- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
hege8888
aktív tag
Kellett volna a Commodorehoz az Amiga vonalra is egy "Jobs" féle ember, aki csinálja a show-t, amikor kell, meg érti is, hogy kb mire jó amit gyártanak/fejlesztenek. Akkor mi lett volna?
-
A Lisa elszállt, mint a győzelmi zászló. Eredetileg a Lisa nem GUI-s gépnek indult, a váltás közvetve szerintem legalább annyira köszönhető Raskinnak, mint magának Jobs-nak. Raskin saját projectje biztonságban lett volna, ha Jobs végig viszi a Lisa-t, de kitették onnan.
A Lisa a Xerox látogatás előtt indul. A Mac project pedig '79-ben, alig később, mint a Lisa. Mind a kettő karakteres lett volna eredetileg GUI nélkül, de ez a Lisa esetében gyorsan megváltozott. Jobs-ot valamikor 80 vége felé kezdte el foglalkoztatni a Mac, de még csak a Lisa mellett. Ekkor szerintem még csak belekotyogott a szomszéd dolgába. Aztán amikor Jobs-ot kirakták a Lisa projectből Raskin napjai meg voltak számlálva... Az egész jellemző volt Jobs-ra, kellett neki valami saját project. A note-jaim között találtam is egy linket: [link] Ami érdekes, hogy ugyanezt a történetet több módon is mesélik. Pár érdekes mi lett volna ha:
...ha Raskin nem javasolja Jobs-nak a Xerox látogatást?
...ha Jobs végig csinálja a Lisa-t és belebukik?
...ha kiállnak a vezetők Raskin mellett? -
Syl
nagyúr
Raskin története nekem nem egészen így rémlik.
A Xerox után indult be Jobs fő projektje, a Lisa. Csakhogy az árcédula gyorsan 10e dollár fölé mászott. Akkor Raskin elkezdett dolgozni egy olcsó Lisa-n. Ezt megneszelte Jobs és egyszerűen elvette tőle a Macintosh projektet, a Lisa-t meg kukázták. -
Raskin úgymond magának kereste a bajt. Ő vette rá Jobs-ot a Xerox-os látogatásra. Van egy olyan érzésem, hogy jól tudta előre, hogy az ott látottak hogyan fognak Jobsra hatni. Vagy legalábbis nagyon reménykedett abban, hogy inspirálni fogja. Ez be is jött.
A Pixar tényleg egy érdekes téma, szerintem jó példája annak, hogy miért volt sikeres. Beszállt a cégbe, de neki a NeXT volt az első. Sokáig veszteséges volt a cég, ha jól tudom folyamatosan pumpálta bele a pénzt és szóba került az eladása is. Végül Jobs kitartó volt, és kb. 10 ével később jelent meg a Toy story. Azt hiszem ez a kitartás volt a sikerének az egyik forrása. Ha a fejébe vett egy ötletet, akkor kitartott mellette tűzön-vizen át. Szóval jó adag mellényúlása is volt, de amikor bejött amire tett, akkor kaszált.
-
Ja a 2015-ös Steve Jobs film az kb erről szól. Bár nekem az 1999-es Pirates of Silicon Valley a nagy kedvenc, igaz, ez még akkor készült amikor Jobs nem volt hatalmas legenda, éppen csak kijött az iMac.
-
Syl
nagyúr
>Jobs a Mac team élére állt.
Nem csak simán a team élére állt, egyszerűen kitúrta a projekt alapítóját (Jef Raskin).
>megalapította a NeXT-et. Ez üzletileg nem lett sikeres.
Valamit sok-sok millióval finanszírozott egy kis céget, akik 3D animációs célgépet, szoftvert fejlesztettek, majd később olyan nevesincs rajzfilmeket készítettek, mint a Toy Story
És miután a Disney sokmilliárd dollárért megvette ezt a "kis rajzklubbot" Jobs lett a Disney legnagyobb részvényese.
Szóval, igen. Volt egy pár nagy dobása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Nem az egyetlen bukása Jobsnak. Persze ezekről nem szokás beszélni csak a sikeres dobásairól. Pedig egy sikerre jutott...
- Milyen autót vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Autós topik
- EAFC 25
- Mobilokra/tabletekre is megjelent a Delta Force
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest