Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Tompie #16803 üzenetére
Én elég sokat megyek napközben és általában rövidebb távokat.
P7 -et másfél évig így töltögettem. Meg ez egyébként igaz minden telefonomra.
Kocsiban autós töltő, néha power bank. Este meg max. lefekvésig teljesen feltöltöm.
Soha nem volt még fizikailag akksi problémám.
Amúgy kb. 5000 töltési ciklus a vége (állítólag). Ez napi 1x töltéssel durván 14 év. Kb. Egy nap 7x kell tölteni, hogy 2 év múlva makkanjon meg. + itt 2 év garancia van az akksira. Ráadásul az, hogy valaki feldobja 5-10 percre kevésbé károsabb, mint éjszakára töltőn hagyni a telefont.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #45553408 #16808 üzenetére
Főleg, ha maga a töltőfej is szar. Pár dolog kihagyva, áthidalva, aztán kap olyan ingadozásokat a telefon, amit nem tud a végtelenségig leszabályozni. Szerencsés eset, ha csak a kábel ment tönkre.
Én szeretek külföldről, kínából kiegészítőket rendelni, de kétségtelenül előnyösebbek az itthon hivatalosan bevizsgált eszközök. Csak sajnos ez sem mindig igaz.
-
KKrisz751
aktív tag
Kis help kellene.
V3 alatt nem tudok témát letölteni. Huawei azonosítót kér.
Ugyanakkor erről a körzetről nem lehet belépni.Közbe megoldottam. Cloud+ bekapcsolása után már ment.
[ Szerkesztve ]
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
-
kazsolt
tag
Sziasztok, haverom telóján. L10-es verzió, 4.4.2 android van. Baromi lassú már, mit ajánlotok, mit lenne érdemes feldobni rá?
-
Cunaja
addikt
válasz zeon.hu #16817 üzenetére
Még itt vagyok fél órát!
Semmi, vagyis a régiben van vendor mappa az újban nincs. Szétszedtem, és maga a rom , sőt még a partíciók is ugyanazok.
Egyszóval semmi értelme felrakni annak , akinek B852 van fent.
Kivették a vendor mappát. Minden fájl azonos!!![ Szerkesztve ]
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
sniper112
aktív tag
-
törölt tag
válasz sniper112 #16821 üzenetére
Google biztonsági frissítések miatt is szoktak kiadni új ROM -ot. Elvileg "kötelező" lenne, de nem mindenki csinálja. Pl. találtak egy biztonsági rést és azt igyekeznek betömni. Ilyenkor van hogy kb. semmi különbség nincs az előző ROM -hoz képest.
Szerk.:
Most nem olyan régen is volt egy ilyen probléma, azokra azt hiszem májustól jöttek a javítások.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zeon.hu #16823 üzenetére
Mert ez a droidhoz tartozik, nem az appokhoz. Tehát az alap droid rendszerhez. Másrészt meg ugye nem stock droidot használsz, tehát előtte a gyártónak fel kell dolgoznia.
A normális az lenne, ha "szinte" minden hónapban lenne biztonsági javítás.
Szerk.:
Mivel az EMUI inkább fork OS szerű, így lehet olyan frissítés is, ami nem érinti. Pl. Doze módhoz (6 -os droidnál) kapcsolódó, ami nem része az EMUI -nak.[ Szerkesztve ]
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Cunaja #16811 üzenetére
Azért mert V3ról volt belakott nandroid mentésem, V4ről nem csináltam, (bár üresebb de nekem a v3 jobban bejön. Programok kilövése után v3 alatt 1.1 gb üres memóriát jelez, v4 alatt nekem csak 900 at.)
A visszatérésnél feltettem, a b839-et. Elindítottam, semmit nem állítottam be csak magyar nyelvet, se fiók se más, hogy fel tegyem a twrp recovery-t. Majd felmásoltam a nand backupot a külső kártyára,
Aztán restore. (előtte mountolni kellett külső sd-t)Mivel nem emlékeztem, mit jelöltem be mentéskor, nem akartam kockáztatni. (elvileg mindent, de így biztosabb volt)
Újra induláskor minden működött.
A vissza V3-ra két oka volt.
1., Belakott b609 volt de cwm alatt képtelen voltam nandroid mentést csinálni. Mindegy külső vagy belső, vagy tar, vagy gzip formátumba, a befejezéskor hibát jelzett.
Ezt 3-szor játszotta el, és mikor újra indítottam a romot, "elfogyott a belső SD-n minden hely". jelentést kaptam. Miközben végig nézve a könyvtárak méreteit kellet volna lennie még 5GB üresnek.Bár a PC is látta, csak tele, nem tudtam indítani rá egy hibakeresést PC-ről.
Nem tudtam mit kezdeni vele, indítottam a gyári resetet cwm alól, ami után a reset végén jelentette, hogy a belső sd ismeretlen formátum. Nem is nyúlt hozzá. Újraindítás után ugyan úgy nem volt hely, de az emui is kicsit szétesett. Így Ment vissza a b609 stock recovery, majd a gyári reset után már törölt mindent. restart után már alap b609 volt.
Nem volt értelme próbálkozni tovább. Újra belakni, és mentést csinálni.
Bár én szeretem a cwm-et, az egyszerú felülete miatt, de most megszívatott.Így mivel V3-ról volt nand mentés, és nem akartam szórakozni vele, vissza ment.
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
KKrisz751
aktív tag
Jó lenne érteni a rom szétszedéshez, vagy bele nyúlkáláshoz, mert neki állnék, a gps státusz iránytűjének a hibáját megkeresni.
Mivel V3 alatt fent van a miui-s (compass névre hallgató) iránytú, ami hibátlan akkor is ha mellette a gps státusz is fut, vagyis a rom valahol összeveszik.
Meg kibogásznám, miért lövi ki a memória törlés a háttérben futó led managert. B609 alatt nem lövi ki, ha ürítem a memóriát. Max ha futtatok egy task managert és killezem. (Ha ott kis kizárom a törlés közül, akkor semmi se lövi ki)
Meg átállítanám, ha lehet a kikapcsoló gombra, a képernyő zár idejét gyorsabbra. Előbb zárjon le ha megnyomom a kikapcsolást.
Így sokszor hiába zárom le, zsebre teszem és még elindítok egy programot. Képtelen vagyok úgy eltenni, hogy ne indítsak el valamit.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
zeon.hu
nagyúr
-
KKrisz751
aktív tag
válasz zeon.hu #16827 üzenetére
Ablak kezelő, vagy feladat kezelőnek mondják?
kocka gomb, megnyomására a háttérben aktív programok jönnek elő. Egy felhúzással ki lehet lőni az összeset, lehúzással meg egyesével rögzíteni.
b609 alatt led progi, nem is látszik de ha kitörlöm a programokat akkor is bentmarad háttérben futva. V4 vagy v4 alatt ha nem rögzítem, lakatolom le, stb.. akkor ha egyszerre törlök mindent akkor kilövi.
Ezt a hibát keresgélném meg.
Gondolkoztam, azon, hogy lehet nem jó helyre teszi a memóriában indításkor. Mivel vannak programok amik futnak végig a háttérben. Ha bekapcsolom az éjszakai módot időzítéssel, akkor ugyan úgy beteszi magát az is a háttérbe. Meg is jelenik a holdacska, meg az értesítőn is látszik a led manager mellett.
Elindítok pár programot, és ha egyszerre kilövöm, a holdacska ott marad a ledes progi kikapcsol.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
zeon.hu
nagyúr
válasz KKrisz751 #16828 üzenetére
Recent lista vagy korábban megnyitott alkalmazások, de mindenhogy értjük
Értem a gondot, csak a kilövést nem.
Csak azokat lövöm ki, amik nem fontosak a működés szempontjából.
De mivel mást is érinthet, akár véletlen is előfordulhat, a rom készítője ezt a kérdést is megkapja#?*@&!
-
KKrisz751
aktív tag
válasz zeon.hu #16829 üzenetére
Igen, most én is egyesével lövöm, de 10-15 program esetén, zavaró, hogy egyesével lőjem. Erre való az all-in kill. vagyis kuka módszer, stb... Csak az üríti ezt is.
Már volt téma, és amúgy is látom cunaja-nak van más dolga is. Ezért jutott eszembe kutakodnék a beállítások közt, hátha csak az okoz gondot. Csak ennyire nem másztam még bele. Anno megálltam a témaszerkesztésnél. De ezeken már arra se nagyon van szükség, xposed, és egyebekkel, jól szabható, így nem kell külön témát szerkeszteni.
MÁS: Ha jól emlékszem te használod a CM launchert. Én is kipróbáltam. Nem tudnám megszokni. Amúgy szép, és sok jó funkciója van, ami mondjuk nekem nem sok hasznot hoz, általános használat mellett, de vannak benne szép témák.
A programtár betürendes elrendezése mondjuk kivitt az észből. Mivel a programjaim nevét sosem nézem, csak az ikonokat, és hányadik sorban van, külön tanulni kellene. (Most külön lapokra rendszerve vannak, játékok, eszközökök, rendszer eszközök, navigálás, munka stb... Anno ADW-t használtam, az jól szabható volt, de az EMUI jobb nekem.)De azt rendszeresen feldobálta, hogy állítsam be alapértelmezettnek. Ha beállítom, akkor vissza is tudom állítani valahogy?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz KKrisz751 #16830 üzenetére
Egy érdekesség, nem tudom írtam-e már.
Ha elindítom a gps státuszt,az iránytű kiakad. Fix 4 fokot jelöl 50 es mágneses térerőt stb..
Na ha fel teszem a fejem fölé és a kijelző lefelé néz, akkor az iránytű hibátlanul forog, és mutatja észak-dél irányt. És ahogy forgatom, szépen fordul is, de az irány, és szög jelző számok nem változnak.
-
Gabszi.hu
csendes tag
válasz KKrisz751 #16831 üzenetére
Sziasztok... GPS status nálam is majdnem ugyanez... bármilyen helyzetben (függőlegesen tartott telefonnal, mintha fényképeznél) is jobban működik a (mágneses) iránytű mint normális (vízszintes, háton fekvő) helyzetben. A GPS iránytű OK. Szvsz, szoftverhiba. Amúgy fej felett nálam a kiírások is jók.
-
karelgott12
tag
válasz Cunaja #15852 üzenetére
Ma csak úgy kíváncsiságból rányomtam a telefon kezelő keresés ikonjára, és lefuttatta végig. Másfél hónapja beszéltünk erről a hibáról, azóta nem is próbálkoztam vele. Ezután egymás után többször is lefuttattam, de nem akad meg. És nagyon gyors!
Csináltam róla egy videót is. -
KKrisz751
aktív tag
válasz zeon.hu #16834 üzenetére
Az a baj, hogy nem nagyon van alternatívája a GPS státusznak.
Most néztem át 20 verziót, egyik sem tudja kompletten azt amit ez.
Vagy csak a múholdakat mutatja, ami önmagában semmire nem jó. Vagy csak iránytű, vagy minden adat külön lapokon van.
Látszik is a letöltések számán, hogy ez jobb mint a többi fényévekkel.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Gabszi.hu #16833 üzenetére
Csináltam egy képet.
Éppen kelet-nyugat irányban ülök, és É irányába van kelet.
Nekem a GPS iránytúje se működik, nem csak a belső.
A középső felső adatok, mágnesesség stb, nem változnak. Minden más igen.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
zeon.hu
nagyúr
-
törölt tag
válasz zeon.hu #16841 üzenetére
Működik rendesen G4, Z3, G Pad II. Megnéztem egy olyan telefonon, amiben nincs mágneses érzékelő (E4), ilyen esetben kérdőjellel jelöli a mágneses értéket.
Tehát ha nem lenne támogatott szoftveresen (annak ellenére, hogy van), akkor így jelölné itt is. Ez azért érdekes, mert pl. P8 Lite -nál van giroszenzor, de szoftveresen le van tiltva, mert bugos és nem tudják javítani. Ez lenne a kisebbik gond, mert mókolással elő lehet hozni.
Itt viszont simán bugos lesz.
Szerk.:
Ja..belépéskor írná, ha nem lenne támogatott funkció.[ Szerkesztve ]
-
KKrisz751
aktív tag
válasz #86973952 #16840 üzenetére
Sansung Gio, Cm7, CM10, alap stock rom, és lényegébe bármelyik romján futott. (ahhoz mondjuk sok volt és 10et próbáltam rajta, de mindegyiken használtam.
és a P7 nek a B121, 133, 609 verzión garantáltan jó, Meg a HTC m 8 vagy 9, passz nem vagyok otthon a típusokban tavaji modell,
Mondjuk, míg fönt volt a b839 igazán rápróbálhattam volna. Ha lesz kis időm, úgyis van nand mentésem a V3ról. Vissza teszem a B839-et és rá próbálok.
Bár ha jól emlékszem volt róla szó 851 az alapja ezeknek a romoknak, akinek az van fent vagy 852 rá próbálhatna.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz #86973952 #16842 üzenetére
Szerintem beállítás gond lehet vele. Persze nem programban, hanem a rom alapjaiban ahol ezt az érzékelőnek a driverét állítja be.
V4 zipjét kicsomagoltam, és keresgéltem benne, mi tartozhat ehhez, de őszintén semmi érdemlegeset nem találtam. Még azt se tudnám megmondani melyik driver működteti az iránytűt. gps re vonatkozóan találtam ini, vagy konfig fileokat, de hogy az iránytű miben van... passz.
Mondjuk találtam a gps hez 4 filet aminek az eleje H30.....L1, L2, L11, L12, mintha ezek verzió számok lennének, de hogy a gyári romban van-e L10 végü azt nem tudom. Mivel az update.app ot lövésem nincs mivel lehet felbontani. És még akkor is, fogalmam sincs, hogy ez az iránytűt is érinti vagy csak a gps-hez tartozik, vagy semmi köze az egészhez, és csak véletlen ez a végződés.
Ilyen az amikor valaki aki sose csinált ilyet olyanba nyúl amihez sok köze nincs.
[ Szerkesztve ]
-
KKrisz751
aktív tag
válasz KKrisz751 #16845 üzenetére
Tudom sok lesz belőlem éjszakára, meg lehet el se olvassa senki.
Más hibát is találtam a GPS státuszban, és biztos, hogy ez nem a V3 vagy V4 hibája, hanem az alap romé.
Van ugye benne egy dőlés érzékelő is. Asszonyén (P7 L10 b609) próbálgatva hibátlan. (Vízmértékhez képest is.) Persze az iránytű is stb.. (amúgy iránytűt még a faterom katonai(nem mai darab) tájolójához szoktam hasonlítani, és a gyári esetében nagyon is pontos. És mivel a telefon oldala egyenes vonal, próbáltam már térképen tájolni és hibátlan.)
Viszont most nézegettem az se jó igazából itt.
Ha az asztalra teszem a telefont és beállítom észak dél irányba a hosszát, akkor ha atetejét fel emelem, szépen mozog a dőlés érzékelő a telefon teteje felé.
Ha a telefont az asztalon elfordítom 90 fokkal és kelet-nyugat irányába néz az alja és teteje, akkor ha az oldalát emelem meg, ami dél felé néz, akkor srégen mozdul el a dőlés érzékelő, vagyis nem arra amerre dől, hanem délnyugati irányba.
Remélem érthető.Vagyis a dőlést akkor érzékeli pontosan, ha éppen észak dél irányba áll a telefon. Ha nem akkor a dőlé s érzékelő keveredve az iránytűvel, kb 45 fokkal eltérve mozog.
Míg a standard romon, amerre dől arra mozdul el az érzékelő, és tök mindegy hogyan fekszik a telefon. Ha például a sarkát emelem akkor arra.
Kipróbálva üveg asztalra téve fejjel lefelé, a dőlés érzékelő is hibátlan. Vagyis a dőlés és az iránytű driverei, beállításai, meghajtója? keveredik egymással.
Lehet meg kellene írni a gyári rom készítőinek. De sajna angolul ilyen mértékben nem tudok.
Ja és ez lehet csak nálam, kihatással van a mozgás érzékelőre is.
Mivel be van állítva, ha megemelem a telót akkor halkuljon le.(illetve most kikapcsoltam mert...) Gyári romnál, azért rendesen fel kell vennem, hogy lehalkuljon.
Ellenben V3 alatt meg se emelem és lehalkul. Mivel a rezgés is be van kapcsolva és azonnal érzékeli, hogy megemeltem a telót, holott fekszik, csak rezeg.
Arcal lefelé szintén jól működik ez is.[ Szerkesztve ]
-
Zotya21
senior tag
nektek csinált már olyat a telefon, hogy pl most a gogle alkalmazából léptem vissza
és kidobta az utoljára hívott emberkét de úgy mintha hívná a telefon aztán mivel nem akartam hívni a vissza gombbal eltűntezt kb hetente csinálja mindig az utolsó emberrel
és rendesen animálja mintha hívnám, de utána a tárcsázóba nincs bent
https://500px.com/slayer_art
-
Red B
tag
Sziasztok!
Köszönöm az addigi hozzászólásokat és hasznos jótanácsokat,bár nem nagyon írogattam,inkább csak olvastam,de a kicsike lecserélésre került,úgyhogy megy a piacra.
Nagyon jó és segítő közösség van itt!
További jókat mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA V
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest