Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) DeFranco


DeFranco
nagyúr

A fórumokról azt szűrtem le, hogy nagyjából egyetlen típus van, amiért pénzt érdemes kiadni, igaz az a legdrágább, amit csak találni a piacon.

Ez sajnos nagyon gyakori jelenség máshol is, és itt a PH! berkein belül is, nagyon sok, és egyre több az olyan szak- vagy hobbitopic ahol valamiféle sznobizmusból, a saját választást legitimáló önigazolásból vagy az egymásra licitálásból az lesz, hogy pár megmondóember konszenzusa alapján csak és kizárólag aranyveretes lézerágyúval lehet verébre lőni, mindegy, hogy mivel jött eredetileg a kérdező és mire van szüksége. Szerintem ez hiba.

denemezalényeghanem

Üdv a táborban. :) Mi is évek óta sütjük a kenyeret, életvitel szinten, boltit csak kivételes esetben veszünk. Annyira nem mélyedtünk el a dologban, mint az igazi hobbisták, akik saját keverékkel, rendes sütőben csinálnak kézműves minőségű kenyereket, "csak" a gépet használjuk, de az eredmény mindig finom és stabil, jó minőség. A lisztekkel adalékokkal (magok, korpák, stb.) folyamatosan kísérletezünk, variálunk.

Mi egy viszonylag alap gépet használunk (Moulinex 1101), több gépet láttam már működés közben, és kóstoltam az eredményét, és azt látom, hogy sokkal inkább a "szoftver" határozza meg, hogy milyen lesz a kenyér, mint a "hardver". Maga a gép általában jól dagaszt, jól keleszt, nagyon el kell rontani a tervezést ahhoz, hogy ne süssön jól, amin csúszni szokott a dolog, az 90%-ban a recept, vagy az elkészítés módja. Ha az arányok, és az alapanyagok rendben vannak, néhány apró dologra oda van figyelve (víz ne legyen se hideg se meleg, az élesztő a cukorral csak az alapanyagok keverésének végén találkozzon lehetőleg, stb.) akkor az eredmény egy ízletes, gusztusos, finom kenyér lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.