Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
és azóta még az alapvető progikat sem fordították újra. elég gáz. pl: flashplayer, stb.
A flashplayernek nincs szüksége a 64 bites címtartományra, nem hinném, hogy lenne értelme, azon kívül a flashplayert sokan neten keresztül modemmel töltik le (méghozzá az IE tölti le automatikusan), ők nem hinném, hogy örülnének annak, ha a flash plugin is kétszer akkora lenne, +2% gyorsulás meg nem ér meg ennyit.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Pedig én a jelenlegi szintnél jobb fordítóprogramokban látom csak a fejlődési lehetőséget. A többszálú programozás nem új találmány, mégsem triviális dolog ma sem egy ilyen programot megírni, és ezt nem lehet azzal elintézni, hogy hülyék a fejlesztők. Pedig a több szál a jövő, mert a hardvert már csak nagy áldozat árán lehet tovább okosítani, hogy pl. még pontosabban becsüljön előre az elágazásoknál, vagy hogy több utasítást dolgozzon fel egy órajel alatt. Igenis a programíró tudja a legjobban megmondani, hogy mik azok a részek, amik párhuzamosan működhetnek, csak ezeknek a definiálása a jelenlegi programfejlesztő környzetekben is még elég körülményes, nem is beszélve a hibakeresésről egy többthreades programban. Eddig nem is csodálom, hogy nem foglalkoztak a kérdéssel, mert egy processzoron úgy létrehozni többszálú alkalmazást, hogy el legyen osztva a terhelés, főként egy játéknál, nem nagyon hoz előnyt, viszont nagyon összetett feladat.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Komoly alkalmazást nem fejlesztettem, otthon próbáltam már csinálni többszálú programot, próbálgattam az MFC osztályait ( CSemaphore, CCriticalsession, CWinthread ). Eléggé elbonyolítják a program szerkezetét, jópár bug, meg sok szívás volt miatta.
Aztán a saját ütemező mellett döntöttem, minden objektumnak volt egy step metódusa, a program pedig azokat hívogatta egymás után, de ez főleg annak tudható be, hogy nem vagyok überprofi a többszálú alkalmazások írásában.
Miért tőlem kérded? -
faster
nagyúr
Szerintem a magas szintű programozás nem az elkényelmesedés jele. Szép is lenne, ha ma is annyit kellene szenvedni a grafikus üzemmód beállításával, meg a különféle hangkártyák programozásával, mint 10 éve DOS alatt, hogy a valós üzemmód szegmentált + EMS memóriakezelését már ne is emlegessem. Én nem vágyok ezekre a dolgokra.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 3D nyomtatás
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 FE 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADVA, ÉRTÉKELÉSRE VÁR - (Felújított Playstation 4 GoldHEN - 9db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest