szolgáltatást, mert évi 10e Ft-ot megért a nyugalmam. Elvittem a (régi) zalaegerszegi szakszervizbe, ahol felhívták a figyelmem ,hogy vihetek olajat, de a szűrőnek gyárinak kell lennie, mert azt figyeli a rendszerük, csak akkor köthető rá fent nevezett szolgáltatás. Egyébként maga szoktam olajat cserélni rajta. Márciusban megtörtént az olajcsere, minden rendben ment. Augusztusban ismét esedékes lett a csere, így annak rendje és módja szerint nekiálltunk mi magunk - munkaidőben. :DDD Ekkor ért a meglepetés, mert egy AL-KO olajszűrőt tett be a márkaszerviz!!! Az ügyből nem lett semmi, az autónak nem lett baja, így elhajtottak, mondván, hogy ők aztán biztosan nem tesznek ilyet (csak a szerelőjük, aki Sándor névre hallgat - hátha valaki összefut vele azon a környéken). B@sszák meg.
    A mostanit kényszerűségből márkaszervizbe hordom (Veszprém), ahol segítőkészek, normálisak, de velük is volt már kisebb vitám. Viszont minden belekerült, amit kiszámláztak.

@Evil Snowman:
    Ne törődj másokkal, mi tudjuk, hogy milyen a jó autó.
    Mai napig könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut az Accord(2007). Mostani Civicem(X), tud mindent, de a 2000-es évek elején még vót a japán autókban anyag. Mennyire volt tartós? Sokat elárul róla, hogy azért indult el a csere-bogár a kis buksimban, mert tönkrement a generátor a 300e-t futott autómban. Nem volt ECU hiba, minden elektromos ketyere hibátlanul működött benne, pedig már az is radaros tempomattal volt szerelve.
    Ecotec? Az valami vicc, vagy mi az? ;]

Új hozzászólás Aktív témák