- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #50 üzenetére
Akkor ja. Szmogriadós tiltáson kívül mi van amiben hátrányt szenved a hibás matrica miatt? Lesz valami biztosítás, súlyadó stb drágább tőle?
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #48 üzenetére
Akkor katalizátor nincs benne vagy lambda szonda? Valamiért feketét kapott.
-
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000 #44 üzenetére
Eh, Pestet kb. szökőévente 1x ha látom, akkor se saját járművel
-
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000 #42 üzenetére
Hát, nem én vizsgáztattam, hanem még az eladó, de nem hiszem, hogy véletlen kapott rosszabbat, mint amilyent érdemel... vagy én nem értem
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #40 üzenetére
Kicsit utána néztem, az injetes, lambda szondával szabályzott, katalizátoros benyás az kék, a tiéd is azért az. Az övének is annak kéne lennie, nem feketének.
-
HoaryFox
őstag
válasz
#90933760 #33 üzenetére
A klíma nekem nem egy létfontosság, oké, jó dolog, de nem ez volt a legfontosabb szempont. Nem mindenkinek ugyanazok az igényei. Igazából ez az autó nekem egy teszt, hogy a jelenlegi jövedelmem mellett mennyire tudom fenntartani az autót.
Amúgy egy 3-4 évet szerintem még használni fogom, aztán talán valami fiatalabbat veszek, persze, ha jól jövök ki a dologból és nem kell eladnom előbb, mert nem tudom fenntartani.A kilométerről meg annyit, hogy "nem kilométert veszünk, hanem állapotot"
(#34) snecy20: Fenébe
(#35) alkatraz3000: Ezt kifejtenéd nekem?
(#37) Petyyyyy: Hmm... nem is olyan rossz ötlet
-
CaNNa3IS
senior tag
Hibátlan választás :-D
Nekem is az van igaz 2001 -es és új vétel volt de még gyűröm.
Még horvátországban is voltam vele. 5 személy + csomagok. Egy kis emelkedőn padlógáz 70 :-)
Már csak városban használom meg max balcsi ha leugrok faterékhoz.Igénytelen.
Pár éve kellett fékerő szabályzót(vagy valami ilyesmit) cserélni a vizsga miatt. Egyszer hátsó kipufogó dobot
Kb egy éve kellett egy balos ablakemelőt, hűtőt, vízpumpát cserélni. Vízpumpát is csak mert az előző hombár szarul rakta fel és eresztett.
Filléres az alkatrész hozzá.Sose volt olyan hogy nem indult.
-
alkatraz3000
senior tag
A környezetvédelmi besorolasod is el van baszarintva.
-
HoaryFox
őstag
Úgy láttam, sokak szemét szúrja az "informatikus" szó a bejegyzéseim címében, ezért átfogalmaztam.
Remélem így már nincs benne semmi félreérthető. -
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000 #29 üzenetére
Pedig muszáj
65 km-re lakom a munkahelyemtől, és túlóra esetén valamivel be kell jönni, meg haza is kell menni
Egy emberrel szerintem nem vészes az ereje, de azért érződik, hogy emelkedőn fogy a kraft.Amúgy is Alföldön lakom, itt nincsenek hegyek
Szerk.: és tessék itt a második rész, amiben majdnem mindent elmondok az autóról: [link]
-
CaNNa3IS
senior tag
Most ez milyen autó?
8 szelepes F astra ? -
törölt tag
-
bambano
titán
pár gondolat
1. ha autót vettél, főleg, ha nem teljesen tutti az előélete, akkor olajcsere, vezérléscsere
2. a szervíz az az a lötyi, amit a sámánok isznak. az autót szervizbe hordjuk és szervizkönyve van. ugyanitt az si előtagok rövid magánhangzóval írandók.
3. a suzuki gyorsulási ideje nem fog 3/4-ére csökkenni csak attól, hogy shelles benzint raksz bele. jó eséllyel semmi hatása sem lesz rá, kisebb eséllyel rontani fogja a teljesítményt. -
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000 #20 üzenetére
Azért annyira nincs elrohadva, meg lett nézve. Csak a 2 hátsó sárvédőn, meg a jobb oldali küszöbön vannak rozsdavirágok, de most már tényleg nem mondok többet, mert nem lesz miről írnom
Inkább valaki arról írna, hogy milyen a stílusom? Unalmas? Hosszú? Érdekes? stbstb.
-
HoaryFox
őstag
válasz
alkatraz3000 #18 üzenetére
Az a messzi-messzi az jövő tavaszt jelent, addigra talán össze is kuporgatom a rávalót. Hogy hol rozsdás, azt nem lövöm le előre
-
HoaryFox
őstag
Hát, informatikában igen, biztosra megyek, de kb. annyit értek még jelenleg is az autókhoz, mint teszem azt egy pék az űrhajózáshoz
Az, hogy én neten keresgéltem sok információt arról, mit is kéne tudni az autóról, mik a gyenge pontjai, valamennyit ér ugyan, de a tapasztalat azért mégiscsak többet ér, mint a netről szedett, néha kétes eredetű bölcsességek.
És, hogy egy kis spoiler legyen benne, eddig nem volt durva hibája az autónak, de még legalább 1 előzményes blogposzt ki fog kerülni, amíg a jelenhez érek.
(#15) alkatraz3000: Köszönöm előre is a felajánlást, hát abból a szempontból rohadék, hogy már van rajta rozsda, de az még egy messzi-messzi projekt
-
Petyyyyy
addikt
válasz
alkatraz3000 #15 üzenetére
És a rohadék itt más értelmet nyert.
Nekünk is az van...meg nem mondom hány éve.
Igaz 8 éve már a G. -
alkatraz3000
senior tag
Ha astrarol kell segítség, írj nyugodtan. 12 eve az van, ismerem a rohadekot
-
törölt tag
válasz
szőröscica #7 üzenetére
10s körül érik el a százat.
-
VoidXs
nagyúr
Nálunk van egy Toyota Avensis, és egy marék ürülék a márka. Csak a baj van vele, most éppen a befecskendezés pusztult meg, szóval az amúgy is esélytelen gyorsulását, amit az interneten 11 köré írnak, de a valóság inkább 16, feltornászta szépen fél perc köré. Egyszer megpróbálom ellene a 100 métert biciklivel
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
szőröscica #7 üzenetére
Egyszer próbáld ki, nem olyan nehéz találni egyet, csak Shelles benzin kell bele, és fellövi a francba. 50-nél 2-es, 85-nél 3-as. Persze minden egyes kiló számít, én 65 vagyok, azzal ment 7.5-öt. +80 egy utas, és már 10-nél jársz. Ültesd tele a kocsit, és 50-nél nem megy tovább.
-
törölt tag
válasz
szőröscica #7 üzenetére
erős hátszélben, kizsírozott szakadékban, egy fekete lyuk eseményhorizontján túl talán
-
VoidXs
nagyúr
Az Astránál csak egy jobb döntés van, a Suzuki Swift (az enyém 92-es). Tökéletes kuplungja van 23 év után is, a szerelők rémálma, egyedül féket kellett benne cserélni, meg nemrég az utángyártott központi zár ment benne tönkre. Autópályaképes, és ha szórakozni akarsz vele, a 7.5 másodperces gyorsulásával arra is tökéletes.
-
Petyyyyy
addikt
Mi köze a címben szereplő informatikus szónak a leírtakhoz?
Saját ismeretségi körből merítve és magamból kiindulva: az informatikus biztosra megy.
Ezek után a nincs próbaút, nincs alku, egyedül megyek megnézni eljárás helyből egyes. Találkozunk a pótvizsgán.Ettől függetlenül sok örömöt és balesetmentes közlekedést a géperejűhöz!
-
HoaryFox
őstag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
Nekem azért benne volt, hogy hosszabb távon se legyen kínszenvedés az autó, ugyanis ha túlórázom, akkor kocsival megyek be a ~65 km-re lévő gyárba, ahol dolgozom.
A Swift nálam élből kiesett, nem azért mert rossza autó volna, sőt, lehet jobban felszereltet vagy fiatalabbat is vehettem volna belőle csak nem az én stílusom, valahogy nem éreztem volna magamat benne biztonságban.
Na, de nem fecsegek
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #2 üzenetére
első autónak nekem e46 2.0 benzines szedán van 318 bmwből. itthon is ki lehet fogni normális állapotút, de az nem az alján lesz árban sem. 1.7-et adtam érte, de 9 évesen leigazolható 90k km, vezetett szervízkönyv, márkaszerviz se tudott belekötni, végig garázsos, kiskönyvben tankolás, óraállás vezetve dátummal, mellette lefűzve minden számla, az üzemanyagról is, éves kimutatás fogyasztás, szerviz költségek... mondjuk kerestem pár hónapig... itthon trend ugye hogy majomra van lóvé, banánra viszont nem adnak hitelt...
mindenki azt mondta hogy első autót olcsóért kell venni. nem igazán értettem miért... mondjuk húsz évesen akár. de 30 évesen inkább ha már megvolt a lóvé akkor vettem egy költségmentes megkímélt cuccot ami évekig jó lesz
addig is volt kocsim csak főleg cégeseket hajtottam
-
seolwon
tag
Én azt látom itt a környéken hogy sokan belefutnak rossz vételekbe úgy is hogy elvileg értenek hozzá, családban a harmadik autó, néha még bütykölni is szoktak, aztán az "új" autó rengeteg áll a garázsban vagy a szervízben. Persze legtöbbször 7-800k körüli Passat vagy BMW 300k kilóméterrel, az ilyet sose értem meg.
Én várom a folytatást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok!Ezen írásommal szeretném elkezdeni megosztani tapasztalataimat első autómmal kapcsolatban.Mióta az eszemet...
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest