Új hozzászólás Aktív témák

• zsuri0

csendes tag

Sziasztok!

Pár napja figyelmeztet a NAS-om, hogy - amikor be van kapcsolva - valaki/valami adminként akar belépni: Failed Web login attempt (incorrect password or inexistent username). Nem mondanám brute force-nak, csak pár próbálkozás, de akkor sem megnyugtató, főleg hogy erre a NAS-ra már nincs új firmware és bőven lehetnek ismert sérülékenységei.

Szerencsére nincs csak este rövid időre bekapcsolva. Eddig be volt regisztrálva a zyxel mycloud-ra, hogy szükség esetén távolról is el tudjam érni a rajta levő képeket - azaz a webes felülete kinn volt szabadon elérhetően, ha valaki ismerte a zyxel-es url-emet (gondolom valahol "nyomot" hagytam és onnantól próbálkozott az illető). Emiatt megszüntettem a zyxel mycloud-os regiszrációt és a NAS-on is leállítottam azt a package-et 2 napja. Ennek ellenére tegnap megint üzenetet küldött a NAS, hogy próbálkoztak.

Én néztem, hogy esetleg elérhető-e még a szokásos zyxel-es url-en - de nem. Nincs valami ötletetek, hogyan lehetne kideríteni hogy milyen úton jut el valaki a NAS webes felületéhez, hogy próbálkozzon adminként?

Új hozzászólás Aktív témák