Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myth
aktív tag
válasz
extremetech #91 üzenetére
Már írtam, hogy 3,8nál többet nem tudtam kihozni a prociból... Bár megpróbálom majd HT nélkül is hátha úgy 4, 4,2 összejön!
-
Myth
aktív tag
-
Myth
aktív tag
Ez a gép közel sem negyed milla... Kb. ennyiből összeáll de olcsóbban is ki lehet hozni: Alaplap 36k + proci 34k + ram 12k + vga 56k + táp 22k=160K (pontos típusokat az adatlapomon láthatjátok) És ha a tápot, videókártyát, ramot és alaplapot használtan veszed akkor 140K-ból megvagy kb...
És ha elolvasod ezt a hozzászólást: (#70) Myth akkor láthatod, hogy drágábban jöttem volna ki ha az e8500 helyett q9550-et veszek, így meg van egy teljesen új platformom amivel elleszek legalább 2-3-4 évig ha nem tovább mert 1-2 év múlva már elérhető áron lesznek a 6 magos gulfik...
-
Myth
aktív tag
válasz
RyanGiggs #76 üzenetére
Ejha... Javasolnám neked, hogy mindenképpen újíts be egy e8400-8500-re mert így a videókártyád félgőzzel dolgozik! Az aprón vannak 23-24k körül e8400-ek amik mennek simán 4Ghz-et...
5850 (775/1125) - E8500-al...
3DMark Score P3742
Graphics score 3979
Physics Score 3182
Combined Score 3165
GraphicsTest1 21.79 FPS
GraphicsTest2 20.62 FPS
GraphicsTest3 24.67 FPS
GraphicsTest4 10.38 FPS
PhysicsTest 10.1 FPS
CombinedTest 14.72 FPSVagy ha nincs rá pénzed még akkor is jobban jársz ha eladod az 5850-et és veszel helyette egy 5770-et és egy e8400-at. Árban ki is jössz simán rá se kell fizetned és még az is többet teljesít mint a mostani rendszered...
5770 - E8500-al...
Graphics score 2487
Physics Score 3331
Combined Score 2571
GraphicsTest1 13.55 FPS
GraphicsTest2 12.92 FPS
GraphicsTest3 14.7 FPS
GraphicsTest4 6.64 FPS
PhysicsTest 10.58 FPS
CombinedTest 11.96 FPSA másik eredmény az rendben van nagyjából bár egy q9550-el 5000 környékén van a graphics score...
-
Myth
aktív tag
Ja, úgy látom, hogy ez a 20.389 gpu score lesz... Akkor viszont áldom az eszem, hogy nem vettem meg a 480at mert még az 560 vásárlása előtt gondolkoztam rajta, olyan +14-18Kból hozzá lehetett volna jutni de ugye akkor az e8500 mellé lett volna viszont így a különbözetből fel tudtam újítani a gépet és biztos vagyok benne, hogy jobban teljesít így mint a 480al teljesített volna az e8500. Mert az 560 alapfeszes tuninggal 20500 körüli gpu score képes....
-
Myth
aktív tag
válasz
BoogeyM@n. #63 üzenetére
Már ne haragudj, de a vantage-t csak a CPU limit szemléltetéséből vettem bele a tesztbe mivel ott jól látható a videókártya (gpu score) változása a proci órajelemelésének hatására... Ismerem az unigine heaven-t de mivel bencekkel nem játszunk ezért inkább csak játékokkal teszteltem...
-
Myth
aktív tag
Milyen érdekes, hogy majdnem ugyanazt a teljesítményt nyújtotta a gépünk pedig a Tiéd 480as húzva ami elvileg alapból erősebb az 560-nál... Egy vantage performance gpu score-t tudsz mondani? Úgy, hogy a vga alapon meg úgyis, hogy felhúzod... Nem bántam meg, hogy váltottam e8500ről. Gondolkodtam, hogy q9550-t vegyek-e de az drágább is lett volna mint így, hogy új a platform
(#69) BalaNce87: Hát nekem megérte váltani... Alig fizettem rá! Eladtam az alaplap+proci+hűtő+ram-ot 65k-ért és az új konfig pedig: Asrock x58 Extreme 3 (35k) + I7 920 (34k) + Kingston Hyperx 2x2gb (12k)... 16k-t fizettem rá! Ha pedig nem váltottam volna platformot, akkor q9550-et olyan 50k körül szokott lenni használtan a procimat meg 28ért adtam el magyarán 22k-t kellett volna ráfizetnem tehát még drágábban jöttem volna ki és gyengébb is lett volna a konfig nem kicsivel...
-
Myth
aktív tag
Ez attól is függ, hogy melyik játékról van szó mert van olyan játék ami egyáltalán nem foglalkozik 2-nél több maggal. Sajna a régi konfigom már nincs meg (e8500@4275Mhz) de azt kell mondjam, hogy én szinte mindenhol gyorsulást tapasztaltam.... Annyit tudunk csinálni, hogy megnézem mindegyik game-nél, hogy mennyire használják a magokat.
-
Myth
aktív tag
válasz
RyanGiggs #49 üzenetére
Nem tudtok még húzni a procin? Hátha az fogja vissza a vga-t... Bár túl nagy a különbség itt valami más probléma lesz szerintem! Futtatnátok egy vantage-t performance beállításon? Mondjuk az 560 erősebb picivel (vantage gpu score: 19100) az 5870-nél (vantage gpu score: 17500), plusz ha hozzávesszük a procit akkor elképzelhető ez az eredmény...
(#48) ArmanD.:amint láthatod a játékok nagy részénél a proci húzás nem volt hatással a maximum fps-re. A cikkel pontosan az volt a szándékom, hogy bemutassam igenis számít a procisebesség mert néhol igencsak az mentette meg a játékot a játszhatatlanságtól! Lásd: crysis warhead high beállításnál...
-
Myth
aktív tag
Én 82cm-es LCD TV-n nyomom és én Isten bizony nem látok különbséget... Direkt néztem is! Sőt crysisnál pl. még ha kikapcsoltam az élsimítást és 16xAA-ra vettem én akkor sem láttam nagyon különbséget. A tv-t kb. 1,5 méterről nézem! Persze ez csak crysisnál igaz a többinél nagyon durván látszik ha ki van kapcsolva az AA viszont ott is max. 4xAA szoktam alkalmazni mert egyáltalán nem látok efölött már javulást!
-
Myth
aktív tag
válasz
Vasinger! #33 üzenetére
Hogy lehetne összekeverni a gpu usage-t a memory usage-el?
Az egyik % a másik meg Mb... A settingsben a monitoring fül alatt lehet beállítani....
(#38) mpierre: Megnézem neked de sajna csak kb. 1 hét múlva addig nem leszek a gépem közelében... Viszont elképzelhető, hogy a far cry-al ki lehet maxolni a memóriát de nem látok különbséget 8xAA és 16xAA között látványban!
-
Myth
aktív tag
Igen ebben igazad is van, de leírtam a cikkben is, hogy nem láttam értelmét olyan grafikai részletezettséget használni ahol már amúgy is játszhatatlan a játék és csak mellékesen fogy ki a vram. De ez ilyenkor már nem számít mert lehet hogy a ram a kevés pl. a crysis warhead-hez 8xAA-val de ha 2GB ram lenne az 560on akkor is kevés lenne ehhez a beállításhoz. Mint visszább írtam is 4x-es AA-val 850-900mb-nál nem evett többet és ez volt az a max. beállítás ahol nem mentem 30fps alá. Ergó efelett szerintem nem számít, hogy már nem elég a vram.
Emellett ott van a metro is amit említettél, ha megnézed very highon ami éppenhogy a határon játszható kategória ezzel a kártyával 759mb-ot használt. Vagyis a metrohoz is elég ehhez a kártyához az 1gb vram. -
Myth
aktív tag
Én köszönöm, hogy elolvastátok!
-
Myth
aktív tag
Elég sok progival lehet nézni, én msi afterburnert használtam...
(#9) Gerisz: 2GB-os kártya hiányában ezt nem tudom kipróbálni de ahol nem éri el az 1000mb-ot sem a memóriakihasználás ott egy 2gb kártya sem fog többet használni. Meg egy esetben sem sikerült kihoznom az 1024mb kihasználását....
1012mb volt a legtöbb amit Far Cry-ban sikerült kihozni. Crysisban pedig most megnéztem (10 perc játék után) 4x élsimítással 800-900mb volt a legtöbb amit kért, 16xQ-s élsimítással pedig 1021mb, itt már persze elképzelhető, hogy többet kérne. (De itt már felesleges nézni a memóriát mert a kártya úgysem elég ekkora élsimításhoz és nem a memória a szűk keresztmetszet... Mert ahol már 1gb környékén kér ramot bármelyik játék oda ez a videókártya már kevés szerintem! Tehát még mindig áll a megállapításom, hogy ehhez a kártyához full-hd-re elég 1gb memória...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Monitor hiba topik
- Mobilinternet
- World of Tanks - MMO
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest