Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Miért lenne netto hülyeség?
Arról van szó, hogy egy sima tesztből nem mindig derül ki, hogy valami azért hoz jobb eredményeket mert a gyártó picit húzott a karin és jobb órajelekkel adta ki.
Ha egyforma paraméterekkel megy ott derül ki, hogy egymáshoz képest a 2 kártya mennyire erős.Legalábbis szerintem, de nemhiszem hogy ezzel egyedül lennék.
Ha meg nem lenne releváns akkor az ilyesfajta tesztnek sem lenne értelme.Ez nem okoskodás szerintem, ez csak egy logikus következtetés.
De tőled még csak okoskodást láttam, de még szinte semmit nem tettél le az asztalra, pedig szívesen olvasnék tőled teszteket.

De nem folytatom, Don't feed the trolls.
-
Mardel
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Azt hittem 27 év után ez már nem látszik.

(#123) fsb1000: Miért ne lehetne releváns szempont? A mag és memóriaórajel ugyanúgy befolyásolja egy teszt eredményét, ha azonos órajeleken fut a 2 kártya akkor már lehet hasonlítgatni, hogy mennyi is az annyi. Persze ha azzal a kártyával elérhető az a tuning és a hőmérséklete sme emelkedik meg annyival.
Egyébként a részlehajlásról annyit, hogy nem a cikkíró részlehajló.
Te kardoskodsz mindenáron a 660 mellett és kötsz bele mindenbe. -
Mardel
őstag
Ahogy teszteltem:
A 660-at alapórajelen (1100/1500-ra boostol), a 7850-et pedig 900/1200-on (alapórajel) és 1100/1350-en teszteltem.
A 7850-et azért teszteltem tuninggal is, mert egyrészt így lehet látni, hogy mennyire képes behozni a 660-at, másrészt a 7850-ek nagy része viszi stabilan az 1100 MHz-et. Érdemes még tudni, hogy a 7850 1100-on már majdnem az alap 7870 szintjén van.
A teszt során főleg azt néztem, hogy alapórajelen mit tud a 7850 a 660-hoz képest és hogy C2C hogy teljesítenek egymáshoz viszonyítva, valamint hogy mekkora órajelen képes behozni a 660-at a 7850.Az hogy azonos (660 boostal) magórajelen tesztelte a kettőt.
Ennél jobban már nemtudom leírni.
Mivel a c2c egy rövidítés és azt kérdezted, ez lehet core to core clock to clock stb.
Én azért a magot írtam, mert memóriát nem tuningolta a 660 szintjére csak a gpu-t.Ha azonos órajeleken tesztelsz valamit, akkor tudod kideríteni hogy melyik kártya "erősebb", hisz nem zavar be az, hogy a kártyát a gyártó mennyire szabályozta le.
Kb ehhez tudnám hasonlítani, mikor 5850 6850 és 7850 kártyákat teszteli 7850-es órajelével, tehát a 7850 nem kap tuningot. [link]
-
Mardel
őstag
Core to Core?
A 7850 nincs csutkára húzva, csak annyira hogy elérje a 660 boost órajelét, és az lett tesztelve hogy azonos gpu órajelen melyik hogy teljesít.
De ez már jó sokszor le lett írva itt, és még a cikkben is.

Nyilván ha olyan 660-as példánya lett volna ami nem anti tuningos és nem csak 40MHz emelést bír el, akkor a csutkára húzott 7850 is le lett volna tesztelve, meg a csutkára húzott 660 is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3867, 100% Akksi
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi