- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
válasz
TheVeryGuest #11 üzenetére
ahogy lesz rá egy kis időm azonnal kipróbálom
-
rdi
veterán
válasz
TheVeryGuest #9 üzenetére
kipróbálnám, hogy a CE 4.2 -őn fut-e?
Mert lehet, hogy nem. -
TheVeryGuest
senior tag
Hát szerintem ez a legjobb, amit eddig kipróbáltam: http://www.gpstuner.com/
Magyar fejlesztés, de sajnos úgy tűnik boltban már nem kapható. -
föccer
nagyúr
mintavételezési távolságot, amit tudósok szerint 4 méterre érdemes állítani.
Ha jól tévedek, és a geodéziai tanulmányaim nem csalnak, akkor az 1 gps antennával, 4 műholdat ''látva'' érhető el a GPS polgári alkalmazásában a 15 méteres pontosság.
Azért mondom a polgári alkalmazást, mert minden GPS műhold 2 frekin sugározz a saját koordinátáit. Az egyik a polgári gépekkeg is használható, a másik pediglen kódolt, katonai alkalmazásokban használatos. A Katonai GPS vevők 5 méter pontossággal tunak navigálni, 1 vevő antenna segítségével.
A ''hülye'' geodéták meg kitaláltá, hogy ha veszenk 2 antennát, amiket ''online'' összekötenk (pl rádióval), akkor egy kis matematikát végző segédszoftverrel 3 cm pontosság érhető el( ez a 2 antenna, 4 műholdhoz tartozik
Halkan megjegyzem, hogy ha növeljük az antennák számát, akkor egyre növekszik a ''felbontás'' is. Valami négyzetgyökös összefüggés van az antennák száma és a pontosság között. (hibaterjedés számítását mindig is utáltam, és sosem értettem ) Az a lényege, hogy 10 antennával 3 mm potosság érhető el, 100 antennűval 0,3 mm ... etcetc. Amíg a számítási kapacitás bírja
Ja, egy érdekesség: GPS-sel kimérték, hogy amikor ez erzsábet hídon átmegy egy busz, az sacc 5 cm-ert ''süllyed''..
üdv.: föccer -
shev7
veterán
elolvastam a cikket, meg vetettem egy pillantast a geocaching.hu oldalra is. Homalyositson fel valaki, mi ez a lada dolog?
-
Biztos én vagyok a hülye, de fogalmam sincs, hogy minek a rövidítése a PNA. A google sem dob ki semmi érdemlegeset, max ilyeneket:
''PNA is peptide nucleic acid, a chemical similar to DNA or RNA. PNA is not known to occur naturally in existing life on Earth but is artificially synthesized...'' -
Kobaljov
senior tag
geocaching-nek kell írni helyesen (lásd pl.: [link] )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Ez az írás nem a rendőrökről szól. Mégcsak a rendőrautókról sem. Nem is beszélve a tűzoltó...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest