- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Egyszerű boot
- ricshard444: IPAD 2025 - Első tabletem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly plus 1 relével
- Snowy_owl: Házi vízmű másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multkor neztem egy filmet, amiben az a pali beszelt, aki a koselevvel jart egy csomoszor a szarkofagban es o mondta, hogy 120-180 fok korul van, ahol sok a futoanyag, nyilvan minel tavolabb merik tole, annal kevesebb. Most nem emlekszem melyik filmben volt, ha valaki latta, esetleg megirhatna.
Ironhand
-
dchard
veterán
Semennyire. Szobahőmérséklet. Nincs hűtve, a szarkofágban lévő öntöző rendszer is csak a szálló por megkötésére van beépítve.
Egyébként most jutott eszembe valami:
Minden létező csernobilos filmben elhangzik, hogy a reaktor tetejét tűzbiztos anyagból kellett volna készíteni de nem abból volt. Most fogalmazódott meg bennem, hogy mi is az a tűzbiztos anyag? Csak mert túl sok fát meg műanyagot nem láttam beépítve, viszont a grafittűz 2000 fok felett égett, ezen a hűfokon meg már semmi sem állja a sarat amiből a tetejét el lehetett volna készíteni...
Dchard
-
MrSealRD
veterán
Én tudom...ezért is használunk kizárólag jódozott sót...
Viszont van egy szubjektív megfigyelésem ami messze nem reprezentatív, csak én ezt láttam: Az üzletekben soha nem a jódozottat látom az emberek kosarában...Ráadásul a polcon sem ott van "széttúrva" ahol a jódozott só van, hanem a 30Ft-os kavicsot...azt viszik dögivel...
(((Nagyon zárójeles OFF: Inkább megveszek a 150-200Ft jódozott tengeri sót, és legalább sok más fontos nyomelemet megkapok benne, a jód mellett...Míg a sima sóban nem. Persze lehetne azon filózni, hogy hányszor drágább...de azt hiszem megéri 3-5 hónapra kiadni 200Ft-ot....Nekünk)))
-
Rive
veterán
Nem értem mitől lett volna hirtelen együtt a kritikus tömeg, hisz amúgy is ott volt az olvadék egy rakáson, mit segít ezen a víz?
'Száraz' hasadóanyag-massza kritikus tömege/sűrűsége jóval nagyobb, mint a vizesé: a víz, mint moderátor jelenléte elősegítheti láncreakció létrejöttét.
Ugyanakkor ez a láncreakció csak addig tart, amíg a felszabaduló hő a vizet el nem párologtatja. Ha van vízutánpótlás, akkor egy pulzáló reakció alakul ki, ami ugyan roppant kellemetlen, és a mentést is akadályozza, de az adott körülmények között nem sokat számított volna.
Lásd pl. Tokai-Mura.
Szóval ebben a dologban a leírtak nem állnak, (nukleáris eredetű) robbanás nem következhetett volna be.
A vízbázis elszannyeződése persze más tészta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo 1986. április 26: egy dátum, amelyet az emberiség kollektív emlékezete sosem fog elfeledni.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- MSI X570 Gaming Pro Carbon Wifi + Ryzen 7 5800X + AIO, RAM, SSD opcionalisan
- Eladó egy IBM XT Floppy Disk Controller - Gyűjtői darab!
- Eladó egy Western Digital Wd1002s-wx2 ISA 8 Bit MFM Hard Drive Controller - Gyűjtői darab!
- Eladó egy White shark shinobi model name gk-2022 billentyűzet
- Szürke Switch Lite - Atmosphere 1.8.0 / Nintendo FW 19.0.1)+ 256Gb SD kártya + töltő + tok
- Iphone 16 128GB/független vennék
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Új FULL HD webkamera + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest