Hirdetés

2023. március 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

1. Hiányzik a kép és a sztori vége.

2. Az elakadásjelző nem arra való, hogy megállást/várakozást (különösen szabálytalant) jelezzen vele valaki. Adott szituációban az egyszerű jobbra index tökéletesen megfelelő.

3. A furgonos külön állatfajta. A Kresz nem vonatkozik rá, ellenben minél több fuvart le akar zavarni minél rövidebb idő alatt.

A tej élet, erő, egészség.

(#2) fererencz89 válasza joghurt (#1) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Bocsi, menet közben megzakkant itt valami, és idő előtt publikáltam...

Az elakadásjelzőre azért szoktam rá, mert előtte simán csak indexeltem, de miután kiszállt a feleségem, azt hitték indulok is. Erre a jelzésre szoktak kapcsolni, hogy maradok még kicsit. Egyébként tábla nem tiltja a megállást, meg gondolom ez nem is minősül annak. 5-10mp lett volna a művelet.

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#3) joghurt válasza fererencz89 (#2) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Mit lehetne tenni? Leszórni néhány hidrogénbombát erre az idegbeteg országra.
Az én életemben már biztosan nem fog megváltozni az emberek mentalitása, hogy az ilyenek 1. ne merjék ezt tenni, mert lerendezi őket a rendőr, 2. ne legyenek ennyire frusztráltak, mert biztos a megélhetésük, 3. ne legyenek ilyenek, hanem minimális empátiával viseltessenek a többiekkel.

A tej élet, erő, egészség.

(#4) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Lehet, hogy nem szabályos, de én arra a kb fél percre biztos, hogy befordulnék - igen, keresztezve a bicikliutat.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#5) fererencz89 válasza Csapoati (#4) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Praktikus okokból tolatni szoktam, de egyébként is, ha a kapu előtt állok meg, keresztben a kerékpárúton, akkor is belógok a sávba legalább annyit, mintha hosszában állok meg az út szélén. Elgondolásom szerint nem is az én manőveremmel volt a probléma...

Nem szotkam hibázni.

(#6) joghurt válasza Csapoati (#4) üzenetére


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Egy furgon szabályosan és könnyen ki tudja kerülni ott, ahol megállt. Irányjelző, gázelvétel, körülnézés, kormány, ennyike.

Ha rááll a bringaútra, a kerékpáros és gyalogos forgalmat totál blokkolja. Bunkóság. Láttam már vicces kedvű triálost, aki ilyenkor végigpattogott a motorháztetőn.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) Csapoati válasza fererencz89 (#5) üzenetére


Csapoati
nagyúr

Ja az egyértelmű, hogy nem a te hibád, én csak a konfliktusok elkerülése miatt tenném azt, amt írtam. Talán kevesebb biciklis járhat arrafelé, mint autós.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#8) gidalight


gidalight
tag

"A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed."

(#9) D1Rect


D1Rect
félisten

Ezért kell baseball ütőt tartani a kocsiban.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#10) swtrooper válasza D1Rect (#9) üzenetére


swtrooper
csendes tag

az tuti nekem is kell néha

Csak személyes átvétel! A találkozóra FELKÉSZÜLTEN érkezzen, nem tudok mindig visszaadni, nem vagyok pénzváltó, sem ATM kezelő, kérem a pénzt előre kikészíteni köszönöm. Unatkozók, imbecilek, "bocsimégsemkell", link alakok ne írjanak!!!!

(#11) Elf


Elf
tag

Ez nem a megállásról, kreszről meg ilyenekről szólt.
Szimpla farokméregerős kötözködés történt.
Ilyen kötözködéssel szemben a ráhagyás működik: Igen, persze, tökéletesen igaza van, igen, sajnálom, persze.
Már ha az a cél hogy mielöbb minél kevesebb energiával be lehessen fejezni a konfliktust.

(#12) adlersson válasza joghurt (#3) üzenetére


adlersson
aktív tag

Mondjuk van a másik véglet, amit Ázsiában szoktam tapasztalni, hogy hiába van kitéve 43 helyen, hogy "Nem, arra a fél percre sem állhatsz meg itt, amíg beugrasz kajáért", se a civilek, se a rendőrség nem törődik vele. Ez különösen hétköznapokon, az esti csúcsforgalomban látványos, mikor a 2x2 sávos út két külső sávja gyakorlatilag ideiglenes parkoló a kajára, erre, arra várakozók sora miatt és emiatt mondjuk 5 perc helyett fél óra átjutni rajta. Aki meg igyekeze haza, az legyen türelmes, mert a végtelenül békés együttélés jegyében senki nem fog szólni a másiknak, hogy "B+. nem az úttesten kéne várakozni...".

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#13) bambano válasza D1Rect (#9) üzenetére


bambano
titán

annak kb. nulla értelme van, egy furgonban szinte biztosan van ellene egy nagyobb szerszám.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#14) csibe1 válasza bambano (#13) üzenetére


csibe1
addikt

Plazmavető még sajna nincs. ;] :D
Akkor te mit javasolsz, mit tartsunk a kocsiban?

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#15) bambano válasza csibe1 (#14) üzenetére


bambano
titán

nem tudom, mert azt lehetetlen megjósolni, hogy mikor kerül mögéd megint egy barom, és hogy mekkora állat lesz.
talán kamerát érdemes.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16) joghurt


joghurt
addikt
LOGOUT blog

Nekem az mókás (vagy tragikus, hozzáállás dolga), hogy a surmók hogyan reagálnak kb. az utóbbi egy évben. Mondjuk ráparkol a (zárt) kerékpársávra, és szólok, hogy ezt ne tegye. [Kresz szerint tilos, plusz 5 büntetőpont - járna, ha dolgoznának a rendőrök.] Vagy egy be-kihajtónál áll, a megállni tilos táblánál, és megkérem, hogy álljon odébb 20 méterrel, ahol már szabályosan parkolhat is.
Régebben tipikusan szabadkozás volt a válasz, hogy "Elnézést, csak beugrottam.", "Legközelebb nem fogok.". Aztán ez elment abba az irányba, hogy "Mi vagy te, rendőr?". Jelenleg sokszor látom, hogy csak testalkatomnak köszönhetően nem ugrik nekem az udvarias kérésemre adott "Tebuziköcsög!" válasz mellé.

A tej élet, erő, egészség.

(#17) DigitXT


DigitXT
félisten

Az elakadás jelző hiba volt ebben a helyzetben, jobbra index, és csók.
Esetleg egy automata kapunyitó beszerelése, és rögtön állhatsz be.:)
Sajnos a kreténekkel nem lehet mit csinálni. Kerüljön ki, és húzzon el?

(#18) fererencz89 válasza DigitXT (#17) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Tényleg így lehet, hogy nem az elakadásjelző a jó megoldás, de ettől én még egyértelműen megálltam, jobbomon az asszony sebesen nyitotta a kaput. Nem tudom, ebből miféle ember szűri le, hogy balra mennék valaha is, és nem előz meg az után sem, hogy jelzem is neki egyértelműen a szándékom.
Autómata kapunyitón én is gondolkodtam, de ne a tahók miatt kelljen már... Másrészt tolatva megyek be, hogy kifelé előre menetben jöhessek, mert kitolatni úgy, hogy kerékpáros forgalom is van, nem egy életbiztosítás. Szóval mindenképpen meg kell álljak, kézifékes udvarrapördülés még nem megy. :D

Nem szotkam hibázni.

(#19) kenwood


kenwood
veterán

Ha ez egy olyan sulyos eset,trauma, hogy le kellett irnod, akkor szerencses vagy.
Sajnos az emberek tobbsege havi szinten kerul hasonlo,kellemetlen szituacioba.

Tuti megoldas nincs a kerdesre.
Nemelyik hoborgo lenyugszik,ha hatarozottan lepsz fel,masoknal pedig olaj a tuzre.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2.

(#20) fererencz89 válasza kenwood (#19) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Igazad lehet... Szerencsére nem vagyok hozzászokva a hasonló helyzetekhez. Béke párti vagyok, nem keresem a bajt, sem a nyüzsgés, tömeget.

Talán rakok egy kamu kamerát a kapu elé, amire rá tudok majd mutatni. :)

Nem szotkam hibázni.

(#21) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Látatlanban könnyen vagyok okos, de ha tolatva szeretnél beállni, talán egyszerűbb a szembe sáv szélén megállni, és onnét elvégezni a műveletet. Tudom,az is szabálytalan, de még mindig jobb, mint az ilyen konfliktusok.Mellesleg a kreszben benne van, hogy lakott területen belül jogod van megállni bárhol,az út szélén kivétel híd-alagút-tábla. Ellenben várakozni maximum öt perc,kivétel ha az út széle alkalmas a parkolásra. Itt ugye ez nem játszik,mert van kerékpársáv is,azonban ettől függetlenül nyugodtan megállhatsz. Kecske-káposzta alapon még talán az is elfogadható lehet,hogy elfoglalsz egy fél sávot a bicajosoktól. Abba a fél percbe nem hal bele senki, és mindenki elfér. Sajnos agresszív tahók mindenütt vannak, kellene egy dashcam a kocsiba, meg egy paprikaszpré pofonok ellen. Nálam is van, mert én is futottam bele hasonlóba. Amíg fuldoklik, addig nyugodtan ráhívhatod a rendőrt. ;)

[ Szerkesztve ]

(#22) woodworm


woodworm
veterán

Ismerős volt a hely, nemrég jártam arra. A kanyart nem említetted, bár nem pont ott van, de szerintem azt sérelmezték. Nálunk is a hasonló helyzet, már jó előre kiteszem az indexet, ráteszem a pedálra a lábam, hogy a mögöttem lévő balfék lássa, valami történni fog. Nálunk ráadásul elbaszták az útszegélyt és pontosan a kapubejáró vonalában süllyesztették le, ezért csak az út közepéről tudok bekanyarodni, akkor is, ha orral megyek be. Rengetegen esnek rám így is, integetnek, dudálnak, mondjuk hasonló inzultus még nem ért.

(#23) fererencz89 válasza woodworm (#22) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem gondoltam, hogy ennyire jellegzetes, könnyen felismerhető a részlet. Akkor környékbeli vagy. :)
Elég sok kényelmetlen helyzetet szült már ez a biciklis út...
A kanyar valóban nehezíti a helyzetet, de ha egyedül vagyok, akkor simán ott hagyom az autót, buszok is könnyen ki tudják kerülni. Nem ez volt a gond. Valamit bemagyaráztak maguknak, aztán engem is győzködtek volna. Asszonyt kérdeztem, mi volt egyébként, mert alig fogtam fel a helyzetet a váratlan adrenalin lökettől. Szerinte befolyásoltak is lehettek...

Jack:
Szembe sáv nem jó ötlet. Biciklis útra rámenni oké, de ha tolatva fordulok le róla... az a padka nem a Scenic-nek való. :)

[ Szerkesztve ]

Nem szotkam hibázni.

(#24) csibe1 válasza fererencz89 (#23) üzenetére


csibe1
addikt

"Szerinte befolyásoltak is lehettek..."

Ez mit takar? Annyira beszívtak, hogy nem tudták hol vannak? :D

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#25) woodworm válasza fererencz89 (#23) üzenetére


woodworm
veterán

Nem olyan közeli, vagy 150-160 km. A nagy laposról járunk fel kirándulgatni a domboldalba, éppen útba esik. Az úttest és a kerékpárút közötti térkőre mondtam az asszonynak, hogy nálunk is kirakhatnák, mert mindig beleállnak teherautóval és keréknyom marad utánuk.

[ Szerkesztve ]

(#26) bambano válasza fererencz89 (#20) üzenetére


bambano
titán

én azt a részét nem értem, hogy aki siet, az miért áll le emberkedni?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#27) sh4d0w válasza bambano (#26) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Annyira nem siet...

https://www.coreinfinity.tech

(#28) nemlehet


nemlehet
őstag

Az hogy valaki őrjöng mert rohan vagy csak szimplán vadbarom nem jelent semmit. Kb 20 éve egyirányú lett az utcánk, de a mai napig vannak akik szerint ez csak javaslat. 10-ből 6x még nekik áll feljebb amikor nem én tolatok vissza, nyomja a dudát mint a vadbarom, üvölt, mutogat, volt aki még ki is szállt.

Az emberek döntő többsége a jobbkézszabályt se tudja használni vezetés közben, pont le kell tojni, hogy mi nem tetszik nekik.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#29) fererencz89


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ma, ahogy jöttem munkába, láttam járműveket az út szélén/szimplán a jobb sávban állva, és elakadásjelzőt használtak. Szóval, talán a KRESZ szerint nem ez a szabályos, de nekem úgy tűnik, hogy ez a népszokás, ergo ez egyértelmű kellene legyen, mit jelzek vele: most egy ideig itt fogok állni, kerülj ki!

Nem szotkam hibázni.

(#30) fererencz89 válasza csibe1 (#24) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Annyira biztos nem. Talán csak az indokolatlan agressziót nem tudta hová tenni, ezért láthatta úgy.

Nem szotkam hibázni.

(#31) AxBattler válasza D1Rect (#9) üzenetére


AxBattler
félisten

+1 :K
Tetszőleges fém célszerszámot mondanék inkább: kerékkulcs, feszítővas, rövidnyelű ásó, kisfejsze (lehetőleg full tang nyeles, bár régóta szemezek egy Cold Steel Pipe Hawkal), stb. Nagyapám egy megmentett/restaurált régi rohamkést tartott a vezetőülés alatt, amit én örököltem meg tőle; azóta is őrzöm, nagy becsben tartva. :B

A szituhoz: én simány irányjelzőt használtam volna + kicsit bekanyarodtam, ráfordultam volna a betolatáshoz, némileg rálógva a kerékpársávra, úgy egyértelműbb a szándék.

[ Szerkesztve ]

Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Crucial 2x8GB 3200Mhz DDR4, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#32) AxBattler válasza AxBattler (#31) üzenetére


AxBattler
félisten

Ja, és az első-hátsó kamerát már nagyon szükségesnek tartanám a mai közlekedési "kultúra" közepette, de egyelőre még húzom a beszerzését... csak nehogy késő legyen. :(

Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Crucial 2x8GB 3200Mhz DDR4, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#33) fererencz89 válasza AxBattler (#31) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

én simány irányjelzőt használtam volna + kicsit bekanyarodtam, ráfordultam volna a betolatáshoz, némileg rálógva a kerékpársávra, úgy egyértelműbb a szándék.

Az a gond, ha ezt így csinálom, akkor pont nem látja a jobboldali villogó indexlámpákat.
Továbbá, ha egy normális ember lett volna mögöttem, akkor még 1m-rel szélesebb akadályt kellett volna kikerülnie. :)

Fasza kerékkulcs van a kocsiban, de mikor már váratlanul testtel taszigáltak, nem mondhattam, hogy: Időt kérek, amíg előkeresem az eszközt a csomagtartó aljából! :D

Nem szotkam hibázni.

(#34) alcsa válasza AxBattler (#31) üzenetére


alcsa
senior tag

Te jo eg :Y , most igazan rohamkessel meg fejszevel kell kiszalljak az autobal ha beakarok tolatni az udvaromba?
S mi van akkor ha a masik is fejszevel jon? Gyozzon az erosebb?
Ertem en, hogy "jo" otletnek tunik, de szerintem senki nem kezd el kaszabolni, akarmi is legyen nala, legalabbis a sertett nem.

(#35) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

A két furgon, az apa-fia kombó és a fellépésük erősen indiai ómigráns szagú. Talált, süllyedt?

(#36) AxBattler válasza alcsa (#34) üzenetére


AxBattler
félisten

Nem tudom, én biztosan nem hordok ilyet magammal. :B

Eladó: i5-7600, i7-7700, i3-10105, ASRock B560M-ITX/ac, Crucial 2x8GB 3200Mhz DDR4, Alföldi Bázis mosdó, IKEA Hemnes tükrös szekrény, stb. ....................................................... "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

(#37) fererencz89 válasza CounterBoci (#35) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Úgy egy éve volt hasonló esetem, akkor olyan népek voltak, de azok csak megálltak mellettem, és a kocsiból szitkozódtak, fenyegetőztek. Gyorsan elmentek.

A mostaniak nem olyan emberek voltak, ezért számomra főleg felfoghatatlan volt, a viselkedésük még kevésbé megbocsájtható, mert elvileg hasonló kultúrában/szellemben nevelkedtünk.

Heves megyei vagyok, hidd el, van tapasztalatom azokkal, akikre gondolsz. Viszont autóval közlekedve (pontosabban vasúti átjáró előtt lerobbanva) már volt rendkívül pozitív, mondhatni életre szóló tapasztalatom olyan emberekkel. Úgy 20 autó rekedt mögöttem, míg a szemből jövő 30 elment. Mind a 20 vadul dudált, némelyik ordított rám. Nem tudtam mit tenni, az önindító sértődött volt... Tipikus suttyó, hangos devladéj-zenés német autós srácok viszont megálltak mellettem, kérdezték mi a gond, majd gyorsan letoltak, utána be is lökték a kocsit, hogy mehessek munkába.

Nem szotkam hibázni.

(#38) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Szintén hevesi vagyok :R

Nekem is van pozitív tapasztalatom velük, de csepp a tengerben :))
Benzinkútról utánamjött egy tipikus fuxos mercedeszes példány, vadul dudált, villogott. Mondom lesz ami lesz, megállok. Csak szólt, hogy folyik a benzin a kocsiból.

(#39) totron válasza nemlehet (#28) üzenetére


totron
őstag

nyomja a dudát mint a vadbarom, üvölt, mutogat, volt aki még ki is szállt.
Dettó. Imádom mikor a teljes baromeszköztár fel van vonultatva. Minősített egyed amelyik megáll, de ki már nem száll. Olyankor én szoktam javasolni, hogy ha már eljutott idáig a produkcióiban, akkor vigye is végig.

(#40) Doky586


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Vegyél távirányítós kapunyitót.
Amikor elmész a kapud előtt az úton, megnyomod, kezd kinyílni. Kicsit távolabb az úton egy kézifékes megfordulás után mire visszaérsz már kanyarodhatsz is be az udvarra. Mint egy sima kereszteződésben. No problem.

[ Szerkesztve ]

(#41) fererencz89 válasza Doky586 (#40) üzenetére


fererencz89
senior tag
LOGOUT blog (1)

Igazából már elkezdtem egy helikopterre gyűjteni, annak egyáltalán nem kellene kaput nyitni. :D

Nem szotkam hibázni.

(#42) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nemrég mesélték, hogy egy kis faluban a helyi "vállalkozó" a pizzafutárt verte meg, mert az megelőzte a falu felé menet :D Mondjuk ez már a yardig is eljutott :D

Az emberek nagy része meg teljesen barom sajnos.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.