- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
parampa
aktív tag
LiteON PS-6361-4HF - 365W PSU For Hewlett-packard (HP) Business Desktop DC7600 Convertible
24-Pin ATX Motherboard Power Connector (1)
Serial ATA (SATA) Connector (4)
Power (IDE) Connector (3)
4 Pin ATX +12V Power Connector (1)
Floppy Drive (FDD) Connector (1)
Active Power Factor Correction (PFC)Címke az oldalán. Elvileg ~140W TDP -s vga a határ.
GeForce GTX 660 140W // GTX 660 Oem 130W Ilyet szeretnék pár hónap múlva.
Nemtudom necces. Talán ha visszafogom az órajeleket egy picit. -
Louies
aktív tag
Hp dc7100 házat keresek megvételre. Táp nem szűkséges. Az én házamnak van egy kis gondja, megnyomódott a PCI-e kártya helyén, ezért nem tudok bele tenni video karit.
privátban... -
eclipse006
őstag
válasz
Mákosmetélt
üzenetére
hát szerintem egy próbát megér,elrontani nem fogja a procit max nem indul el a gép,de ha tudnád a chipset típusát akkor még meg lehetne nézni hogy támogat-e celeront.
-
Mákosmetélt
tag
sziasztok van egy ilyen hp gépem még alaplap is benne van intel 915 chipset.
Proci nincs benne, szerintetek egy celeron 450-et megenne az alaplap?
a foglalat stimmel, de kezelné-e abban nem vagyok biztos..Köszi!
-
eclipse006
őstag
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Nem tudom mi van Tejesember hirdetésével,de már elég régóta nem jelentkezett be, hátha hamarosan feltűnik a PH-n,szerintem van még neki a házból,esetleg próbáld meg felhívni az adatlapján fent van a száma!
-
Mákos7észta
aktív tag
Már régebben is szemezgettem vele, erre pont amikor vennék egyet, már senki se árulja hirtelen... Tudja valaki miért állt le a Tejesember és a többiek?
A cikk egyébként jó, tetszenek a képek 
Üdv.
Marci -
eclipse006
őstag
sokkal másabb anyagból van mint az átlag házaké,vastagabb,nem olyan rugalmas,tényleg kibirja!
-
superecneB
őstag
válasz
Realradical
üzenetére
Okés, köszi!
-
Realradical
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
Szerintem is ki fogja bírni, elég masszív jószág.
-
superecneB
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
ez okés de gondolom az oldallapja olyasmi mint más házaké az meg nem tudom merevités nélkül kibír e hosszabb ideig egy ilyen terhelést
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
Realradical
üzenetére
Ennyire azért nem rossz a helyzet. Én még lapot nem sütöttem meg azzal, hogy a pineket rossz sorrendben dugtam volna rá (pedig már 5+ konfigot összeraktam ilyen házzal), sőt volt hogy ASUS lappal egyenesen 100% kompatiblis volt a blokk: rányomtam a lapra, és minden a helyén volt.
Az viszont biztos, hogy nem árt ellenőrizni, hogy minden a helyén legyen, nagyon egyszerűen cserélhetők a kábelek abban a blokkban, ha a kis fémpöcköt felnyitod, egyszerűen kihúzható a kábel és átdugható egy másik "slot-ba". Szóval egyáltalán nem para a dolog, a lap user manuálja alapján egyszerűen összehozható a helyes sorrend.
A kiálló fém távtartókat én mind le szoktam szigetelni (leragasztom több réteg szalaggal, hogy véletlenül se legyen baj), így kímélem meg a lapot az esetleges rövidzárlattól (az egyik lapom egyébként ennek hiánya miatt szállt el, azóta szorgalmasan szigetelek).
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
eclipse006
üzenetére
Ezek alapján tehát egész egyszerűen cserélhető a venti, ki is fogom próbálni. Köszönöm a leírást!

-
eclipse006
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
simán, én még egy 17 colos crt-t is rábíznék
,tényleg masszív,vastag anyagból van a ház, súlyán is érezhető!nyugodtan ráteheted! -
superecneB
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
Egy Samsung 2233BW LCD monitort megbír ha fektetem? Elvileg 4,8 kg de szerintem nincs annyi legalábbis megemelve nem érzem közel 5kgnak inkább közel 3nak
-
eclipse006
őstag
-
topaz45
tag
A HP DELL IBM FUJITSU ezek mind sajátosan szerelhető házak valószínű hozzá van tervezve a belekerülő hardverekhez.
Szerintem alsó-közép kategóriába lehet kapni olyan házat amit mindenféle fúrás faragás nélkül lehet szerelni,és nem kell kínlódni ilyen bontós házakkal.
Nem is kerülnek olyan sokba.
De gondolom,hogy egy igazi barkácsoló mindent meg tud csinálni egy bicskával.(muszály herkules) Én inkább be mentem az üzletbe és négyezer forintért vettem egy olcsó házat és egy félóra múlva már működött a gép.
De ha szakmai kihívásnak tartjátok vagy valamiféle modding akkor jó ötlet.
További sok sikert a ház átalakításhoz. -
eclipse006
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
nem próbáltam még, de szerintem nem befolyásol sokmindent,kb ugyanúgy hűthet!
-
Edge
veterán
Jaja vmi ilyesmi derenget nekem is, a power-sw meg power/hdd led hp specifikus ha jól emlékszem(csak hp lapra megy rá mivel tök egybe van fröccsöntve az összes csati vége), ezeket is cserélni kell akkor, vagy legalábbis szétvagdalni, nem?
-
Realradical
őstag
Tegyük hozzá , hogy a ház kábelei is HP laphoz vannak optimalizálva, úgyhogy mielőtt valaki nekiáll más lapot beleszerelni, csak óvatosan, mert én főztem meg vele lapot. (a pinek rámennek ha "szerencséd" van).
Valamint ha használni akarod más lappal a házat, akkor a csavarhelyek nem 100% ugyanott lesznek mindenhol ahol kéne sima ATX esetében. Ez azért gond, mert ahol nem stimmel a hely ott kalapáccsal be kell verni a kiálló fémdudort, különben alul bezárhat bármilyen áramkört ahol a laphoz simul a fém. (true story)
Miután ezeket orvosoltam, kb. egy évig boldog tulaja voltam a háznak. Azóta egy sopranos leváltotta.

-
superecneB
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
ÉS esetleg te próbáltad fektetve a házat? Befolyásolja valamelyest a hűtését, ha igen mennyire?
-
eclipse006
őstag
üdv!
én már szétszereltem 1x a tápot, a venti forrasztva van, vagy úgy tudjátok megoldani hogy elvágjátok valahol és öszetoldjátok(forrrasztjátok) az új venti vezetékével, vagy a szebb/jobb megoldás: a nyomtatott áramkörnél a venti vezetékeit kiforrasztjátok és a helyére az új venti vezetékeit rakjátok! a táp egyébként két félre jön szét!
remélem tudtam segíteni!
-
BLiNk3r
senior tag
Nálam is ilyen házak mocorognak (otthon, irodában), de barátnőmékhez, haverokhoz is intéztem nem egyet. Már az első példány óta meg vagyok elégedve az építési minőséggel, szerelhetőséggel, szellőzéssel - szóval teljesen rendben van a ház - főleg azért az árért, amennyiért hozzá lehet jutni.
Kérdés azokhoz, akiknél szintén ilyen van: tápot szedtétek-e szét, esetleg ventit cseréltetek-e benne? Egy haveromnál állítólag a tápventi mostanság elkezdett reszelni, lehet ráférne egy csere - kérdés, hogy mennyire egyszerűen kivitelezhető.
-
Skizz
addikt
Infotermünkben vannak ilyen házak, nem rossz tákolmány.
-
mv
aktív tag
Nekem az a véleményem, hogy a mérnökök szándékosan nem terveztek előre ventilátort, mert így a légáramlat a lemezek alatt halad, a lemezeket nem hűti. Megpróbálnám az ellenkezőjét a dolognak, letakarnám az első rács alsó felét, hogy a beszívott levegő nagyobb része haladjon a lemezek magasságában. Persze ez csak egy ötlet.

-
Lacpac
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
Van elől egy 12-es, hátul egy 9cm-es+ a táp ventillátora.
-
mv
aktív tag
Nem tudom, hogy mennyi az igazságtartalma a felmérésnek, mindenesetre érdekes: A melegtől nem romlik a winchester.
-
Lacpac
őstag
válasz
eclipse006
üzenetére
Hát, nálam is enyit mutat az F1, (33-35) de olvastam egy HDD tesztben itt a PH!-n, hogy 10 fokkal alámér. Nálam a 20°C-os szobában mire betölt a win 16°C-ot mutat
A Seagate 40-44°C között mozog, ez inkább valósághoz közelebbi. -
Lacpac
őstag
A merevlemezek hűtését hogy sikerült nektek megoldani? Nekem mindkét HDD-m 40°C környékén, vagy fölötte.
-
mv
aktív tag
válasz
eclipse006
üzenetére
Annyi pénzért szinte ajándék, még egy használt Codegen ház Codegen táppal is többe kerül.

-
mv
aktív tag
Majdnem 2 évig használtam ilyen házat, nagyon szerettem, praktikus és nagyon jól szerelhető. A szellőzése egészen kiváló, egy hátra szerelt 5V-on hajtott venti elég volt a megfelelő hűtéshez.
Én egy mATX-es lapot használtam benne, az összes átalakítás annyi volt, hogy letörtem az eredeti hátlapot az alaplapi tálcáról. Az alaplapom tökéletesen passzolt a gyári tálcához. A táp amit kaptam hozzá egy 340W-os példány volt, a LiteOn gyártotta, nem a Delta. Egy húzott X2-eshez, egy 7600GT-hez és két vinyóhoz bőven elég volt.
A legjobb az ára volt, a ház táppal kevesebb, mint 5ezer forintból kijött.
Ami nem tetszett, az a merevlemezek rögzítése, praktikusnak praktikus, viszont átvitte a lemez rezgését a házra, azért volt kellemetlen, mert a konfig különben hangtalanul üzemelt volna.
-
eclipse006
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
teljesen igazad van, ez a táp,meg más márkás 350w-os tényleg elvisz újabb konfigokat is!
-
Dr. Romano
veterán
Ez a táp kérdés annyira túl van spirázva. Egy 350W-os minőségi! táp, a mai gépek jelentős részében elegendő.
Elég csak megnézni a legutóbbi vga tesztet. Ez a 350W-os Delta, még egy Core i7-es csúcskonfigot is el tudna hajtani.
Az minnél újjabb és erősebb alkatrészek általában pont a kevesebb fogyasztást szokták jelenteni. Nyílván ha egy P4-es architektúrából akarnák kihozni a Core i7 erejét, már rég 2KW-os tápok kellenének a PC-kbe
-
dzsambo
tag
Szépek és tényleg elnyűhetetlenek. Fektetve viszont rettenetesen sok helyet foglalnak.
-
angyalpc2
aktív tag
jól néz ki a ház, nekem is tetszik.
Ilyeneket főleg fősulin egyetemeken használnak, atomstabil elnyűhetetlen házak ezek
ezen a fektetett házon most elgondolkoztam, sokkal több helyem lenne nem kellene helyet biztosítni 2 oldalt, és pont be is férne ...de nagyon hülyén nézne ki az állóházam fektetve

mATX rulz

-
waverider
senior tag
válasz
eclipse006
üzenetére
természetesen csak a ház dimenzióiról, éppen gépépítésben vagyok valakinek, köszönöm!

-
waverider
senior tag
jó kis írás, ha majd készítesz még, bizti felhasználod a hozzászólásokat majd pro és kontra, és minőségibb lesz, ne aggódj!
kérhetnék milliméter pontos méreteket vagy nagy macera?
most nincsen kedvem a gugli barátunkkal keresgélni...
-
eclipse006
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
azért akartam felkiáltójelet hogy hangsúlyozzam a jótulajdonságait a háznak,de átjavítottam egy párat!
-
eclipse006
őstag
köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat,a nyelvtani hibákat kijavítom minél hamarabb,azért nem mertem leirni hogy honnan szerezhető be mert azthittem ilyet nem lehet bevenni az írásba, egyébként Tejesembert keressétek nagyon korrekt arc,én is tőle vettem,csak ajánlani tudom
superecneB: szerintem más házba elég nehezen tehető át, viszont szerintem ebbe a HP házba valami átalakítással belehetne rakni egy szabvány tápot!
bacsis: Tejesembert keresd,ha érdekel ilyen ház
-
wwenigma
Jómunkásember
A hátlapi venti induláskor kurva hangos, amugy scendes cucc. Csak ajanlani tudom mindenkinek ezt a hazikot.

hiba: előlap levetelenel meghalhat a jobb felső tartópöcök... :/
-
Krugszvele
senior tag
Hibák sorrendben:
- árusítják
- szállításhibás
- a többi alkatrészT, például videókártya
- nem elég
- fordulatvezérelt (amúgy szabályozott, nem vezérelt)
- nem igazán
- végrehajtottam
- szellőzőnyíláshoz
- át lehet alakítani
- fekvő házzá
- gumitalpA vesszők és pontok után szóközt kell tenni, ez szinte sehol sem jó.
A szóismétléseket és magyartalan megfogalmazásokat most nem említem.Szakmai szempontból viszont ragyogó írás, sok ilyet még!
-
Hát igen, a helyesírással itt is gondok vannak...
Amúgy a ház tetszik, munkahelyemen vannak ilyen gépek - és fekvő DC7600 minigépek is, P4-esek, igen jó darabok.
Simán elfogadnék egyet (fekvő minit) anyámnak otthonra, halk, masszív...
@frescho : Nincs lik a házon? Mire való a fúró
Ld. a Dell ház gányolós cikkem, és akkor az még elég paraszt átalakítás volt 
-
Jo kis cikk.
A brand hazak altalaban jol szerelhetoek, igy is csokkentve a munkakoltseget. Cserebe a tap es mas cuccok nem igen cserelhetoek. Ha be is fer egy masik tap, nem tudod felcsavarozni, mert nincs lik a hazon (jobbik eset, mert lehet ra furni) esetleg valami peremezes van (furesz vagy maro segithet) vagy eppen oda jonne az eredeti tap racsa (lemez behegeszt...)
-
guzmics
csendes tag
válasz
superecneB
üzenetére
Szerintem előbb próbáld ki a HP tápot hogy elbírja-e a rendszered, de ahogy néztem a configod tuti elfogja, és majd döntesz!

Én nem próbáltam fektetve, de gondolom nem nagyon kellene befolyásolnia hogy milyen pozícióban van a ház.
-
guzmics
csendes tag
Keressétek PH!-n A Tejesember-t, ő elvileg tud olcsón ilyen házakat!
Itt az enyémről egy-két kép mikor készült:U.I.: Amúgy nekem egy Q6600-ot, egy HD4850-et, két vinyót, egy DVD írót hajt meg a nagyobbik táp! Ja és a procit szoktam húzni 3GHz-re, azt is gond nélkül bírja!
Remélem sikerült egy kis reklámot csinálnom!

-
superecneB
őstag
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Végülis ha a tápja jó akkor mindegy de most egy chieftec 450W om van 12cm es ventis és inkább azt raknám bele ha valahogy belefér
-
Chaser
legenda
Apróban már régóta árulják ezeket

Nekem compaq deskpro van, kb ugyanez, csak nincs ilyen szép festése, elforgatható az is fekvő állapotba, normál táppal szopóka volt, az eredetinek 8-as ventije volt, nem is vágtak nagyobb rácsot rá, kellett 2 fűrészlap meg kezemről pár hámréteg, hogy kivágjam
Nagyon tuti, kb 0.8mm-es acélból készülnek. -
mephi666
nagyúr
jó írás nagyon... 1.5éve raktam össze gépet egy kisebb hp házba... egy microatx-es giga lap került bele és kellemes volt szerelni tényleg... nekem nem rémlik, hogy ne lett volna az alaplapot tartó lemez menetesre fúrva... (vagy a távtartókkal én fúrtam volna bele a menetet?
) nekem tetszett az írás...ui: az utolsó bekezdésekben "Everessel"->"Everest-tel"

-
Daniel Alves
őstag
válasz
superecneB
üzenetére
En ugytudom hogy sajnos nem lehet belerakni mas tapot sem mert nem szabvanyos tap meretekkel rendelkezik... mondjuk en egy ilyen HP tapot sikeresen beleraktam egy kis forgacsolassal masik hazba.

-
superecneB
őstag
Engem az érdekelne, hogy azt írod a táp nem szabványos, más házba nem igen szerelhető, de a gépházba se lehet más tápot belerakni?
-
RootRulez
félisten
Régóta szemeztem ilyen házzal, jó alternatíva lehet olcsó házakat keresőknek... Ez a elírás még szimpatikusabbá tette, köszönöm

-
dagonya
aktív tag
ez cikk? MUHAHAHAHA!
-
Mr.Csizmás
titán
Pár észrevétel:
Miért kell szinte minden mondat végére felkiáltójel? (így olyan mintha a TV Shop-ot olvasnánk írásban)
Hol lehet beszerezni, ha külön nem kapható, de mégis ajánlott mindenkinek? (Bordoi-nak volt régebben ilyen hirdetése asszem)Ahhoz, hogy normál ATX vagy micro ATX
mivel egy szabvány nevéből képzett mozaikszó.

Ja, és mielőtt elfelejtem: nagyon jó ház!
(céges gépek is HP-k, 5*-os ház)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Biztosító által cserélt - ÚJ
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért lassan tápcsere, kell a nagyobb ha masik vidikarit veszek.

A cikk egyébként jó, tetszenek a képek 

, nekem csak egy 9 centis van + a táp!

Nagyon tuti, kb 0.8mm-es acélból készülnek.