Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
2 hónapja váltottam Samsung s5-ről iphone 7-re. Az égegyadta világon semmi hiányt nem éreztem. Gmail címtár működik, fb, insta stb egyértelmű, google fotók is megy. Egyetlen macera a zenék másolása itunes-on keresztül. Macera alatt azt értem, hogy egyszer hozzá kell adni a zenéid a programhoz, aztán rádugod a telefont és csak áthúzod. Sokan használják itunes helyett a 3utools nevű progit, azzal lehet még egyszerűbb pl a zene, képek másolása.
Egyszerűen csak működik. Mindig. Minden. Én bátorítalak, biztos nem fogsz csalódni, és nem, nem vagyok szemellenzős almás, ez az első készülékem tőlük. -
Alex91
félisten
Hogy konnyebb legyen az atalas... [link]
Egyebkent csak pozitivan kell hozzaallni, es nem azt keresni benne ami eddig volt. Van egy problemad, es ha aregi modon nem megy, akkor probald maskeppen... Ellenkezo esetben nem erdemes valtani!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
tomajer
tag
Üdv!
Párom telefonja kiöregedett. Szeretnék neki, egy mai igényeknek megfelelő telefont, de nem hajlandó tepsifont használni.
Magyarul, a 4.5 coll alatt kell maradnia. Amit most használ 4.3-as, és nagynak tartja :-(
Futottam egy kört, a piacon és rájöttem, hogy androidost egyszerűen már nem gyártanak ilyen méretben .. viszont rátaláltam, az Iphone SE-re
Ami tökéletesen megfelelne a kívánalmaknak.
Egy bibi van
Még csak androidot használt. (én is)
Ő végeredményben ideális ájfon felhasználó!
Nem akarja mókolni, bazerálni, csak használni! De azt mindig, minden körülmények között ... anélkül, hogy visítania kéne nekem, hogy már megint mit csinál ez a "szar" ... pedig nem is szar, csak android:-)A kérésem az lenne, hogy aki már élte át, a droidról ájfonra váltást, írja le, mik lesznek azok a gondok, problémák, amikbe bele fog futni ... amiktől egy droidon szocializálódott átlagos felhasználó, a falnak megy fejjel!
Nem összehasonlítást kérek, hogy melyik jobb, mert ez szubjektív /én pl. soha nem tudnék ájfont használni, mert megőrülnék tőle:-)/
Ettől még tudom, hogy nagyon jó telefon, és nem szeretnék senkit magamra haragítani ... de én szeretek játszani vele ... mármint, szoftvereket, op rendszereket cserélgetni, kipróbálgatni, szeretem teljesen testreszabni, és elvárom a root jogot a saját telefonomon.
Nna visszatérve. Nem merek belevágni, amíg nem derül ki, hogy nem vágja e a fejemhez, két nap után, valami banális dolog miatt, ami nekünk droidosoknak természetes hogy van, és nem tudunk nélküle élni, nektek meg ájfonosoknak természetes hogy nincs, és megszoktátok, elfogadjátok. (pl. hogy nem lehet sd kártyát bele tenni, nem lehet, usb-n, wifin egyszerűen másolgatni fájlokat rá és róla.
Ezt már sajnos tudom ... pl. erre is érdekelne, hogy létezik e valamilyen megoldás, app amivel netán mégis lehet :-)
Előre is köszönöm a segítséget!
A párom nevében is! :-)))ui: Nincs semmilyen mac készülék a közelünkben.
Mindent widdózról, linuxról, vagy androidról kell megoldanunk!!!
Még egyszer kössz!hallotaxi.hu
-
Halkow.
senior tag
A stock droidnál jobb nincs, én azt mondom. De ha minden epöl lenne a házba ,mint nálad és a munka is megkövetelné akkor én is iphone-t vennék . Vegyél i7-et azon már kapacitív a home gomb.
-
.Szaki.
addikt
Hát igen, az 5S még mindig a legjobban sikerült telefonja az Apple-nek szerintem. Nincs olyan alternatíva, amit ha elém raknának, akkor lecserélném rá. Najó, de, talán egy SE.
-
Scholes9
nagyúr
Éljen az 5S
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Alex91
félisten
válasz rootkiller #226 üzenetére
Ja, vezetek nelkuli toltessel
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Atlantis
veterán
Beállítások, Kijelző és fényerő, Emelés az ébresztéshez bekapcsol. Asszem ez az.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Šolaire
veterán
Jó volt a Blackberry rendszere szerettem a Wp-t is Symbian is jó volt végigpróbáltam mindet. Látjuk mind hová jutott. Nem jókedvemből váltottam például androidra. Abból is csak a stock rendszert tudtam tolerálni. Miután az is szépen alaplapos lett nem volt nagyon más választásom úgyhogy vigyorogj csak nyugodtan majd ha tönkremegy a telód válthatol androidos blackberry-re.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Mercel
senior tag
BlackBerrym van és jókat vigyorogtam az androidos és az ájfonos nyűgökön
Marcel
-
Šolaire
veterán
Nekem is alaplapos lett az 5x. Én SE-re váltottam. Nem bántam meg. Először hiányzott az értesítési LED. Viszont a mozgásra feléledő kijelző nálam kiváltotta. Felemelem ránézek a telóra feléled a kijelző ha nincs semmi lerakom és újra elsötétül ha pedig van értesítés ráhelyezem az ujjam a home gombra és felold a telefon anélkül hogy megnyomnék egy gombot. Kényszerűségből váltottam de eddig nem bántam meg.
[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Somatom
veterán
A kettős adatmódnál ez nem számít. Annak az a lényege, hogy az alkalmazás adatai fizikailag nem ott vannak, ahol az alkalmazás "keresi". Ott csak egy symlink van. Ez egy kernel szintű, Linux feature. Beállítjuk az alkalmazást, majd kilépünk, adatmódot váltunk, és újra beállítjuk a másik profillal. Ezután az adatmód váltó mindíg a kívánt beállításhoz tartozó alkalmazásadat könyvtárat linkeli az eredeti elérési útra. Magukat az adatokat nem módosítja, azok ugyanúgy maradnak, ahogy az alkalmazás a beállításkor létrehozta azokat. Magáról a linkelésről az alkalmazás mit sem tud.
Csak akkor hasalhat el a trükk, ha a Telenor szerver oldalon tárol egy egyedi azonosítót, ami minden regnél változik. Ez nyilván nem fog egyezni a korábban beállított profil egyedi azonosítójával.joey04:
Régebben egy Whatsapp Titanium mentését állítottam vissza SIM nélküli Tabon. Símán működött, csak rövidesen kaptam egy üzenetet a Whatsapp -tól, hogy valami nem kerek, legyek kedves beazonosítani a használt eszközt. Inkább nem erőltettem tovább a dolgot, nehogy kitiltsanak.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
Somatom
veterán
válasz PandaMonium #213 üzenetére
Na, itt a friss példa. A Telenor Wallet nem képes két telószám profilját kezelni. Ha át akarok lépni a másikra, akkor újra kell regisztrálni az alkalmazást, amivel a hozzá kapcsolt adatoknak (pl. kártyaadatok) is annyi. Hát programozó az ilyen? Ha most lenne rootom, akkor tudnám kettős adatmódban használni az alkalmazást.
-
Somatom
veterán
válasz PandaMonium #209 üzenetére
Aprokaroka87 nagyjából vázolta.
- A Titanium Backup csak root joggal működik.
- Egy alkalmazást el lehet indítani automatizáltan root nélkül, de leállítani már nem.
- A GPS automatizált kapcsolásához is root kell.
- Van BT egerem, és billentyűzetem. Ha a billentyűzet csatlakozik, akkor a teló automatikusan beviteli módot vált. Egy Google biztonsági korlátozás miatt ez sem menne root nélkül.
- Natív SMB szerverhez is root kell, mert az a 443 -as porton fut, az Android viszont root nélkül nem oszt 1024 alatti portot.
- A mostani telómon van előlapi ujjnyomatolvasó. Ez alkalmas lenne irányérzékelésre is, amivel több plusz funkciót lehetne adni neki. Ezáltal akár a képernyős navigombok is kiválthatóak. Ehhez egy xPosed modult kéne telepíteni, amihez szintén root kell.
Stb., stb.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Hát mondjuk xposed keretrendszert sem lehet telepiteni root nélkűl, meg az emlitett mentés miatt, meg mondjuk van olyan is amikor korábban még nem kellet root jog valamihez, most meg kell.De ott van pl az is hogy hozzáférsz olyanokhoz is amikből esetleges gondokat tudsz "kiolvasni"...stb.
Normális tűzfal,reklámblokkolás...hozzáférés a hosts fájlhoz...stb.
Na most ezeket átlag felhasználó ugyebár nem biztos hogy tudja...mert ők lehet hogy nem ismerik a felszín alatti részt.
-
+1, engem is. Már több éve nem vágytam rá, hogy rootoljam az Androidot, minden működik, amire használom.
-
lomposfarkas
tag
"aki rendszeresen 100 kilométereket teker(ne), bár az meg vegyen szépen egy Garmin Edge computert a biciklijére."
Erre való a bluetooth gps vevő, 8 órán át megy folyamatosan egy vacak BL5C akkuval és ezt az energiát nem a telefonból szopja. -
Somatom
veterán
válasz Atlantis #205 üzenetére
A Google -nek lenne mit fejlesztenie, de kb. szarik rá. Én meg úgy vagyok vele, hogy rootolom a telót, és szarok a Google -re. Akinek elég az, amit apu enged, annak ott az iPhone. Ha megszokta, belakta, akkor fölösleges Androidra váltania. Én többre vágyom. Ezen az új vason még nincs root jogom, és úgy érzem magam, mint a robotporszívó a WC -ben. Elindul, fal, koppan, fordul. Elindul, fal, koppan, fordul. ....
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Értem, szomorú, akkor van még mit fejlődni...és részemről is újabb "fekete pont" a zöld robotnak, mert ez fontos terület. Nem lesz ebből váltás, remélem, jó lesz az 8-as iPhone...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
aprokaroka87
nagyúr
Nyugodjon meg mindönki, hamarosan jön az sms útodja.
https://m.hwsw.hu/cikk.php?id=56897
Bár remélem nem darabonként számolnak majd árat
-
jookomak
őstag
Ios 11ben az imessage is hasonló funkciókat fog kapni, mindenféle színes szagos rajzolós játszós lehetőséget. A fb messengerben is utáltam, mikor ennyire elkezdett hízni, plusz a "napom" funkció is...
Egy hete cseréltem egy samsung s5-öt egy iphone 7-re, és eddig baromira tetszik. Nem mondom, hogy úristen, hogy tudtam eddig nélküle élni, de valóban vannak olyan dolgai, amik sokkal jobban működnek.
-
MineFox54
őstag
Nekem stabil, és annyira nem is lassú. Persze jobb a gyári-OOB, illetve Apple megoldás (ezt most két külön dologként kell értelmezni), de azért nem lehet kijelenteni hogy nincs alternatíva, illetve nem kell emiatt eltántorodni a droidtól.
"Nem a különböző csevegőprogramok letöltése a baj, hanem hogy sokan nem használják azokat, vagy nem folyamatosan vannak azokon online jelen."
Most kb. 80 ismerősöm elérhető, de Messengernél figyelembe kell venni azokat is akik passzívan elérhetők (értsd, nincs megnyitva a Messenger vagy feloldva a teló, vagy megnyitva gépen a Fb, de megkapják az üzenetet, mert neten vannak).
De mondom, jobb az iMessage ebből a szempontból valóban. De ha nincs iPhoneja az ismerőseidnek akkor cseszheted... Nálam kb 15-25% között van az i-használók száma az ismerőseimhez képest.[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz MineFox54 #198 üzenetére
iMessage legnagyobb előnye amit már korábban is írtak, hogy minden iPhone-on adott. Megnyitod az üzeneteket, megadod a kontaktot és automatikusan imassege üzenetként küldi el ha a másik félnek is iPhone-ja van nem pedig sms-ként.
Nem a különböző csevegőprogramok letöltése a baj, hanem hogy sokan nem használják azokat, vagy nem folyamatosan vannak azokon online jelen.
Én szinte mindenkivel azon keresztül kommunikálok, messenger csak 1-2 más platformot használó ismerős miatt van fent, de fényévekkel jobb "programnak" tartom az imessage-et.[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Valóban igazad van ,csak le kell tölteni.
Jó is lenne az imessage ,látom benne a potenciált.
Ruhellem a messengert ,a sok idióta feature , lassúsága stb miatt mint sokan .
Ha sok szifonos ismerős lenne akkor viszont imessage lenne a nyerő ez nem kérdés én ilyen szempontból közelítem meg. -
MineFox54
őstag
válasz buvartacsko #197 üzenetére
Hagyjad már... Mennyiből tart leszedni? Kb 25mp. Nem kell haxolni, semmi, felmész a Playbe, beütöd: Messenger -> Telepítés, letölt, ennyi volt. Igen, itt le kell tölteni, de őszintén: miből tart?
Máskor is észrevettem már hogy szenvedélyesen véded az Applet, mintha ez egy verseny lenne. ( Új MBP topik)
És hozzá kell tegyem, a kommentek alapján újra megtetszett az iOS, pont most próbálok kunyerálni valakitől egy levedlett 5S-t kipróbálni, úgyhogy nem vagyok hater![ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Atlantis #188 üzenetére
Igen, a root jog, az rendszergazdai jog. A rendszernek van root joga, hozzá is férne, csak nincs benne normálisan, megbízhatóan, mindenre kiterjedő mentési/visszaállítási lehetőség. Felhasználói alkalmazásból van olyan, ami tudná, de az a módszer sem teljesen megbízható, és ami ennél is nagyobb gond, hogy root jog kell neki. Tehát, nem a rendszernek kell root jogosultság, hanem a felhasználónak, hogy root jogot adhasson az általa telepített alkalmazásoknak is. A rootolás az a felhasználó rendszergazdai joghoz juttatása.
Sok alkalmazásban megvan a beállításainak, adatainak a mentési a lehetősége. Csakhogy, ez nem kötelező, nincs hozzá rendszerutasítás, és a mentés elérési útja is szabadon választott. Most külön mentesz a Launcher -ben, a böngészőben, a Whatsapp -ban, stb., aztán lepkehálóval összevadászod a mentésfájlokat, majd átviszed a másik telóra, visszarendezgeted, és alkalmazásonként visszaállítgatod. Rémálom. Ha a Google beszigorítana, hogy minden Play alkalmazásnak X rendszerutasításra, adott elérési útra, végre kell hajtania a saját mentési/visszaállítási folyamatát, akkor ez a probléma megszűnne.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Syl
nagyúr
válasz buvartacsko #181 üzenetére
Nem egészen. Én Macbookon használom, és nincs iphone-om.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Atlantis
veterán
Hazudnék, ha azt mondanám, értem, mit jelent ez konkrétan. root jog=rendszergazda jog? A rendszer nem fér hozzá az appokhoz?
A Play amúgy nem a Google tulajdona?
-
-
addikt
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #181 üzenetére
Ja hogy úgy...
-
batai15
félisten
Pedig hidd el kényelmes. Rengeteg telefonom volt , köztük redmi note 3 pro is (5.5) vettünk mi is egy 5st az asszonynak , fél napig én is használtam. Nagyon bejött a 4 coll . Hiába nagy kezem van ,sose szerettem a nagy kijelzős telefonokat , a kis 5st egyszerűen tökéletesnek tartom méretben . Jó rajta gépelni, böngészni is nagyon jó ,nyilván a desktop nézetes oldalakat nem ,de ezt az 5 5 collon se éppen jó, ehez egy 10 collos tabi kellene hogy desktop nézetben lehessen zoom nélkül használni például egy mobilarenat .
Sebességre teljesen jó , hiába erősebb a most nálam lévő p9 lite néha gyorsabb ,de sokszor olyan durván akad hogy falhoz vágnám ,mikozbe a kis 5s kellemesen fluis sebességgel operál,kamera azonnal indul, szép képet csinál , kézre áll a rendszer , brutálisan szól zeneileg , utoljára az LG g2m volt ilyen durva és jól összerakott telefon .
Egyedül az akku lehetne bikább ,de annyira bejött az 5s ,hogy nemsokára se-t veszek magamnak is . -
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #180 üzenetére
Így van.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #178 üzenetére
ez az imessage iphone-ok közt megy csak ugye?
mármint hogy a platform maga.
-
Somatom
veterán
válasz Atlantis #176 üzenetére
No, igen, a mentés. Platformon belül a névjegyekkel nincs gond (bár, én az utolsó bitig küzdök az ellen, hogy a Google bekebelezze a névjegyeimet). Tudomásom szerint almáról is rendben van az áthozatal, de ezzel nincs tapasztalatom. Legfeljebb annyi, hogy az iPhone -ról, névjegyként kapott helyinfókban mindíg át kellett írnom az url -t http://maps.apple.... -ről, https://maps.google.... -re.
Ami viszont a telepített alkalmazások mentéseit illeti, az egy katasztrófa. Nem is értem, hogyan qrta el így a Google, és miért nem javít a helyzeten.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #177 üzenetére
Micsoda? Miért tudná kezelni? iMessage üzeneteket + SMS-eket kezel az Üzenetek app. Alapból, telepítés meg hekkelés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #175 üzenetére
Ő ez tudja kezelni mondjuk a facebook üzeneteket is?
-
Atlantis
veterán
válasz aprokaroka87 #174 üzenetére
Nekem pl.:azért praktikus, mert egy app alatt látom a normál és a "kék" üzeneteket...és nem kell hozzá FB-account.
Ezek olyan apróságok, amiket egészen addig nem vesz észre az ember, míg nem vált és döbben rá, hogy ez, meg az hiányzik. iCloud mentés is piszkosul hiányozna...
Somatom: igaz, Android alatt (általában) van állapotjelző, ami megoldás lehetne a visszajelzésre. Jó gondolat.
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #174 üzenetére
Azzal nyújt többet hogy nem kell feltelepíteni, alapból ott van a telefonodon. (részemről nincs se facebookom, se messengerem)
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Atlantis #167 üzenetére
Ez a része sztem nem lenne gond. Egyrészt van allways on kijelzés, amin meg lehetne jeleníteni egy néma mód állapotjelet. Vagy, esetleg beállítani, hogy néma módban az értesítési led x másodpercenként villanjon egyet, mondjuk hupilila színnel. Sztem tök mindegy, hogy a kapcsoló állását vizslatom, vagy a kijelzőt/ledet. Nem tudtam, hogy az egy kapcsoló, de így már tuti, hogy zseblámpakapcsolónak használnám inkább, mint némításra. Nagyon sokat vezetek, emiatt vettem egy Huawei Talkbandet. Ha összekapcsolódtak, onnantól a teló lehet akár automatikusan is néma, hiszen a kütyü ott rezeg a karomon. Ezt csak arra írom példának, hogy mivel a felhasználói szokások különbözőek, ezért hasznos, ha egy gombnak (kapcsolónak) megválasztható a funkciója. Ez nem iPhone -fika, hiszen a Samsung is gátolja a remapolást. Csak, sztem így szolgálná jobban a felhasználót.
-
PandaMonium
őstag
-
Atlantis
veterán
Még egy dolog felmerült most bennem: az iMessage-nek mi az Android megfelelője?
-
sixpak
nagyúr
Hétvégén próbálgattam egy 5S-t, rokon kislány vett egyet.
Elég szimpi a működése, azzal együtt is, hogy hosszú évek óta Androidot használok. Próbálgattam a kameráját hasonlítgatni az enyémmel (V10), nyilván gyengébb a végeredmény, de még azzal együtt is kellemeset csalódtam, hogy tudtam, jó kamera van az Iphone-ba.
A saját képernyőiken visszanézve, alig láttam különbséget, nagy kijelzőn azért egyértelműbb volt a helyzet.
Viszont a mérete...nem hiszem el, hogy ezen kényelmes tartalmakat fogyasztani, arról nem is beszélve, hogy szinte kicsúszik az ujjaim közül, annyira kicsi.
Kérdezte is a kislány, hogy kivegye-e a tokból, de mondtam, hogy semmi esetre se, így talán nem dobom le.
Persze, ha valakinek az átlagnál kisebb keze van, akkor ez sem probléma, de akkor még mindig ott van a kicsi képernyő miatti nehéz láthatóság.
Viszont amin kiakadtam az az ára, 90 ezer forintért vette 2 éves hűséggel!
Ez óvatosan fogalmazva is meredek egy kicsit.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Atlantis
veterán
Jobban belegondolva önmagában a programozható gomb nem is segítene ezen, mert ránézve a készülékre (vagy akár tapintással) nem látszik, éppen melyik állapotban van. Ha meg már fel kell éleszteni az eszközt, akkor tök mindegy, hogy megnyomok egy ikont vagy sem.
Erre a feladatra tényleg a billenőkapcsoló a tökéletes.
Azt hiszem, ez túl is lett tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #161 üzenetére
1. Nem én kezdtem ezt a némítógombos szálat. Szerintem hardveres különbségeken értelmetlen rugózni. Ha bővíthető memóriát szeretnék, vagy dual SIM -et, akkor olyan telót kell venni, nem az iPhone -fikázni, hogy abban nincs.
2. Sztem inkább segítség, hogy leírtam, Androidon általában nincs kőbe vésve egy hardvergomb funkciója. Tehát, nem csak olyan típus jöhet szóba, amin gyárilag némítás van rendelve a gombhoz.
3. Atlantis egy olyan típust nézett ki, amin a gyártó akadályozza a remapot (mint, az iPhone -nál is). Próbáltam segíteni azzal, hogy utánanézek, hogy van -e rá mégis lehetőség (2017. májusi infó alapján). Mielőtt megvennék egy ilyen drága telót, én biztosan utánanéznék, hogy pontosan hogy is van ez (mivel, ez nem Android, hanem gyártó függő).
Mielőtt félreérted, igen, a Samsung -tól is ultra gáznak tartom, hogy korlátozza a remapot. Főleg azért, mert egy korlátozottan használható (értsd: nyelvspecifikus) szolgáltatást rendel a gombhoz.
De, a lényeg az, hogy az S8 -on nem az Android korlátozza, hanem a Samsung.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #164 üzenetére
Így igaz, ilyen volt a Sony gombja.
-
batai15
félisten
válasz aprokaroka87 #162 üzenetére
mondjuk ez akkor lehetne elvárás , ha a némító gomb valóban gomb lenne, és nem billenő kapcsoló jellegű így viszont nem lenne éppen ideális programozható gombnak .
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #161 üzenetére
Szerintem te szokásodhoz hiven megint túl tolod a dolgokat.
Az Apple felhasználok jórésze azért fogadja el úgy pl a némitó gombot, mert azt programozták rá.
Kész...punktum
Ha lenne lehetőség másra is használni...lehet akkor megnéznék hogy mit tud.Akkor is ha az 10 éve úgy van már
-
buvartacsko
addikt
A világon senki nem mondta hogy innovatív. Az android fanok mikor akadnak már le erről az innovatív szóról? Az első iPhone óta ott van a mute switch, amit mindenki hasznosnak talál és szereti aki használja, és esze ágában sincs más funkciót adni neki. Te állandóan jössz megmondani hogy az Applenél mi van jól és mi van rosszul, és nem tudtál egy kapcsolóról ami 10 éve ott van az összes iPhoneon. Most hogy tudod, létezik, hirtelen nem is jó semmire, még szar is, mert nem lehet átbindelni, és amúgyis, ezt másképpen is meg lehetett volna oldani. Mókás. Ez nem innováció, ez egy kényelmi funkció ami működik, jól működik, és hasznos. A OnePlus az egyetlen gyártó akinek van hasonló a telefonjain.
Én egyszerűen csak szimplán nem értem, hogy ha még ennyit sem tudsz erről a platformról, milyen jogon fikázod, és nem érzed hogy mennyire gáz ez így? Értsd: nem tudsz semmit, mégis okosabbnak hiszed magad azoknál is akik napi szinten évek óta ezt használják.
A Samsung Bixby gombját meg max ideiglenesen programozod át, utána jön egy update és simán benne van a pakliban hogy onnantól nem tudod megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #157 üzenetére
Az imént még egy hardvergombról volt szó, ami úgy tűnik, hogy be van betonozva egyetlen feladatra. Nekem ez nem tűnik valami innovatívnak.
Erről a navis dologról pedig nem alkottam véleményt, mivel nem tudom, hogy tulképp mire való.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Alex91
félisten
ARKit, amivel majd eladja az uj cuccait az Apple. A telon a kameraval latod a valos kepet amelyre aztan a telo rateszi a virtualisat. Az iOS11-el jon ki, de mar latni kulso fejlesztok munkait. Sok jatek, meg szorakoztato marhasag, de van mar par hasznosabb dolog is. Legalabb lesz ertelme az eronek, amit belepreselnek az eszkozokbe...
-
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #155 üzenetére
Ebben nem tudom, hogy mi a megdöbbentő. Inkább írd le légyszi, hogy tudjam, mi ez!
-
PandaMonium
őstag
Pár hónapja váltottam Androidról (Galaxy S6) iOS-re (i7+ 32GB). Azóta adtam még egy esélyt a droidnak a Oneplus 5 személyében, de köszönöm szépen, jól megvagyok iOS-en. Egyedül a torrent kliensek hiányoznak, de ha nagyon akarom akkor Jailbreak-el megoldom. Minden másban stabilabbnak, koherensebbnek és kényelmesebbnek érzem a rendszert mint a droidot.
What I cannot create, I do not understand
-
Atlantis
veterán
Én ilyen mélységben még nem ástam bele magam, de köszönöm, hogy utánanéztél. Több hónap még, míg váltani fogok, mindenképpen megvárom az Apple idei megoldását is. Mire a végére érek, már lehet, hogy nem is az S8 lesz a befutó, addigra megjelenik gondolom más is Android-fronton és azért az S8 már most nem tökéletes, de arra jó volt, hogy elindítsa bennem a vezérhangyát.
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #148 üzenetére
Én ilyet nem írtam. Sztem kifejezetten hasznos egy plusz hardvergomb. De, nem szabad bebetonozni egy adott feladatra. Meg kell adni a felhasználónak a lehetőséget, hogy arra használja, amire neki a leghasznosabb.
Atlantis:
Egyébként az S8 -on is van plusz hardvergomb. A Bixby -é. Kicsit Gugliztam, és úgy látom, hogy van rootolás nélküli mód a remapolására. Lehet akár némító is. Vagy, bármi más.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #137 üzenetére
No, az nálam rögtön zseblámpakapcsoló lenne. Az számomra hasznosabb külön gombon, mint a némítás. A némításra nekem megfelel a hang le hosszan. Gondolom, iPhone -on is megtehetem, hogy más funkciót rendeljek a gombhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az előző telómon volt dedikált kameragomb. Sohasem használtam fényképezésre. Ráprogramoztam a "zseblámpát". Illetve, ha csörgött a teló, akkor rövid nyomásra fogadta a hívást, hosszúra meg elutasította. Akár némíthatta volna is a telót, de, azt ráprogramoztam a hang le hosszan nyomásra. Ha van jack kimenet, akkor oda is lehet programozható hardvergombot rakni. Illetve, nekem most olyan telóm van (Moto Z Play), amin hardveresen is tudok módosítani. Ha minden igaz, akkor holnap kapom meg hozzá a fejlesztői KIT -et. Persze, ez már mélyvíz, nem felhasználói szint. De, a lehetőség adott.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #140 üzenetére
szerencsére nem te fogsz megvaltoztatni egy 10 éve bizonyított es tökéletesen működő funkciót amit mindenki így szeret ahogy van.
-
Atlantis
veterán
válasz buvartacsko #134 üzenetére
Így van, erre gondoltam. Elolvastam már egy rakat telefontesztet, de egyiknél sem szúrt szemet, hogy nincs rajta. De ez csak egy példa volt..
Az iOS-nek a zártsága egyben előny is, ott biztos lehetek benne, hogy a 3 év múlva érkező szoftver is rendesen fog futni a telefonomon és a felhőszinkronizáció miatt ott folytatom, ahol abbahagytam, ha cserélek. Androidnál már abban sem vagyok biztos, hogy a következő főverziót egyáltalán kiadják majd arra a telefonra, amije az embernek van és akkor a különböző gyártók saját, ilyen-olyan kezelőfelületeiről még nem is esett szó. Katyvasz az egész.
Az egész gondolatot az indította el bennem, hogy a héten kezembe került egy S8...először lettem irigy, hogy a rossebbe is, nekünk ilyen miért nincs? Akármilyen is lesz a iPhone 8, ekkora forradalmat semmiképpen sem várok tőle...
-
modd3r
őstag
válasz aprokaroka87 #140 üzenetére
Aha. És ezt hogyan oldja meg egy hozzánemértő stock-user, aki kiveszi a dobozból a zsír-új ilyenolyan robotos telóját?
-
aprokaroka87
nagyúr
Akkor fogalmazzunk úgy hogy pl a némitást simán meglehetne oldani mondjuk egy olyannal hogy a feloldo gombot megnyomod duplán.
-
buvartacsko
addikt
néma üzemmódba teszi a telefont anélkül hogy nyomkodnod kéne a hangerő lefele gombot, vagy hosszan nyomva tartanod, vagy úgy általában feloldanod a telefont. remapolj amit akarsz, itt szerencsére nem kell, csak átpattintani ezt a kis gombot, akár anélkül hogy kivennéd a zsebedből a telefont.
nem értem, ha még ennyit sem tudtok az iPhoneról, (pedig ez a kapcsoló 10 éve van rajta) akkor hogyan tudtok véleményt alkotni róla? válaszoljon már valamelyik hater erre.aprokaroka87:
szerinted felesleges, mindenki más szerint meg egy kibaszott hasznos funkció, valszeg OnePlusék sem véletlenül rakták a telefonjukra a kezdetek óta szintúgy.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Hát hardveresen valóban nem
viszont ha őszinte akarok lenni ezért felesleges is külön gombAndroidon van lehetőség arra hogy a gombokat "programozd" ha van hozzáférésed.
-
Somatom
veterán
A képet láttam, de mit némít? Beszédhangszórót hívás közben? Vagy mikrofont? Vagy néma üzemmódba teszi a telót? Mi nem szól olyankor? Hívásjelzés? Ébresztő? Médiahangok?
Hallottál már hardvergombok remapolásáról?[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Érdekes írás, 8 év iPhone-használat után mostanában gondolkoztam el először hogy váltsak Androidra, de azért vannak aggályaim bőven, leginkább a nem egységes platform miatt és hogy a sok év anyaga hogy tud átkerülni a másik platformra, gondolok itt kontaktokra, jegyzetekre, stb. Sokat kell még olvasgatnom majd a témában, még ebben a topicban is felmerültek olyan infók, amiktől felszaladt a szemöldököm, mert azt gondoltam, hogy triviális (pl.: az egygombos némítás, eszembe se jutott, hogy droidos telefonokon nincs).
-
Somatom
veterán
válasz buvartacsko #129 üzenetére
Ha rám célzol, akkor nem írtam olyat, hogy az utcán. Wifin lenne rá szükség. Bár, a szervereim meg vannak nyitva kifelé is, hogy bárhonnan elérhessem a NAS tartalmát. Az ilyen drag and drop küldő/fogadó célalkalmazások csak színes-szagos körítések az alap átviteli protokollok köré. Az FTP -t is csak egyszer kell beállítani. Ha a telóm azonosítja az otthoni SSID -t, akkor leszinkronizálja, amit beállítok neki. Elő sem kell vennem hozzá a telót. Nem tudom, hogy iPhone -ra léteznek -e olyan automatizálók, mint a Tasker, vagy az E-Robot.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #129 üzenetére
Nyilván az ftp is lehet igény.
Mondjuk nekem pl az Androidos TC nem is tettszik.
Solid explorert használok már évek óta[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #128 üzenetére
nem tudom, nem nekem van égető szükségem az utcán és az emberek között FTP szerverre a telefonomon meg Total Commanderre.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #127 üzenetére
mit kell vele foglalkozni?
-
Alex91
félisten
válasz buvartacsko #124 üzenetére
Ragaszkodnak ahhoz, amit megszoktak. A mai gyerekek meg a konyvtar strukturatol masznak fara, mert ok a mobilon szocializalodnak es nem a Win PC-n. Ot nem erdekli, hogy hova teszi a mobilja. A zenet, kepet, videot, hanem fogja, megnyitja a megfelelo alkalmazast, es hasznalja, ennyi...
-
buvartacsko
addikt
Nem tudom, de sokszor kétségeim támadnak, itt előadják magukat hatalmas Linux/Android mesternek, minket hülyére próbálnak alázni, hogy milyen hülyék és birkák és sznob divatmajmok vagyunk akik semmihez se értenek, de bonyolult nekik egy egyszerű drag&drop művelet. Vicc.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz aprokaroka87 #121 üzenetére
Megszokas kerdese . En mikor egy Androidos cuccra akartam zenet masolni hirtelen nem tudtam, hogy hogyan is csinaljam, mert ehhez nem volt iTunes . Imho semmivel se bonyibb, mint TC-vel...
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #121 üzenetére
van, részemről akármilyen gépen akármilyen OS alatt fel tudok másolni bármit az iPhoneomra pedig nincsen JailBreak... és kábelek sem kellenek, de nyilván könnyebb folyamatosan csak a hülyeséget terjeszteni ...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #119 üzenetére
Hát a TC-vel azért egyszerűbb a másolás és ilyenek.
Tudom hogy van alternativa...de akkor is.
Igazábol kellene már egy normális platform független megoldás.
-
buvartacsko
addikt
Hagyjad, folyamatosan ezt hajtja, nem bír leszakadni, szegény 2005-6 tájékán ragadt. Nem tudom hogy ennyire értetlen, vagy csak trollkodik, mindenesetre foglalkozni nem érdemes vele. Akárhányszor magyaráztam el neki hogy amit beszél az egyszerűen nem igaz, nem érti szegény.
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #116 üzenetére
Tudom, és? Mi van akkor?
Le lett írva 1000000x hogy nem kötelező használni, ezer másik alternatíva van. Bár továbbra sem értem, hogy mivel bonyolultabb használni mint egy Total Commandert.
-
Syl
nagyúr
-
modd3r
őstag
válasz aprokaroka87 #116 üzenetére
Aha. Kb. kismillió ingyenes (és jobb) alternatíva van iTunes helyett Win-re is...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz buvartacsko #115 üzenetére
Tudod van az a program windowsra....
-
buvartacsko
addikt
válasz aprokaroka87 #114 üzenetére
milyen iTunes függőségről beszélsz?
-
aprokaroka87
nagyúr
Hát én egyszer kétszer használtam iphone-t.
Az itunes fűggőség...kb a borzalom.
De mondjuk a shareit egy jó dolog.Bár pl Androidon az is egyszerűbb.
-
"Sokan nem fogjak fel a kulombseget a kivalasztom PC rol es belevagom tetszoleges mapaban a kivant tartalmat amikor es ahogy akarom es a telepiteni kell valami harmadik szerencsetlen programot..."
Oké, ez a Windows. De bármilyen telefonon (Androidon is) szükség van hozzá egy alkalmazásra.
De ha végiggondolod, akkor ez Windowson is egy szörnyű dolog, mert ott is telepítened kell egy médialejátszó alkalmazást. Borzasztó probléma.
-
xmaas
őstag
válasz fordfairlane #46 üzenetére
Sokan nem fogjak fel a kulombseget a kivalasztom PC rol es belevagom tetszoleges mapaban a kivant tartalmat amikor es ahogy akarom es a telepiteni kell valami harmadik szerencsetlen programot vagy valami masik programon keresztul kell athuzni meg atnyomni ahoz hogy Iphonera ugyan azt rarakja az ember .
Csak azt mantrazak mint a "hulyek" hogy " NEM KELL SEMMI ITUNES MERT HAT EN EN MASIK PROGRAMMAL MEG CSINALOM" , hat kosszi szepen hogy nem fogod fel hogy masik program hasznalata is ugyan az a korlatozas
-
Alex91
félisten
[link], erdemes megnezni, hogy mire lesz kepes az ARKit az iOS 11-ben...
-
Fryskitt
addikt
válasz Aventador91 #51 üzenetére
Ez alapján a hozzászólás alapján nem tudom, ki a korlátolt.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Somatom
veterán
Az nem gond, ha fizetős. A lényeg, hogy szerver oldalon ne igényeljen "i" specifikus programot, vagy azonosítót, mert ilyennel nem rendelkezem. Valamint, a kezelése legyen egyszerű. A beállítást (szerver IP, port, könyvtár, user/pass) én megcsinálom a telójukon, de utána, ha a teló csatlakozott a wifihez, akkor legyen egyszerű a feltöltés. Videófájl kiválaszt -> mehet -> jelez, ha kész. Az átnevezéseket, csoportosításokat már meg tudom oldani, csak kerüljenek a képek, videók a szerverre.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Szoval vettel egy ajfont fszbukra es twitterre. Eleg lett volna egy random kinai szart venned 30 ezere' es le van tudva.
Give me your cum,bull!
-
Alex91
félisten
iOS is alapvetoen jo mindenre, az iOS11-el meg oda fog baxni megint . Az mas kerdes, hogy kicsit mas logikat kovetel meg, mint amit a tobbseg megszokott. Az oregeknek szokatlan, a gyerekek meg ebbe fognak felnoni, nekik meg a konyvtar struktura lesz kulonleges .
-
adise
őstag
De idáig nem ezt irtad, hanem hogy milyen szar hogy ezt sem tudja, miközben ez az ftp samba meg ezek kb platform fuggetlen dolgok.
De ha videokat akarsz megosztani veluk arra jo az ingyenes vlc, meg a fent emlitett nplayer is.
Minden másra ez is tud mindent [link]. Nyilván fizetosokből van még tobb funkcioval ellátott. -
Somatom
veterán
Én nem akarok senkit, semmiről sem meggyőzni. Nem ismerem az IOS -t, és nem is akarom mélyrehatóan megismerni. Most az a cél vezérel, hogy összegyűjtsem, összefogjam a közös programokról készült médiaanyagokat, és egyúttal elérhetővé tegyem a szűk baráti köröm számára. Nem vagyok rest utánakeresni dolgoknak. Aki ismer "odaátról", az sztem tudja rólam, hogy nagyon ritkán kérek helpet, többnyire én szoktam segíteni másoknak. Ez azért van, mert az évek alatt elég jól kiismertem az Androidot, sztem ezres nagyságrendű az általam kipróbált alkalmazások száma. De, iPhone -on nincs módom tesztelni, és a Google keresés itt válik fölösleges időtöltéssé. Most olyan embereknek kell megoldást kínálnom, akik azt sem tudják, hogy mi az az FTP, vagy SMB. Ezért, nekem olyan alkalmazás kell, ami tesztelt, és tapasztalat alapján ajánlott. Pontosan erre való ez a fórum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest