Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát nemcsodálom hogy nem népszerű. Annyira rossz, (...., ...), hogy arra nincs szó. Kezdem a listát:
A kinézet, elrendezés használhatatlanul rossz. A képernyő felét elfoglalják a felesleges ikonok.
Ami a legjobban felidegesített, az az, hogy nem jeleníti meg a PNG-t. IGEN! Persze, tegyek fel ilyen olyan addont, az majd megoldja. Hát tudjátok mit. Az FF meg Opera bármiféle addon nélkül képes a LEGALAPVETŐBB funkciók és még sok más ellátására.
Az RSS hírolvasás működésképtelenségéről meg már nem is szólok, minek.
Ezek után eltakarodhat a Microsoft meg a hulladék böngészője a ....-ba. -
Sil
senior tag
válasz
VladimirR #74 üzenetére
Automatikus frissítés inkább a biztonsági javításokhoz van. Az 1.5 támogatása április 24-én szűnt csak meg, és előtte sem frissítette magát automatikusan 2.0-ra. Hogy azóta bekerült-e az automatikus frissítések közé, passz, hisz a felhasználók nagy többsége önként áttért már a 2.0-ra addigra.
-
Flashback
addikt
Jajjmár az IE a férfiak böngészője!!! Aki megfutamodik használjon mást... ennyi
-
alien8
csendes tag
Hát nálam egyszerű az oka: a WGA miatt felejtős.
-
spirit007
senior tag
'' ... hátterében egyrészt az állhat, hogy a windowsos internetezők jelentős része teljesen elégedett a korábbi változattal ...''
A háttérben inkább az áll , hogy 10 megkérdezettből 5 visszakérdez , hogy '' mi az a böngésző ? ''
Gy.k. : fingja sincs mit használ ...ergo ami a win-ben van ... ha XP akkor IE 6 , ha Vista akkor IE 7 -
FTeR
addikt
hogy újra ON is legyek. sokan azzal érvelnek, h az IE ott van alapból, azért használják sokan.
ezt túlnyomó részt valszeg úgy is van. de azokat a felhasználókat egyszerűen nme is érdekli a dolog, szal nincs miért ezen rágódni. ha nem lenne ott az IE, akkor nem tudnának internetezni.
ámde. az ie7 elég hamar elérte a 20%ot, és már bétátók kezdve is rengetegen töltötték le, szemben az ff globális 15%ával. ráadásul ie7-et nem is lehet véletlenül feltelepíteni.
ezt akárhogyis nézzük, azt jelenti, h több ember válassza tudatosan az ie-t, mint az ff-et. -
FTeR
addikt
még jó,h erről beszélünk egy ideje. segítek: javascript (semmilyen mai ''trendi'' dolgot nem támogat, gyk: ezer éves implementáció van benne)
de pl semmilyen módon nem kezeli az xml-t és a köré tartozó mókákat (pl: xslt).
ha figyelembe veszem az operát, akkor server oldalon kell megoldanom egy rakat egyébként kliens oldali cuccot, csak azért, mert az opera egyszerűen nem képes rá. -
FTeR
addikt
''(hány ezer oldalt fejlesztettél a 8-as Opera óta?).''
rátapintottál a lényegre. ugyan ez nem nagy dícséret, mert már a sokadik hozzászólás óta próbálom elhinteni a dolgot.
a 8as opera nem egy régi cucc. azok az említett oldalak valszeg régebbi fejlesztések. nem fogják újra íratni azért, mert megjelent egy gyakorlatilag nem létező böngésző újabb verziója.
de megintcsak kár a fejlesztőket bántani. a megrendelő dönti el, h mennyit kíván áldozni a fejlesztésre.
az is elképzelhető, h csak neked tűnik úgy, h tökéletesen müxik. lehet, h a háttérben rakat dolog csődötmond, csak nem omlik tőle össze az oldal.
(ugyan írtam már, de nem ebbe a topikba és nem neked, szal: évekig használtam operát, de sok bajom volt vele, aztán jött az ff, ami már jobban tetszett, de bugróka lévén az sem okozot felhőtlen örömet. most épp ie7 van defaulton. előtte pár hétig 9es operát használtam próbaképp, de naogyn nem jött be...) -
chop
őstag
A 6-osra se kattantak volna, ha nem az lenne csomagolva az XP-hez..a Firefox klasszisokkal veri es verni fogja mindig.
-
törölt tag
Mozilla rulez
Én próbáltam az IE7-et, de a Mozilla után esetlennek, és kényelmetlennek tünt számomra.
De lehet a beidegződőtt dolgok miatt. Vissza is került a Mozilla -
erdoke
titán
Sok olyan oldal van, ami hibátlanul megy Operával, ha IE-nek rejtem az azonosítóját, de egyáltalán be sem jön (fehér képernyő), ha Operaként akarom betölteni.
Csak egy durva tipp (vagy gondolatkísérlet), hogy az oldalak 5 %-a érintett. Ennek az 5 %-nak a 95 %-a hibátlanul megy, ha elrejtem az azonosítót. Szerinted mindez a tapasztalat alátámasztja a te webfejlesztői elméletedet? Sok száz vagy inkább ezer (és nagyon sokféle) oldalt látogattam/látogattunk meg az utóbbi évek során, mióta Operát használok/használunk. Én úgy látom, hogy az ilyetén felhasználói tapasztalatom sokkal szélesebb alapokon nyugszik, mint a te webfejlesztői elméleted (hány ezer oldalt fejlesztettél a 8-as Opera óta?). -
FTeR
addikt
mintha írtam is volna, h az opera elveszett a két cél között...
xmlrequest ie-ben '95 óta van (ms találta ki...). de itt már kicsit arra terelődik a téma, h az ajánlások mennyire fáziskésésben vannak.
a w3c nem képes semmit sem időben befejezni, a félbehagyott, inkompatibilis verziókról nem is beszélve. nem is értem miért van mindenki hasra esve tőle.
a jelenlegi internet az ajaxról szól már egy ideje. ha opera csak ''majd fogja'' támogatni, akkor nagyon le van maradva.
az, h az ajánlás is így van vele, az nem nagyon mentesíti.
mégcsak nem is arrol van szó, h másképp oldja meg a dolgot, hanem szimplán nem képes rá.
[Szerkesztve] -
tgabi333
aktív tag
miért lenne az opera elmaradva javascript tekintetében?
Az ff 3.0-ban fog debütálni csak az ECMA 4, a 2.x csak is csak ugyan annyit, 3.0-át támogat. De ha érdekel itt megtalálod: [link]
Külön felhívnám a figyelmed az XMLHTTPRequest-re amit támogatni fog ahogy a W3C kihozza a végleges formáját.
A részesedéses témával egyetértek, de az opera mindíg is úgy fejlesztette a böngészőit hogy tudta/tudja hogy nem ő a célcsoport, és megpróbál köztes(ie6/ff2) megoldásokat találni. Ha webet fejlesztesz, és foglalkozol operával te is tudhatod. -
FTeR
addikt
válasz
cousin333 #49 üzenetére
akkor sem arrol van szó, h direkt szivatják az operát és komoly erőforrásokat fektetnek bele**. csak úgy gondolják, h jobb ha nem működik, mintha hibásan tenné azt.
ez egy kényelmes álláspont. és az opera részesedése nem is indokol ennél többet.
valahol meg kell húzni a határt. a kritikus tömeg 10% környékén van. céközönségtől függően figyelembe szokták venni a 10%nál kevesebb elterjedséggel rendelkező, de jól elhatárolható platformok (mac/safari***) compatibilitását is. az opera a maga 0,6-7%-os részesedésével sehol sincs. még az sincs, mint ff-nél, h egyes földrajzi területeken nagyobb a részesedése.
az opera a 6-7 és még 8as verzió környékén is elveszett vhol a két út között (ie comp, ajánlás****).
az újabb verziók már szépen teljeseítenek egyes területeken (html/css), de más területeken nagyon elvan maradva (javascript). a mai ajaxos világban utóbbi elég nagy hátrány.
**közel sem olyan szitu, mint amikor pár ff fan oldal mindenféle okosságokat ír az IEről, ha azzal nézed meg.
***nem kifizetődő teljesen kizárni egy egész tábort. winen ha vmi nem megy ''alternatív'' böngészőben, még mindig ott az IE....
****nincs olyan, h szabvány
#50 webfejlesztő volnék, szal lehet jobban átlátom, mint te. (feltéve, h csak a felhasználói tapasztalataidra alapozol) -
orbano
félisten
én sem csodálkozom. csomó oldal bugos IE7 alatt ami IE6 alatt tökéletes. pl a PH apró rovatától kifagy nekem az IE7. nem csodálom, hogy az átlag felhasználót nem érdekli az IE7, lényegében semmi újat nem tud, egyedül azt hogy idegesítő helyre került a stop és a refresh gomb és el sem tom onnan mozdítani... agyrém...
-
cousin333
addikt
''fejlesztői eszközök, ebben tényleg jobb az ff''
Ez igaz, bár már rajta vannak az ügyön (van fejlesztői eszköztár Operára is, igaz, még mindig nem FF-es szintű és még nincs Operához méltóan böngészőbe integrálva).
''nemrégen kicsit eltévesztették a fejlesztési irányt(torrent, widgetek)''
Az Opera internet suite, nem tévesztettek szerintem nagyot a torrent integrálással. Más kérdés, mennyire használható (nem igazán). Widget-ek annyira nem is rossz ötlet, de ezek akkor fognak ütni, amikor megjelennek a mobiltelefonokon.
''Az ie7 pedig szerintem egy eltalált böngésző, most azt lehet mondani a microsoft-ra, hogy a megfontolt haladás útján van''
Valóban elég sok minden változott benne, de a megfontolt haladás a legjobb kifejezés. Egyszerűen akkor a részesedése, hogy nem hajthatnak végre akkora változtatásokat, mint az FF-en és Operán a maga jóval kisebb és rugalmasabb (fanatikusabb) felhasználói bázisával. Ugyanez vonatkozik szerintem például a Vista vizuális megjelnésére, azaz ez indokolja, hogy nincsen benne XGL jellegű effektorgia (pedig valószínűleg képes lenne rá).
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Csak ezeknek a blokkolt oldalaknak a többsége simán megy, elég, ha átállítom a maszkolást. Szóval semmi extra munkát nem igényelne, viszont ők csinálnak egy szkriptet, ami direkt elcseszi a lapot, ha Operát használsz
. Egy ''szép'' példa: [link]. Nézd meg Operával (a forráskódot is!) maszkolás nélkül és azzal együtt...
Ami a megjelenést illeti, a varázsszó: szabvány... -
tgabi333
aktív tag
Milyen érdekes hogy a felmérés az operát csak megemlíti, viszont szinte minden második post-ban bennevan. Szerintem böngésző ügyileg nincs jobb is jobb, ami kicsit fájó pont benne azok a fejlesztői eszközök, ebben tényleg jobb az ff. Igaz nemrégen kicsit eltévesztették a fejlesztési irányt(torrent, widgetek) az operánál is, de mára visszataláltak.
Az ie7 pedig szerintem egy eltalált böngésző, most azt lehet mondani a microsoft-ra, hogy a megfontolt haladás útján van(ha jóhiszeműek szeretnénk lenni)
Az meg hogy az ff-ből kijön a 3.0, és hűdejólesz nem jelent semmit. Aki ff-et használ frissíti, szerintetek ha a m$ is évente adna ki új böngészőt ki frissítené a rendszerüket, ha ezt a hetest sem nagyon akarják? -
Volu
tag
Egyértelmű az IE6 népszerűsége. Aki próbálta már mondjuk egy régebbi 256Mb rammal ellátott konfigon az IE7-t az a kukába kívánná a 6-os villámgyorsasága után
-
dragonfx
veterán
ezen nincs mit csodálkozni.
Egy csomó helyen, mint pl:az én gépemen is, sp1es xp van és arra nem megy fel.Vagyis nekem nem. De ha valaki tud valami hackot erre akkor szívesen fogadom privibe. -
FTeR
addikt
válasz
parandroid #37 üzenetére
mire elkészült a lokalizált verzió kivették az automatikus (magas prioritású biztonsági) frissítésből és az ajánlottak (optional) közé tették.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
persze, direkt azzal töltik az időt, h bojkottálják az operát, ahelyett, h ugyanezt az energitá arra fordítanák, h működjön opera alatt.
még véletlenül sem arról van szó, h az opera egy olyan n+1 platform, ami mindent másképp kezel és a 0 felé konvergáló részesedése nem indikol semmilyen extra figyelmet... -
sghc_toma
senior tag
válasz
parandroid #38 üzenetére
bal+jobb gomb = középső gomb..
mondjuk nekem van középső gombom is (nc8430)..
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
parandroid #38 üzenetére
Jajaja
Le lehet nyomni a görgőt
Az egy külön gomb.
Notin? Vegyél hozzá egeret -
parandroid
félisten
válasz
#54715584 #29 üzenetére
Mint említettem, Operát használok, maximális elégedettséggel, de próbáltam az FF-et is, meg a Mozillát is, bár utóbbit csak futólag.
Advanced userek pedig azért annyira nincsenek sokan, az emberek nagy része nem foglalkozik alternatív programokkal, ez okozza a media player jelentős piaci részesedését is.
p -
Deep
tag
Látom a felméréshez képest az itteni hozzászólók nem alkotnak reprezentatív mintát vagy talán pont a fordított sorrend jönne ki belőle mint az átlag megkérdezettekből
Ez azért mindenképpen előremutató lenne....ha.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
parandroid #13 üzenetére
Ha a görgővel kattintasz, azis új tab-ban nyitja meg
-
fifi_addict
tag
nekem most épp három is fennt van, az operát egész jónak találom, korábban sokszor meghalt, most stabil
. még a beállításokkal a flash-t is ki lehet lőni, mint az ie-ben. talán jobb is mint a ff szűrős megoldása...
-
törölt tag
válasz
parandroid #10 üzenetére
igen, ez regen igy is volt, ahogy mondod
de mint egy ph-s cikk is emlitest tett rola, 6 eve nem adtak ki uj bongeszot, es ennyi ido alatt sokan partoltak at masik bongeszore
persze az atlag user a beepitett bongeszot hasznalja, de sok ''advanced'' user mar nem
de van erre egy vicces sztorim is, en a gepen a parommal ff-et hasznalunk, ha jon vendeg, automatikusan az explorert nyitja meg, egyszer feltettem egy skint a explorerre, es kaptam a szitkokat, hogy hiaba nyomja az explorer ikont, az a sz*r ff nyilik meg es teljesen kezelhetetlen es nem mukodik jol, o mast szokott meg, es amikor kozoltem, hogy csak a kinezet valtozott meg - meg a gombok is a helyukon maradtak - semmi mas, akkor mindenkinek leesett az alla es csendesen tovabb bongesztek
de egyebkent sokan egyaltalan nem fektetnek energiat abba, hogy egy masik, esetleg jobb bongeszot valasszanak, meg ha nem is tetszik/mukodik minden funkcio rendesen, akkor sem -
Deep
tag
Ezt nem tudtam, hogy a honlapfejlesztők állítják így be külön... Azt hittem, hogy ez a szeretett Operám ''hiányossága'' némely oldalaknál, habár egyre kevesebb ilyen van. Nem baj, ilyenkor akko is rókázni szoktam inkább nem IE-t használni. Szerintem baromi lassú és nehézkes a használata Operához képest.
Szval hajrá Opera!
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
válasz
parandroid #10 üzenetére
''A felhasználók 95%-a [...] nem fogja lecserélnia rendszerbe integrált böngészőjét. Azaz akinek XP-je van, az IE6-ot [...] használ.''
Ha jól vettem észre, a Win Update helyből nyomja az IE7-et XP alá is, direkt ki kell szedni a pipát ha nem akarod. -
tuskooo
addikt
Amikor még régen operáztam, egy halom oldalt nem tudott megjeleníteni rendesen. Manapság hogy áll a helyzet?
-
FTeR
addikt
válasz
parandroid #13 üzenetére
ie7pro tudja ezt a ctrl+számok mókát.
tényleg egy kötelező addon. úgy mint ff-hez a tabmixplus vagy a wlm-hez a msgplus -
anulu
félisten
elég sokáig komoly ellenérzésem volt az FF-el szemben, x+1 évig MyIE2-t használtam. egy nap elhatároztam, hogy kicsit jobban belemélyedek. Vista alá FF-et raktam alapból már, MyIE2 fent sincs a gépemen
fentebb szó volt a FlashGetről. XP alatt nagyon sokat szívtam vele, folyamatosan elszállt, ilyenkor lehetett újra belőni a listát.
FF alá van a DownThemAll nevű plugin, ami nekem tökéletesen jó arra, hogy ne használjak ''külső'' download manager progit.
cikkhez: nem vagyok meglepődve az IE fölényén, azon viszont igen, hogy a 6-os változatot még mindíg ennyien használják. -
Gabás
addikt
válasz
parandroid #13 üzenetére
IE7-tek a ctrl+click is új tab, és ez már elég kényelmes
-
válasz
parandroid #13 üzenetére
ízlések és pofonok
nekem volt ie 6-os korszakom, majd operás korszakom, most firefox koszakom van. Lehet lesz még ie7 korszakom de nem biztos -
parandroid
félisten
Az asztali gépemen már Vista van. Szándékosan kényszerítettem magam, hogy az elmúlt kb 2 évnyi operázás után használjam az IE7-et ismerkedésként. Teljesen jól tudom használni, egy két bosszantó aprósg van csak, gondolom ezek közül is lehetne néhányra megoldást találni, ha elmélyednék a témában, de eddig nem volt rá időm. Ilyen a shift click-re új ablak pl, és nem új tab, mint Opera alatt - tudom, ctrl+shift+click, de az valahogy nem áll kézre. Ja, és a számokkal nem váltogat a tabok között a kis rohadék. Szóval kényelmi extrák, amihez Opera alatt hozzászoktam. Persze készséggel elismerem, hogy az Operának is vannak hibái (illetve hiányosságai); a külön plugin a kép automatikus leméretezéséhez és a Flashget használatához a két legfájóbb pont, amin bosszankodni szoktam. Ezzel együtt az Operát sokkal jobban szeretem. A Firefox-szal többszöri próbálkozás után sem tudtam megbarátkozni.
p -
válasz
parandroid #10 üzenetére
sorry de azon oldalak alapján amiket én csinálok ot 50%-a a böngészőknek firefox, de tegyük fel hogy ezek spec oldalak, szóval szerintem a firefox már 20%ot elérte, az ie 7 az ie 6 hoz és a firefoxhoz képest is máshogy kezeli a szabványt, nem mondom hogy rosszabbul, de erre az oldalak fele nincs felkészülve.
szóval le az ie7-tel. Amúgy tény hogy nem rossz böngésző csak kicsit le van maradva pár évvel. Mondjuk 2vel
-
sgergi
veterán
Szerintem teljesen korrekt böngésző lett az IE 7, főleg, ha mellérakod az IE7Pro-t is. Bár most én is Operát használok, meg vagyok vele elégedve, nagyon jó böngésző ahoz képest, hogy 1%-nak fejlesztik.
-
parandroid
félisten
A felhasználók 95%-a (mittudomén, csak úgy mondtam valamit, de az arány kb stimmel) nem fogja lecserélnia rendszerbe integrált böngészőjét. Azaz akinek XP-je van, az IE6-ot, akinek Vistája van, az IE7-et használ. Ahogy a Vista egyre inkább elterjed, mint OEM szoftver, úgy nő majd az IE7 használók aránya is. Az Opera alacsony elterjedtségén én is meglepődtem.
p -
Geri_lgfx_
csendes tag
A megdönthetetlen Microsoft monopólium ismét tisztet veszített.
-
KrAt
veterán
Pedig sztem jó
Bár Vistában alapból ez van
-
törölt tag
a felhasznalok elegedettek az elozo verzioval... na persze, 6 eve mindenki ugyanazt a bongeszot hasznalja...
-
PPeter
addikt
Ráadásul az IE7 csak az ''eredeti előny'' hányadékkal együtt hajlandó működni, amit én még a jogtiszta rendszeremen se látok szívesen. Bár ettől függetlenül sincs igényem a 7-esre, jó nekem a 6-os meg a FF.
-
tomazin
veterán
Sztem nincs ebben semmi meglepő.Az átlag felhasználó,ha kap valami kérdést el se olvassa,fogja nyomja az x-et vagy a nem-et,és ennyivel el van intézve..
-
erdoke
titán
A saját választásom ellen beszélek, de talán jobb nekünk, amíg az Opera 5 % alatt van. Persze 2-3 %-ra feljöhetne (szerintem megérdemelten), de nekem nem fontos, amíg folyamatos a fejlesztés.
-
LordX
veterán
Adblock legyen benne, és már dobom is ki a rókát. (Ok: Egyszálas program, ha lassú az oldal betöltése, nem tudom a többi fület sem böngészni)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Közel fél évvel a megjelenése után még nem tudta beelőzni a korábbi változatot a böngésző.
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest