Hirdetés

2020. február 27., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) zaskar


zaskar
(senior tag)

Köszönöm az írást, pont egy ilyen összehasonlításra, ill. megerősítésre volt szükségem, mert én is gondolkodom egy ideje, hogy a jelenlegi i7-nek mi legyen az utódja. Engem az XR esetében csak egy dolog aggaszt: a súly. Minimum 50 grammal lesz nehezebb, mint az i7, de talán meg tudom majd szokni, ha mellette döntök. Vágyom a nagyobb kijelzőre, viszont vannak félelmeim a hordozhatóságot illetően. A többi, ellene felhozott "vád" (nem full HD, stb.) nem különösebben érdekel. Az ára is viszonylag kedvező, és tárhelyben is nagyobb a választék, mint a többi modell esetében. Számomra a 128 gigás az ideális, jelenleg is ilyenem van.

(#2) domos


domos
(senior tag)

- AMOLED (ha ez valakinek előny (?)) Ez kinek nem előny?
- alumínium keret jobb tapintása, fogása, tapadása Az acél sokkal kevésbé csúszós.

Az írás szerintem azért értelmetlen, mert ez pont az a két telefon amit csak spec sheet alapján is tökéletesen össze lehet hasonlítani, mivel a szoftver és a belső hardver ugyan az. Ahol pedig van különbség (kijelző, készülékház, kamera) ott az XS nyer. Ha meg szimplán nagyobb telefon kell, akkor ott az XS Max.

There is no replacement for displacement.

(#3) tuki2200 válasza domos (#2) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Érdekes amúgy, mert elég egyszerű kérdés: Aki elégedett az iPhone 5-6-7-8-as készülékével csak nagyobb teljesitményt, gyorsabb telefont akar--->Xr. Aki jobb kijelzőt és kamera lehetőségeket is szeretne a teljesitménynövelés mellé--->Xs. Ha mind a 2-t drágállod: iPhone X. Ennek ellenére valamiért az Xr tulajok rendre meg akarnak győzni mindenkit, hogy az általánosságban jobb telefon mint az Xs.. nevetséges.
Mondjuk elhiszem, hogy akik nem használti tárgyként tekintenek a telefonjukra, azoknál okozhat némi personality disordert, hogy elég drágán megvették az uj iPhonet, de mégsincs csúcskészülékük..

[ Szerkesztve ]

(#4) Noukoum


Noukoum
(őstag)

Az xr azért jobb mert amire a telefont veszik bőven megfelel, és legalább csak egy androidos flagship árába kerül, nem apple szerinti flagship árba.

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#5) domos válasza tuki2200 (#3) üzenetére


domos
(senior tag)

Nekem az a meglátásom, hogy amíg kapni X-et, addig az XR-nek semmi értelme. Nekem van X és XS Max is, sebességben pont nulla az érezhető különbség, főleg hogy az iOS12 elég sokat dobott az amúgy sem lassú X-en is.

Noukoum: Nem kötelező Apple telefont venni, ha nincs rá lóvé, de szinte minden szolgáltatónál kapni részletre, Vodafone példa:

iPhone XS 64GB: Kamatmentes részlet: 21 x 18 490 Ft/hó
iPhone XR 128GB: Kamatmentes részlet: 21 x 14 790 Ft/hó

Ez szinte nulla különbség havi szinten, ahol meg 4000 Ft számít ott nem kell iPhone.

[ Szerkesztve ]

There is no replacement for displacement.

(#6) Noukoum válasza domos (#5) üzenetére


Noukoum
(őstag)

"ha nincs rá lóvé"
Mert aki s10-et vesz annak biztos nincs pénze xr-re.:)

[ Szerkesztve ]

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#7) Griff55 válasza domos (#5) üzenetére


Griff55
(senior tag)

viszont a 64Gb különbség nem mindegy

Xiaomi Mi8 6/128 Black

(#8) Syl


Syl
(nagyúr)

Megmosolyogtató írás. A bevezető után borítékolható volt a konklúzió. Leszólod az elfogult cikkeket/videókat, ám te végig hangoztatod az Amoled ellenességedet. És látszólag te sem érted az XR felbontása körüli cirkuszt. Nem az a bajuk az embereknek, hogy látják-e a pixeleket, mennyire észrevehető másik készülék mellett az alacsonyabb részletesség - hanem hogy ennyi pénzért igazán beleférhetett volna a magasabb részletességű kijelző, úgy méltó utóda lehetett volna a 8 Plus-nak.

Words cannot express how much i don't care

(#9) domos válasza Noukoum (#6) üzenetére


domos
(senior tag)

Látom nem sikerült megérteni amit leírtam. Az XR és az XS között nincs árban akkor különbség, hogy az egyikre jut, a másikra viszont már nem. Az S10 pedig hogy jön ide? Ez egy XR vs XS írás.

Griff55: Igen, de ezek voltak a vodánál. Csak egy egyszerű példa akart lenni.

[ Szerkesztve ]

There is no replacement for displacement.

(#10) Kaiku


Kaiku
(senior tag)

Köszi a cikket, nekem nagyon jól jött. Esetleg ha van rá mód, ki tudnád egészíteni egy 8 Plus-szal is? Főleg a kamera és kijelző érdekelne az XR ellenében.

(#3) tuki2200

Miért ne lehetne igazuk? Ez kb olyan mint mikor az 5C-t húzták le az 5 ellenében, holott a rádió része sokkal jobb lett, több frekvenciát tudott! 5-öt is "mindenki" bunker tokba rakta, tehát el is vaszett a külsőség. Egyébbként az aluminum tényleg sokkal kevésbé csúszós, mivel nincs annyira felpolírozva!

(#11) domos válasza Kaiku (#10) üzenetére


domos
(senior tag)

Az 5 és az 5C nem egy generáció volt. Az 5C vs 5S lenne a helyes párhuzam. 8 Plus-ról szvsz kár váltani XR-re, nekem a mai napig hiányzik a 8 Plus, brutál jó akkuideje volt.

"Egyébbként az aluminum tényleg sokkal kevésbé csúszós, mivel nincs annyira felpolírozva!" Nálad nem volt még se X, se XS.

[ Szerkesztve ]

There is no replacement for displacement.

(#12) d@vee


d@vee
(senior tag)

Köszi az írást, reggelihez jó volt :R
Vicces, hogy az elején írod, mennyi tech(vagy magát annak hivő) oldal hozott le bőven elfogult teszteket a két telóról. Ezek után megteszed ugyanezt te is. Hát oké. "Szerinted" módra írtad le, ez pedig mi, ha nem elfogult? Ha nem jön be személy szerint neked az AMOlED, az megint csak valami miatt elfogultság.
Sok oldal azért húzta le az "olcsóbb" szifont, mert azért az árért CSAK annyi fért bele. Egyáltalán nem azért, mert lassú, sz@r, stb...
Én egyik telefont sem húztam le magamban, miután kijöttek az adatok róluk. Azóta fogtam is kézben őket, továbbra sem jött meg az én Iphone-om, és kész.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#13) Fred23


Fred23
(veterán)

Számomra az XR legnagyobb bajával nem lehet mit tenni, vagy mégis megszokja valahogy az ember, vagy mást választ: túl széles. Szóval nem a nagy kávával van bajom, hanem azzal, hogy a készülék 75,7 mm széles. No meg persze számomra már nagyon drága, meg kéne feszülnöm érte anyagilag, hogy valahogy kigazdálkodjam. (Saját hülyeség, de kápéban szeretek vásárolni egyben, nem szeretem a részletfizetést.)

Az X vagy az XS mérete sokkal ideálisabb számomra. Vagy ott van az S10e...

(#14) feliks válasza domos (#2) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

(#2) domos: Pont ezért késztítettem ezt az az írást, mert nagyon nagy tévedés azt hinni, hogy a kettő specsheet alapján összehasonlítható. (ezért maximum neked értelmetlen az írás, másoknak elképzelhető, hogy nem az). Nyilvánvaló, hogy te nem használtad mindkettőt, így én a tapasztalataimat pont azért írtam le, hogy annak segítség legyen, aki nem tudja használat nélkül, hogy milyen használva a két telefon (még szó is esett a jelenségről a cikkben :DDD ), de érdeklik a valós életben tapasztaltak. (egy iStyle megtaperolás nem ugyanaz, mint a használat a mindennapok során)
- Arra, hogy az acél sokkal kevésbé csúszós, csak annyit tudok mondani, hogy téves - az XS acél kerete a legcsúszósabb a valaha volt összes iPhone közül - és nem csak szerintem. Ettől függetlenül az XR-énél egyértelműen jobban csúszik.
- Arra, hogy " Ahol pedig van különbség (kijelző, készülékház, kamera) ott az XS nyer." csak annyit tudok mondani, hogy olvasd el a cikket, mert pont erről szól, hogy egyáltalán nem egyértelmű. :)

(#3) tuki2200: "Ennek ellenére valamiért az Xr tulajok rendre meg akarnak győzni mindenkit, hogy az általánosságban jobb telefon mint az Xs.. nevetséges."
Ez nem nevetséges,hanem üdvözlendő, hiszen lehet azok a tapasztalatok egy jobb döntés meghozatalában segíthetnek. A következő van (szerintem) emögött: Több ismerős váltott tavaly X-ről 8+-ra, mert nem vált be nekik. Idén vannak páran, akik X-ről (jellemzően nem XS-ről mint én) XR-re váltottak. Ennek az az oka, hogy az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó. Ezért aki azt hsasznál, elmondja másnak, hiszen miért ne tenné - csak gyakran süket fülekre talál. (lásd #2, #3). Ez nem personality disorder, hanem egy bizonyos szemszögből drágán rosszabb / olcsón jobb dolog. Ha personality disorder lenne a dolog mögött, meg tudod magyarázni,miért árulom az XS-em (hiszen nekem az is van, így nem is áll meg a dolog), és tartom meg az XR-em? :U

(#5) domos:
"Nekem az a meglátásom, hogy amíg kapni X-et, addig az XR-nek semmi értelme."
XR kontra X: +1 év support, +nem hibásodó kijelző, +jobb hangzás hangszórón +erősebb cpu +esim (mondjuk ez szar, de szempont ez is), + sokkal jobb főkamera + stereo videofelvétel + sokkal jobb akku + nincs PWM + gyorsabb FaceID :C
X kontra XR: + másodlagos gyengébb szenzorral rendelkező kamera, +amoled, ha valaki szereti (és igen, van aki nem szereti, hiába gondolod egyértelműnek a helyzetet :) )

"Nem kötelező Apple telefont venni, ha nincs rá lóvé" - Tedd már le ezt a tévedést, hogy ez pénzkérdés. Nekem mindkettő van, mégis az XR-re voksolok. Ez innen hogy lenne pénzkérdés?

(#8) Syl: "Megmosolyogtató írás. A bevezető után borítékolható volt a konklúzió. Leszólod az elfogult cikkeket/videókat, ám te végig hangoztatod az Amoled ellenességedet"
Igen, szándékosan hangoztattam, hogy egyértelmű legyen, hogy ez nálam egy szempont. Azért gondolom szükségesnek kiemelni, mert akik venni akarnak XS/XR-t azok mind IPS-es iPhoneokról jönnek feltehetően(tekintve hogy az X/XS pároson kívül mind az), így ahogy én is azt hittem, hogy ha az Apple is kiad amoled kijelzős telefont bizztos jó lesz (hiszen eddig minden telefonjukkal meg voltam elégedve), úgy ők is beleszaladhatnak ebbe.

(#11) domos : "Nálad nem volt még se X, se XS." Hidd el, más is lehet egy ember véleménye, mint a tied. :) Nálam volt X, és XSés XR is. Most épp ezek közül kettő is. Mégis szerintem is az XS csúszósabb.. Most akkor nálam sem volt X/XS? :DD

[Be Happy]

(#15) feliks válasza d@vee (#12) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, ez jogos, teljesen a vélemény beletétele nélkül nehéz cikket írni.
Az én esetem (legalábbis remélem, hogy annyiban más), hogy nem a puszta "fúj ez nem hullhd" okozta felindulás az alapja (ami még csak nem is tapasztalat, hanem egyszerű hiszti.) , hanem az amoled valóban létező, csak nem mindenkit bántó problémáit emelem ki.

Az amoled egyébként nem "nem jön be", csak úgy gondolom,hogy nem kiforrott technológia, mint az IPS. Ha nem lenne PWM, és nem lenne éles a fehérje (az S10 kapcsán a sokkal kevesebb kékfény kibocsátást ki is emelték, lehet ez az, ami nekem fáj) mondjuk úgy, hogy jelen állapotában még nem godnolom, hogy a használhatósága versenyképes az IPS-sel (bár igen, ez tény, hogy a látváányossága valóban kiemelkedő)

Emiatt az amoled ellenességemet nem teljesen érzem "véleménynek", inkább egy problémának, ami nem mindenkit érint.

[Be Happy]

(#16) feliks válasza Fred23 (#13) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, ezt aláírom, és teljesen egyetértek vele. Ami a gond, hogy én pl az XS-t tokkal hordtam, mert csúszik mint a fene (hiába van, aki szerint ez nincs így és kész, mégis csúszik :DDD ) Így viszont már az is elég széles ahhoz,hogy kellemetlen legyen.

[Be Happy]

(#17) domos válasza feliks (#14) üzenetére


domos
(senior tag)

Nyilvánvaló hogy a pénzkérdés nem neked szólt, hiszen neked van mindkettő, de látom nem tűnt fel hogy azok válaszol voltak másoknak. Nálam az alu iPhone-ok mindig csúszósabbnak tűnnek, de biztos az én kezemmel van a baj.

az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó. Erre már komolyan nem tudok mit mondani, de biztos valami érzelmi kötődés van a háttérben.

There is no replacement for displacement.

(#18) tuki2200 válasza feliks (#15) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Amúgy remélem tisztában vagytok vele, hogy ezzel az "amoled fuuujj"-jal minden topicba, az iPhone userek pont ugyan azt csinálják, mint a TV-s topicocban a néhány "hardcore" arc, akik szerint Plazmát kell venni 2019-ben is, mert a tobbi nem kiforrott és sz*r... :D nem akarlak megsérteni, csak vicces, hogy egy regebbi, kevesbe jo technologia feature lett :DDD

Az meg, hogy az Xs-t nem jó használni, de az Xr-t igen, hogy lehet? Nem ugyan az az iOS mindketton?! Nekem ez egy furcsa önigazolási problémának tűnik, megvetted az Xr-t (is), megirtad a cikket, hogy szerinted ez miert jobb mint az Xs és várod, hogy mások igazat adjanak és alátámasszák a döntésed helyességét.

[ Szerkesztve ]

(#19) feliks válasza domos (#17) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy másnak szólt - azért válaszoltam rá, mert bár lehet pénzkérdés is mögötte, mégsem szükségszerűen az, így példaként magamat tudtam hozni :)

"Erre már komolyan nem tudok mit mondani, de biztos valami érzelmi kötődés van a háttérben."
Meglehet, hogy igazad van, bár ilyen szemszögből nem gondoltam rá - főleg arra, hogy mi lehet az oka.
Ha nagyon sarkítani akarnék, akkor az XS olyan, mintha egy teljesen másik termékvonal lenne a 6-7-8 után (ami nekem nem tetszik, de ez nyilván véleményes), viszont az XR olyan, mintha a 7-8 után egy folytatása lenne ugyanannak a termékvonalnak (amivel eddig is elégedett voltam)

[Be Happy]

(#20) domos válasza feliks (#19) üzenetére


domos
(senior tag)

Igen, mondhatni hogy az X(S) egy új termékvonal a "sima" 6-7-8 után, de az XR-t sem érzem hogy a régi folytatása lenne, inkább az új direkt lebutítása.

There is no replacement for displacement.

(#21) feliks válasza tuki2200 (#18) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Az meg, hogy az Xs-t nem jó használni, de az Xr-t igen, hogy lehet? Nem ugyan az az iOS mindketton?! .
Az iOS ugyanaz mindkettőn, de a telefon, amin használom, nem. (nem mindegy hogy egy BMW motor egy BMWben vagy egy Rolls-ban van :DD - nyilván nem akarok párhuzamot vonni a 2 autó és a 2 telfon közé, csalk az érzékeltetés kedvéért írtam ekkora különbséget)

Nekem ez egy furcsa önigazolási problémának tűnik, megvetted az Xr-t (is), megirtad a cikket, hogy szerinted ez miert jobb mint az Xs és várod, hogy mások igazat adjanak és alátámasszák a döntésed helyességét
A legkevésbé sem, de a cikkben erről is esett szó. írtam az XR fórumba egyszer, hogy nekem az XR jobban bevált, erre töben írtak privátot, hogy részletezzem, mert ők X/XR választás előtt állnak. Ismerősök úgyszintén érdeklődtek, mert nekik sem volt triviális, melyik a jó választás, és mivel engem kérdeztek, mert nekem volt mindkettő, úgygondoltam ,cikkben, részletesen leírni jobb megoldás, mint fórumokba copypastelni a tapasztalataimat, és n+1 alkalommal elmondani, ha valaki szóban kérdezi.
Szóval ebben nincs semmi önigazolás, alátámasztás (valljuk be, ha az is lenne, arra sem egy fórumon keres egészséges ember támogatást), egyszerűen kereslet mutatkozott arra, hogy a talasztalatokról készüljön cikk, én meg megírtam.

[Be Happy]

(#22) tuki2200 válasza feliks (#21) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

De a belseje is ugyan az, "ugyan az a motor", sőt az Xs-be 4gb RAM van az Xr-be meg csak 3gb, úgyhogy ami neked jobb még gyengébb is.... ez nálad mostmár 100% valami érzelmi vagy tudat alatti dolog.. :D

[ Szerkesztve ]

(#23) domos válasza tuki2200 (#22) üzenetére


domos
(senior tag)

Na ez az... :) Számomra használatban az újabb (6s és felette) iPhoneok között érzetre nem sok különbség van. Ha valaki kicserélné az X-et XR-re amíg alszok, lehet észre se venném.

feliks: Mivel én androidot is használtam/használok iPhone mellett, ezért nekem nagy vágyam volt hogy végre jöjjön az AMOLED az Applehöz, mivel a Samsung AMOLED paneljei mindig lenyűgöztek, illetve a fekete az ott tényleg fekete.

[ Szerkesztve ]

There is no replacement for displacement.

(#24) feliks válasza domos (#20) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Úgy látszik ezzel a megvilágítással megtaláltuk a közös hangot :D
Nemt'om, nekem az XR nem érződik lebutítottnak, még az XS mellett sem. Lehet, hogy az amoled az egyik oka,hogy másnak érződik, mint az eddigi termékvonal, de ez (nekem) inkább előny is. (Érdekesség,hogy volt, aki megjegyezte, hogy milyen kiemelkedően szép az XR képe (lány, akit teljesen hidegen hagyott a tech))
Az egyetlen, ami butításnak érezhetek, az a másodlagos kamera hiánya (bár nem érzem a hiányát - a portré sötétben így még jobb is minőségben, a zoomolás meg 1-2 alkalommal hiányzott csak)

A korábbi termékvonal tökéletes folytatása nálam egyébként egy 7 (vagy az X-nél is kicsit kissebb), teljes kijelzős, de IPS, 2 kamerás darab lenne, de ez nyilván marad álom. :D

[ Szerkesztve ]

[Be Happy]

(#25) feliks válasza tuki2200 (#22) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Pocsék volt a hasonlatom, jogos, az Phantom és a 7-es BMW külsejét kellett volna példának hozni, de nyilván így is értetted azért.. :DDD

[ Szerkesztve ]

[Be Happy]

(#26) Csapoati


Csapoati
(nagyúr)

Azt csak én nem értem, hogy miért nem szabadultál meg az XS-től, ha az XR jobban bevált?

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#27) feliks válasza Csapoati (#26) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Fent van a hirdetéseim közt. :)

/eredetileg a cikkben is benne volt zárszóként, csak kimoderálták :D /

[ Szerkesztve ]

[Be Happy]

(#28) Valaki87


Valaki87
(senior tag)

jó kis cikk lett, grat :)

1 hete vettem egy Xr-t, és teljesen megvagyok vele elégedve! Sőt! Soha nem gondoltam volna, hogy Iphone egyszer ilyen akkuidőt fog tudni produkálni :D
Előtte sima 8-am volt....

(#29) Csapoati válasza feliks (#27) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Ja, így már minden más. :) Nekem bejön az amoled, így biztos maradtam volna az XS-nél, de ha az nem tetszik valakinek, az elég nagy dealbreaker.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#30) nuke7


nuke7
(veterán)
LOGOUT blog

hát akkor várjuk az SE 2-t... :(

https://youtube.com/user/nuke7 --- ---- ----- https://discord.gg/6byFupz

(#31) feliks válasza nuke7 (#30) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha lesz olyan valaha, és IPS, vagy nem-PWM amoled kijelzővel szerelik fel, akkor arra day-0 fogok beruhàzni én is :)

[ Szerkesztve ]

[Be Happy]

(#32) Zirowe


Zirowe
(nagyúr)

Rég rossz, ha vki az "influencereket" emberszámba veszi, sőt mi több, ad a véleményükre.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#33) feliks válasza Zirowe (#32) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha MBKHD-re gondolsz, szvsz peecízebb munkát végez, mint a tesztoldalak nagyja. + ha egx trsztoldal csinál videót is (pl verge) akkor az influencer? :D

[Be Happy]

(#34) talamasca


talamasca
(senior tag)

A legnagyobb "buktató" az írásban a következő:
Neked az iPhone 8 Plus kell. 😏

Mivel:
- A méret nagysága nem zavar.
- A kijelző a 8 Plusban sokkal-sokkal jobb, mint az XR-ben.
- A RAM azonos.
- A kamera sem jobb az XR-ben.

Ugye-ugye...
Egyébként pont az Apple "cseszte" el, hogy viszonlag a két véglet tud most csak könnyen választani a palettáról. Ahol kevés az anyagi (6s,7) és ahol nem számít (XS, XS Max).

A köztes cuccoknál mindig bizonytalan az ember, mert a mérleg nyelve hol ide-hol oda billen.

Jelzem, ennél ganyébb már csak a hordozható Maceknél a helyzet választás tekintetében...

“Black as midnight on a moonless night.”

(#35) laleh válasza domos (#5) üzenetére


laleh
(addikt)

Dettó. Inkább egy x mint egy Xr.

Ha fontos, inkább telefonon: 06302832078 Apple garanciális ügyintézés -> törött iphone Apple Watch

(#36) feliks válasza talamasca (#34) üzenetére


feliks
(senior tag)
LOGOUT blog

A legkevésbé sem.
írtam, hogy a gesztusvezéreltség, és a teljes képernyős forma volt a váltás egyik mozgatórugója.
A kijelző miért lenne jobb a 8Plusban? Amennyire láttam (nem volt olyanom, ezért csak megtapogatásnyi tapasztalatom van) nekem nem tűnt jobbnak, de lehet tévedek. Igényem viszont nem is nagyon lenne rá, mert az XR-é nekem tökéletrsen megfelel. :)

Az, hogy a kamera jobb, tárgyi tévedés: Az XR fő kamerája sokkal jobb, mint a 8-é, ha az alap lencsét nézzük (a zoom lencse valóban hiányzik, de 90%-ban az 1x nagyítást használja az ember)

[Be Happy]

(#37) nuke7 válasza domos (#5) üzenetére


nuke7
(veterán)
LOGOUT blog

hát azért 20% havi költség különbség azért csak nem nulla :U

https://youtube.com/user/nuke7 --- ---- ----- https://discord.gg/6byFupz

(#38) hruodnand


hruodnand
(senior tag)

Na Skacok, kicsit egyszerű leszek és tömör az (AM)OLED kapcsán. Sok telefonon volt már és az OLED kijelző sokkal jobb bármilyen IPS-hez viszonyítva. Pedig a szemem eléggé érzékeny arra, ha valami nem színhű vagy épp flickerel. Mondjuk nálam érdekes a felállás mert iPhone XS van.... 50% alatt tényleg flickerel de még nem fáradtam le benne.... vannak cikkek erről a témáról. Google -> iPhone XS PWM.... viszont ami jó, hogy nem úgy oldotta meg az Apple mint pl a Samsung. A PWM jelszintje nem nagy mértékben ingadozik, hanem van egy alapszint (feszültség) és arra ülteti rá, de ez is csak 50% os fényerő alatt, iPhone X,XS,XS Max esetében! Megoldás is van rá ha 50% alatt nem szeretnél flickert “nézegetni”... Fehérpont csökkentése! Bekapcsolod, beállítod 95%-ra és a fényerőt nem veszed 50% alá. A képernyőn megjelenő tartalom lesz szoftveresen levéve (fényerőben)... Ergo a hardweres fényerőszabályozásod marad úgy ahogy van, viszont mivel végtelen a kontrasztod így simàn visszatudod venni ezt szoftveresen. Sok cikk van erről neten... Hogy miért nem alapból így alkalmazza az Apple? Azért mert, ha a logika mentén vègig gondoljuk akkor a fehérpont csökkentésével hardwares még nem lett lejjebb véve a fényerő, tehàt több áramot fog fogyasztani a készülék... :) Ennyi a story :)

(#39) hruodnand válasza hruodnand (#38) üzenetére


hruodnand
(senior tag)

+1: Flickert szabad szemmel nem veszed észre mert 240Hz en oldja meg kb. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) nuke7 válasza hruodnand (#38) üzenetére


nuke7
(veterán)
LOGOUT blog

plusz az amoled be is ég... jó cucc, parasztvakításnak :)

https://youtube.com/user/nuke7 --- ---- ----- https://discord.gg/6byFupz

(#41) nkmedve válasza domos (#2) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

Számomra sincs semmiféle előnye az OLED-nek egy telefonban (tévében igen, telefonban semmiképp nem kéne), mivel én sok évig tervezek használni egy telefont így jóformán csak hátrányként tudok az OLED-re tekinteni (PWM, beégés, felhősödés, elcsúszott színek egy idő után). Értem én, hogy neked nem jön be az LCD, de másnak meg az OLED túl kompromisszumos még mindig, az LCD pedig egy jól működö kiforrott tech amit inkább szivesen látnak egy telefonban.
Az OLED kontrasztjának semmi hasznát nem veszem egy telefonban, nem nézek rajta filmet. A kissebb de még bőven használható felbontás is inkább előny nekem (használtam XS-t és XR-t egymás mellett, még mielőtt valaki megkérdezi), mivel így több év után is meg tudja majd a hardver hajtani.

Összességébeb egyetértek a cikkel, szerintem is az XR sokkal jobb vásár. Meg is vettem volna ha nem lenne ilyen hatalmas méretű (5S után messze túl van a tűréshatáromon).

[ Szerkesztve ]

(#42) doooo


doooo
(őstag)

Tehát fúj AMOLED, mert hát függetlenül a túlszaturált, meg stb. nonszenszektől, -amik már legalább 6 éve nem állják meg a helyüket, és azóta rendre a legjobb kijelzők- nem bírod a flickeringet, ami ritka eset, de na, megesik. Tehát ha nem akarsz fizikai fájdalomban élni, egyértelműen olyan mobilt veszel, amiben ez minimalizálva van. "Apple módjára" persze ezt nem lehetett megoldani, mert egyrészt semmi közük a képernyők tervezéséhez/gyártásához, illetve nincs mit jobbá tenni egy szempillantás alatt, hisz az X/XS előtt is, és azóta is ezek a képernyők vannak a csúcson minden téren, a flickering pedig egy olyan dolog, ami az emberek 99%-at nem zavarja, tehát ez sem a gyártástechnológia hibája, inkább csak az érintettek testi adottságaié (ami veleszületett, tehát nyilván nem lehet hibáztatni őket ezért).
Egy szó mint száz, botorság volt gondolni, hogy ez az AMOLED most biztosan más lesz, csak azért mert Apple, és így az egyértelműen kézenfekvő döntés az Xr lehetett. Ami a hiányosságai ellenére is biztosan jó kis telefon.

(#43) domos válasza nkmedve (#41) üzenetére


domos
(senior tag)

Kinek mi, én legalább évente veszek új telefont, néha gyakrabban.

There is no replacement for displacement.

(#44) Syl


Syl
(nagyúr)

Emlékszem a kilencvenes évek második felében, amikor elkezdtek terjedni az LCD monitorok, ment a nyekergés, hogy minek ez az új technológia, a CRT bevált, jól és megbízhatóan működik. Az LCD-nek túl éles a képe, lépcsősek a vonalak, nagy az után húzása, mosottak a színei stb., stb.
Déjà vu...

Words cannot express how much i don't care

(#45) hruodnand válasza nuke7 (#40) üzenetére


hruodnand
(senior tag)

Plazma is beég állítólag, mégis plazmám van és nem ég be... cloud van esetleg de az is eltűnik és nem veszed észre pár perc után...(Panasonic VT30)... Ja és 4k-s HDR LG tv m is volt... Köszönöm szépen de nem kell LCD... (keresni kell rajta a feketét, színhűnek se nevezném... gyors mozgást meg inkább passzoljuk) Maradok Plazmánál (még ha “villog” is)...

Úgy gondolom hogy egy XS esetében màr eléggè kiforrott a technológia. Nem véletlenül kezdték el most 1-2 éve alkalmazni Apple-ék, ők sem hülyék... Mondom úgy hogy eléggé képminőség b*zi vagyok, ha ilyen téren kezdünk el beszélgetni :)

(#46) hruodnand válasza Syl (#44) üzenetére


hruodnand
(senior tag)

Így van. Lehet pár èv ès a gyermekbetegsègek is eltűnnek. LCD monitornál is volt egy időszak mikor beégett simán ha nem mozgó tartalom ment rajta. Lehet beèg az OLED, de ahhoz eléggé hardcore körülmények között kell használni. (Pl. navigáció autóban több órán át, minden nap)

Nálam CarPlay van kocsiban, telefon kijelzője teljesen Offon van, így ez a része nem érint...

[ Szerkesztve ]

(#47) hruodnand


hruodnand
(senior tag)

Én azt mondom, hogy mindenki azt használja ami neki bevàlt vagy szimpatikus, de azt vegyük figyelembe, hogy a technológiát nem lehet megállítani... Plazma is kihalt, de máig azt mondom, hogy TV nézésre, mozizásra az egyik legjobb techológia volt a végére.... (kijavítottak sok hibát) Csak sajnos a gyártása költséges volt és sajnos az átlag felhasználó nem a mély feketét kereste, hanem azt hogy olcsó legyen és vékony, keveset fogyasszon stb... Képminőség màr hatodrangú.... :/

Nálam átlag ~250Wattot eszik, 5x annyi mint egy LCD TV, de inkább kifizetem azt a párszáz forintot és akkor minőséget nézek... utánhúzás nélkül....

[ Szerkesztve ]

(#48) nkmedve válasza Syl (#44) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

A legelső LCD-k elég katasztrofálisak voltak a jobbacska CRT-khez képest, teljesen igazak voltak azok a panaszok amiket leírsz. Idővel kiforrotta magát, és használható lett. Ez az ami az OLED-nél is be kell következzen, mivel egyelőre egy minőségi LCD-hez képest egy telefonban még mindig több hátránya van mint előnye.
Amúgy megjegyzem, hogy AMOLED-es tabletem van és tévéből is vennék ilyet, nem vagyok a technológia ellen általánosságban. Telefonban viszont sokkal inkább LCD-t preferálok, mivel ott a kontrasztarány teljesen irreleváns (nekem sokkal fontosabb, hogy bírja a magas fényerőt és ne égjen be több év után sem).

(#49) Fr3eWar válasza domos (#2) üzenetére


Fr3eWar
(őstag)

Pl nekem.
Sokkal jobb volt a szememnek az alacsony fényerős 6S-t nézni mint az XS-em. A súlya meg botrány.
Őszintén bízom benne, hogy 1-2 éven belül kihoznak egy 100-110g körüli edge-to-edge 5" modellt. Ha nem és csak bunkofonok maradnak, meg 200g-os kütyük, akkor akármennyire is elégedett vagyok az elmúlt 10év ios használatával megyek más gyártóhoz.
Sajnos a samsung idei S10e -mini "csúcs" készüléke is túl nagy és nehéz lett (akkora mint az iXS).

(#50) hruodnand


hruodnand
(senior tag)

Páromnak: iPhone 8 Plus-a van
Nekem iPhone 8 volt XS elött, sok ismerősnek van Huawei Mate 20 Pro, P20 Pro stb telefonjaik. De bármelyikkel összehasonlítottuk mindig az XS jött nyertesnek ha színhűségről van szó, jók ezek.

Érdemes olvasgatni független teszteket is, ahol ezeregy méréssel igazolnak dolgokat.

Pl ez: [link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.