Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz LordX #53 üzenetére

Nem hiszm, hogy egymás utáni generációkról lenne szó. 5 év múlva az 5000+ is ugyan olyan gyíkság lesz, mint ma a P1.
    Remélem is, de kötve hiszem. 5év múlva visszatérünk rá, de olyan gyíkság legyen ám, ''mint ma a P1''.. :)

És két éve volt 3000+ a max (most ne köss bele, ha 3200+, mind1, nem néztem utána). Az 5000+ az ''kis'' csúsztatással 2x gyorsabb (többszálú progiban biztos, sőt), szóval ugyanúgy van az, hogy 2 év után van 2x gyorsabb proci, és mivel mindkét esetben csúcsproci volt, ezért ugyanannyiba kerül (sőt, igazából most kevesebbe)

2 éve és 8-10 hónapja volt az első bejelentés a 3000+-ról, és 300 dollár alatti áron jelentették be, 2003 végén már 200$ volt. Ehhez képest a mostani ''csúcs'' 4800-5000-5200 eléggé elszállt áron van, bizonyára dupla teljesítmény, de ''dupla'' áron. Hol láttál te kevesebbet? ''Most'' (06.06) 200 dolcsiért, majd' két és fél évvel később, kapsz egy 200Mhz-cel nagyobb órajelű procit, ami ugyan dc-s, meg ddr2-es, kevésbé is melegszik, de nem az igazi.
    Engem amúgy sohasem a felső kategória érdekelt, mindig a legoptimálisabbat igyekszem választani ár/teljesítményben, és ezt az alsókategória jelenti számomra, és ott hiányzik nekem egy ideje a jelentős fejlődés. Elértünk egy szintet, ahonnan már egyre nehezebb továbblépni, és úgy látom, hogy érdekeltek ebben a procigyártók, hogy minél tovább nyújtsák a rétest.

tjhooker464/#51: Megértem az álláspontodat, csak nem tudok azonosulni vele.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák