- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daralo:)
tag
Hali!
Miért nem találok sehol HDMI 2.0a kábelt.
Ezen megy át a HDR tartalom csak és egyszerűen sehol semmilyent nem találok..
Elviekben nem jó a szimpla 2.0 HDRhez.
Valaki ötlet? -
feri1
aktív tag
Vagy van még a gépen Displayport és azt a tv HDMI-vel összekötni.
Melyik ad jobb minőségű képet és hangot?
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék az LG 32LF650 V típusú tv-hez egy 5 méteres HDMI kábelt venni amivel a számítógépet kötném rá.Olyan kellene aminek jó az árnyékolása és 3D film + játékok full-hd-ban. is szépen menne.
Max 8-10 e Ft,de lehet olcsóbb is.Üdv: feri 1
A tv-n megtudom valahogy jeleníteni kábel nélkül a számítógépet?Egyszer egy film már megjelent így.
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz
TomiTheHero #697 üzenetére
Oh, ezt megválaszolom, mert közben megoldódott.
Levettem a Hyper-V kezelő szolgáltatást és azóta OK. -
Papitas
csendes tag
Sziasztok!
HDMI PC-TV kapcsolat dirctben semmi adapter. 15 méteres bilink kábel aranyozott. A probléma az, hogy elveszti a jelet kb 3 óra használat után. Előszört csak framet dob kikapcsol-bekapcsol aztán végleg eldobja és onnantól kezdve nem is tudom visszahozni. Van tippetek mivel lehet a probléma? Kábelhiba esetén már az elején sem lenne jó nem? Másik kábellel működik alaplapról a sima monitor nem dobja a jelet. A TV viszont alaplapiból és videókártyából is dobja .
Köszönöm,
Dávid -
TomiTheHero
csendes tag
válasz
TomiTheHero #696 üzenetére
plusz infó..
Ha újraindítom a gépet és a HDMI be van dugva, akkor minden oké.
Viszont ha kihúzom és vissza, akkor újra meghalt a dolog..
Ha bedugva hagyom és szoftveresen csatolom le a képernyőt és vissza szintén meghal. -
TomiTheHero
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó témát választottam, mert eléggé fura a hiba. Ha rossz helyen érdeklődöm előre is bocsánat.
Adott egy Asus rog 551JW-CN215D noti W10, GTX 960M és Intel 4600 videokártyákkal, K-lite codec pack
és egy Samsung LE32R82B tv.
Ha összekötöm a két eszközt, akkor a noti kijelzőjén és a tv-n is akadoznak a filmek és a böngészőben nézett videók is, és hang nincs. VLC-vel a kép jó a filmeknél, de hang ugyan úgy nincs.
Ha nincs összekötve a noti a tv-vel nincs semmi baj.
A hangbeállításoknál megjelenik a tv, mutatja is hogy hangot kellene kiadnia (a zöld csúszka mozog)
Néha, nem tudom mitől függ, pár másodpercig, kb max 10, minden oké, kép is és a hang is, de utána megadja magát.
Másik noti W8.1 W7 nincs semmi baj, azzal jól működik a tv.
Próbáltam másik HDMI kábeleket is, azzal se jobb.Feltételezem, hogy illesztő program kellhet, vagy codec. De már ötletem sincs, hogy mihez nyúljak. Próbáltam frissíteni az intel illesztőjét, de a legfrissebb van fent. Próbáltam, hogy a böngésző a GTX-t használja, de úgy is ez a szitu.
Intel illesztője: 10.18.15.4256. W10-hez frissebbet nem találtam, W8.1-t nem engedi feltenni.Válaszokat előre is köszi!
-
InfiniteReality
őstag
Azért mert a DVI-on alapból nincs hang. Az egy dolog, hogy bizonyos videokártyák kiadják a hangot a DVI-on is, de az tökre nem szabványos. Ha Nálad igy most jó akkor nem kell feltétlenül lecserélned, de ahhoz hogy biztosan menjen, HDMI-HDMI kell. Ott mindenképpen kijön a hang (amennyiben oprendszerben a HDMI-re kötött eszköz van megjelölve alapértelmezett hangkeltő eszköznek.
Meg azért is, mert a DVI sávszélessége kisebb mint a HDMI. Ez a jövőben okozhat gondot (ahogy a HDMI-re egyre több mindent rápakolnak). Lehet rajta még LAN, CEC stb. Ezek DVI-on nem léteznek, a hang átvitele is "barkács".
-
ron8
senior tag
Hy! Vettem egy dvi-hdmi kábelt és nem látom a hdmi-hdmi kábel közötti különbséget. A dts hangtol kezdve a 3D-re is képes a dvi-hdmi. A kérdésem hogy akkor miért jobb a sima hdmi?
-
krisztian07
tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy LG LD750 tv ami HDMI-vel van összekötve a set-top boxal, az Xbox 360-al, és mivel nem támogatta továbbá a youtube-ot vettem hozzá egy Philips media boxot is, valamint időnként a Toshiba laptopommal is összekötöttem. Ezek az eszközök mind mind HDMI kábellel voltak összekötve külön-külön.
Egy ideje nem használtam a tv-t csak csak a set-top box-al. Most összekötöttem a laptoppal és nem ment. Kipróbáltam az összes többit és azok sem mentek. Sebaj gondoltam kihózom a set-top box kábelét és megnézem azzal, de nem ment. Miért van az, hogy csak a set-top boxom megy HDMI-n keresztül? Teljesen mindegy hogy variálom.
Annyi van még,hogy amikor összedugom, vagy lehúzom egy pillanatra beugrik a kép, de azután semmi.
Gondolom a TV-ben halt meg valami. De akkor a Set-top box miért megy? -
spidersoft
senior tag
válasz
InfiniteReality #691 üzenetére
Találtam egy DVI-HDMI átalakítót, amit ha a DVI kábel gép felőli oldalára teszek, akkor minden marad jó, ellenben ha a monitor felőli végére, akkor ugyanúgy fura a kép. Tehát nem a kábellel, hanem a monitor HDMI bemenetével lesz valami... innentől kezdve monitor hiba topic...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
spidersoft #690 üzenetére
Vegyél akkor jobb kábelt. Nem kell a legdrágább, vedd a legrövidebbet ami elér, és abból egy jobbat. Mondjuk olyat aminek legalább 10.2 gbit/s a sebessége és kicsit jobb minőségű (pl hama).
A videokártya beállításainál pedig overscan csúszka legyen 100%-on vagyis 0 állásban, színpaletta Full RGB, bitszám pedig amit enged 8-10-12 lehet, legyen a legnagyobb amit enged kiválasztani. Így kapod a legjobb minőségű képet.
Én még azt vettem észre, hogy a tv-n le kellett vegyem a sharpeninget, elég volt a kontraszt meg a fényerő emelése. Továbbá gagyi kábellel nekem is láthatóan rosszabb a kép, olyan "analógosabb", picit mosott. -
spidersoft
senior tag
válasz
InfiniteReality #689 üzenetére
nincs videokártya -- AMD A8 6500 (HD 8570D)+A78 chipsetes Asus alaplap. A monitor egy LG D2343P térhatású megjelenítő. Részletesebben itt: http://spidersoft.uw.hu/new/html/config.htm. A HDMI kábel valami második legolcsóbb (de nincsenek zizgő pixelek, stabilan rossz
), a DVI meg egy előző samu monitoromhoz kapott darab.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
spidersoft #688 üzenetére
Milyen videokártya?
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #687 üzenetére
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Eddig a gépem DVI-vel volt összekötve a monitorral. Rokon gépén kellett kicsit takarítani, de neki nincs HDMI aljzata, így a DVI-t átdugtam az ő gépére, a HDMI-t meg bele az enyémbe. Tehát eddig DVI volt, most HDMI-n nézem ugyanazt a konfigot.
Elvileg ugyanannak kéne lennie, de nálam valamiért mégis van több-kevesebb különbség a két kábel között. Bizonyos esetekben alig észrevehető, más esetekben kicsit mások az adott színek (pl. a facebook kékje kevésbé szürkéskék, inkább búzakékebb HDMI-vel), míg néhány esetben elég ordító különbségek vannak. Hogy ne remegjek be, így kicsit alulexponáltam a képeket, de ugyanazzal a manuális beállítással készültek. A lenti képeknek 4MB darabja, mobilnetesek kerüljék
A HDMI-nél a kontraszt ilyen fura JPG-szerű élőben is, mintha a videokártya tömörítene valamit a képen... minden alapbeállításon van, nem telepítettem színprofilt vagy efféle, nem állítgattam semmit a catalystban (érdekesmód eleve teljes képernyőn jelent meg, nem zsugorítja a HDMI képet -- gondolom mostanság ez a default).
...szóval itt mi lehet? Win8.1x64 van a gépen, a jelenség a #1 gépen mutatkozik... a másikkal nem próbáltam még. Valami beállítási probléma? Ha igen, akkor a monitoron vagy a catalystban?
-
SzlobiG
félisten
válasz
InfiniteReality #684 üzenetére
Én is így gondolom, sajna kevés a hdmi bemenet rajta.
-
SzlobiG
félisten
Üdv!
Kéne egy kis help mert zavar van a fejbe.
HDMI ARC. Ezzel lenne kérdésem.
Támogatja a TV és támogatja a házi mozi is, össze is lennének kötve.
A kérdés annyi, hogy a TV-be egy másik HDMI bemenetre lenne csatlakoztatva a média box+a PS4. A hang így el fog jutni a házimozira?
Tehát ki lehet választani valahogy, hogy pl a 2-es HDMI port hangját küldje tovább a tv a házi mozi felé?
Jelenleg optikával van megoldva ez a dolog.
-
Mans20
addikt
válasz
InfiniteReality #680 üzenetére
-
InfiniteReality
őstag
A HDMI szerintem nem fogja tudni megtáplálni, plusz tápcsatlakozó (USB-ről vagy egyéb módon) szükséges lesz. DVI-I kimenetről lehetséges lenne, DVI-D-ről megint nem. Azért, mert a DVI-I kimenet technikailag tartalmazza az analóg jelet is, így egy passzív dongle-val megoldható.
-
Udv
A setopboxomhdmi kimenetere szeretnek kotni egy vga s 24" es tn paneles moncsit olyan atalakitoval amineknincs plusz usb tapcsatija se hangcsatija. Lehetseges? -
techie_guy
tag
Sziasztok,
tudna valaki egy jó minőségű DisplayPort - HDMI átalakító kábelt javasolni, ami nem esik szét 10 bedugás/kihúzás után? -
Tin
veterán
válasz
InfiniteReality #676 üzenetére
köszi. kb 1 órája jött meg a kábel, rádugtam a gépre a hdmi-t, a monitorba meg a dvi-t, és csont nélkül működik, 1600x1200-on is. szóval pipa.
amúgy azóta én is utánaolvastam, és írták, hogy lehetnek gondok, de a régi monitor még csak nem is hdcp-s, így gondolom nem is foglalkozik vele. mindenesetre tudja, szóval ennyi elég.
hogy ugyanezt miért nem tudja a displayporton a másik monitor? gondolom talán pont emiatt. de végülis mikndegy is, a B verzió az lett volna, hogy az új moncsi megy a hdmi-re, de szerencsére erre sem volt szükség.
-
InfiniteReality
őstag
Valószinüleg jó lesz. És igen, a kábel "kétirányú", amennyiben a csatlakozók megfelelnek. 1600x1200-at szerintem átvisz, de az nem túl szabványos felbontás ha LCD monitorról van szó.
1280x720 (HD vagy "fél" HD)
1440x900
1680x1050
1920x1080 (Full HD)Ezek "szabványos" LCD felbontások (a kisebbik és a nagyobbik HD mindenképpen). Az 1600x1200 a CRT monitorok idejében volt egy nagyobb felbontás.
-
Tin
veterán
sziasztok,
a gépemre szeretnék digitálisan kötni egy második monitort. az első dvi-on van rákötve, ezen kívül még egy hdmi digitális csatlakozó van rajta a d-sub mellett. a monitor régebbi (dell 2001fp), de van dvi bemenete.
ez a hdmi-dvi átalakító megfelel nekem?
illetve két másik kérdés:
- hülye kérdés, de ez ugye kétirányú, tehát a hdmi->dvi irányba is menni fog?
- 1600x1200-at át fog tudni vinni?ha ennek van jelentősége, intel hd4000 lenne a "videokártya" asrock z77 extreme4 lapon.
köszi előre is!
-
Interceptor
addikt
Hello,
médiabox-tv és tv-pc összekötéséhez milyen hdmi kábelt ajánlotok? Márka esetleg típus. Köszi.
-
agabe
addikt
HDMI splitter hasznalva ket keszulekbe megy a kimeno jel ami kozul az egyik egy HD-s hazimozi erosito, a masik egy tv. Ha a tv is be van dugva, akkor a hazimoziba is csak sztereo jel erkezik akor is ha DTS-HD, vagy mas HD hang van a jelben.
Azt megtalaltam leirasokban, hogy ha szet van osztva a jel, akkor a keszulekek kozul a legalacsonyabb parameteruhoz all be a jel a forrasbol, ezert lesz sztereo ha a tv be van dugva.
Vannak splitterek amik elvileg ezt tudjak kezelni, de eleg dragakat talalok, es ott azt irjak az EDID infot lehet valasztani.
Gondoltam, ha elrontok egy HDMI kabelt,ami a TV-be megy, es nem kapja meg visszafele az infot a lejatszo, hogy az csak 2csatornat tud akkor nem all at, es mehet az erositobe a HD hang.
Ha ez mukodne akkor sem tudom, hogy az EDID, vagy a DDC csatornat kellene megfogni (kabelben megszuntetem a megfelelo kapcsolatot), vagy esetleg masra is kellne figyelni.
Van valakinek ilyen iranyu tapasztalata ? Nem PC-s megoldas erdekel, mert ott a felbontas problema a 19-es pin hotplug kapcsolat csatlakozasanak megszuntetetsevel elvileg megoldodik, de nekem a hang a lenyeg es nem pc-n. -
profchaos
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
-
VTom
veterán
-
profchaos
tag
Bocs a sok hülyeségemért, éjjeles voltam, nem nagyon vagyok képben... Előbb lemaradt a link
Szóval erről lenne szó: [link]
-
profchaos
tag
Előző kérdésemre egy ilyen jó vétel lenne?
Valakinek tapasztalata ilyennel?
Nincs rajta ferrit, de azt írják, hogy teljes árnyékolású kábel...Kb. ennyi lenne a max amit rászánok, viszont nekem tökéletes kép kell!
-
profchaos
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Milyen hdmi kábel kell nekem hogy ha a számítógépet szeretném összekötni a Tv-vel?
Játékokat szeretnék játszani rajta, tehát FullHD menjen lehetőleg 60Hz, a TV pedig egy LG smart TV ha ez is kellene.
5m-el számoltam.
Elég egy mezei 1.3-as vagy azt nem árt egy kicsit jobb minőségű?
Ha tudok tippeket is adhattok.Köszi előre is!
-
InfiniteReality
őstag
-
thorex
tag
válasz
InfiniteReality #655 üzenetére
Köszönöm a válaszat így megkésvén
-
brickm
őstag
válasz
InfiniteReality #662 üzenetére
Értem, köszönöm, át fogom nézni akkor a menüket, hátha sikerül megoldani a dolgot.
Másik gondom:
Kolegám lenovo laptopján RGB monitor kimenet van, a samsung okostévéjén meg csak HDMi bemenetek illetve 3rca-s komponens bemenet(rgb az is)
Vett egy hdm-RGB átalakítót, ami sajna nem akar működni se nála, sem nálam. Se rgb-ből hdmi irányt nem csinál, se fordítva.
Erre esetleg valami ötlet?
[link]
[link] -
InfiniteReality
őstag
TV-n, arra a HDMI bemenetre azt kell beállítani, hogy semmilyen méretezést, trükközést ne csináljon vele (ha van auto setting, az nem jó). Nekem régebbi Samsungom van (D5000) de van ilyen opció.
ATI/AMD kártya esetén a CCC-ben a kijelző beállításainál az Overscan csúszkát teljesen jobbra (0) állásba kell tolni. Ekkor lesz rendes képméret.
NVidia kártyánál sajnos nem tudom az opció nevét, de ott is van ilyen állítási lehetőség. -
slashpm
csendes tag
A HDMI nem küld analóg jelet, úgyhogy egy gyenge minőségű kábeltől sem lehet életlen a kép
Azt kellene megnézni, hogy a kábelcserétől nem változott-e meg a képfrissítési frekvencia. Különböző Hz-eken a monitorok elmosódott képet adhatnak, ezt én is tapasztaltam korábban.
A másik meg, hogy kikapcsolod az élsimítástLehet, hogy alapból ez nincs aktiválva, ha analóg a jel, viszont digitálisnál bekapcsol. Az én szememet alapból nagyon zavarja olvasás közben oprendszertől függetlenül, úgyhogy az első pillanattól kikapcsoltam...
-
brickm
őstag
válasz
InfiniteReality #659 üzenetére
Szia. Köszönöm a tippeket, a hdmi2 bemenettel lett hang egyből, bár még akkor kipróbáltam egyből,csak elfelejtettem ide megírni.
Utána visszadugtam a hdmi/dvi bemenetre és ott is lett hang.
A Samsung laptop viszont csak restart után küldte ki a képet.
Másik. Mindkét gép esetében kilóg a kép egy része. Erre valami ötlet? Minden felbontást kipróbáltam,mindegyikkel ez történik. A tv-képkezelőjét is állítgattam,maradt a kilógás.
-
InfiniteReality
őstag
2 dolog lehet. A gép biztosan kiküldi HDMI-n a hangot?
1. Elképzelhető, hogy restartolni kell, illetve power off kell. És a TV-t előbb bekapcsolni, utána a gépet, de legyen eleve összedugva. Ilyen fura jelenséget mi is tapasztaltunk pont Dell laptop és LG TV között. Csak akkor épült fel az audio link is, ha a gép és a TV is kikapcsolt állapotban lett összedugva, majd először a TV utána a gép lett bekapcsolva.
2. Illetve még azt érdemes megnézni, hogy az LG TV-n ilyenkor ne a dedikált, számítógépnek szánt HDMI bemenetbe kössük a kábelt hanem egy másikba. A dedikált, számítógépnek szánt HDMI bemenet a legtöbb esetben nem képes hangot fogadni egyáltalán, mert arra "számít" a gyártó, hogy úgyis DVI -> HDMI átalakítás után megy be a kép, s ott ugyebár nincs hang... -
bali93
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy vettem egy HDMI kábelt kemény 1600 Ft-ért a BestByte-ban, hogy összekössem a MacBookomat a 23"-os külső monitorommal. Eddig D-SUB-on keresztül használtam, semmi gond nem volt a képpel. Viszont a HDMI kábelen keresztül életlenek/elmosódottak a betűk, főleg akkor észrevehető, ha Word-öt használok, vagy pdf-et olvasok. Először OSX alatt, de most Windows alatt is feltűnt. Ennyire rossz minőségű lenne a kábel? 2 géppel is kipróbáltam, ugyanaz a jelenség.
Akkor viszont milyen kábelt vegyek? Mi a garancia, hogy a 3500 Ft-os jó lesz?Előre is köszönöm.
-
VTom
veterán
-
InfiniteReality
őstag
Minekután FHD a TV, ezért a tartalmat a médialejátszó és/vagy a videokártya le fogja skálázni FHD-re és úgy tolja át a kábelen. Tehát amin az FHD átmegy, azon ez is. Viszont az FHD-hoz lehet hogy elég az i5, viszont egy 4K lejátszásához azzal együtt hogy le is kell skálázni, már nem biztos...
-
thorex
tag
Üdv!!!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha számítógépet akarok összekötni egy FHD-s TV-vel, és 4k-s tartalmat akarok lejátszani (elvileg lehet és van olyan médialejátszóm a gépen), akkor ahhoz HDMI 2.0 szükséges vagy elég a HDMI 1.4-es vagy egyáltalán működni fog-e (szaggatás mentesen)???
Mert azt olvastam hogy a DCI-s felbontást is elvileg viszi a HDMI 1.4, és a 4k-hoz elég egy I5-ös proci is ami van.
A videókarim egy HIS 7870 IceQ X Turbo amin van HDMI csatlakozó, de a HIS oldalon csak ennyit írnak:
4096x2160 per display (DisplayPort 1.2)
2560x1600 per display (Dual-link DVI)
2048x1536 per display (VGA)
Szóval nem tudom, hogy viszi e vagy sem!?
(a vga-s topicban csak egy "elvileg sehogy se" választ kaptam) -
VTom
veterán
válasz
InfiniteReality #652 üzenetére
és van rajta ferrit gyűrű
Köszönöm szépen a segítségedet, madj beszámolok, hogy hogyan szuperál a kábel, hátha más is keresgél és tanácstalan
-
VTom
veterán
válasz
InfiniteReality #650 üzenetére
https://www.ostelsat.hu/hdmi_kabel_10m_28awg_v1_4_high_speed_hdmi_cable_with_ethernet_H1103.htm
Ennek adok egy próbát, meglátjuk..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Minden, amit megkérdezhetnél a HDMI kábelekrõl: mítoszok, legendák és unalmas technikai részletek.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest