Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Akinek DPD vel jött gearbest től, annak is sokáig mutatta ezt a tracking number?
01.09.2015 19:01 DPD data centreHétfőn rendeltem meg, kedden délután lett meg a tracking number, azóta nem változott.
-
beg
veterán
válasz laxika0428 #1997 üzenetére
Továbbra sem ez a vi10 topik, hanem EZ.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
laxika0428
csendes tag
Valaki talált esetleg 64gb vi10-et eu raktárból? Valahol lenne rögtön rácsapnék.
-
Vizes Tomi
tag
Üdv
Hátha érdekel valakit az hogy erre a kérdésre:
Láttam az honlapjukon, hogy forgalmaznak Chuwi tableteket is.
Azt szeretném kérdezni, hogy tervezik e a Chuwi Vi 10 32 Gb vagy 64 Gb tablet forgalmazását?a 220 volt Ezt válaszolta:
Terveztük, elképzelhető, hogy a következő szállítmánnyal érkezni fog.
Üdv
-
kmisi99
addikt
válasz krystman #1993 üzenetére
A Core M ben már elég komoly a GPU, de sajnos azt vagy 5-10x áron kínálja az intel, szóval nem kínai olcsó tabokba fog menni. Szerintem ahhoz képest elég jó GPU került bele, legalábbis, egy 2W fogyasztású SOC olyan teljesítményt tud mint egy 80w os core 2 duo egy 50w os 128mb os VGA val. Persze én is örülnék, ha 720p ben mondjuk egy cod mw2 menne mediumon, de majd 2-3 év múlva azon fogunk sírni, hogy a szar Battlefield 3 csak 30fps en megy a chuwi xy tabon.
-
krystman
őstag
válasz Dominó85 #1990 üzenetére
Nincs szarul optimalizálva, csak az Intel GPU egy hulladék. Ami mindig is az volt. Ez a GPU egy 2004 körüli kártya sebességét tudja ami kb 1024 vagy alacsonyabb felbontáson tud normálisan futtatni 2004 körüli játékokat. De, a tesztek alapján az új CT procik is hasonló sebességgel tudják majd futtatni a játékokat, ami manspság 2015 ben elég gáz már. Annyi előnye van, hogy az új szabványokat ismeri DX 11 meg Open GL 3.1 de kb ez semmit nem ér, ha gyenge a GPU ami nem tudja meghajtani az új játékokat.
Szóval ha valaki játszani akar, igen hamar lekonyul a szája széle.
Android alatt is érezhető, valamivel jobb a helyzet, de a S4 em, 3x több FPS nyom ki 2 évesen mint ez. Kisebb játékokhoz jó, de komolyabb Pc játékra nem alkalmas. -
Dominó85
addikt
Call of Duty Modern Warfare 2 tapasztalatok:
1280*800, minden low és OFF állapotbanNyílt, magy terepeken, házakban a 30fps minimum megvan, de havas, szeles, járműves és baromi nagy torkolattüzes esetben szaggat, mint a fene.
Konklúzió: 2009-es játék, így csodát nem vártam. Szerintem játszhatatlan így! 2006-2007-es játékok ellenben szépen elfutnak a Csubakkán.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
kmisi99
addikt
Kösz a választ, akkor a hétvégét túl kell élnem Már szét akarom nyomkodni
Aki játszogat tabon az hogy teszi? Úgy értem, hogy 2 óra alatt gondolom egy játék csontra meríti szóval, elég hamar töltőért visítana. Valaki használ BT os billentyűzetet? Mert akkor szabadon maradna a töltő.
-
-
bbdzyx
senior tag
Vajon a Gearbest EU raktárába mikor lesz restock a gépből?
[ Szerkesztve ]
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
zippofcy
senior tag
válasz laxika0428 #1978 üzenetére
Miért bukná, az asztali gépemen amit USB HDDre telepítettem az ha nincs bedugva a HDD és úgy bootolok fel az ikonja átvált de ha bedugom és aztán rákattintok simán műxik Win8.1 x64 alatt.
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
kmisi99
addikt
válasz laxika0428 #1975 üzenetére
Persze tényleg megéri, csak ez zavar picit, hogy ugye a játék ami a leg durvábban eszi az akkut, pont ahhoz kellene az, hogy tölthesse az ember miközben még rá is van dugva egy külön usb billentyűzet is. Szóval kár, hogy egyszerre 2 dolgot nem tud.
-
Ha megjön az új, akkor kipróbálom. Rendeltem egy vi10 64gb-os verziót... annyira megszerettem amíg nálam volt. A laptopot sokkal macerásabb kipakolni az asztalomra... Chuwi kevesebb helyet foglal stb... Ilyenkor jön az, hogy kár volt eladni, főleg 5000-es buktával. Na mind1, a 32 gigás micro sd-n behozom a buktát. Remélem. Plusz a 64gb-ost annyiért vettem sd-vel, mint a másikat önmagában. Csak érjen már ide végre. Ergo, annyira jött ki a 64 gigás, a veszteségemmel együtt, mint ha nem lenne akciós.
[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
twi452
senior tag
válasz kmisi99 #1969 üzenetére
ez a gt-130 és hasonló fajták sajnos nem, itt jól is látszik a dolog, hogy hogyan működik
OTG állásban felmountolja amit rádugsz CHARGE állásban pedig szépen eltűnnek és megjön a töltés helyette
ez a másik fajta amiről volt szó itt is korábban működik ha minden igaz, ha jól rémlik még chuwi-s videója is volt erről, igaz ott elsőre nem akart tölteni valamiért
-
kmisi99
addikt
Egyébként végül, hogy áll a helyzet az USB hubokkal kapcsolatban? Azaz az ilyenek működnek vagy nem? [link]
-
kmisi99
addikt
válasz Dominó85 #1962 üzenetére
Az MW2 re én is kíváncsi vagyok. Nekem a Hi8 fog remélhetőleg a jövőhéten megjönni, és a MW2 fel is rakom majd.
Aki kicsit jobban benne van a dolgoktól attól kérdezem, hogy milyen memóriakártyát érdemes bele venni?
Olyat aminek a sima írás olvasás értéke magas azaz 40-50MB körüli, vagy olyat aminek ugyan nem annyira magas kb 30MB/s, de a 4K írás olvasási sebessége azaz a nagyon apró fájloknál gyorsabb. Gondolok itt a Samsung Evo ra ami nem annyira gyors de 4K sebességben, elég jól szerepel.[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
válasz Dominó85 #1960 üzenetére
Köszönöm!
Akkor szerintem innen rendelem. Így legalább garantálva lesz a 10-15 napos szállítási idő és nem kell az áfázással várni, variálni.
Egyébként így ~fél év után változott valamit a véleményed a tabletről? Nem bántad meg?Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
t181
senior tag
Napok óta frissítgetem az oldalakat, kerestem, honnan lehetne jó áron Vi8-at rendelni és talán találtam egy oldalt. Merimobiles.com. Itt még van 100 USD-ért. Ehhez még ki kell fizetni 20 USD-t az Euroline szállításért, ami elvileg garantálja az ÁFA- és vámmentességet. Így viszont már 33500 Ft körül van a végösszeg, és nem tudom eldönteni, hogy ez jó ár-e még érte.
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
jozefhu
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 32Gb-os, class10-es microSD kártyát a tablethez. Be is tettem a gépbe, az Android filekezelőben meg is jelenik, de Windowsban nem. Sajátgépben nem kéne megjelennie?
-
Upo
addikt
válasz krystman #1953 üzenetére
Mind a két processzor 1.33 GHz-es, csak a 3736F-nek kicsit nagyobb a turbo frekije.
Amire mondjuk azt lehet mondani hogy erősebb, az pl. a Z3770, 2 csatornás memóriavezérlő, és az órajele is nagyobb, 2x annyi memóriát támogat.
Összehasonlítás[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz melwinbacsi #1950 üzenetére
A blogomban a chuwi írásban bent vannak a linkek, a tárhelyemen fent van a kétféle dualoshoz kiadott gyári csomag, inkább a nagyobb számúhoz való csomagot próbálnám ki ha nincs más megoldás. Ha megy a droid és minden rendben akkor nyert.
Illetve van mégfent az én tabomról linux alatt készített full dd mentés az egész emmc-ről, de az enyém 1505 gyári számú.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
krystman
őstag
válasz Szabidopuu #1951 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy egy nagyon sima, és tű éles képet látsz. Nekem az van, onnan tudom! De ne feledd el, hogy a Hi8-ba erősebb a proci is 2.16Ghz es.
-
arnd
senior tag
válasz Szabidopuu #1951 üzenetére
A lapraszerelt bútorbolt 3 USB-s töltője korrekt darab, nem zavar be a touchnak. (3400/2400mA-es.)
-
Szabidopuu
újonc
Sziasztok.1Hete gondolkozom egy Chuwi Vi8-on ,de mire odajutottam ,hogy megveszem így maradt a Hi8 ahogy megérkezett tapasztalatok alapján 5-8nap azonnal jelzem ,hogy kijelző milyen és az akksiidő.Több videót végignéztem mely a Vi8 vs Hi8 és igazából főként csak a fényesség volt szembetűnő azokkal a beállításokkal még a méret se. Játékot ugyanúgy töltötték be.Főként filmezésre használnám,otthoni netelésre ezért próbálom a nagyobb felbontást.
-
válasz melwinbacsi #1948 üzenetére
Techtablets. Com oldalon? Vi10-hez pl minden van. Android rom is. Van gyári flashelő progi. Annyit tudok, hogy ha droidot akarsz, azt kell először feltenni, mert minden particiot megcsinál magának. Vagy ilyesmi.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
melwinbacsi
csendes tag
http://logout.hu/tema/re_domino85_chuwi_vi8_belepo_szintu_kellemes_arfe/hsz_1540-1540.html
Találtam egy remek leírást a fórumon, itt szépen le lett írva. A gond csak a szériaszámmal van, az enyém Q32G22150401937, itt viszont a 221501xxxxx gépekhez írják Fene...
-
arnd
senior tag
válasz melwinbacsi #1946 üzenetére
Igen a macrium az olyan, mondjuk valami orosz mentés volt, de minden működött.
Esetleg valkit meg lehet kérni akinek még vadi új a gépe, hogy nyomjon róla egy teljes mentést... -
melwinbacsi
csendes tag
Találtam egy rart, amiben van wim file, de sajna nincs hozzá semmi leírás, hogy értelmezni tudnám...
http://techtablets.com/forums/topic/chuwi-vi8-firmware/
Ha ez a Macrium olyan, mint anno nagyon rég a norton ghost volt, akkor akár jó megoldás lehetne... Sajna utoljára vagy 20 éve csináltam ilyet, "kissé" le vagyok maradva -
arnd
senior tag
válasz melwinbacsi #1943 üzenetére
Nincs hozzá gyári support? Ahol ilyen inteles flashelős, utána meg wimbootos telepítő van?
Nekem mint ha rémlene ilyen link, csak kínaiul kellett volna valamire regelnem és nem foglalkoztam vele.
De mintha linkelte volna valaki egy duál mentést is Macrium-al.
Esetleg needrom.[ Szerkesztve ]
-
melwinbacsi
csendes tag
Ui.:
Ezt próbáltam értelmezni, de a google translate nem volt nagy segítség..
http://www.tablette-chinoise.net/forum/dual-os-flash-bios-android-windows-8-1-t6953 -
melwinbacsi
csendes tag
Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem. Egy dual bootos Chuwi vi8-am van, amiről anno ledaráltam az androidos partíciókat, mert igencsak kellett a hely. Most viszont az android kéne, mert playstation remote playhez szeretném használni... Miként tudok rá visszahákolni andoidot? Egy efi/gpt 4.4-est rufussal kiírtam pendrive-ra, be is bootol, viszont nem indul el róla a live, és az installl sem fut le rendesen... Van esetleg bevált módszeretek/romotok? Bocsánat, ha ez a kérdés már felmerült és meg lett válaszolva. Próbáltam átnézni a fórumot, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
-
arnd
senior tag
válasz laxika0428 #1937 üzenetére
Na megjött az első főpap is
Ezért kell vigyázni a határozott félinformációkra alapuló kijelentésekkel. -
Potzee
addikt
válasz Dominó85 #1938 üzenetére
CHUWI VI8 az Aliexpressről
97$ + Free Shipping min. 1 hónap
Az xe.com szerint 27.237 X 1,27 = 34.590,- + vámeljárási díj = cca. 38.000vs.
Chuwi Vi8 innen
41.900,- Ft 1 év garanciávalPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
kmisi99
addikt
Szerintetek 2-3 napig még lesz a Gearbest en HI8 EU raktárból? Csak mert most hétvégén nem tudok pénzt tenni a számlámra és ha nincs más akkor olyat veszek, bár a kicsi akksi riaszt vissza. Ez mennyire vetheti vissza az üzemidőt?
-
Dominó85
addikt
-
arnd
senior tag
válasz Dominó85 #1929 üzenetére
40% de valóban nem egyértelmű a megítélése. Ezért mondtam, hogy ilyen kijelentésekkel ne zavarj össze senkit sem.
Egyébként összeülhetünk egy sörözésre. Nem megbántani akartalak. Csak téves infóid vannak, és nem gondolod át amiket mondtam.Én nem ezt mondtam, hogy elég a kisebb tápegység is?
Ráadásul én mértem is, nem kontrollálatlan adatokkal dobálóztam.
Az a tápegység/töltés vezérlő egyébként "hivatalosan" 2,8A-re képes max, csak a konfigján múlik, hogy mennyi is lesz.[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Elmondtam a véleményemet, tégy úgy ahogyan jónak látod. Amúgy meg ha nem használsz valamit, akkor félig, háromnegyedig töltött aksi az igazi. De ezen még a műszerész szakmában is nyitott a kérdés.
(#1928) arnd
Mivel a Chuwi töltésvezérlő áramköre 1,5A áramerősségű hivatalosan. Az hogy mekkora töltőt adnak hozzá egy dolog. A Jiayu G3 vezérlője 800mA-s volt. 1A-nál nagyobb töltővel se töltött volna gyorsabban. A Hongmi-é pedig kereken 1A-s volt, ahogyan a hozzá mellékelt töltőfej is.[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
arnd
senior tag
válasz Dominó85 #1923 üzenetére
Az én édesapám meg azt mondta, hogy használd az eszedet.
Én érvelek, Te vallást alapítasz.
Nem azt mondtam, hogy jobb ez az üzemmód mint ha nem használnád (bár a 100% töltött tárolástól lehet, hogy jobb), de semivel nemmrosszabb, sőt jobb mint ha lemerítenénk, feltöltenénk. Akkor egy ciklussal lenne öregebn az akksi, mígy meg csak pár %-al, közel 0-va.
Egyébként kérdezd csak meg újra édesapádat erről, mert lehet, hogy már upgredelte a véleményét. A PIII notikat már nem gyártják egy idő óta.Nem az a problémám, hogy a véleményed hibás, hanem, hogy tökéletes magabiztossággal adod elő. Legalább tedd hozzá, hogy szerintem stb.
Mellesleg hidd el, hogy nem nyilt fórumokon szedtemmössze a tapasztalataimat, nekem sem pár éves a tapasztalatom. De azért a technológiai fejlődést el kell fogadni. Persze a marketinget sem kell benyalni kontroll nélkül.
Legalább gondold már át amit írtam.
Az Upo által belinkelt power IC blokvázlatából sokat lehetne tanulni. -
bbdzyx
senior tag
Ha már akksi a téma. Gearbest EU raktárból rendelt US töltős Vi8-at fel tölthetem egy itthoni akármilyen telefontöltővel? Hiába írtam megjegyzésben, hogy mellékeljenek egy hasonló US-EU adaptert, elfelejtették. Vegyek a linkelt oldalról egyet, vagy tölthetem a saját töltőmmel is?
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Dominó85
addikt
Mondom, használd csak úgy. Én inkább bízok édesapám közel 30 éves gépészműszerész tapasztalatának, mint a neten előforduló, egymásnak ellent mondó xaroknak, amiknek sokszor nulla szakmai alapja van. Nem nyitok vitát erről. Mindenki azt csinál amit akar, de ne itt sírjátok majd tele a topikot 3/4 év múlva, hogy fos a Chuwi mert gyenge az aksi/üzemidő. Köszi
* Péter - 06302461862 *
-
arnd
senior tag
válasz Dominó85 #1920 üzenetére
Hinni a templomban kell Istenben.
Ami Te állítasz annak egy qrva régi infó alapja van ami mára nem érvényes. PIII notebokok megették még az akksikat, nem mindegyik de volt olyan. Kb. olyan ez mint az első töltésnek 16 órán keresztül kell tartania. Valaha volt olyan akksi/töltő aminél ez igaz volt.Nem úgy működik az akksi töltés, hogy külön van a töltő, és közben az akksin keresztül megy minden energia a tab-ba.
Ez egy tápegység amiről működik a tab, és közben tölti az akksit is.
Persze ha teljesen leválasztanád akkor tuti hosszabb lenne az élettartama, de még így is sokkal jobb mint ha felesleges ciklusokkal terhelnéd.
A dell netbookomon volt olyan opció, hogy le lehetett kapcsolni az akksi töltését a következő újraindításig. Nem használtam.
Kb. 7 éves, 30%-ot vesztett a kapacitásából, ebből 10-et az utóbbi fél évben amikor nem használtam. -
Dominó85
addikt
válasz kmisi99 #1913 üzenetére
Azt se feledd el, hogy a Hi8-ban 20%-kal kisebb az aksi (4000mAh mindössze) a fullHD kijelző etetésére. És egyik tablet aksijának se tesz jót, ha töltés közben játszol vele. Nem is értem ki a fenének készült a Hi8... Tervezésre tök jó a fullHD, csak nem 8"-on. LoL
És ismételten ez egy Vi8/Super topik. Legyen egy Hi8 versus Vi8 topik az osten szerelmére már...
* Péter - 06302461862 *
-
kmisi99
addikt
Nekem tök mindegy, csak tényleg dupla akkora felbontással már tényleg rizsszem nyomkodás lehet 8 colos kijelzőn. Bár nem tapasztaltam még. Játékkal kapcsolatban van infód? Szóval ha beállítok pl 800x400 as felbontást nem fog pocsékul mutatni a full hd kijelzőn? Mert azért a HD hoz képest nem sokkal kisebb de 1080p től jelentősen kisebb.
-
Upo
addikt
válasz kmisi99 #1911 üzenetére
A vi8-on se olyan könnyű néha eltalálni, a hi8-on meg ahogy írtad, még kisebb minden. Viszont több minden ráfér. Neked kell dönteni hogy mi a fontosabb. Nem tudom hogy számít-e, de a vi8 super-en van hdmi is, a többin nincs (a hi8-on se). Személy szerint én nem használom a hdmi kimenetet, de egy eladásnál vonzerő lehet a majdani vevő számára, azaz könnyebben eladható. (mondjuk a nagy felbontás is)
[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kmisi99
addikt
A HI8 megéri azt az extra pár dollárt? Mert ugye ha nagyobb felbontású valami annál kisebbek pl az ikonok, gondolom annál problémásabb érintő kijelző használat. Vagy ez tablet windowsnál nincs így? Meg tudom nem játékra való, de nyílván full HD felbontáson nem fog egy játékot se vinni, de leviszem sima HD ra a felbontást az megint gondolom nem a legszebb látvány.
[ Szerkesztve ]
-
Burki
aktív tag
Akkor meg is érkezett a válasz a miért kérdésre. Kíváncsi vagyok egyébként hogy trükköznek a vámmal és az import áfával, mert elvileg akármelyik országba érkezik be a termék, ott le kellene vámoltatniuk és megfizetni az import áfát. Leleményes kínaiak.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
Ezt a részét értem, bár amikor én rendeltem, még itthon is drágább volt. A kérdés nem is a külföld vs. magyarország, hanem eu raktár vs. kínai raktár volt.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
Burki
aktív tag
Miért, mi a baj a kínai raktárral? Én banggood-ról rendeltem, akciósan, 7 napos szállítással együtt 26.257 Ft-ot fizettem érte, 7.000 Ft volt az import áfa, 3.000 Ft pedig a vámkezelés. Én úgy emlékszem, hogy amikor rendeltem EU raktárból többre jött volna ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4