- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz DiamondBack #12298 üzenetére
"de most még teljesen kínai"... akkor mindent értesz, mert tényleg az
-
vazzz
őstag
válasz TazLeacher #12038 üzenetére
Az nem krómozott, csak sima rozsdamentes. Viszont nincs felcsiszolva, így nem olyan szép, mint a test. Inkább olyan, mintha lakkozva lenne.
-
vazzz
őstag
válasz TazLeacher #12004 üzenetére
1 hónapja van meg, semmi ilyet nem tapasztalok egyelőre, remélem így is marad. Amúgy több verzió is van, az újabbak már javított rugósak, domború gombokkal (ami linkelve is lett az imént), nekem is az van.
-
vazzz
őstag
válasz wwenigma #11633 üzenetére
Persze, ezért is írtam, hogy biztosan van olcsóbb, de nekem eddig ez bevált, ahogyan a FA aromák is jobban bejönnek, mint az IW. Ez egyénenként változó, kinek mi tetszik. Árak terén jobb a külföldi beszerzés, az tény, de speciel én nem vagyok "nagyfogyasztó", így nálam ez nem tartozik a fő szempontok közé.
Cabrio: talán háromszoros hígítással...
[ Szerkesztve ]
-
-
vazzz
őstag
Egyik cimborám másfél éve használja a joy 510 szettet, ki szokta röhögni a nagy vv-s cuccaimat, teljes mértékben elégedett vele. Vett hozzá egy 510 bridgeless kazánt, azzal tolja. Főnökömnek is azt rendeltem anno, neki is bevált.
Más: megjött az itaste svd... széép! Teszi a dolgát
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Üdv!
Használ itt valaki iTaste SVD-t? Tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz TazLeacher #9798 üzenetére
Bár én Phoenix rba-t használok, nálam is először ez volt a gond. Rájöttem, hogy nagyon nem mindegy a levegőzőfurat helyzete a tekeréshez képest. Akkor van a legnagyobb füst és th, ha kb. merőlegesen áll a furat a tekerésre, de még annál is fontosabb, hogy a tekerés magassága a furat síkjában legyen, vagy picit felette. Ha a tekerés magasságát eltalálod, nagyon tud füstölni, ezután még tudsz finomítani a th-n a furat jobbra-balra fordításával. Nekem ez bevált, egy próbát megér.
-
vazzz
őstag
válasz kisscsaba74 #9336 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, van kb. 9ml madagascar vaniliám itthon, inawera.... kegyetlen. Egyetlen cseppje mindent felülír
-
vazzz
őstag
Ma megérkezett a Phoenix RBA.... nagy királyság, már régóta akartam egy jó kis drip kazánt. 510-es bridgeless volt már, de a Phoenix körberöhögi, nem beszélve az eddig kedvenc Nova, Helix párosról... azok most mennek pihizni.
-
vazzz
őstag
Akkor nem vágom, látatlanból mondtam... régebben így volt.
Én vettem tőle anno alapanyagot, lehet, hogy belenyúltam valami romlott cuccba, de a vg iszonyat büdös volt, a pg valamivel jobb, 2 aromát rendeltem, az egyik természetes menthol (ez kőkemény ánizs, amit utálok), a másik vanília (ez meg vegyszer íz)... pocsék volt mindkettő. Viszont készre kevert mogyorót rendeltem, az nagyon finom volt. Mostanában eo-ról rendeltem alapanyagot, azzal meg voltam elégedve.[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
2012.05.26. óta e-cigi, pár napja csak nullás. Előtte 22év barna szofi, napi 1-2 doboz.
-
vazzz
őstag
válasz BandiHUN #6979 üzenetére
4mg-os vg-t szívok, FA aromával, ami kb 8%-ban van adagolva, napi 2-3ml-t, mégis kikezdte a torkom.
Most nullást kevertem, 3 napja ezt pöfékelem, de ez is bántja a torkomat pár slukk után.
Tavaly április óta e-cigizek, nyáron volt egyszer, hogy besokalltam, és hasonlóan bántotta a torkomat, de akkor még 12-18mg-os lötyiket használtam.. Igazából szerintem minden alkotóelem lehet irritáló, most pl egy 4mg-os slukktól is köhögök, pedig nem vagyok megfázva... nálam pedig csak az aroma a pg, amúgy vg-s vagyok. -
vazzz
őstag
válasz interstate76 #6762 üzenetére
Szerintem inkább hagyomány, hogy elsőre a sima ego akkut ajánlja mindenki. Anno, a vv-s cucc a sima ego többszörösébe került, nem volt érdemes a kezdőknek ajánlani, mert egyből elriadtak volna az egésztől, főleg az ára miatt. Sokan az ego-tól is elriadnak az ára és a mérete miatt, és nagyot legyintenek az egészre, mert még ott tartanak, hogy "piacon ezeröté tízetkapok". A tapasztalatok szerint a kezdő nem mer beruházni, és valamilyen szinten igaza is van. Én mondjuk ego-val kezdtem a tavasszal, egy Raven szettel, de aztán jött a helix és annak minden variánsa, majd az ego c twist, többféle lava, most Evo lcd-t használok egy ideje, és valszeg marad is. Nem kell ezt végigjárni mindenkinek, aki hajlandó áldozni rá, az kezdjen vv-s akkuval és helix-el, már nincs akkora árkülönbség, mint egy évvel ezelőtt, és sokkal nagyobb a választék is.
-
vazzz
őstag
Azért a tekerést először gyakorolni kell.. egy átmosás és egy kiégetés se tart semeddig. Csak simán szétkapom, folyó melegvíz alatt átöblítem, átfújom a vizet rajta párszor, majd szárazra törlöm, ezután kb fél perc alatt le lehet róla égetni a kokszot, majd újra átöblít, szárít és kész. Össz-vissz 4-5 perc az egész. 2-3 naponta szoktam ezt megcsinálni, így elég, ha 2-3 hetente kap új tekerést, mert ilyenkor már foszlik az üvegszál és nem jól vezeti a lötyit. Pazarlás lenne 2-3 naponta újratekerni, mert azért ennyi idő után már változik az íz/füst/th, amire mondjuk én háklis vagyok...
-
vazzz
őstag
válasz ithomas #5875 üzenetére
Hol is kezdjem...
Mini testtel kértem, 3db 700mah 16340-es akkuval, Trustfire töltővel.
Volt már kétszer is króm Lava-m, szerettem is, de nem jó széria volt, így nem bíztam már benne, ezért vettem az Evot.
Ami jobban tetszik az Evo-ban:
Kicsi. Kopaszon már szinte túl kicsi is, de a patronvédő hüvellyel együtt pont méret.
Nincs ego menet, így a Helixek még jobban szelelnek.
Ügyes dolog az egygombos menü.
Szép.
Ami nem annyira tetszik:
Izzításkor világít a kijelző (minek )
A gomb körüli ledet ki lehet kapcsolni, de tökmindegy, mert a kijelző fénye bevilágít így is a gombhoz.
A gombnyomástól számítva késik az izzítás a Lava-hoz és egyéb akkukhoz képest, de ez hamar megszokható.
Azt tapasztaltam, hogy a mindenféle védelem miatt hiába emelem a feszt egy bizonyos határon túl, nem történik változás. Ez lehet negatívum is, ugyanakkor előny is lehet, mert így legalább nem égeti meg az üvegszálat.
A 16340-es akkuk elég gyengék, nálam óvatos használattal eddig mind a 3db lemerült estére. Mondjuk javult valamelyest a helyzet az első naphoz képest, akkor már délután 4-re lemerült mind. Ma már jobban állok, most raktam bele a harmadikat. Olvastam valahol, hogy a 2.-3. felés utátöltn érik el az akksik a maximális kapacitásukat, ezért lehet ez így.
Összegezve szerethető, (IMR (AW) 16340 akkuval jobb lenne, de az kishazánkban egyelőre nem igazán kapható), szép, okos készülék.
Szerintem megéri az árát. -
vazzz
őstag
Tegnapelőtt megjött az Lcd Evo a Trafikból. Szuper kis gépezet, egyre jobban bejön. Ami külön tetszik, az a kiszolgálás. Szerencsére eddigi vásárlásaimnál minden shopnál rendesek voltak, de a Trafikos überel mindent. Le a kalappal előtte, felkészült, gyors, rugalmas. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5519 üzenetére
Na, az nem kevés. Eladó is lesz belőle?
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5517 üzenetére
Ezt kéne kipróbálni... van valakinek tapasztalata vele? Egyre jobban hajlok a nullás felé én is, lehet, hogy kipróbálnám, hátha elég lenne. Mondjuk most is 3mg-os Latakia-t szívok, de azért hiányzik az erősebb th.
-
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5465 üzenetére
Nálam is, de előbb nem ment....
-
vazzz
őstag
Megint nem megy az EO...
[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
válasz zho-lee #5450 üzenetére
Ez nem hígító, hogy párologjon... A helixnél talán azért fogy jobban a leves, mert jobban, egyenletesen porlaszt, intenzívebbek az ízek is, nagyobb a füst és th is, mint a ravennél. Nekem is van egy ravenem, szerettem egy időben, de nem tudtam rendesen kitakarítani, és még kimosás és kiégetés után is ízkavalkád van benne, bármit töltök bele, fura íze van, így hát pihenget a polcon a többi között, vésztartaléknak jó.
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5443 üzenetére
Igazi kockaság
-
vazzz
őstag
válasz wwenigma #5440 üzenetére
Simán. Én is 3x töltöm fel a helix v3-at, van, hogy 4x, de felénél nem sokkal feljebb töltöm, így egy feltöltés kb 1ml, és soha nem szívom szárazra, így még kevesebb is, mint 1ml egy töltés. Ha figyelembe vesszük, hogy a helix többet fogyaszt, mint egy vatelines, vagy egyéb tank, akkor tök normális a napi fogyasztás. Ha az akksit nézzük, az is normális, hogy lemerül, mert az elektronikának dolgoznia kell, hogy tudja tartani a feszt. Nálam lava-nál a 2200mah akku bírt kb 10-12 órát, általában 4,5v-on használtam. Ezek ennyit tudnak... valamit valamiért.
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5432 üzenetére
Egyelőre elvagyok ezzel, de lehet, hogy egy evo-ra beruházok majd.
-
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5422 üzenetére
Felejtős... már a másodikat is visszavittem, gagyi az egész. Mindkettőről lekopott a króm először a gombokról, utána a testről is, szűk 1 hónap alatt úgy, hogy végig ego tokban volt, csak cigizés idejére vettem elő. Az elsőnek a középérintkezője sz@rt be, zárlatos lett, a második izzítógombja halt be, és az elektronikája. 2,6ohm-os kazánt már 3,2 volton égette, ha olyanja volt. Most sima 1300mah ego-t használok, semmi baj vele, bár azért hiányzik a vv.
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5215 üzenetére
-
vazzz
őstag
válasz kisgyerek85 #5114 üzenetére
Nálam pont megfordult a dolog. Mióta e-cigizek, azóta nem voltam náthás, előtte kb 2 havonta elkapott valami kór. Évente 1 tüdőgyulladás, arc-homloküreg gyulladás alap nálam. Kíváncsi leszek, hogy alakulnak ezek a dolgok a jövőben.
-
vazzz
őstag
Kezdek belejönni a lötyikevergetésbe. Tiszta vg-s cucchoz nagyon kell a víz, 5ml leveshez minimum 2 csepp dukál. Kipróbáltam 10ml-nél, víz helyett 1 csepp konyakkal, sokkal jobb lett, 2 nap állás után csokis beütése lett a levesnek. Fog ez menni
-
vazzz
őstag
válasz Wendelke #4910 üzenetére
Én is szívtam a v3 hallal, és ahogy mondod, az üvegszál és a szilikonsapi a kulcs. Sajna rövid volt a gyári sapi, a szipka nem nyomta le a kazán pereméig. Kicseréltem a régi Revolution sapkájára, raktam bele még egy plusz üvegszálat, azóta mesébe illően működik. Tiszta vg lötyiket használok, de ehhez is kellett a plusz üvegszál. Amúgy már újratekertem párszor, most már 3 üvegszálra tekerem a huzalt, így már nem kell a plusz szál és jó a gyári sapi is. A másik probléma lehet az is, hogy a külső műanyag házon lévő alsó-és felső menetes fémgyűrűt szereti elengedni a ragasztó, így a szipka betekerésekor széttolja az egész házat, nem pedig rászorítja a szipka a szilikonsapit a kazánra... ettől is folyhat. Remélem érthető, amit írtam...
-
vazzz
őstag
Csak szólok, hogy az átszokás legfőképp akarat kérdése. A jó ecigi, jó liquid és megfelelő mennyiségű nikotin csak tartozék, viszont elengedhetetlen a sikerhez.
-
vazzz
őstag
válasz atiss78 #4777 üzenetére
Lehet, hogy feladom én is... 4%-ot kevertem bele, lehet, hogy sok lett, de maga a nullás vg és a nikotinos lötyi is büdös nekem, az aroma meg pláne. Nem tudom elképzelni, hogy pár nap után ebből szívni fogok bármennyit is... bár ne legyen igazam. Legalább egy pici dohány íze lenne, de csak a szintetikus szerek szaga érződik keményen... nagyon brutális.
-
vazzz
őstag
Pfff... rendeltem keveréshez vg-s cuccokat, meg 2 aromát. Kegyetlen rosszak.
Az egyik Madagaszkár vanília dohány, a másik Dohány természetes mentollal. 10ml-t kevertem mindkettőből, de fogyaszthatatlanok. Párat slukkoltam mindkettőből, de a gyógyszertárszagon kívül más nincs, az viszont nagyon kemény, émelyítő íz. Mit kell ezekkel csinálni, hogy fogyaszthatóak legyenek? Perpillanat hányingerem van tőlük. -
vazzz
őstag
Ez az: [link]
-
vazzz
őstag
válasz pirosvilamos #4762 üzenetére
Gondolom onnan származhat, amúgy hazai nagykerből való, pár darab volt jó áron, egyet elcsíptem belőle. Amúgy semmi baja, teszi a dolgát, ez a cseredarab már hibátlan.
-
vazzz
őstag
válasz pirosvilamos #4760 üzenetére
Kivéve, ha nem. Enyém v2, nem a piros bekapcsológombos, ami pl. az evaporon van. Az jobb megoldás volt, nem tudom ezt miért nem olyanra csinálták. Mondjuk gyártja ezt már boldog-boldogtalan.
-
vazzz
őstag
válasz karakpecze21 #4758 üzenetére
Persze, az legyen az első, ha garis még.
Nekem Lava Chrome v2-nél volt ez a helyzet, megoldottam így ideiglenesen, de pár nap múlva kicseréltettem én is. Ebben az árban már nem tartom megengedhetőnek az ilyesmit. -
vazzz
őstag
válasz karakpecze21 #4756 üzenetére
Én anno úgy oldottam meg az ilyet, hogy kijjebb piszkáltam egy vastag tűvel a középérintkezőt, szilikonból vágtam egy olyanforma lyukas kört, mint ami a középérintkező alatt van. Mivel szinte lehetetlen ezt a méretet a középérintkező alá befordítani, így elvágtam egy helyen a szilikont, hogy "c" alakú legyen. Ekkor már be lehet játszani a kijjebb piszkált középérintkező alá egy tűvel. Remélem érthető volt..
-
vazzz
őstag
Hali.
Járt már valaki úgy Chrome Lava-nál, hogy a gombokról lekopott a krómozás? -
vazzz
őstag
Ez is v2, annyi a különbség, hogy ez füstszínű és long wick, azaz hosszú üvegszállal szerelt. v2-ből sok fajta van, több színben, többféle ellenállással és 2 féle üvegszál hosszúsággal. A v3 annyiban különbözik ezektől, hogy szétszedhető és a kazánrész cserélhető, felújítható.
-
vazzz
őstag
válasz Wendelke #4576 üzenetére
Jó ez a v3, így pár nap után már bebizonyosodott. Abszolut problémamentes eddig, még az a lötyi is elfogadható vele, amit már kidobásra szántam, mert majd' megfulladtam tőle a sima helixben használva. Nagyon jó ez a kazán felépítés, már értem, hogy miért szeretik annyian a novát.
-
vazzz
őstag
válasz Wendelke #4565 üzenetére
Próbálgatom, határozottan jónak tűnik. Sajna egyből újratekeréssel kellett kezdeni, mert a gyári üvegszál kicsúszott az ellenálláshuzal belsejéből. Gyárilag 2,4 ohmos kazánnal érkezik a v3. Ha jól számoltam 6 menet volt rajta, én is olyat tekertem, de sajna nincs műszerem, amivel ki tudnám mérni, hogy ez milyenre sikerült, de gyanítom, hogy nem olyan lett, mert az ego-t akksit elég sokáig kell izzítani, mire elkezd rendesen füstölni.
Th megfelelő nekem, füst lehetne nagyobb is, de ez az én hibám valszeg, a nem megfelelő ellenállás miatt. Remélem a héten megérkeznek a chrome lavak, azzal odapörkölök majd neki, addig nem tekerem újra.
FlavourArt 9mg-os aromákat használok, Latakia dohány íz elég jó a v3-ban, de most töltöttem bele a maradék mentholt... na ez már más. Ez füstöl mint állat.
Jó lesz ez. Nem szörcsög, nem köpköd, nem folyik, nem éget egyelőre, remélem így is marad. Szerintem nagy előnye, hogy a kazán részen a szilikonsapka aljánál fém gyűrű van, ami nem engedi, hogy a sapka elszorítsa az üvegszálat, amikor a drip tipet betekerjük.
Már csak a Lava hiányzik a boldogságomhoz -
vazzz
őstag
A v3-nak szinte ugyanaz a kazánja, mint a Nova v2-nek, valaki a másik fórumon rá is tekerte, azzal is működik. A revolution nem sikerült jóra, az elképzelés nem volt rossz, de a kivitelezés csapnivaló. A v3 viszont jóval komolyabb cucc, egyelőre a tapasztalatok is jobbak. Kb, 2 órája mentem be a boltba érte, vettem mellé még 2db házat. (biztos, ami biztos ) Most ott tartok, hogy szétszedtem, kimostam, most még szárad egy kicsit, estére kipróbálom. A levegőzése jó üresen egot-t akksin is, gondolom levessel is jó lesz. Ugyanúgy kell felújítani, mint a Nova kazánrészt.
-
vazzz
őstag
válasz Heimdallr75 #4505 üzenetére
Gratula. Nálam 5-ből egyszer sem sikerült szétszedni akkuval, csak kalapálással.
-
vazzz
őstag
válasz Heimdallr75 #4474 üzenetére
Én is az előttem szólókat tudom megerősíteni. Szétszedésnél a kiütögetős módszer jobb, mint a feszegetős. A szilikondugót mindenképp vedd le ütögetés előtt. Jó lehet egy csavar, vagy szög is, aminek a feje belefér a helixbe. A sima helix könnyebben szétjött, a v2 jobban szorul. Összerakásnál tekerd rá az akksira, és úgy billegtesd rá, az már könnyebb lesz, és az akksi se esik szét. Arra viszont figyelj, hogy mennyire nyomod össze, mert ha nem eléggé, akkor folyni fog, ha túlnyomod, akkor meg a betekert szipka vége túlzottan leszorítja a szilikondugót, az meg az üvegszálat, így nem kap elég levest, és megég. Érdemes összerakáskor félig rátekerni a szipkát, és addig nyomni a belsejét, hogy hozzáérjen a szilikonsapka a szipka aljához. Így kb. optimális helyre kerül a belső rész.
-
vazzz
őstag
Olyankor kell mégegy tekerés Kipróbáltam én is anno 4 tekeréssel is, de a harmadik slukk után égetett is. Nálam az 5 tekerés vált be, nagyobb nikotinos levessel a 6 volt a megfelelő.. szerintem van a huzal és az üvegszál vastagságában is szórás, lehet, hogy rosszat fogtál ki.. vagy én egy jót
-
vazzz
őstag
válasz Wendelke #4322 üzenetére
Hát... nem sokáig tartott az öröm..
Zsebre raktam, ezt elfelejtettem, és beültem a kocsiba. Megfeszült, eltört a plexi a szipkánál.
Mivel nem akartam veszni hagyni a jól sikerült v2 modot, nekifogtam a felújításnak. Volt egy Raven kupakom, annak a menete pont akkora, mint ami a Revolution-hoz kell... de sajna az csak az egyik oldalon van. Szétszedtem a kupakot, gondolván, hogy a másik felébe majd simán beleteszem a Revolution menetes részét és készen is vagyok... sajna nem passzolt bele, lötyögött kicsit, így ez a projekt nem jött be.
Saccra az 5ml-es fecskendő olyasmi volt, mint ami nekem kell. Szétvágtam, nem ment bele a menetes rész, de egy kis melegítés után szépen megadta magát. Kb. 1,5mm-rel rövidebbre vágtam az új házat, mint az eredeti volt, mert azon nem tetszett az, hogy a fűtőszál feletti szilikonkupak és a kis fémcső pereme között volt még egy kis szilikongyűrű, ami arra szolgált, hogy a szipka felőli menet rendesen rá tudjon zárni a szilikonkupakra. Így, hogy rövidebb lett a ház, már nincs szükség a "pótgyűrűre", és nem áll olyan nyomorékan az egész.
Vékonyan adtam neki egy kis pillanatragasztót, összeraktam. Kb. fél órát hagytam száradni, kimostam, kiszárítottam.
Hogy csinosítsak rajta egy kicsit, szétvágtam hosszában a szétszedett Raven kupakot, így rá bírtam húzni az egészre, és még betekintő ablakom is lett.
Nem lett túl szép, de a célt szolgálja. Asszem a jövőben jobban fogok a patronokra vigyázni.
Képek -
vazzz
őstag
Nos, sikerült meghackelni a Revolution-t.
Szétszedtem a pár napos szétrepedezett Helix v2-t, és a középérintkezőt kivettem belőle. Levágtam róla az akksi felé kilógó hornyos érintkező-részt úgy, hogy a kis alsó perem megmaradjon. Mivel vettem egy pót kazánt is a Revolutionhöz, feláldoztam. Kiszedtem a belsejéből a forrasztott vezetékes mizériát úgy, hogy az alsó szilikongyűrű a helyén maradjon. Mivel annak a gyűrűnek a közepén van egy kis szellőzőlyuk, abba beletoltam alulról a v2 középérintkezőjét és már kész is lett a szétszedhető, felújítható v2 mod.
Új üvegszálat raktam bele, 5 tekerésnyi 0,2 huzallal... Füstöl, szelel, teszi a dolgát...[ Szerkesztve ]
-
vazzz
őstag
Megvan a Revolution. Hát... többre számítottam. Levegőztetése tényleg jó, de a tekerése nem az igazi.. szerintem túl nagy az ellenállása az ego-t akksihoz. Fullra töltött akkuval sem tud olyan füstöt és th-t csinálni, mint az újratekert v2 lemerülőben lévő akkuval. Szörcsög is néha-néha. A szipka maradhatott volna olyan, mint a sima Helixé. Ha újra lehetne tekerni, azért meg tudnám szeretni.
-
vazzz
őstag
Rövidke (?) történetem:
Nagysokára én is rendeltem 2db-ot a Helix V2 LR változatból, gondoltam leváltom a Raven Extreme-t. Az egyik másnapra megrepedt az aljától majdnem a tetejéig, három helyen, a másik még bírja, igaz még csak 5 napos az is. Nagyon rosszul levegőzött mindkettő, így hát megpróbáltam nagyobb lyukat csinálni a repedezettre, ahogy a videókban szerepel, de szinte semmit sem javult. (Ráadásul baromi nehéz hozzáférni azokhoz a lyukakhoz, amiket tágítani kellene) Úgy gondoltam, ennek a patronnak már úgyis mindegy, mert repedezett, így csináltam egy 2mm-es furatot az alsó fémborítás oldalára (ezt is egy video alapján), így már tökéletes lett a szellőzése. Mivel még nem szedtem szét Halmizert, úgy gondoltam, hogy ez lesz a gyakorló példány, és szétszedem, cserélek benne fűtőszálat, kitakarítom, stb. Ahogy el kezdtem óvatosan mozgatni az Ego-T akksira feltekerve, megroppant a menet a Halmizeren ott, ahol először kibővítettem a szellőzőlyukakat. Tovább próbálkoztam, ekkor az akksim jött szét, azt visszaraktam, de nem adtam fel, tovább mozgattam, ami azt eredményezte, hogy a Halmizer menete teljesen beleszakadt az akksiba. Tehát teljesen sikerült gallyra vágni a Halmizert, az akksiból nagy nehezen kibűvészkedtem a beleszakadt menetet, de úgy voltam vele, hogy mostmár azért is szétszedem ezt a dögöt. Levettem a szipkát, lehúztam csipesszel a szilikondugót a középső részről, talpára állítottam a Halmizert, és egy kb 6-os köracél darabot bedugtam a szipka felől, és kalapáccsal kiütögettem a belsejét. Nem volt egyszerű, de nagy nehezen szétjött. Próbából kicseréltem a fűtőszálat, az nem nagy dolog. Összeraktam, de miközben toltam össze, az alsó szilikontömítés "kibuggyant" azon a 2mm-es lyukon, amit a jobb szellőzés végett fúrtam, és ott el is szakadt. Mivel már menete nincs a Halmizernek, így az akksival már csak "érintős" üzemmódban tud találkozni, de működik, füstöl, szellőzik ahogy kell. Meg persze az alján folyik, a repedéseknél szivárog, és nem lehet rátekerni az akksit. Amúgy minden oké vele, nagyszerű patron... csak nem nekem való.... vagy mégis? Nekiálltam a másik patronnak is, mert rájöttem, (gondolom nem én vagyok az első), hogy ha az akksi felőli részen egy fogóval óvatosan, tekergetve kihúzom a Halmizer közepét, ami maga a középérintkező, és bevágom mélyebbre az érintkezőn lévő hornyot, akkor jobb lesz a szellőzés. Ráadásul ha még mielőtt visszadugom, picit bővítek az oldalsó szellőzőkön, amihez így jobban hozzáférek, akkor még jobb lesz. Azt a 2mm-es szellőzőfurat készítést el kell felejteni, ha szeretnénk még valaha fűtőszálat is cserélni, mert utána már nem lehet szétszedni, vagyis inkább összerakni, mert a lyuknál elszakad az alsó szilikontömítés. A másik patron szétszedését egyből a köracélos megoldással kezdtem, így kb 10 perc alatt megvolt az egész, 5 menetet hagytam az EO-n kapható előregyártott fűtőszálból, hát mit ne mondjak... jobb lett, mint a gyári
Tehát bárki nekifoghat a videók alapján szétszedni ezt a patront, garantált szórakozásnak néz elébe... ha sikerül azért, ha nem, akkor azért -
vazzz
őstag
Hali.
Kérdésem annyi lenne, hogy szeretném az EGO-T akksimat feltölteni a Motorola Defy hálózati adapterével, de nem tudom, hogy gond lehet-e belőle, hogy az 5v/850mah-s, az általános e-cigi hálózati adapterei pedig 5v/500mah-t tudnak.
Előre is köszi a választ.
Aktív témák
Hirdetni és politizálni (az egész fórumon) tilos!
- Crypto Trade
- Horgász topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok