Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz Lauda #106 üzenetére

Szerintem meg szívás. És pont nema hitel számít. Hanem a létbizonytalanság. Jogilag sokkal rosszabb az, ha mondjuk "egyhaviznak", mert soha nem tudhatod, hogy a hónap végén meg lesz e hosszabbítva, avagy sem. Egy normális esetben viszont a határozatlan idejű szerződés esetében a próbaidő lejártát követően már nem olyan egyszerű kirúgni, ezt elhiheted. A másik mostanában divatos csalás a 4 óra. Egyre több cég/vállalkozás alkalmazza ezt. Sok helyen visszamenőleg, vagy a dolgozó beleegyezése nélkül helyezik négy órába a munkavállalót. Jobb, ha mindenki belevési az eszébe, hogy ez egyoldalú szerződésmódosítás és mint ilyen, a dolgozó írásos beleegyezése szükséges hozzá. Tehát ha nem írod alá, akkor így jártak. És nem szabad aláírni. A legtöbb esetben nem tesznek semmit, mert jogilag nem nagyon tehetnek. Ez csak egy bepróbálkozás, amit le kell tudni rázni. Az én esetemben jelen pillanatban is megpróbálták, de nemet mondtam. Azt mondták (megpróbálnak fenyegetőzni) hogy akkor kiléptetnek, ha nem írom alá. Ok, léptessetek. Nem tették. L.O.L. De blöfföltek, mert ha 150 emberből 149 aláírja, akkor minden hónapban fél havi fizut (is) spórolnak. Nem jött be. ;]

Új hozzászólás Aktív témák