Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabranek
senior tag
azért az a két utolsó kép mennyire jellemző? nyugati ember kimegy japánba és mit eszik?...mekis förtelmet
legalább akkor a mcdonalds japán változatát a mosburgert próbáltátok volna ki: [link]
a mcdonald mellett egy érv azért van...ott is nagyon szép csajok dolgoznak ;) -
Akheron
senior tag
Koreával kapcsolatban hallottam, hogy előszeretettel verik agyon vagy ölik meg más, hasonlóan fájdalmas módon a kutyákat - abból a célból, hogy a borzalmas kínszenvedés okozta adrenalinlökettől finomabb legyen a húsuk.
A halászattal egyébként - tudtommal - az a fő gond, hogy nem lehet csak egyetlen fajt kifogni, az emberek kénye-kedve szerint. A háló minden visz, és amire nincs szükségük, többnyire az is csak holtan kerül vissza a vízbe.
Másrészt a vízi élőlények pusztulása, ritkulása olyan dolognak a hírében áll, amely komoly, globális következményekkel járhat.
A kutyákkal kapcsolatban ajánlanék megtekintésre egy dél-koreai filmet (Kim Ki-Duk rendezte): [link].
[Szerkesztve] -
Fermat
tag
kitenyesztest inkabb kinzasnak mondanam. nemtudom voltal e mar Babolnai husuzemeben esetleg mashol ahol nagyipar meretekben folynak ezek a dolgok. Kiscsirkenek van egy 20x20cm helye azt csinaljon amit akar. Mesterseges keltetes, fenyek, kajak. Szintugy a disznokkal.
Ez nem elet.Ha azt nezzuk itt nem szenvednek sokat.
és azert a japanokat ne keverjuka kinaiakkal akik medve veset, kutyat(nyelvet kivagva), ÉLVE LENYUZOTT MEDVET-KUTYAT ESZNEK !
Japanok nem csinalnak ilyet, igaz a tengeri vilagot pusztitjak.(de szerintem egy halert,polip,meduza nem indit meg senkit.)
delfint nem esznek, capa beficcen az igaz meg neha balna.
és inkabb dogledezzenek a halacskak,polipocskak mint az emlosok.
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Ezt most találtam: [link]. Ha lesz türelmem, hamarosan kipróbálom.
-
juliabrilke
veterán
nem enni...
Pár dologról nem is derült ki a képen, hogy mi is lehet...de szerintem jobb is.
-
Akheron
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #29 üzenetére
A tengeri, mélytengeri halászattal kapcsolatban érdemes megnézni A kék bolygó - Az óceán világa c. természetfilm-sorozat utolsó, dokumentumfilmes részét.
[link] -
bLaCkDoGoNe
veterán
Azért ilyenekhez nem kell messzire menni, elég, ha megnézed nyaranta a híradásokat az olasz vadászokról, akik x darab védett énekesmadarat vadásznak le itt nálunk és próbálnak kicsempészni az országból. Néha egy-egy lúzer rajtaveszt, de a többség nyilván megússza.
Ott vannak továbbá az olyan éttermek, ahol Te választhatod ki a vacsid alapanyagát (pl. garnéla), és ez nem csak a Távol-Keleten dívik.
Nem mellékesen pedig a japánok igen durva kort meg tudnak élni, méghozzá úgy, hogy 80 éves korában a néni meg a bácsi olyan aktív, mint itt a negyvenesek sem. Szóval nem csak rossz oldalai vannak ennek, nyilván a kegyetlenkedésnek tűnő bánásmód pont rossz. Azonban én mégis úgy látom, hogy pl. a japánok sokkal inkább harmóniában tudnak élni a természettel, mint az európaiak. Még ezekkel a furcsa ''vadhajtásaikkal'' együtt is... -
A kis polipokat sokszor élve is megeszik, felvételen is láttam. Szerencsétlenek mind a 8 lábukkal próbáltak kapaszkodni, védekezni, de persze úgy ahogy voltak feltekerték őket egy pálcikára (előszőr beléjük szúrták a pálcikát) a bekapták őket és megették. Durva volt látni az agonizálásukat, mert hogy az nyílvánvalóan látszott, ahogy feltűzdelve motgatták a lábaikat...
-
Lortech
addikt
Azért nem mindegy, hogy kitenyésztjük az állatokat, amit megeszünk, vagy pedig eszetlenül kizsákmányoljuk a természetet, amíg lehet. Valahogy azt a polip élve megevést állatok élve sütögetését felesleges kínzásnak tartom. Nem tehetek róla, de először az jutott eszembe a video láttán, hogy az úriembernek legszívesebben lekevernék egy nagy büdös pofot. Ha meg oda születtem volna, akkor jóeséllyel én is csinálnám.
-
moma
őstag
Azért meglepő ez az álszenteskedés az utóbbi hsz-ekben. Mi meg a disznókat és a marhákat öljük ipari méretekben. annyi különbséggel a poliphoz képest, hogy nem mi magunk tesszük, hanem megkérünk rá másokat. Szerintem itt igazából csak megszokás beli különbségek vannak és semmiképpen sem valami fejlettség beli. Mondhatnám azt is, hogy izlés kérdése
-
D4rkm4n
őstag
Hála a Japánoknak meg Kínaiaknak, akik mindent megzabálnak!
Bálványozzuk azt a nagyonfejlett konyhakultúrát, amivel rengelkeznek!
Azért zabálnak meg mindent, amiről feltételezhető, hogy a gyomorsav feloldja, mert nincs más. Ezek a nyavajások manapság is ölik gátlástalanul a delfineket, bálnákat, meg általában minden olyan élőlényt, ami a nemzetközileg is védettnek tekinthető. (Na jó, a pandákat nem.)
Engem egy ilyen piacon pillanatok alatt elfogna a hányógörcs... -
gorlin
őstag
Én sajnos a viasat explorer-er láttam egy műsort ami ''egzotikus'' ételekkel foglalkozott.
Az első a kacsa embrió volt.Ez úgy kell elképzelni hogy hagyják fejlődni a kacsát a tojásban de még mielőtt kikelne feltörik a tojást és megeszik.Ekkor már nagyon rámtört a hányinger gondoltam ennél roszabb nem jöhet.
Aztán jött egy afrikai falú ahol denevért meg különféle óriási férgeket,gilisztákat ettek.
De a legdúrvább a polip volt.
Szerencsétlen állatot rátekerték a pálcikákra és egy az egyben élőben megették.
Félelmetes... -
ALI_G
veterán
jóisazaMEKI
még jó hogy útálom -
moma
őstag
Ha jól emlékszem Kalandor panaszkodott úgy is, hogy mily naggyá vált a távolság a termék között amit megeszünk és az állat között. Hogy elfelejtük, hogy az egy élő valami és hogy egyre jobban nyomulnak a mesterséges adalákok. Na hát itt ez a veszély nem fenyeget
Mi lehet ennél természetesebb?
-
brownus
veterán
sőt, a kisebbeket úgy is eszik, hogy egy pálcikára felcsavarják és egyben lenyelik (lehet rágnak rajta egy keveset) gyorsan, mert akár meg is fulladhatnak ha a tapadókorongjuk rátapad a szájpadlásra vagy mittomén hova
igaz-e ez a szokás nemtudom, mert egy discovery műsorban láttam. ez a beavatása volt egy kint élő fehér srácnak ha jól emlékszem
biztos igaz ha már ketten mondjuk eddie17-vel
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
egyik sem tűnik túl étvágygerjesztőnek, de legalább tudjuk, hogy miért náluk a legmagasabb az átlagéletkor.
-
eddie17
addikt
Pedig azt úgy tudom, úgy eszik. Tegnap éjszaka volt valami dokumentum film a ''nesönölön'' és abba volt. Valami ''elképesztő kaják'' vagy mi volt a címe. Szegény polipot feltekerték két pálcikára, és hamm bekapták. Még mozgott... Azt is mondták, hogy vigyázni kell, mert ha nyelőcsöveden megtapad a tapadókorongjaival akkor az igencsak kellemetlen.
Mod: a polipot előtte belemártották valami szószba, de ez nem feledteti azt, hogy még él az ennivaló a szánkban...
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Amit te itt eszel egy egzotikus étteremben, az valójában mindig az itteni igényekhez van igazítva. Ez csak azért történik így, hogy meg tudd enni. Arra törekednek, hogy a kaja finom legyen és egzotikusnak tűnjön, de az ízvilága mégse legyen annyira idegen. Pl. egyes kaják a valóságban jóval fűszeresebbek, mint azok, amiket az itteni emberek számára készítenek, más kajákat viszont jól megfűszereznek, hogy ízletesebb legyen a számodra. Ez a magyar kaják esetén is igaz, tehát ha kimész egy külföldre egy magyar étterembe, ott bizony nem olyan gulyáslevest kapsz, mint amilyet itthon kapnál, hanem olyat amelyet a helyi igényekhez igazítottak.
Másrészt lehet hogy a répa valamiféle pótlék. Biztos van a kajában valami olyasmi zöldség, ami nálunk nem terem meg, és a beszerzése drága lenne, viszont rájöttek, hogy hazai répával helyettesíthető. -
jeges
senior tag
magyarországi tapasztalataim alapján a távol-keleti konyha egyetlen univerzális, minden ételben előforduló alkotóeleme a répa (igaz, nem csak a japán, hanem a kínai, thai, stb. éttermek kínálatában található minden ételben találtam már).
most meg azt mondod, ott nem is raknak ilyet mindenbe?
(ps:)
-
naiv vagy, ha azt hiszed, hogy hasonlít az ottani kaja bármihez, amiket itt európában zabálunk. a kalamári sima ügy, persze, olaszoknál, franciáknál van dögivel, jól csinálják. az ottani polipról minden eszedbe jutott volna, de az, hogy a szádba vedd, garantáltan nem.
persze lehet, hogy tényleg szereted a tényleg egzotikus cuccokat. -
tildy
nagyúr
Tintahal/kalmár az finom (a 3. kép azt hiszem), igaz én kibelezve , megsütve ettem meg
De nagyon izletes.
Hm , tényleg van egy csomaggal még a fagyasztóban lehet ki kéne belezni és megsutni.
Frankó helynek néz ki, imádom az egzotikus ételeket, a kagyló a polip, a rákok nálam alap dolgok. Igaz csigát és hínárt még nem ettem.
Mondjuk engem emg a zsíros disznóhússal és a a pacalpörköltellehet kikergetni a világból.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
Parci, a rettegés foka c. ''műsorban'' vettetek részt? :]
Azt hiszem éhenhaltam volna, vagy maradtam volna a sültkrumplinál és chipsnél. -
PazsitZ
addikt
Hát polipot már sikerült kóstolnom, de nem jött be. Én a sima húsoknál se szeretem a zsíros rész, csak a szín húst. Nem vagyok válogatós, de valószinűleg lettek volna gondjaim ott
-
FehérHolló
veterán
Nem enni.
-
Tithian
őstag
Ha valaki csak tüdős-gerinces állatok húsát eszi, akkor mekkora a választék?
-
twollah
nagyúr
Latom azert a Mekis kaja befigyelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Diablo IV
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest