Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz azbest #113 üzenetére

még egy kérdés: ha olyan előrejelzést kaptak, hogy extra személyzetet hívtak be (ha jól értem ezt a mondatot: "extra personnel had been called into the datacenters for the evening.") senkinek nem volt annyi esze, hogy beindítsa a generátorokat?

• bambano

titán

mik azok a generáltorkok? muszáj volt megkérdezni, mert jól láthatóan fogytán vannak az észérveid és elkezdtél személyeskedni (lásd utolsó mondatod).

Másrészt meg miért ne mondhatnék véleményt arról, hogy mit várok el egy szolgáltatástól az alapján, amit marketingelnek róla? Cenzúra van vagy mifene, hogy nem mondhatom meg, hogy ez nem az volt, amit ígértek?

A két napot egy általad írt hsz-ből vettem át. úgyhogy ha nem tetszik a szám, vitatkozz magaddal egy sarokban, majd közöld a végeredményt.

Szerintem meg az a trollkodás, hogy még mindig 16 órákkal mosakodsz, és képtelen vagy annyit mondani, hogy ezt benézték az urak.

Egyébként én beszéltem olyan emberrel, aki ennél komolyabb cuccnál foglalkozott a redundanciával. Ott nem bohóckodás tesztek voltak, hanem valós helyzetet csináltak, kiküldték a markolót, hogy keresse meg a kábelt. Nyugodj meg, megtalálta.

És akkor mi van, ha az állam nagy részén energiaellátási zavar van? Azért vannak a generátorok. Ha a generátorok nem jól működtek, akkor minden jogod megvan arra, hogy elismerd: elrontottak valamit és ez a szolgáltatás nem az a cloud szolgáltatás volt, aminek lenni kellene. Vagy maradsz annál a véleményednél (aka: kötöd az ebet a karóhoz), hogy ez a cloud jól teljesített, akkor pedig menjenek a generátorok is.

Nem az a nagyobb baj, hogy felborult az egész, mint a szög, hanem az, hogy megy a szerecsenmosdatás, és erőltetik páran, hogy az ég zöld a fű meg kék. Eddig ment a nagy marketing rizsa, hogy a cloud így jó meg úgy jó, csak az élet lassan mindegyik nagyobb cloud szolgáltatóra rápirított már. Vedd észre: beálltál a sorba a marketing rizsát hirdetők közé.

• ddekany

veterán

Másfelől érdemes megfigyelni, hogy amint tényleges vészhelyzet volt, máris beszívtak legalább két szoftver hibát, ami eddig még nem jött elő... Nincs kétségem persze afelől, hogy ez máshol is így van. Amikor valami agyon van biztosítva, akkor a rendszer olyan komplex, hogy úgy is benézik itt-ott a készítők. Ha meg nincs vészterv, és minden egyszerű mint a bot, akkor az a baj. Na ezért nem lehet bízni semmiben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés