2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

iPhone XR vs. XS - Amikor a kevesebb több

Amennyire az XS-t nem sikerült megszeretnem, az XR a kezdeti viszontagságok ellenére annyira lenyűgözött.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Az idei iPhone-ok igen érdekesen kerültek a piacra. A tavalyi horror árugrás után idén közel változatlan modellt változatlan áron, nagyobb, még drágább modellt, és egy fura, 8 Plus - X mutánst hozott az almás cég, ami a specifikációt nézve nem ígérkezik igazán jó ajánlatnak - Olcsónak drága, csúcsnak..elég drága, de mégsem csúcs, hiszen arra ott az XS.

Sokak számára ezért kérdéses, melyik telefon mellett érdemes letenni a voksot, megéri-e az XS a felárat az XR-hez képest, vagy az XR egyáltalán megéri-e, nem silány-e, nem okoz-e majd csalódást az "olcsó" iPhone, lehet-e hinni a sok negatív cikknek, kritikának, tesztnek, ami az XR körül megjelent.
Az idei lineupról mindenkinek van kialakult véleménye, még azoknak is, akik soha nem fogták egyiket sem a kezükben, azoknak is, akik csak egy APR-ben vették a kezükbe pár perc erejéig, de azoknak is, akik az egyiket birtokolják, és a sajátjuk ellenében a másikat tartják a rosszabb választásnak.

Mivel az idei lineup mindkét modelljét napi rendszerességgel használom (céges / magán) használom, (előbb az XS, majd az XR került hozzám), úgy gondolom, érdemes eloszlatni néhány tévhitet, és a mindennapi tapasztalatok alapján megvizsgálni, melyik a racionálisabb választás, melyik éri meg, melyik mit kínál a másikhoz képest, milyen valós előnyökkel rendelkezik a másikhoz képest.

A cikk létrejöttét mégis legnagyobb részben annak köszönheti, hogy a neten fellelhető XR tesztek, kommentek szinte mindegyike teljesen elfogult vagy a márka, vagy a specsheetre vetett számok irányába, a valódi felhasználói tapasztalatok érzése helyett jellemzően érzelmek vezették az írók tollát, olyannyira, hogy sem a dicsérő, sem a negatív végeredményre jutóknak nem éreztem úgy, hogy hihetnék az idei iPhone-ok kapcsán. (leszámítva talán MBKHD tesztjét)

Fontos kiemelni a cikk legelején, hogy az alább leírtak az én (AMOLED kijelzőkkel, és PWM-mel erősen hadban álló) magánvéleményemet tartalmazzák, ezért a kijelzőre vonatkozó soraimat illetően könnyen előfordulhat, hogy homlokegyenest ellenkező véleménye legyen valakinek. Mondhatni ízlés dolga, nem fogok megsértődni, ha a kommentszekcióban valaki teljes mértékben máshogy látja a két telefon közötti erőviszonyokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.