Aktív témák
-
tusi74
őstag
És erről mi a véleményetek?
http://telefon.tvnetwork.hu/szolgaltatas.php -
bitfarkas
őstag
Tévedsz, a Matáv (és más helyi szolgáltatók) kizárólagos szolgáltatási jogosultsága megszünt. Evben szabad a verseny, de ki a fene akarna (párhuzamosan) saját hálózatot építeni tel. szolgáltatásra, mikor a helyi vezetékes szolgáltatás mindenütt visszaszorulóban van. Keményedik a verseny, nem véletlen a több milliós mobil előfizetés..:C
-
Lunatic
aktív tag
Nem beszélve arról, hogy sok helyen megkönnyítené a választást.
Még ott is, ahol már ki van építve. Bár nálunk nem tudom, hogyan fogják megoldani, hiszen a matáv koncesszió a helyi beszélgetésekre 25 évre lett kötve.
Mindenesetre én szívesen váltanék egy ilyesmire, bár azért szerintem van veszélye a tecnológiának, ha vmi megborul a rendszerben, minden együtt dől.
Nekem már soxor segített a telefon áramszünetben, bár más előny hirtelen nem jut eszembe. :)Careful with that axe, Eugene! ...
-
Den
veterán
válasz bitfarkas #29 üzenetére
Nem nem. Nyilván nem hülye a szolgáltató, hogy egy kiépített hálózatot lecseréljen. Ezt nem is azért csinálják Ahol viszont újat kell kiépíteni ott egyszerűbb és olcsóbb a hálózatépítés.
Nyilván nem hülyék az infineonnál, hogy ennyi pént öltek volna bele feleslegesen. Hiszen ahoz hogy el tudják adni valamilyen előnnyel kell bírnia. Az előfizető számára semmilyen előnnyel nem jár mert ugyanazokat a szolgáltatásokat kapja, arról hgy ez más kábelen jön nem is kell tudnia. Ergo csak a szolgáltató számára lehet előnyös mégpedig a költség csökkentés révén. Természetesen _új_hálózat esetén.www.simson4t.hu
-
bitfarkas
őstag
Ez a megoldás éppen a szolgáltató költségeit emeli meg piszkosul.
Mert a különböző típusú szolgáltatásokhoz (a gazdaságosan ellátható területeken) már így vagy úgy kiépült a hálózat.
Optika a remote központegységekig, réz az előfizetőkig a telefon és az internet céljaira, koax a kábel tv-hez.
Ha ezt mindenütt optikára kell cserélni, az egy csomó területen még földtúrást is igényel, illetve meg kell oldani az előfizetők nyalábolását az elég sűrűn telepítendő aktív (szünetmentes táplálású) eszközökkel.
És mit kap cserébe a szolgáltató? mennyire emelheti meg szerinted a tarifákat, hogy nem kiáltanak az előfizetők hóhérért?
Ami pedig a különböző szolgáltatásokat illeti, szerintem kétirányú tv-t nem tartalmaz - minek? A szélessávú adat, meg a telefon pedig egyszerűen szétválasztható. Nem arról van szó, hogy az előfizető irányában két hullámhhosszt használnak? Az egyiket tv-re, a másikat az egyéb kommunikációra, míg a viszirányban az utóbbi célra egyet?
Ha valahol ennek létjogosultsága lesz, az a sűrűn lakott, jó fizetőképességű területek, ahol a konkurenciaként megjelenő új szolgáltató ezzel építkezik. Persze ehhez törvényileg meg kell oldani a már megépített alépítményhálózatok kötelező, hatósági tarifáért történő bérbeadását, mert ha építeni kell, ahol nem is lehet ... :U -
eddie303
őstag
Analóg-Digitál konverter rulez :)) Azon átengedik az analóg TV-jelt, s nem elektromos impulzus formájában továbbítják, hanem fénnyel, lézerrel... tovább már nem nehéz variálni. De itt romániában hóttbiztos, hogy 10 év múlva se lesz, fõleg egy ilyen agyonfejlesztett városban, mint Gyergyószentmiklós, ahol még 2 GHz-s P4-et is csak vasár-és ünnepnapokon látsz... :(
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
HiperG
addikt
ez a vízbül veszi ki a zokszigént?
-
Dr.Momo
tag
Én csak azt kérdezném, hogy optikán hogy megy át az analóg TV jel?
-
MaTT
aktív tag
Ha jól tudom Angliában már működik ez a szolgáltatás. Legalábbis a velszi angoltanárom mesélte. Azt mondta hogy kegyetlen olcsó, van millió tv csatorna, csak egyetlen hátrány hogy a központnak közel ((max 1km(?)) kell lennie a házadhoz.
Keep the rubber side down!!
-
TBB
tag
Kösz, de nincs válasz az oldalon.
Az már biztos, hogy DWDM végberendezés. Ár meg nincs sehol...
A leírtak alapján az 1.25Gbps interface 3 hullámhosszot foglal. A DWDM központi berendezésen full kiépítésben (bármilyen gyártót nézel), max. 32 hullámhosszt tud fogadni. Vagyis 10 2/3-ad kapcsolat építhető ki egy központból, aminek az ára átlagosan gyártótól függően 35-60MFt.
Ha maximálisan kihasznált esetben összesen 320 felhasználó köthető be, aminek egyenként számoljunk csak 15eFt-t végberendezésenként (optikai kábelezést nem számolok), az egy főre jutó telepítési költség 125-200eFt. Mennyinek is kell lennie a szolgáltatási díjnak hogy megtérüljön? Ja, és nem számoltam üzemeltetési, felújítási és egyéb költségeket, no meg a profitot...
Nem hiszek benne... :( -
Flashcash
Közösségépítő
Az a gond ezzel hogy 1300nm feletti hullámhosszon működik. Ez azt jelenti hogy mono módusú (drága) optikai szálat kell használni, és a szál két végén a kábel tulajdonságai miatt lézer diódák vannak. (szintén drágák)
Persze lehet hogy mire elterjed addigra olcsó lesz ez a technológia de most még drága. -
Den
veterán
Miért lenne drága? Ennek a cuccnak az a lényege hogy nem kell 3 kábelt kihúzni. Azaz semmilyen plusz szolgáltatást nem ad, csak a tv a telefon és a net egy kábelen jön a lakásba. Ez egyedül a szolgáltató számára fontos, mert az ő költségeit csökkentheti, te mint felhasználó az egészből semmit nem érzékelsz. Azaz csak ha olcsóbb akkor fog elterjedni, mert a szolgáltatónak költség megtakarítás.
www.simson4t.hu
-
TBB
tag
Itt azért valami sántít... :F
''A Triport-BIDI három diódából áll, egy lézerdióda a küldés, míg két fotódióda a fogadás célját szolgálja.''
Ez a multiplexált jelre vonatkozik? Ha igen, miért két fotodióda van?
A telefon/video/adat elektromos jeleit ki konvertálja optikai jellé?
Normál WDM működésnél én a következőket feltételezném:
Telefon elektromos jel => konvertálás optikai jellé
Video elektromos jel => konvertálás optikai jellé
Adat elektromos jel => konvertálás optikai jellé
Ezután a három optikai jelet lehet MUX-olni, aztán küldeni.
A DEMUX is ugyanígy müxik, csak fordított sorrendben.
Az hogy ez egy kütyüben van-e, lényegtelen. Az optika/elektromos konverterek nem olcsóak, ráadásul összesen 6db konverter kell ehhez (3adás+3vétel). -
Flashcash
Közösségépítő
Nálunk a UPC már egy ideje igérgeti hogy tv+telefon+internet lesz.
De a valóságban még csak a tv szolgáltatásnál tartanak és azt is iszonyat rossz minőségben nyújtják. BP belváros 2003....... :o -
TBB
tag
Ha jól olvasom ez a kütyü a FTTD/FTTH topológia, kliens oldali megoldását szolgáltatott ellátni.
A ''mikor lesz elérhető'' kérdésre tehát előbb meg kellene találni a választ a :
Mikor lesz nálunk FTTD/FTTH? kérdésre.
A másik kérdés hogy mit teszel központi oldalra?
Elég okosnak és gyorsnak kell lennie a központi eszköznek, hogy szét tudja válogatni a nagysebességű adat/hang/video jelfolyamokat => feltehetőleg elég drága is... -
addikt
majdnem beszóltam akkora baromságot mint ház! aszittem 1,26 Mbit aszt megnéztem még 1* :)) ! Ez zúz! Remélem 5 éven belül elfogadható ára lesz itt Ungarn-ban!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
twollah
nagyúr
Hazánkban mikor lesz elérhető, és mennyiért?
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix X570-E Gaming
- G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Play Station 5 PS5 Lemezes Verzió 825GB SSD 2023.11.25 Euronics Vásárlás
- NVIDIA RTX 20XX 30XX 40XX VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- Alcatel OneTouch 282 mobiltelefon, nagy gombok, időseknek is, jóÁR
- MSI Radeon HD 6770 1GB (frissen pasztázva)
- Philips 196 v4l 19"
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest