Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz Osynho #128 üzenetére

Márc. végén lett cash, és elsősorban vga erőre volt szükség, mert a régi 4870, 4890 crossfire combo már sokszor csak a low-mid grafikára volt elég, directx 11-et nem tudtak, 450w-ot evett a gép csúcsterhelésnél, és akkor még az ati driverekről ne is beszéljek, amik hol jók voltak adott játékhoz, hol pedig csak a játék megjelenése után 2-3 hónappal ha volt működő crossfire driver...
    Ezért eleve nem akartam ati-t venni, de mivel akkoriban már kint voltak a 7870esek és alig fogyasztottak, én azzal szemeztem, aztán pont megjelent a gtx 680as csütörtöki napon, és láttam a tesztekben, hogy ha akkoriban felszorzom a 680as teljesítménytöbbletét a 7870es árára, akkor 135k körüli összeget kaptam, és mivel volt 139ért hírdetés, atit nem akartam, 28nm pedig fele annyit eszik, így mivel várni sem akartam, csak a 680as jöhetett szóba, és nem bántam meg, hétfői napon már a kezemben volt a kártya, az új gépbe pedig tökéletes lesz, lehet majd kap egy tesót sli confighoz.

Kiegészítésnek csak annyit, hogy akkoriban 155ért lehetett legolcsóbban 7970eseket kapni!

Mikor meghaltak a ddr2es ramok, épp nem volt annyi zseton, hogy most platformot is váltsak, úgyhogy garanciában visszajött az eredeti ramok ára, és ráfizetéssel ugyan, de lett helyette új.

Új hozzászólás Aktív témák