Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Mit vártál?

Ha a történeted elfogadják, akkor rövid időn belül mindenki ezt fogja mondani a díjfizetés elkerülésére.
Lehetőséged volt más módon kifizetni a parkolási díjat.

A történetbe nem kell belekeverni Magyarországot. Más országban is így végződött volna a történet.
Legfeljebb kedvesebben fogalmazott levélben közölték volna, hogy érvényes engedély nélkül parkoltál.

ruszkik, haza!

(#2) crey válasza Hieronymus (#1) üzenetére


crey
MODERÁTOR

"A történetbe nem kell belekeverni Magyarországot."

A lónak a .... nem. Az összes közszolgáltatás ilyen az országban. Ha elnézel egy sort az ÁFA bevalláskor? Fizetsz paraszt. Utazásra kiadnál a munkavállalónak normális kiküldetési pénzt? 15 Euró egy napra, mert a többit biztos elcsalod, és béren kívüli jutattás, zsebbe. Adózás nélkül. Biztos csalsz, megy a bünti.

Várni nem várok semmit már régóta, ez csak egy újabb cseresznye a hab tetején.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#3) istnag


istnag
addikt

Szomorú ez az egész, abban viszont meg lehet védeni a rendszert, hogy ha erre hivatkozva törlik a büntetésedet, akkor nyugodj bele, jövő héttől hirtelen senkinek nem működik a telefonján a Simple. Ez is tipikus magyar, csak a másik oldalról... :D

(#4) Syl


Syl
nagyúr

Én Voxpay-t használom, amihez bankkártya van csatolva. Ha ezzel valami gebasz lenne, akkor ott a Telenor Wallet-es SMS parkolás. Mindkét módszer GPS alapján mutatja melyik körzetben állok.

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#5) Hieronymus válasza crey (#2) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

ÉS más országban szerinted nem vasalják be a kimutatott adófizetés elmaradást, kamatostól?
Amúgy sem közszolgáltatás az adószedés vagy a parkolási szolgáltatás.

Komolyan kérdezem. Szerinted/szerintetek melyik ország az, amelyik másként jár el hasonló ügyben?

ruszkik, haza!

(#6) futo001 válasza crey (#2) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Egyetértek. Írországban feltévedtem egy fizetős szakaszra (nincs sok) amiről nem tudtam. Másnap költöztünk és a bünti a régi címre ment. Ez fél év múlva derült ki, amikor valami ügyvéd keresett meg az addigra 420 Euróra növekedett büntetéssel. Elmondtam a sztorit (nem kellett levelet írni), ahogy azt is, hogy a lakcímváltozást bejelentettem, látniuk kellett volna. Ügyvéd mondta, hogy rendben, mi lenne ha ezt törölnénk akkor, csak a sima büntit fizetném be (ami itt 6 Euró első körben). Nem ellenkeztem.
De itt azzal is felhívhatod az útkezelőt, hogy bocsi csak véletlenül mentem fel, megnézik a kamerafelvételt és ha elhagytad a következő lehajtónál az autópályát, se bünti, se útdíj.
Ezt így is lehet, persze biztos sokan ki is használják a rendszert.

Emlékszem otthon volt, hogy még türelmi idő sem volt ha pályára mentél fel matrica nélkül, nagyon korrekt...

Parkolni meg néha úgy szoktam, hogy kiteszek egy cetlit, hogy pár perc és jövök (tényleg csak 5 perc max), még egyszer sem büntettek meg. :DDD Nem azért mert nem telik rá, hanem mert nincs apróm itt meg alig van kártyás meg telefonos lehetőség fizetésre. Ma is ez lesz mikor beugrok a postára.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#7) dabadab válasza Hieronymus (#1) üzenetére


dabadab
titán

Ha a történeted elfogadják, akkor rövid időn belül mindenki ezt fogja mondani a díjfizetés elkerülésére.
[...]
A történetbe nem kell belekeverni Magyarországot.

Az a helyzet, hogy az általad vázolt hozzáállás egyáltalán nem univerzális, megváltozhatatlan adottsága az emberiségnek, vannak olyan helyek, ahol az, hogy mindent pitiáner módon kijátsszanak és bizalmatlanok egymással, jóval kevésbé jellemző és emiatt máshogy (horribile dictu: boldogabban!) élnek együtt.

DRM is theft

(#8) Hieronymus válasza dabadab (#7) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Én ezt értem és van is igazság abban amit írsz.

Továbbra is az a kérdés, hogy hasonló estben melyik országban vonnak vissza egy parkolási büntetést.
Több módon lehetséges volt kifizetni a parkolás árát a az írás szerzőjének. Egyik megoldást sem alkalmazta.

Más országban működő parkolócégek mennyiben jártak volna el másként?
Hol és miből tűnik ki ezen esetben a Magyarország specifikus probléma?

ruszkik, haza!

(#9) Goose-T


Goose-T
veterán

Ha bemész a boltba, és nem tudnak visszaadni a tízezresedből, akkor is elviszed az árut? Vagy ha csak kártya van nálad, de épp nem működik a termináljuk, akkor is? Ez ugyanaz a helyzet, fizetned kellett volna egy szolgáltatásért, de nem tetted meg, mert az egyik fizetési mód éppen nem volt használható.

Jó zene: https://tinyurl.com/uam2as25 *** Reverb boltom: https://tinyurl.com/4nt8u8vn

(#10) dabadab válasza Goose-T (#9) üzenetére


dabadab
titán

fizetned kellett volna egy szolgáltatásért

Miért?... :Y

DRM is theft

(#11) dabadab válasza Hieronymus (#8) üzenetére


dabadab
titán

Az a helyzet, hogy azt se tartom elképzelhetetlennek, hogy akár Magyarországon is megtörténjen ilyen.

DRM is theft

(#12) futo001 válasza Goose-T (#9) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Milyen szolgaltatasert? Kozteruleten parkolt ahol penzt szednek. :D

Goose-T
Amugy igen. az lenne a normalis hogy odaadjak es visszaurgasz a penzzel. De a gyakorlatban ez nem mukodik, max videken meg ahol ismernek.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#13) updog válasza Goose-T (#9) üzenetére


updog
senior tag

"mert az egyik fizetési mód éppen nem volt használható."

Mondjuk arra megnéznék egy forrást / állásfoglalást, hogy a Simple, Voxpay, stb. appok valóban hivatalosan elfogadottak-e és adnak-e alapot reklamációra, az adott önkormányzat / útdíjfizető stb. céggel szemben. Mert nekem pl. egy parkolóőr mondta egyszer hogy ő sose hallott a Voxpayről, és hogy őt nem érdekli hogy nem talál zónát, menjek oda az órához és dobáljam be az aprót (ami épp nem volt nálam).

Mert szerintem ezek csak fizetéskönnyítő, meg az életet megkönnyítő appok, amik nem hivatalos, hanem kb megtűrt státuszban működnek, és bármilyen hivatkozást csak az órán szereplő sms-számra küldött üzenet, vagy a lobogtatott parkolójegy adhat, nem? :F

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik."

(#14) Lauda


Lauda
félisten

Ha nem működik a mobilfizetés, akkor fizetek az automatában. Ha nem működik az automata, akkor bejelentem a hibát. Ahogy olvasom meg sem próbáltál automatában fizetni. Innentől fogva szerintem az egész csak arról szól, hogy nem fizettél a parkolásért egy fizetős parkolóban és ezt próbálod kimagyarázni.

(#15) crey válasza futo001 (#6) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Pályára mindig megveszem az éves matricát. És volt rá példa, hogy úgy mentem fel, hogy elfelejtettem hogy forduló nap volt (február 1). Az volt a mázlim hogy ahogy lejöttem, észbe kaptam - és gyorsan online megvettem még három órán belül.

Hány év is telt el addig, hogy nem vágnak meg azonnal soktízezerre azért mert egyszerűen hibáztál egyet, hanem van három órád korrigálni?

(#5) Hieronymus:

Még mindig nem akarod érteni. Nem a "hibát" tagadom. Nem a rendszer ellen lázadok. Ha normálisan működne az ország, még örömmel is fizetném a parkolódíjat, ha nem kormányokon átívelő módon egy ember és köre zsebébe vándorolna a bevétel. Hanem mondjuk tényleg a kerület épülne belőle.

Engem az zavar, hogy 400 Ft / óra helyett 91380 Ft / óra összegért parkoltam.

Évekkel ezelőtt még volt annyi becsület a parkolóőrökben, meg létezett az az iratlan szabály, hogy ha meleg a motorháztető, akkor békénhagyják. Ha visszajött, és még mindig ott áll parkolócédula nélkül, akkor mehet a bünti, és senkinek egy büdös szava sem lehet.

Válaszolva egy másik költői kérdésedre, UK-ben barátom vállalkozik, saját cége van. Hibásan adták be az adóbevallásukat, válaszban közölték vele, hogy ez így nem jó, legközelebb figyeljen erre meg arra. Nem egyből nyakonbaszták.

Goose-T: hát ez igen demagógra sikerült. Sőt, ha nem adják oda a kiflit ingyé', akkor le is lövöm a pénztárost, nem?
Visszakérdezek. Ha egy tonna apróval a kezemben elindulok megkeresni a parkolóórát, és bedobálom a pénzt, kiadja a jegyet, visszatérek az autóhoz - majd már ott van a varjú, és fotóz, akkor mi a franc van? Én fizettem, de hát addigra már vitte fel az adatokat, nem volt jegyem, sajnos ez van (a parkolóőr mondta hogy ilyenkor már nem tudja megállítani a folyamatot).

Szóval akkor is megy ez a tortúra, hogy én írjak kérelmet, hogy kérem engedjék már el a büntit hiszen a jegyemért mentem épp?

Én vagyok az a farok, aki képes azért elindítani a parkolást, mert a feleségem még el akar mosogatni az irodában, és én meg állok a parkolóhelyen az irodája előtt három percre, úgy hogy az autóban ülök. És pörög a parkolás.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#16) Egon válasza Hieronymus (#5) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Egy magyar cég csinált (pilot jelleggel) egy mobilfizetési rendszer parkolásra, Kínában (volt alkalmam látni a demójukat, a cégünk tárgyalt velük). Ott a következőképp műkszik a rendszer: jön az ellenőr, lecsekkolja hogy fizettél-e, amennyiben nem, akkor helyetted elindítja a parkolást, erről értesít (gondolom cetlivel, a részleteket nem tudom), amit 48 órán belül ki kell egyenlítened, és csak utána jön a bünti, ha nem fizettél... :U
Szóval igen, van más megoldás is... :U Egyébként ha a parkolási maffia meg nem torpedózza, ez a rendszer lesz országosan kiépítve, hasonló feltételekkel (elvileg Hévízen csinálnak majd hazai pilotot).
Életemben kétszer büntettek meg parkolással összefüggésben. Egyszer azért, mert szombaton munkanap volt, ami nem tudatosult bennem, mert abban az időszakban minden pénteken és szombaton képzésre jártam (így a szabad szombat is olyan volt, mint a munkanap és vice versa). Megálltam fizetős helyen, nem indítottam parkolást. Egy másik alkalommal, az egyik Bp-i kerületben volt dolgunk (ügyvédhez mentünk, ingatlan eladás miatt, két kisgyerekkel, akiket nem tudtunk kire hagyni, rohanás stb.). Akkortájt általában este hatig kellett fizetni a parkolásért, kivéve pár kerületet, ahol este nyolcig volt fizetős a dolog. A rohanás miatt nem néztük meg az automatán, hogy mi a helyzet (pedig aki az asszonynál szabálykövetőbb, az festi magát), és persze mire visszaértünk, ott virított a bünti.
Őszintén szólva egyik esetben sem éreztem azt, hogy jogos lenne a büntetés: jóhiszeműen jártam el. A fenti példa pedig azt mutatja, hogy lehetne ezt civilizáltan is csinálni... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#17) 8th


8th
őstag

"A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. állásfoglalása szerint, addig ameddig nem kap a parkolás elindulásának visszaigazolásáról üzenetet, nem hagyhatja el a gépjárművet..."

És ennyi. Leparkolsz felcsörgöd az illetőt, hogy itt állsz xyz utca és házszám előtt és jöjjön oda. Ha látják, hogy bent ülsz a kocsiban békén hagynak.

A törvény egy olyan kerítés amit a birkák ellen találtak ki. A nagy kutyák átugorják, a patkányok meg átsurrannak alatta...

(#18) janeszgol válasza Egon (#16) üzenetére


janeszgol
nagyúr

Hm, szimpatikusnak tunik ez a "kinai" verzio.

(#19) Egon válasza 8th (#17) üzenetére


Egon
nagyúr
LOGOUT blog

Az adott helyzetet valóban meg lehetett volna így oldani, de általánosságban ez nem mindig ilyen egyszerű. Ha pl. késésben vagy, nem azzal fogsz tökölni, hogy megvárd a visszaigazolást: menet közben, futtában fogod beütni, mert feltételezed, hogy működik.
Azt aláírom, amit mondtak korábban: sajnos nálunk sokan visszaélnek a kiskapukkal. De előbb-utóbb el kellene indulnia egy bizalmi folyamatnak: úgy nem lehet élni, hogy mindenki azt feltételezi a másikról, hogy lop-csal-hazudik. Aki igen, azt a rendszer szűrje ki nagy hatékonysággal, és példásan büntesse meg.
Sajnos a parkolási rendszer pont úgy működik, hogy az ellenőrnek érdeke legyen büntetni. Láttam olyat régebben (még a mobilfizetési megoldások elterjedése előtt), hogy a parkoló autós letette a kocsit, és elsietett valamerre, miközben az ellenőr ott dekkolt 50 m-re a kocsitól, egy kapualjba húzódva - az ürge mellette ment el. Az összehúzta magát, hogy még véletlenül se vegyék észre, és ment büntetni... Egy normális világban odaszólt volna az autósnak, hogy fizetős helyen áll, és legyen szíves parkolójegyet venni... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20) dugo_ válasza 8th (#17) üzenetére


dugo_
veterán

Amúgy ez egy működő szolgáltatás? Júniusban próbáltam, azóta várom a visszaigazoló sms-t... :D

(#21) Hieronymus válasza crey (#15) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"Engem az zavar, hogy 400 Ft / óra helyett 91380 Ft / óra összegért parkoltam."

De, lett volna lehetőséged parkolójegyet venni. Bevállaltad a kockázatot.

Te írtad le nekem, hogy nem is akartál fizetni!

"Ha normálisan működne az ország, még örömmel is fizetném a parkolódíjat, ha nem kormányokon átívelő módon egy ember és köre zsebébe vándorolna a bevétel."

Teljesen felesleges Magyarországozni!

ruszkik, haza!

(#22) Lauda válasza 8th (#17) üzenetére


Lauda
félisten

Ha a vezető a járművénél marad, az nem is várakozás, csak megállás. 5 percig. Ha 5 percenként megmozdítod 1 centit a járművet, ott lehetsz évekig is díjfizetés nélkül szabályosan.

[ Szerkesztve ]

(#23) dabadab válasza Hieronymus (#21) üzenetére


dabadab
titán

Ha nem is akart volna fizetni, akkor nem tűnt volna fel neki, hogy nem megy az appos fizetés :U

DRM is theft

(#24) Gdi válasza 8th (#17) üzenetére


Gdi
senior tag

Na, itt az alternatív felhasználási módja azoknak az élethű babáknak is Kínából :) Kicsit macera mindig a vezetőülésre rángatni egyet, úgy hogy ne legyen feltűnő, de amíg nincs valósághű hologram, addig az az elérhető.

#20 és nem unod még a járműben üldögélést?

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#25) Dave™


Dave™
nagyúr

Havonta egyszer jóváírják, ha öt percen belül veszel jegyet (mármint a büntetéstől számítva). Legalábbis régebben ez volt.

(#26) arnyekxxx válasza Lauda (#22) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Ha benne ülsz akkor senki nem foglalkozik az 5 perccel, oda se nézve sétál el az ellenőr fél óra múlva is.

(#27) arnyekxxx


arnyekxxx
veterán

A szerző nyafogását én sem értem, nem fizetett valamiért amiért fizetnie kellett volna így fizetett helyette büntetést mert nem volt szerencséje. Van ilyen.

(#28) Hieronymus válasza dabadab (#23) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Ezt nem velem beszéld meg. Nem én kevertem magam önellentmondásba.

ruszkik, haza!

(#29) dabadab válasza Hieronymus (#28) üzenetére


dabadab
titán

Creytől nem láttam semmi olyan kijelentést, hogy ne akart volna fizetni, csak tőled.

DRM is theft

(#30) Hieronymus válasza dabadab (#29) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

Értem.

Még egyszer másolom amit írt.
"Ha normálisan működne az ország, még örömmel is fizetném a parkolódíjat, ha nem kormányokon átívelő módon egy ember és köre zsebébe vándorolna a bevétel."

Szerinted ez a mondata mit jelent?
Meghatároz egy feltételt, aminek a bekövetkezése esetén, hajlandó fizetni a parkolódíjat.
Ezt nem lehet úgy értelmezni, hogy fizetni akart.

Sőt hivatkozott arra, hogy régen a még meleg motorháztetőre nem tettek büntetőcédulát.
Ez sem a fizetési hajlandóság meglétét erősíti.

ruszkik, haza!

(#31) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Miskolc. Leparkoltam, elkezdtem keresni az automatát, hogy milynen számot kell beütni. Biztos beletelt egy percbe. Mire megtaláltam és visszafordultam az autóhoz, már fényképezte a paraszt. Mutatnám neki az sms-t, hogy már ketyeg a parkolásom, nem volt hajlandó megnézni!!! Közli velem, hogy nem akkor kell parkolójegyet venni, mikor meglátom. Hát a kurva anyádat... És akkor levelezzek, töltsem vele az ÉN időmet ingyen, amit senki nem fog megtéríteni, hogy ugyan szabálykövető állampolgárként ne büntessenek már meg. Szerintem is hungarikum ez a mentalitás, mert a minimum lenne, hogy egy ilyen után páros lábbal rúgják ki a kisebbségi komplexusos ki köcsögöt.

(#32) twollah1976


twollah1976
őstag

Keress egy rakodasi teruletet es all be oda.
Ha szerencsed van akkor:
- nem talalnak meg a kozeteresek es nem buntetnek meg jogosulatlan hasznalatert.
- nem talal meg egy felboszult fuvarozo.

Amugy a minap a cegnel pont valamit vacakoltak a telefonos parkolassal es egesz nap nem tudtam parkolast inditani a telefonnnal.
Megkerdeztem az egyik parkoloort, hogy rossz a telefonos rendszer vagy mi a franc van.
Az volt a valasz, hogy nem tudja, dobjak be az automataba ermet es rakjam ki a szelvedo moge.
Neked is ezt kellett volna tenned, par aprot bedobosz az automataba es most megkimelted volna magad a kioktatastol.

Hogy vigasztaljon a tudat engem a Filler utca, Ermelleki utca sarkan kb. 5 perc miatt buntettek meg.
Delelott 10 oratol lehet parkolni a rakodtarcsaval, kb. 9:50 vagy 9:55 fele kiraktam a tarcsat 10 orara allitva, leadtam egy csomagot a cimen, mentem vissza az furgonhoz es mar ott volt a mikulascsomag a szelvedon.
Nem orultem neki, befizettem, remelem az anyja gyogyszerere kolti a parkoloor aki megbuntetett.

A parkolo automata meg az Ermelleki utca, Ervin utca sarkan van egy lombos fa takarasaban, az Ermelleki utca elejen meg nincs kirakva a tabla, hogy parkolasi ovezet.

2188 forintert parkoltam kevesebb, mint 5 percet.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#33) twollah1976 válasza CounterBoci (#31) üzenetére


twollah1976
őstag

Elvileg 5 perc turelmi idonek kell lenni az elejen es a vegen is.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#34) galoslac


galoslac
tag

Viktornak van egy baromi nagy zöld OTP logós gombja amivel a Simple alkalmazásban ki tudja kapcsolni a parkolás fícsőrt.....

Vannak még olyan nyerőgépek a nagyfaluba amivel parkolójegyet lehet nyerni?

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#35) dabadab válasza Hieronymus (#30) üzenetére


dabadab
titán

Szerinted ez a mondata mit jelent?

Hogy nem örömmel fizeti.

Egyébként érdemes ám a hozzászólásokat végig elolvasni, mert akkor eljutottál volna ehhez a mondathoz is: "Én vagyok az a farok, aki képes azért elindítani a parkolást, mert a feleségem még el akar mosogatni az irodában, és én meg állok a parkolóhelyen az irodája előtt három percre, úgy hogy az autóban ülök. És pörög a parkolás."

DRM is theft

(#36) Tikakukac válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Tikakukac
titán

A történetbe nem kell belekeverni Magyarországot. Más országban is így végződött volna a történet.

Más országban már rég ülne minimum 200 ember az egész parkolási buzéria miatt a böriben :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#37) bambano


bambano
titán

vajon 2020-ban megoldhatatlan probléma, hogy egy app logolja, ha fizetni próbáltak, de nem sikerül, és ezt később otthonról, mondjuk wifin, beküldi a szolgáltatónak?

vajon ha egy ilyet meg lehet oldani, és mégsem tették meg, feltételezhetünk-e szándékos rosszhiszeműséget, hogy nem tették meg?

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#38) crey válasza Hieronymus (#30) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Figyi. Szöveget értelmezni nem tudsz, csak kötekedni. Mi lenne ha hanyagolnál?

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#39) galoslac válasza bambano (#37) üzenetére


galoslac
tag

Logolja.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#40) ncc1701


ncc1701
veterán

Lehet én vagyok a hülye, nem használok semmi appot. Felhívom a számot, ha jön az sms-akkor indult a parkolás, sosem volt gondom ezzel.

(#41) twollah1976 válasza ncc1701 (#40) üzenetére


twollah1976
őstag

Vagy kuldesz egy SMSt.

Esetleg van nalad mindig apro.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#42) buherton


buherton
őstag
LOGOUT blog

Nem fizettél és csodálkozol, hogy megbüntetnek?! :U Micsoda rendőrállam ez a Magyarország!

Ha ezt elfogadják kifogásként, akkor szerinted a sok okosba' megoldó proli nem játszaná ezt ki folyamatosan? Hiszem azt, hogy a hivatalok sem lennének ilyen szőrös szívűek, ha nem lenne ilyen az átlag magyar. Ott van az ír példa, amit felhoztak. Van egy tippem, hogy az átlag írnek nem fáj fizetni valamiért, ezért a hivatalok is elnézőbbek lehetnek, hiszen megvan a bevétel.

Egyébként lehet szidni a kormányt, a politikát, a hivatalokat és a szerveket, de mi vagyunk azok, akik ezt csináljuk magunkkal, mert mi engedjük ezt meg.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#43) ncc1701 válasza Syl (#4) üzenetére


ncc1701
veterán

Ezzel vigyázz, mert vannak olyan utcák, aminek a két oldala két külön parkoló társaság, két külön órával, és ha keresztben parkolsz, büntetnek (plö király utca). Legbiztosabb, ha magad intézed vagy sms-el, vagy telefon hívással.

(#44) ncc1701 válasza twollah1976 (#41) üzenetére


ncc1701
veterán

Kocsi mosó miatt úgyis van nálam 5-10eft-nyi apró a kocsiban, az sem gond.

(#45) Syl válasza ncc1701 (#43) üzenetére


Syl
nagyúr

Ha a térképen látom, hogy a "határon" vagyok, akkor értelemszerűen körbenézek, megkeresem a kék oszlopot és megnézem rajta a számot. :B

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#46) twollah1976 válasza ncc1701 (#43) üzenetére


twollah1976
őstag

Vannak trukkos utcak Pesten ahol azt is kell nezni, hogy az utca melyik oldalan parkol az ember.

Csutortokon a IX. keruletben a Ferenc ter, Balazs Bela utca sarkan az utcaban parkoltam es ment a fejvakargatas, hogy akkor most ez ugyan az a terutlet (0904) vagy mar masik.
A vegen megoldottam a problemat azzal, hogy kiraktam a rakodotarcsat es sietosebbre vettem a dolgom.
A legjobban egy sarga villogonak orulnek.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#47) D1Rect


D1Rect
félisten

Hiába nem sikerült az általad preferált fizetési mód, ez nem mentesít.

Igen, rohadt mocsár a bpi parkolás.
Ez van, ha tehetem én se megyek autóval oda.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#48) Syl válasza D1Rect (#47) üzenetére


Syl
nagyúr

Paraszt megoldás: viszel magaddal valakit aki az ügyintézés idejére beül a volán mögé. :B

The past tempts us, the present confuses us and the future frightens us. And our lives slip away moment by moment… lost in that vast, terrible in-between.

(#49) Jhonny06


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

Nincs erre valami szabályozás, hogy miután leparkoltál, X perced van megvenni a jegyet, stb.? Ha tényleg nem voltál ott még 5 percet sem, akkor valószínűleg jogtalanul büntettek meg.

[ Szerkesztve ]

(#50) Hieronymus válasza bambano (#37) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"vajon 2020-ban megoldhatatlan probléma, hogy egy app logolja, ha fizetni próbáltak, de nem sikerül, és ezt később otthonról, mondjuk wifin, beküldi a szolgáltatónak?

vajon ha egy ilyet meg lehet oldani, és mégsem tették meg, feltételezhetünk-e szándékos rosszhiszeműséget, hogy nem tették meg?"

Tedd a szívedre a kezed. Te üzemeltetnél ilyen rendszert?
Mennék hozzád parkolni. Ha lebukok utólag kifizetem.
Parkolás elejétől a parkolás végéig a mobil net kikapcsolva. Ha ott a büntető cédula, gyorsan kifizetem.
Nem volt kapcsolat!.

De lehet, hogy igazad van és rosszhiszemű volt a szolgáltató, mert biztosította az automatás fozetési lehetőséget.
Akkor most ki volt a rosszhiszemű?
A szolgáltató, amelyik több módon is lehetővé tette a fizetést vagy a szolgáltatást igénybe vevője, aki meg sem próbált más módon fizetni.

Moziban.
- Jó estét kívánok a jegyét kérem.
- Az nincs.
- Akkor nem mehet be a filmre!
- Nem tudtam jegyet venni. az egyes ablak zárva van. engedjen be.
- De a többi 4 ablak üzemel.
- Az mindegy! Én az első ablaknál akartam jegyet venni, de nem tudtam. ENGEDJEN BE!

ruszkik, haza!

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.