- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
Nem tudom, közületek észlete-e már valaki, de van hipermarket, ahol kirakták a csokinyulakat...
-
8th
addikt
válasz
üzenetére
Mi nem kötelességből megyünk a másikhoz, sőt egyáltalán nem megyünk távolabbi rokonokhoz. Az anyámnál szoktunk összegyűlni a tesóimmal gyerekestől családostól. Ajándékozás sincs. A gyerekekhez persze jön a jézuska mert nagyon várják, készülnek rá, na meg hiába nyilvánvalóan hülyeség nem szabad tönkretenni a karácsonyi varázst. Mi szimplán csak élvezzük egymás társaságát mert sajnos nagyon ritkán tudunk találkozni. Én kifejezetten szeretem a karácsonyt. A fényeit a hangulatát a nagy zabálásokat a jó beszélgetéseket.
Nagyobb ünnepekkor a többség sík ideg karácsonyra ez hatványozottan igaz. Ilyenkor az is autóba ül aki egyébként nem szokott. Kirajzanak szépen és riogatnak minket és az őrangyalaikat. Ezzel együtt kell élni mert úgy nem tudsz rajta változtatni. És persze a boltok is tele kétségbeesetten fel alá rohangáló idegbetegekkel de ez sem tud különösebben érdekelni. Szerencsére kiválóan tolerálom a hülyéket. Amikor a jogsimból voltam kénytelen megélni napi szinten futottam össze olyan barmokkal mint amit leírtál, nem kell ehhez karácsony.
El sem tudnám képzelni, hogy karácsonykor egymagam gubbasszak a négy fal közt mint valami befordult antiszociális grincs. Ez a karácsony is kiválóan telt 25.-én reggel lassan mind haza szállingóztunk a szülői házba ebéd után durva kajakóma majd délután kimentünk nagyszüleim sírjához. Kicsit rendbe tettük, a halottak napjára vitt virágokat frissekre cseréltük, eltöltöttünk egy kis időt meggyújtottunk két mécsest majd hazajöttünk. Este kimentünk az udvarra ugrabugrálni a gyerekekkel mert tök jó idő volt ezalatt tesóm odakészítette az ajándékokat a fa alá. Volt nagy öröm amikor bejöttünk és a srácok meglátták a csomagokat. Az a boldogság megfizethetetlen.
Rokonokhoz amúgy mi sem megyünk. Nem is mentünk soha. Azért felesleges, hogy akikkel év közben sem nagyon találkozunk azzal most kényszeredett mosollyal az arcunkon zsibbasszuk egymást a hülyeségeinkkel miközben kölcsönösen arra gondolunk, hogy mikor húzunk már el/mikor húznak már el. December közepén úgy régimódiasan postára adunk mindenkinek egy-egy karácsonyi lapot aztán annyi, le van tudva a rokonság.
Karácsony is csak ugyan olyan nap mint a többi nem tudom mit paráznak rá és miért csinálnak akkora felhajtást belőle egyesek. Saját maguknak generálják a problémáikat. Tökéletes karácsonyt akarnak miközben remegnek az idegtől, ölik egymást karácsonykor (is) készül a hat fogásos zaba, ajándékhegyek a fa alatt stb... látszólag minden tökéletes csak közben pont a lényeg vész el az egészből.

szerk: merre jártatok?

szerk2: az kemény, hogy az utálom a karácsonyt témakörtől eljutottak a mind meghalunk hamarosan itt a világ vége témáig.

-
válasz
t72killer
üzenetére
Drágább volt minden, kevesebben engedhették meg maguknak a dolgokat. Ha relatíve annyit költesz ma is a fizudhoz képest, még jobb minőséget kapsz. Ezen kívül környezetszennyezés, egészségvédelem, munkavédelem mesze nem tartott a mai szinten.
Mindegy, nem akarok közhelyekkel vitázni.
-
t72killer
titán
Ahhoz, hogy mikor élt volna az ember szívesebben, le kell vetni a modern "élet" tolakodó marketingjét. SzVSz okosteló+folyamatos online státusz nélkül jól meg lehetett élni a 60as 70es években. Védőoltások, penicillin már volt, a sztálinizmus elmúlt viszont minőségi termékeket kaptál ha bementél egy boltba és nem rohadt szét aladtad pl egy év alatt egy bicikli.
Jó eü: német+franciaország, ausztria, skandinávia. Ezeken kívül vagy kiperkálsz egy vagon pénzt privát kezelésre, vagy imádkozol.
-
-
t72killer
titán
"Európában nincs" - ha mi vesszük meg a szorgos bangladesi, indiai, kínai, afrikai gyerekkezek által előállított javakat, akkor ez szvsz erősen nézőpont kérdése.
Pár dolog tényleg jobb lett, pl közegészségügy - de stílusosan erre se vennék mérget, olvasgatva mi megy a magyar, brit, stb egészségügyben. Viszont bejött cserébe, hogy egy rakás országban, ahol a 20-40-70es években béke és prosperitás honolt, végeláthatatlan polgár vagy bandaháborúk vannak, a tengereket elönti a szemét/ahol korábban fókák nevelték kicsijeiket, most 10emeletes szállodasor éktelenkedik és a gazdasági növekedés érdekében hagyják elszállni a népességgyarapodást a legtöbb széndioxidot kipufogó országokban.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Európában nincs. Kína meg le van maradva. Előtte meg éhezés volt sajnos ott.
Amúgy szerintem is botrány és nem értek vele egyet, hogy prémium telefonokat árulva olyan céggel dolgoztat az alma, amely nem fizeti meg a munkásait "rendesen".) Nincs is egy ilyen cuccom se, de arra nem vennék mérget, hogy gyerekmunkával előállított nincs...

-
t72killer
titán
Egy biztos, hogy 50éve nem volt ekkora tömeg, kb feleennyi ember élt a Földön.
#51: és most nincs?
-
-
Ahhoz át kellene menni poltopikba, lényeg, hogy messze nem ilyen egyszerű a helyzet. Nyílik az olló a gazdagok és szegények között, globális felmelegedés, túlnépesedés, utóbbi kettő migrációs nyomást helyez a jobb helyzetű országokra melyek emiatt jobban bezárkóznak stb. Ha valamilyen radikális változás nem történik akkor itt Mad Max szerű világ lesz.
-
-
-
llax
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem nagyon más az "ingerküszöbünk". Tömegnyomor szempontjából én csak a karácsony előtti kb. 1 hetet és két hétvégét érzem problémásnak. De a hétköznap délelőttöket még akkor sem.
A kb. 1,5 hónappal korábban (amikor a halottak napja kellékeit leszedik) mindenütt kipakolt szaloncukor, meg mindenféle akciók, kb. semennyire nem hatnak meg.
Az már inkább zavar, hogy teljes decemberben karácsony van, sőt, mint ha valami verseny lenne, több helyen már november vége felé elkezdik a díszítést. Ez szerintem sokat elvesz az ünnep "varázsából", mire eljön a napja, már majdnem unalmas.
Bennem még élnek azok az emlékek, amikor a helyi boltban fel kellett iratkozni a szaloncukorra és az csak az utolsó napokban érkezett meg. Aminek a csomagolása nem sok műanyagot látott...Amit a tudatos vásárlással kapcsolatban akarsz kihozni... Szerintem menthetetlen a helyzet.
-
törölt tag
Egy nagyon egyszerű példa amit ha TE ki tudsz zárni akkor azt hiszem tényleg szerzek egy pisztolyt:
Jövünk haza 110 max amit lehet mi jövünk kb 90-nel mert a Toyotában nem lehet megmaradni hosszútávon annyira zajos. Kb 5-10 kilométerenként van biztos előzési lehetőség 2 savval.
Az utat most szélesítettek ki, nem 2X2 sávos de ha kell elfér 3 autó egymás mellett, de előzni tilos.
Zseni jön mögöttem türelmetlen(ugye ilyenkor mindenki mutatja a jobbik oldalát) 26/12/2018 miatt mert hat na karácsony van vagy mifene, ki van írva 2km és lehet előzni, NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!
(nem csak beleképzelem a dolgokat, tudom rengeteg hülye van ettől függetlenül, tudom lehetek peches mint bármelyik napon, de ez mar valahogy gyanús nekem, nagyon gyanús, úgy hogy ilyenkor minden büntetést dupláznak, vagyis az összeg és a büntető pont is dupla, vagyis nagyon kellett sietni valahova, de hova amikor MINDEN zárva van? Csak nem a karácsonyi szeretet nem akarta otthon megvárni, mert különben a mentőhelikopter sokkal gyorsabb vagyis nem hiszem bármilyen sürgősség elő tud állni amit ne lehetne észerűen megoldani, annak fényébe, hogy mindenki más ki tudta várni a sorát
)Neki be kell húznia középre, és ugye friss az út a közepe fullon kaviccsal ha 30-at nem vágott a szélvédőmre akkor egyet sem, mert annyi mar nem szorult bele hogy tisztes távot tartson.
Na ezt, hogy véded ki? Pont ezek elöl próbáltam jó messzire elhúzni, el a városból, a sok alul fizetett túlvállalt idegroncstól. Nem voltam ideges, hanem csalódott nem kicsit....
A címemet adom privátba ha van rá módszered és egy szép meghívot a mert temetés nem lesz, csak hamvasztás. Es ez egy példa, mindenki rohan a boltokba mint a töketlen kutya, rohan a rokonokhoz vagy ahova ilyenkor a kötelesség diktálja.
Erről beszelek, nem arról hogy ki mit csinál otthon, hogyan zárja magara az ajtót és varja hogyan rohad rá a műanyaglakat.
Ez egy elme-roggyant tébolyda amiből TE úgy gondolod ki tudsz maradni, de ahogy nem tudsz elvonulni a civilizáció elől sem(nem egyszerű az biztos, de ha van egy szigeted akkor szólj mert megvennem), ez elől sem, mert nagyon szépen felprogramoztak a droid sereget.
Különben a kirándulás ezt leszámítva parádésra sikerült:
Egy gatyát vittem ami rajtam volt, leégtem de nem kicsit, NAGYON mert elaludtam a parton a kis félsátorban

Este elmentünk kaját keresni, találtunk, visszafele, az út szélen rohangálni láttam dolgokat, mondom mi a fene.
Hat a helyi gekkók! Éjszaka a lámpafénynél vadásznak a meleg aszfalton
Egyike, aki annyira barátságos, hogy asszonyka telefonján rohangált körbe körbe, úgy kellet lehámozni az autóról mert kb 5 centire sikerült megállni előtte, erre átszaladt a másik oldalra és felmászott a gumiabroncsra 
Hazafele, az út szélen láttunk valamit amiről azt gondoltuk krokodil, de hat a sivatag közepén nem vastagon van, szegény mar kimúlt, megnéztük és egy hatalmas gyík. Akkora karmokkal amin meglepődtünk.
Nekem ez volt eddigi legnagyobb élményem, annak köszönhetően hogy volt 2 nap szabadságom

Nem azért mert karácsony van!!!!
-
8th
addikt
válasz
twollah1976
üzenetére
Van akinek semmi sem jó. Én teljesen ki tudom zárni a karácsonyi idegeskedést az életemből. Ha valaki erre nem képes akkor ő készülékében van a hiba.
-
Chaser
legenda
válasz
üzenetére
Ki lehet zarni a nem tetszo dolgokat, nekem egyebkent a karacsonyi felhajtas egy resze tetszik, ha egy ter szepen ki van vilagitva azt megnezem, nem a karacsony miatt
az h mert epitettek az nekem masodlagos, egyik multiban szankot lattam ker szarvassal emeletek kozt logatva, az is nagyon tetszett -
törölt tag
Ez az amit mondok, ha otthon ülsz és nem mész ki az utcára szeptembertől, akkor ki lehet kerülni mindent, különben így vagy úgy eljut hozzad is, persze lehet mindent, megoldani fehér zaj generátorral és szemellenzővel menni, de nem egészséges az sem.
Érted miért mondom, nem azért mert mindenkinek a szellemi világában akarok turkálni, egyszerűen az O dolguk hogyan miként "ünnepelnek" de ami hozadékként kinőtt üzleti séma követi, és tukmálják mindenhol, ha akarod, ha nem azt nem lehet csak úgy egy legyintéssel elintézni.
Es ezekért a dolgokért pont a többség kell felelősséggel tartoznia hiszen az O "ízlésüket szolgálja ki".
Csak ugye az mar nem tetszik hogy ez nem ízlés hanem valami teljesen más....Es igen el tudok vonulni a sivatag közepére 1-2 napra de szeptembertől decemberig nem megy, illetve januártól áprilisig sem, mert ugye az meg nyúl szezon, utána meg következi az ev végi csoda.
Ez az ami mar nagyon böki a csőrömet, mar sokszor felhoztam, SEMMIT ne vegyünk amit reklámoznak TV/RADIO/PLAKAT/EMAIL formájában, amire rákeresel ebay feldobja vagy más hasonló oldal, hurrá hat ezt kerestük ezt szándékozom megvenni.
Mennyivel csökkenne a termékek ara ha kiveszed a felesleges Marketinget ? Szerintem szinte minden 20-30%-kal olcsóbb lenne igaz a fel világ munkanélkülivé válna
Ez egy olyan dolog aminek a kezdete es a vége összeér és igen pozitív irányba mozdulna el vele minden SZVSZ

-
llax
senior tag
válasz
üzenetére
"Latod téged "be börtönöznek","
Nem érzem így. Mondjuk ennek részben személyes okai is vannak. Mivel engem a munkáim "nem börtönöznek be", az ünnepek ideje sem jelent kényszerűen kiadott szabadságot, így csak mint szabadidő, számomra különösebb értéket nem képvisel. Ami számomra értékes idő, az a szabad munkanap, de mivel abból van bőven (nem szabadság keretben kell gondolkodnom), az átlagnál rugalmasabban tudom megoldani a dolgaimat. Ha egy-egy melón túl vagyok, a legjobban arra vágyok, hogy megüljek a hátsómon...
"Ha meg már itt tartunk, nem lehet nekik elmondani, hogy igen is hülyeséget csinálnak?"
Mindent el lehet mondani.
Csak ügyelni kell arra, hogy ezzel magát az ünnepet ne sértsd... Márpedig ilyen írásokat felületesen olvasva (ennek is oka van...) az jön le, hogy a karácsonnyal van a baja egyeseknek. Nem az emberek hülye szokásaival, hanem magával az ünneppel."Tudod a reklám mit mond:"
Melyik??? Hol???
Mert azok nagyrészt ki vannak zárva az életemből... Mint korábban írtam, még tévét se nagyon nézek (10+++ éve, jóformán csak F1), rádióhallgatást is rég abbahagytam (bár most van egy, ami kezd tetszeni), a tavaszi ogy. választások előtt a helyi napilap előfizetése is ment a levesbe (naponta több egészoldalas fizetett politikai hirdetéséért nem fizetünk...).
Mindenesetre hatásos lehet a reklám, mert kezd újra felpörögni az áruhitelek és személyi kölcsönök felvétele... Fogyassz, mert akkor vagy "valaki"..."De el ne áruld nekik"
Elárulhatod, de semmire nem mész vele. Annyit elérsz, hogy a többség szemében Te leszel a h.lye...
Az egész evolúciós folyamatban a túlélés titka soha nem q.va nagy szabadság volt, hanem a mindenkori környezethez alkalmazkodás. Alkalmazkodás != többség majmolása.
-
törölt tag
Latod téged "be börtönöznek", és ugye nem mindenki olyan szerencsés, hogy ne kelljen mozgolódnia, ma például dolgoztam...
Ez is így egyfajta börtön, de ahogy írtam eddig nem volt helyes megfejtés.
Maradjunk annyiba, hogy nehogy már sok ember idiotizmusa miatt maradék X%-nak is szenvedni kelljen így vagy úgy, tudom mindig is így volt, idealista vagyok és így tovább, de csak lehetne jobb is nem?
Ha meg már itt tartunk, nem lehet nekik elmondani, hogy igen is hülyeséget csinálnak?Tudod a reklám mit mond: Most aztán spórolhatsz ha $1000 értekben vásárolsz!!!
Ha tudnák azt ha nem vesznek semmit akkor meg többet spórolhatnak

De el ne áruld nekik
-
Az ismi látogatás nekem sem a fő kedvenc időtöltésem. Mosoly parti.

-
llax
senior tag
válasz
üzenetére
"Igen ezt mondod, de hogy mindenhol ezt latod az utcán, az autókon"
Nem látom
Ha látni akarnám, a kérdéses időszakban be kellene mennem valamely (nagyobbacska) városba. De megtehetem, hogy ilyenkor nem teszem 
Ha mégis meg kell mozdulnom a karácsony előtti utolsó héten, azt az átlag munkaidő kellős közepén teszem (mert megtehetem, amikor akarom), olyankor nincs túl nagy tolongás. -
törölt tag
Igen ezt mondod, de hogy mindenhol ezt latod az utcán, az autókon, es mar csak a csúcs milyen idegroncsot csinálnak mindenkiből ami látható, erezhető az emberek viselkedésén, vagyis NEM nem tudod kikerülni mert mindenkire hatással van

Az a probléma ez egy elvárás, és nagyon nehéz kibújni alóla, pont a többség miatt, erre hivatkoztam azzal hogy szabadon ellepek nincs visszatartó erő, mert nincs se kutya se macska, se rokonok se család, se nemzeti hőstettre késztetők hada

-
llax
senior tag
válasz
üzenetére
"Ha én nem akarom ezt a sok "szemetet" látni ami mindenhonnan érkezik, mi lehetőségem van?"
Amikor nagy tömeg van, ilyen tolakodós bevásárlás, akkor én nem megyek. (Mert korábban megoldom). Tévét jóformán semennyire nem nézek. Ilyen BF meg karácsonyi "akciókat" lesz.rom (még neten se nagfyon nézem ezeket). Mit látok az egészből? Jóformán semmit... Ez a tolongós része nem is érdekel, ki is akarok belőle maradni.
"A másik ha NEKEM nem tetszik és hangot adok neki az miért baj? Mert a többség úgy gondolja hogy jó ez így?"
Nekem nem az a problémám, hogy vannak másképp gondolkodók. (Sok dologban én is oda tartozom.) Ha jobban megnézed, én nem kezdtem védeni a Neked nem tetsző oldalt, mindössze arra próbálok rámutatni, hogy a sokat emlegettet problémák háttérbe szorításával is lehet karácsonyozni. Mert nem az ünnep a problémák okozója, hanem az emberek... (A nagyon "sablonos" dolgokat én is gyűlölöm.)
Van sok (többség) itthoni téma, amiben az általad emlegetett kisebbséggel értek egyet. Nem kicsit. NAGYON. Pedig ezen dolgok nagyobb része nem is érint közvetlenül...
"Így állunk most, lehet sosem tudod meg mi az igazi szabadság, tudod amikor nem kell megtenned azt amit nem akarsz..."
Sok tekintetben "rendszeren kívül" élek

"December 24-25 elautózok 250-300km-re északra kiülök az óceánpartra és szarra égetem a bőrömet miközben elalszok a kis sátorban."
Itt mit csinálsz? Kiülsz a Balaton partjára napozni?
Mert nekünk csak az van ilyen távolságokon belül (kiv. a dél-Dunántúlon élőknek, neki ott az Adria ilyen távolságban)... Meg amúgy is, az északi félteke mérsékelt égövén a december nem feltétlenül "kiránduló idő", vagy legalábbis nem az a kiülős, pihenős, hanem mozogni kell, hogy na fagyj meg. (Dideregjen kint akinek két...van... Pedig nem is vagyok az a fázós fajta.) -
Eastman
addikt
December 21-től hosszabbodnak a nappalok. Ez már önmagában örömteli.
-
törölt tag
A kérdés,(nem az mar megmutatta magát, inkább költői): Ha én nem akarom ezt a sok "szemetet" látni ami mindenhonnan érkezik, mi lehetőségem van? Vonuljak el a sivatagba?
Hidd el szeretném, és agyalok rajta.
A másik ha NEKEM nem tetszik és hangot adok neki az miért baj? Mert a többség úgy gondolja hogy jó ez így? Tudod a demokrácia a többség uralma a kisebbség felett, de a kisebbségnek lehet hangja és kampányolhat az igaza mellett(Nagyon politika lenne ha reflektálnék a jelenlegi MO helyzetre és történésekre az elmúlt időben, nem sertésnek szánom de tökéletes példája vagy annak ami pont történik, a kisebbség zúgolódik mert nagyon nem jó, de a többség a birka azt mondja ez jó, és hát ezrét a többségnek van "igaza").Így állunk most, lehet sosem tudod meg mi az igazi szabadság, tudod amikor nem kell megtenned azt amit nem akarsz...
Millió példát tudok erre felhozni, ha nem akarok nem kell TB-t fizetnem, nem jár semmilyen retorzióval, ha nem akarom nincs biztosítás az autómon, nem jár semmilyen retorzióval, nem kell félnem hogy egy befizetetlen számla után jelzálogot jegyeznek be ingatlanomra, és ha akarok December 24-25 elautózok 250-300km-re északra kiülök az óceánpartra és szarra égetem a bőrömet miközben elalszok a kis sátorban.
Nem azért írom, hogy hű milyen jó nekem(mindennek megvan az árnyoldala) hanem azért hogy értelmezni tudjad a különbséget, és azt miért hozom fel ezt a témát.
Remélem nem haragszol meg

-
válasz
twollah1976
üzenetére
Nincs család, nincs sírás. Én ezt az utat járom.
-
twollah1976
őstag
Bezzeg ha arvak lennetek nem lenne gond a rokonokkal, mert nincs rokonotok.
Akkor meg az lenne a baj…Gyorsan letudtam a kotelezot es kesz.
-
Szerintem meg fölösleges túlkomplikálni, történelmi perspektívákba helyezi; én elfogadom, hogy ezt az ünnepet a keresztények tudták kisajátítani, képükre formálni, mondhatni ők dominálják a szót, s így hozzájuk tartozik. Ismerek karácsonyozó ateistákat, akiknek ez a szeretet ünnepe, de szerintem csak azt magyarázzák, hogy nem akarnak kilógni a sorból.
Olyasmi ez, mint mikor egyesek megkérdezik, hogy hány kanál cukrot szokás rakni ebbe vagy abba?! Szerintem tegyé' bele ba'meg annyit, amennyitől számodra finom lesz!Ettől függetlenül nem vitatom el senki jogát a magyarázkodáshoz, az átértelmezéshez, a saját interpretációhoz, csak én simán boldog tudok lenni úgy is, ha nem ünnepelek ilyenkor semmit.
-
Igen, és egy csak egy szelet. Párom igen otthonos környezetet teremt. Inkább mintha se fa semmi, otthon sem vagyok meg egyéb.
Figyu az a lényeg én mit tartok jónak, neked meg, hogy te mit. Mindenki meg van győződve a maga jóságáról.
Szeletet kaptam olyanból ami nem fér össze az én nézeteimmel, persze ezt csak én tartottam "nem jónak". Én a másikat nevetem ki, az a másik meg engem. Mégis én nem vagyok egyedül. Utolsó pár mondat off tolic volt. -
Egyébként nekem meg abból van egy kicsit elegem, hogy a fél internet tele van azoknak a nyavalygásával, akik nem képesek a családjukkal meg a szeretteikkel eltölteni pár meghitt órát és ezért mindenki más a hibás.
-
Dr. Romano
veterán
Jah... kötsög Intel miatt van ez is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Így igaz.
Ha elege van valakinek, az rossz csatornát néz vagy rossz műsort tol.
Az viszont nem jó, hogy karácsonykor jobban össze vannak zárva azok, akiknek már rég elege van egymásból. Akkor inkább a magány, ezt meg tudom érteni.A gyerekkorom és a gyerekeim születése között nálunk sem volt fa...
Agyturbina #1: A Karácsony már rég nem csak keresztény ünnep szerintem. És a keresztények közt is annyi fajta ember van, mint "a világban" (a muglik közt
). Szóval van vaskalapos és van felvilágosult is. Legalábbis én így látom. -
zolikaDB
veterán
Tenyleg, jobb volt...

-
Chaser! Itt a nagy fa volt a kérés. 208cm magas és 130 széles lett. Csillogott a szeme díszítés alatt, ez a fontos!
Sósat valaki?[link]
-
llax
senior tag
Sok mindent ki lehet kerülni. Akár magát az ünnepet és a hagyományosan hozzá tartozó dolgokat nagyrészt megtartva is.
Muszáj akkor vásárolni, amikor tömegnyomor van mindenütt? NEM.
Muszáj drága vagy valami különleges ajándékot venni? NEM. (ha ezt valahol elvárják egymástól, az csak őket és nem az ünnepet minősíti)
Muszáj bármiben az aktuális divatot követni? NEM. Ha valaki szerint igen, az nem magának, hanem másoknak karácsonyozik...
Ha valaki nem tudja megbeszélni a rokonokkal, hogy máskor/máshogy találkozzanak, akkor az a kapcsolat olyan is (gondolom fél napos színészkedés meg hazudozás... vagy olyan emberek, aki csak azért mennek, hogy nekik ne kelljen készülni semmire...) -
t72killer
titán

A témához: bizniszkereszténység. Van pár ilyen társadalommozgató dolog, a lényeg, hogy hajtják a népet egy adott irányba mint egy birkanyájat, és a mozgásból (=költekezés) vastag hasznot vasalnak be. Ha egy kis vallással is meg lehet sózni, mégjobb, tartósabb lesz az effekt.
#11: ennyi

. Jó madarászást-delfinészést-cápászást
! Mi egy időben Kanárira szoktunk lemenni, de ott meg az utóbbi években akkora lett a brit-németzsír-cigi tömegnyomor, hogy elment tőle a kedvünk. Amint megjelenik egy szép hely környékén valamelyik olcsó légitársaság, vége az idillnek. -
Chaser
legenda
válasz
Kolondrum
üzenetére
nekem van kivel oszt' még sincs fa ( : csak szalagból lesz, attól mert valaki nem ünnepli már fura? sztem az a fura aki ünnepli (((( : mondhatom úgy is, nálunk kis túlzással minden nap karácsony van, egyéb herce-hurca nélkül
jó ételeket csináltunk - én csak rásegítek ( : - , következő 2-3 napra bevásároltam és ennyi, nem tudja még de lesz meglepi is, de karácsony nélkül is szokott lenni -
Engem rohadtul nem érdekel az egész, ugyanúgy kockulok mint az év többi napján, karácsonyfát nem állítok, ajándékozni nem ajándékozok, rokonokat leszarom, ugyanolyan nap mint a többi. Az viszont marhára irritál amikor a napi rutinomba avatkozik bele ez a vallási köntösbe bújtatott 1 hónapos "black friday" amit a sok álkeresztény magát konzervatívnak valló birka azt hiszi, hogy hagyományból "megünnepel". Lehetetlen a városban idegeskedés nélkül közlekedni, a legkisebb boltok is vagy tömve vagy kifosztva vannak. Egyszerűen SZÁNALMAS!
-
törölt tag
Megyünk kirándulni karaván parkba, 2 napra hogy biztosan ne érjenek utol

A nagy fehér jó szolgálatot tesz, benne alszunk, odavisz és visszahoz

Az óceán mellet táborozunk és figyeljük az állatvilágot.
Nincs szebb semmi ennél, tegnap elmentünk sétálni, és a delfincsorda megint vadászott, a folyóban akkor jönnek amikor az apály a alacsonyabb

-
Instán is látni mennyi fura ember van. Direkt így írtam. Nekik ez a nap ugyan olyan mint a többi vagy most épp valójában egyedül van otthon,ha egyáltalán tudja mit jelent ez a szó.
Össz amúgy több a "szomorú" ember.
Minden a kivel részén múlik. Itt áll a bazi nagy fa, sül a kaja, segítettem benne, sütni már nem. Együtt díszítettük a fát. Ezek valakiből negatív dolgokat vált ki, mert nincs kivel.
Megyek is. Kész a kaja. -
Én sikeresen elzárkóztam az egész hercehurcától, és szuper kedvem van éppen! Be van vásárolva több napra, vár a sok *****(18+), meg a lazulás, gépeződés.

Évek óta nem tartok keresztény ünnepeket, és néha tényleg rettentően stresszes helyzetek is előfordulnak, de most éppen minden bejött, és boldog vagyok.
-
Chaser
legenda
én láttam vidám embert, reggel is mikor tükörbe néztem ( : a kiszolgálók se voltak elgyötörtek ahol vásároltam ma, sőt kedvesek, és nem kötelességből...az meg h ki hova tolong nem hat meg, holnap ha jól megy megyünk csavarogni valahova, tavaly gellért hegyet sétáltuk be, lehet idén megismételjük
fenyőnk meg abszolút nincs, tavaly is csak ágak voltak, idén az sem
van két szép nagy fenyő a háznál - ahol még nem lakunk -, mikor állt rajta a hó az valóban gyönyörű, de nem kivágva és elcsúfítva benn a lakásban, majd dreamcolor led szalagból csinálok fát az ablakra ( : / -
törölt tag
Ha mar itt vagyunk, szerintem ez mindent elmond arról kik vagyunk, és és mennyire nem értik miért vagyunk ezek, egyszerűen ennyi, ez a baj

-
Eastman
addikt

-
A kulcs a kivel. És megszűnnek ezek amiket írsz.
Fejeket én is látom. Szörnyű mennyien élik meg rossznak. Bár egy valaki megérdemli.
-
Joci93
senior tag
Az nem lehet, hogy "mi" nőtünk fel? Saját vélemény: Nekem régebben sokkal jobban tetszett karácsony, nem volt idegeskedés, nem volt vásárlás, igaz akkor még gyerek voltam. (Igazából akkor is volt szerintem, csak mi azt nem vettük észre.)
-
llax
senior tag
Valakit köteleznek arra, hogy "beálljon a sorba"?
-
törölt tag
Tudod pontosan ugyan ezt írtam, és igen senkit sem érdekel, mi vagyunk a helikopterek

Persze azt hogy az újszövetség mit ir arról, hogy NEM csak karácsonykor kellene emberként viselkedni azt a sok önjelölt prédikátor nagyon is elsunnyogja

Es ugye pont bejön mert hat tradíció, a kutya füle tradíció, mint ahogy a gyémántgyűrűs eljegyzés is ugyan akkora tradíció kb, jól kifundált üzlet, mert ugye ezek a NAGY keresztények üldözték a pogányokat akik a teli napfordulót ünnepelték, aztán rájöttek kell a cirkusz a népnek és újra feltalálták a spanyol viaszt.
Es ha ezt így megmondom akkor én milyen gonosz ember vagyok meg nem tisztelem a vallásukat
mondják ok, miközben én jobban ismerem bizonyos szempontbol a könyvüket mint saját maguk, és akik tényleg hisznek benne azokat igen is tisztelem, mert pont azt latom rajtuk amit szeretnek látni, annak ellenére, hogy engem más fele vitt az élet.Sebaj, egyszer mindennek vége szakad, ennek is ne aggódj egy két generáció és kihalnak a divat vallásosok remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- aquark: RETRO: Idén lesz 30 éves az első full 3D-s játék!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Már javában teszteli a HAMR implementációját a Western Digital
- One mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, használt
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ryzen AI 7 350 16GB 512GB SSD Radeon 860M Win11 2év Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Intel Ultra 7 265KF / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)