Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
legendary #34 üzenetére
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy otthon vagyok kvantumfizikában, de ha a Heisenberg féle határozatlansági relációra gondolsz, az csak azt mondja ki, hogy egy részecske bizonyos állapotait nem lehet egy adott pillanatban egyszerre pontosan megmérni. Tehát megmérni nem lehet, de attól az a állapotváltozó még nagyon is egyértelműen létezik, attól függetlenül hogy a szemlélő számára határozatlan.
Ha van egy fekete dobozom, azon egy lyuk, és benne pedig van egy piros meg egy kék macska, akkor ha benézek a lyukon és pirosat látok akkor a piros macska van ott, ha kéket akkor a kék, ha semmit akkor egyik sem, de soha nem tudom adott pillanatban mindkét macskáról megmondani hogy hol vannak. Ettől persze a macskák még nagyon is konkrét helyen tartózkodnak, és bár a szemlélő számára bizonytalan a helyük, az az ő történetüket nem befolyásolja. Szvsz. Egy kvantumfizikus javítson ki ha tévedek.
Moma: Valóban nem egyszerű kérdés, a szabad döntés értelmezéséhez ugyanis definiálni kéne az ''én'' fogalmát, ami nem épp triviális dolog...
[Szerkesztve] -
moma
őstag
válasz
legendary #34 üzenetére
Igazad van abban amit írsz, de igazából a lényegén annak amit Yaye írt szerintem nem változtat semmit. Az egyes kimenetelekhez rendlhető valószínűségek adottak lesznek és akkor ugyan úgy nem te választasz a kimenetek között, azaz nem te vagy sorsod kovácsa továbra sem. Szóval nekem úgy tűnik, hogy csak egy kicsit trükkösebb fatalizmus lesz a vége (ha egyáltalán ezt jelenti a fatalizmus).
Yaye: szerintem az a baj, hogy elég nehezen értelmezhető az, hogy teljesen szabad döntés. Mit jelent ez? Valamit vagy meghatároznak bizonyos korábbi állapotok, ekkor nem szabad, vagy pedig nem határoznak meg, de ekkor meg mennyiben döntés? ekkor valami random dolgot kapsz, ami nem sokat segít megmagyarázni, hogy mennyiben vagy sorsod kovácsa.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Mi az a sors?Van-e egyáltalán ilyen hogy sors, van-e ami/aki befolyásolja életünk előrehaladtát.Meg...
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest