Hirdetés

2021. január 27., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) NoLF


NoLF
addikt

háhá. sosem nézek tv-t :D

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#2) Alchemist


Alchemist
addikt

Jó kis cikk... most már csak a nézhető műsorok hiányoznak.
Több ismerősöm is lemondta a kábeltévé előfizetését és más antennát-dekódert sem tervez venni helyette (pedig pénzük van rá bőven).

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#3) Peet


Peet
senior tag

Akárcsak én írtam volna a fenti cikket, én is pont ugyanígy emlékszem ezekre...

....lehet egykorúak vagyunk? :F ;)

(#4) Malachi válasza Alchemist (#2) üzenetére


Malachi
addikt

Tévé pedig kell. Évekig kimaradt, nem is hiányzott, de a francba is, kell. Én inkább olyan programcsomagra vágyom, ahol én válogatom össze azt a 15-öt ami érdekel. Egyenként, nem kis csomagocskákban. Az ismeretterjesztő csatornák jók. Néha zene, rajzfilm. Szóval tévé pedig kell.

(#5) enddav


enddav
aktív tag

Húú '90-es évek eleje, parabolaantennás korszak, az volt ám az igazi változás. :DDD Emtívíít néztem éjjel nappal, na azok voltak még a szép évek.... :O

Egyszer leugrottam a ház tetejéről, mert azt mondták, hogy nem érzek majd semmit. És tényleg, még ma sem érzek semmit.

(#6) _Toka_ válasza Malachi (#4) üzenetére


_Toka_
senior tag

Én inkább olyan programcsomagra vágyom, ahol én válogatom össze azt a 15-öt ami érdekel.
Ezt már kitalálták... Befizetsz a full-ra, aztán beállítod azt a 15-öt, amelyik érdekel... :DDD

(#7) Dany007


Dany007
veterán

:C

Szép kis egyveleg! Jó volt olvasni :)
Én valahol a G.I. Goe és az Inspector Gadget környékén kapcsolódtam be a televíziózásba a már említett 72cm-es tv-n. Igaz a mienk Videoton volt :)

(#8) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

"Hol a jövő? OLED panelből álló falak? Hologramos 3D tévék? Közvetlenül agyhullámokat stimuláló eszközök?"

Ugyan... Azért maradjunk meg elképzeléseinkkel a két emberi szemmel nézhető 2D (esetleg 3D hatású) filmek világán, mert a filmművészet bizony úgy marad. :) Ez a mozgókép lényege. Ha már 3D-s alakokat fogsz nézni, az már nem sima mozgókép lesz, és mint olyan, filmkészítésre alkalmatlan. Másra viszont tök jó lehet, pl videofonálás következő generációjára.

Szerintem egy szélesvásznú moziszobánál nem kell(het) több, az lesz a csúcs. :D

[ Szerkesztve ]

(#9) marcee


marcee
addikt

Én nem tudtam megszokni a reklámokkal megszakított műsorokat. Sportközvetítéseken kívül nem is nagyon nézek már semmit kereskedelmi tv-ben, ami hosszabb annál, minthogy megszakítás nélkül le lehetne adni.

\m/

(#10) ^Clown válasza Crystalheart (#8) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

"Hol a jövő? OLED panelből álló falak? Hologramos 3D tévék? Közvetlenül agyhullámokat stimuláló eszközök?"

Ez kicsit olyan, mint amikor a gyerekek a 70-es években elképzelték, hogy milyen világ lesz 2000-ben. Mindenki repülő autókról meg robotokról fantáziált. Aztán mi lett belőle? :) Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem volt fejlődés, mert óriási volt, de gyakran túlmisztifikáljuk a fejlődés ütemét. Lesz-lesz, de nem ilyen gyorsan.

(#11) NoLF válasza ^Clown (#10) üzenetére


NoLF
addikt

"576kbyte ought to be enough for everyone"
:U

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred" Soichiro Honda

(#12) Crystalheart válasza ^Clown (#10) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nem csak az, hogy túlmisztifikálják, de a fejlődés megsaccolásakor olyan dolgokra kell gondolni, ami hasznos is. Pl. a büdös életben nem lesz takarító-robot, mert Mari néni olcsóbb lesz mindigis. Ez is ilyen. A filmkészítés alapja, hogy a művész mit tud kihozni a kettődéből. Ez megmarad már mindigis, ha majd valami 3D-s robotszemüveggel nézzük a történéseket, az már más lesz. Ahogyan nem váltotta le az irodalmat sem a film, és ma nem azt hívjuk irodalomnak. Minden ilyen csoport más- és másra jó, néha kiegészítik egymást. A 3D-s dolgok szimulációkra, demonstrálásokra, prezentációkra nagyszerűen beválhatnak, de pl. filmet nem lehetne velük forgatni.

[ Szerkesztve ]

(#13) BlacKSouL válasza Crystalheart (#12) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Bizonyos szempontból az olcsóság sosem volt szempont néhány dolog esetében.
Továbbá nagymamámtól hallottam, hogy régesrégen, még jóval a mi időnk előtt amikor a rádió jelentette a modern szórakozást, illetve az volt az a dolog, ami behozta a világot, akkor el nem tudták képzelni, hogy lesz majd olyan, ami kicsit később aztán lett is, hogy van egy fadoboz, benne valami üveggubics, bedugják a drótot a konnektorba, aztán kis sistergés meg csavargatás után megjelenik az üveggubics elején egy ember, és beszél, és tök olyan mintha ott lenne, és mindenki kereste hogy hogy fér be az ember abba a kis dobozba, és mindenki csodájára járt. Aztán ugyanez a nagymamám még a 90-es évek végén is feketefehér tévét nézett, kb 35 éves készüléket, mert azt mondta ő nem tudná megszokni hogy olyan összevissza színes. Aztán vettünk neki egyet, és kb 3 hét alatt megszokta. És csodálkozott, hogy addig hogy bírta nézni a régit.
Szóval lehet hogy nem pont úgy és azok a dolgok valósulnak meg, amiket elképzelünk hogy fognak, de lehet hogy el sem tudjuk képzelni hogy mik fognak megszületni hamarosan is akár. 10 évvel ezelőtt ilyenkor én épp túl voltam egy hónappal a szalagavatómon. Tudom, hogy akkor még elképzelni sem tudtam, hogy nekünk egyszer itthon lcd tévénk lesz, és digitális formában HD minőségben fogom nézni. 25 éve meg el sem tudtam képzelni, hogy létezik a bácsi színes formában is a dobozban. Nem tudjuk hogy mikor hol változik alapjaiban 1-1 technikai dolog, de legkevésbé sem mondhatnánk, hogy túlságosan lassú lenne a változás. Régen 30-40 év is eltelt ilyen változások között, manapság már alig évek kérdése.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#14) ^Clown válasza Crystalheart (#12) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Amikor bejött a mozi, akkor is mindenki a színház halálát jósolta. Szerencsére nem lett igazuk.

(#15) Malachi válasza _Toka_ (#6) üzenetére


Malachi
addikt

Most pontosan ez a helyzet itthon. :(((

(#16) hoffman_


hoffman_
veterán

Érdekes írás, szerintem ezen felesleges gondolkodni, észszerű kereteken belül kék élvezni. Részemről :)

De hogy kicsit indiszkrét legyek. Kérlek most tekintsünk el attól, hogy mindenki magából indul ki ;] De,

Hol a jövő? OLED panelből álló falak? Hologramos 3D tévék? Közvetlenül agyhullámokat stimuláló eszközök?

3x8 méteres felületen pornót nézni? Ejj srácok, nem piskóta, nagyobb mint élőben, sok ember örülne, mint majom a farkának :DDD

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#17) BlacKSouL válasza ^Clown (#14) üzenetére


BlacKSouL
addikt

És máig is használnak szekeret ami több ezer éves, miközben 100 évnél is régebb óta létezik önjáró szerkezet, lásd automobil, sőt már repülünk is azóta. Szóval az hogy jön egy új, az nem jelenti azt hogy a régi automatikusan megszűnik, csak van lehetőség fejlődni, vagy azt használni amit a lehetősége megenged az embernek.
A jóslatok be nem teljesülése nem jelenti azt hogy helyettük nem születnek mások amiket megjósolni sem tudtak. A fejlődés sosem áll le, és amikor már nincs hova fejlődni alapvető technológiai változás nélkül, akkor biztos hogy történni fog valami.
Ha a témánál maradunk, a 100Hz-es PIP+PAP többtuneres 80 centis sarkított képcsöves, fésűszűrős, képjavító technológiás hagyományos katódsugárcsöves televízióban technológiai váltás nélkül hova lehetett volna még fejlődni? Egyik sem jelentett volna már olyan változást, ami felért volna az LCD/plazma elterjedésének változást hozó hatásával.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#18) Crystalheart válasza BlacKSouL (#13) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nodehát túl a sci-fi csúcspontján bármit el tud már képzelni az ember, nem harminc éve vagyunk. :D (Sci-fit is írok amúgy több más mellett, és filmrendezőnek készülök.)

Én mondjuk különben sem erről beszéltem, hanem az eddigi nagy ugrások jelentőségéről és szerepéről. Ami funkcionalitásában megegyezik az előtte lévővel, az leváltja a korábbit, pl az LCD- és plazmatévék a hagyományos katódsugárcsöveseket szép lassan teljesen fölváltják, vagy éppen a jelenlegi gépünket is tuti hogy idővel lecseréljük, akár valami korszakalkotóan újabbra is. No de a 3D funkcionálisan nem egyezik meg az eddigi médiummal, és itt a kulcs. Még a 3D hatású filmek sem terjedhetnek jobban, mint amennyire igény van rájuk, azaz egyes látványos (kaland, ismeretterjesztő, stb.) filmeknél kiegészítő, választható ficsőr.

A falnyi TV-t még el tudom képzelni, bár szerintem az jóval drágáb volna, mint vetítőgépes moziszobát kiépíteni, ezért kétséges a népszerűsége.

[ Szerkesztve ]

(#19) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

nekünk anno előbb volt kábelTV-nk mint házunk... :DD
az épülő házból mamáékhoz a szomszédba volt áthúzva a vezeték és éjjel-nappal Cartoon Networköt néztem egy fekete-fehér villámvágta TV-n, amin csak pár csatorna volt hajlandó működni...

aztán apu egyszer csak, úgy 1994 körül hazaállított a platós Wartburg platóján egy HATALMAS TV-vel, 72centis Philips volt, színes, 99 csatornát lehetett volna rajta beállítani, ha lett volna ennyi csatornánk, és dögnehéz volt, komolyan van vagy 50 kiló, de ami a legfontosabb: távirányító! (ami itt is van mellettem, tök jól irányítja a mostani TV-met is :D )

azóta a Philips selejtezésre került, mert egyre sötétebb lett a képe, úgyhogy felcibáltuk a padlásra, jött helyette másik, meg pár éve karácsonyra mamától kaptunk egyet tesómmal, pár hónapja pedig byebye drága és kevés csatornás kábelTV és szervusz T-Home... 60valahány csatorna, PiP, felveszem, megállítom, visszatekerem, meg HD is biztos lenne, ha volna olyan TV-nk...

már szinte soha nem nézek TV-t... de apu örül, hogy van vagy 10 ismeretterjesztő csatornánk, és lehet 0-24-ben nézni a diszkoverit meg a spektrumot
én múltkor megnéztem egy Dallas részt a StoryTV-n... (épp meghalt benne Cliff Barnes anyja)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#20) Solten


Solten
őstag

80-as evekbol nekem is dereng a fekete-feher tv :C Kb 4 eves lehettem detto :) G.I Joe-ra mindig felkeltem reggel volt. Akkor mar szines Orionon...

Ma mar csak egy film erejeig kapcsolom be a keszuleket, tul sok szenny arad belole. Illetve a baratnom nez egy-ket ertelmesebb adot (National geographics, Animal Planet... :D )

[ Szerkesztve ]

Saor Alba

(#21) bambano válasza Solten (#20) üzenetére


bambano
titán

Még emlékszem, apánkat hogy biztattuk valami családi kirándulásról hazafelé, hogy tapossa a gázt, mert a kengyelfutó gyalogkakukkot meg speedy gonzalest nem lehetett kihagyni :)

Az m2-n pedig volt jó sorozat, az alpha holdbázis pl. Később került a magyar tv-be is bluebox cucc, akkor forgatták a televíziós mesék felnőtteknek sorozatot. Meg röpködött az öreg pirx a kávéfőzőkün és gyümölcsös tálakon :)

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#22) nrgia


nrgia
őstag

Jó írás..és én sem írhattam volna másképp, teljesen egyezik a story azzal ,ami az én agyamban van elraktározva a retro file-ban :K
A D.J. cat showra emlékszik még valaki? :F

[ Szerkesztve ]

...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...

(#23) daninet


daninet
addikt

jó kis írás nosztalgikus... :)
szerintem a tv csatornák hd minőségnél max 720p-n mennek, és szerintem a t-home tv nem tud HD-t. de ha valamit rosszul mondok javítsatok ki :U :B

Trust me.. I'm from the internet. ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#24) biker


biker
nagyúr

a g.i.joe-ra es a transformers-re is szigoru ebreszto volt.
most meg mi van? manga fos hegyek :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#25) 3psilon válasza biker (#24) üzenetére


3psilon
aktív tag

Szerintem az amerikai szuperhősös "fos" és a manga "fos" között műfaján kívül nincs sok különbség. Rajzfilm, sokat nézik a gyerekek, a suliban meg cserélgetik a kártyákat és műanyag figurákkal játszanak.

Szerintem a TV-nek sokáig van létjogosultsága, ugye itt vannak a nyakunkon a visszatekerhető adások, talán nemsoká jön, hogy esténként már te választod ki mit nézel havi fix összegért (vagy már van is). Alig várom hogy választhassak, ma Bud Spencert vagy Steven Seagalt akarok-e nézni.
Mindenki megkaphatja a neki szükséges ismeretterjesztést(Nat.Geo.)/butítást(kereskedelmi tévék)/pornót/mesét ésatöbbi. Ha van rá ideje :D

Modern harcművészet hatékonyan: http://modernninjutsu.eu | Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006

(#26) Kantorpe


Kantorpe
tag

Super channel ?
C.O.P.S.
Mekkora kiralysag volt, csapatostol neztunk inkabb tvt, meg videot suli helyett, persze lebuktunk :D
"Nyuszi vagy mekflaj" "Csak egy maradhat" :C

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#27) Taker1 válasza Crystalheart (#12) üzenetére


Taker1
csendes tag

"Pl. a büdös életben nem lesz takarító-robot, mert Mari néni olcsóbb lesz mindigis."

Hát ez biztos nincs így, már csak azért sem, mert vannak olyan helyek, ahol könnyen lehet, hogy többet keresnek a takarítók, mint te vagy én. Olyan helyek, ahol az adatbiztonságon nagy hangsúly van, és igen jól megfizetik a takarítószemélyzetet, nehogy más fizesse meg őket másért. Bankok, meg ki tudja milyen cégek...
Arról nem is beszélve, hogy a majdani takarítórobotot is csak egyszer kell megvenni, és megfelelően alacsony előállítási/kereskedelmi árak mellett közép/hosszútávon biztosan olcsóbb lesz egy takarítórobot mint Mari néni...

[ Szerkesztve ]

http://www.instagram.com/takeronegraffiti

(#28) Crystalheart válasza Taker1 (#27) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Kérdés, mit nevezetl robotnak. Mert robotok dolgoznak már az autógyárakban is, sőt nekünk a suliban is volt egy robot. (Tanultam robotikát.) Értelemszerűen nem elképzelhetetlen valami gépezet, ami magától végigmegy a folyosón és fölszippantja a koszt. De az scifi-értelemben, meg hagyományos értelmezés szerint még nem robot :D

Amúgy meg ne hidd, hogy egy robot fenntartása olyan olcsó! Bármi meghibásodik benne, az eredeti ár nagy részét kell fizetni, ez jó üzlet a gyártónak, Mint a toner a lézersugaras nyomtatóba.

(#29) CYBERIA


CYBERIA
senior tag

Helyenként jó lett volna dátumot látni, de amúgy érdekes.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#30) Sub-S válasza Crystalheart (#28) üzenetére


Sub-S
aktív tag

"Értelemszerűen nem elképzelhetetlen valami gépezet, ami magától végigmegy a folyosón és fölszippantja a koszt."

Ehhez hasonló gépek már évek óta léteznek.

[ Szerkesztve ]

Eladó: Advance Acoustic MDA-503 DAC

(#31) Crystalheart válasza Sub-S (#30) üzenetére


Crystalheart
senior tag

És működnek is, ha a folyosón nincs tereptárgy. :) Egyéb esetben még mindig a takarító néni toligálja.

(#32) Fryskitt


Fryskitt
addikt

Hova jutottunk már ettől.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.