Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Oldman2


Oldman2
veterán

Te valami bennfentes ember lehetsz...
:K

Én az online regisztráció óta SEMMIT nem kaptam senkitől.

2x regeltem, mert elsőre nem kattintottam be a kapcsolattartást (gondoltam lesz majd a véglegesítés előtt valami összesítés. Nem volt), így egy másik e-mail címmel és ugyanazzal a TAJ számmal simán elvégeztem egy másik reget.

Arra se jött semmi.
:W

(#2) CPT.Pirk válasza Oldman2 (#1) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Érthetetlen, hogy 2020-21 folyamán itt tartunk az informatikában... :U

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) dugo_


dugo_
veterán

De legalább kormányozni tudnak... /s :U

(#4) CPT.Pirk válasza dugo_ (#3) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Good one ;]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#5) mephi666 válasza CPT.Pirk (#2) üzenetére


mephi666
nagyúr

...megérne egy pármilliárdos fejlesztést egy (kávészünet alatt összetákolható) rendszer, ami után a 21. században érezhetnénk magunkat informatikát tekintve :DDD

én azt nem tudtam összerakni a fejemben a kínai oltással kapcsolatban, hogy itthon miért a 60+ korosztálynak akarják erőltetni, amikor kínában 60 alatt oltottak vele... és miért nyilatkozták azt, hogy "mivel teljesen elölt vírustörzseket tartalmaz, ezért igen erős immunválaszt ad a szervezet" ...ez nekem elég wtf? úgy tudom, hogy akkor üzemel jól az immunrendszer, ha akkora energiákat mozgósít, amekkorát szükséges... ha pedig a döglött vírusra szétpörög, az szerintem nem normális reakció :U

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) CPT.Pirk válasza mephi666 (#5) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Az immunrendszer nem tudja, hogy döglött a vírus. Viszont az elhangzott beszámolók alapján elvileg azért ad jobb védettséget, mert nem csak a tüskefehérjékre jönnek létre antitestek. De olyan hírt is láttam ezzel kapcsolatban, hogy ennek a hatását még nem bizonyították.

Amúgy jah, a Kínai szemlélet az, hogy a fiatalok működtetik a gazdaságot, így őket oltják be először.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#7) Tüzi

A járvány első percétől kezdve nem értem, és fel nem fogom azt, hogy miért képtelen nem csak orbánisztán, de az egész EUban egyetlen ország is arra, hogy összerakja a hozzáértőket egy heti vagy kétheti rendszerességgel jelentkező műsorba, ahol mondjuk fél-egy órában elmondanák azt amit tudni kell.
Egy csapással lettek volna lábon lőve a járványtagadók, az oltásellenesek, a nyerészkedők, a klikkvadászok, és úgy általában véve az összes féreg aki ebből akar ilyen-olyan hasznot húzni.
Két értelmes előadót tudok aki nagyobb nyilvánosság előtt beszélt erről a vírusról.

Egyikük a Zállatorvos, a másik pedig az Ázsiába Szakadtam csatorna a yt-on.

Ennyit érnek a kormányok és a politikusok.
Pont annyit amennyit a blogban szereplő rendszer, és a mögötte található fejetlenség és kapkodás.
Egy kalap szart.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#8) szipipeti válasza Tüzi (#7) üzenetére


szipipeti
csendes tag

A cél, hogy az emberek tudatlanok legyenek és féljenek...
Akkor rettegnek.. és terelhetők. mint a bírkák..

(#9) CPT.Pirk válasza Tüzi (#7) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Van ennek oka, nekik kényelmes a lezárás, sehol egy tüntetés, egy gyülekezés, a bezárni kényszerülő helyeket meg jól fel lehet vásárolni a haveroknak miközben a kaszinók meg működhetnek minden gond nélkül... Fogadjunk, hogy a választásokig veszélyezhet lesz... :U

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#10) mephi666 válasza CPT.Pirk (#9) üzenetére


mephi666
nagyúr

...eb alatt jöhet azért kis lazítás :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#11) #89309696


#89309696
törölt tag

Nagyszüleimet rögtön beregisztráltam mikor megjelent, a postai dolgot is visszaküldtem nekik. 71 és 77 évesek, vannak egészségügyi problémáik is.
Elkezdték oltani a környéken a 80 év fölöttieket, majd az alattiakat is, már olyanok is kaptak akik jobb állapotban vannak, mint ők. Rátelefonáltam a háziorvosra, hogy mi van, miért nem kapnak értesítőt? Megnézte a rendszerben és azt mondta, hogy nincsenek is a listán. Hát mondom vissza lett küldve a postai és a digitális is, már vagy egy hónapja. Nincsenek a listán. Beregisztráltam őket megint, illetve akartam volna, de azt írja, hogy már megtörtént a regisztráció. Doki válasza, hogy akkora fejetlenség van náluk, mint az állat, megpróbálja őket berakni. Semmilyen levelet vagy emailt nem kaptak egyébként.
Úgyhogy várunk, semmit nem tudunk csinálni ezen felül.

Abba nem is megyek bele, hogy ez az egész regisztráció egy faszság egyébként, pontosan tudják TB adatbázis alapján kinek van szüksége vakcinára a kora és egészségi állapota alapján, nekik kiküldik az értesítőt, aki akar az elmegy oltatni. Dísz/propaganda az egész vakcinaregisztrációs rendszer, de legalább nem is működik és még tovább bonyolítja az orvosok dolgát.

[ Szerkesztve ]

(#12) Tüzi válasza CPT.Pirk (#9) üzenetére

Orbánbaszisztánt értem, nem nagyon tudsz új infót mondani.
De az EUban sincs sehol semmi ilyesmi.
Sehol.
Még Kanadában sem, Japánban sem, sehol sem.
Most vagy nem meri felvállalni senki sem, vagy nem engedik.
Az előbbi még védhetőbb egy fokkal mint az utóbbi (mert az semennyire nem az), de akkor meg nem kellene sírniuk az orvosoknak, hogy hülyék az emberek.
Az emberek hülyék mert hülyének nevelik őket, és még az ingerenciájuk sincs meg arra, hogy kilépjenek a hülyék rétegéből. De ez ellen mondjuk lehetne tenni, mert ahogy beivódik a közbeszédbe a tüskefehérje, az mrns, és az adenovírus szavak szentháromsága, az emberek úgy kavarják és keverik, és fordítják ki az egészet, hogy minden hülyeséget elhisznek, és a brutális nagy baromságokat is még könnyebb eladni ezekkel a szavakkal.

Szóval én továbbra sem értem ez az egészet.
kínát meg ne írjuk nagy k-val, mert semmilyen módon nem érdemlik meg.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#13) Vesa válasza Tüzi (#7) üzenetére


Vesa
veterán

"Ázsiába szakadtam" NEM orvos! Őt kéretik kihagyni, a COVID kitörésének elején még arról csinált videókat, hogy nincs COVID. Azóta ezeket leszedte.

Zállatorvos korrekt és profi, de nem szakterülete a virológia (ugye állatorvos). Viszont maximális szakmai és tudományos alapossággal rakja össze az anyagait, tehát ebben a tekintetben ő egy hiteles forrás. Magyarországon kiváló szakember pl. Kemenesi Gábor és Jakab Ferenc virológusok.

Ceci mami viszont nem tudom mit keres ott??

A tudomány a valóság költészete!

(#14) Vesa válasza CPT.Pirk (#6) üzenetére


Vesa
veterán

Nos, ismereteim szerint, semmiféle tudományos bizonyíték arra vonatkozóan nincsen, hogy az elölt vírust tartalmazó vakcina -kínai- erősebb védelmet nyújtana, mint a más technológiával készültek. Ez egy hipotézis, éppen ezért nem értem -illetve értem, csak más okból-, hogy miért kommunikálják ezt?
Ugyebár az influenza oltás esetén is létezik olyan vakcina -mert nem mind olyan-, ami ezen az elven működik, mégis minden évben ismételni kell azt is. Ebből tehát vélhetően az következik, hogy ez a technológia sem véd jobban a mutációkkal szemben, hiszen akkor a jobb mutálódás elleni védelme indokolatlanná tenné az évenkénti újraoltást.

A kínaival tudtommal még a fázis 3 vizsgálati eredmények sincsenek publikálva, nemhogy bármiféle egyéb hatástanulmány.

De vannak ittt más érdekességek is. Pl. az AstraZeneca oltásnál a legújabb publikációk szerint, a két dózsi közötti ideális időtartam 10-12 hét. Ekkor emelhető a vakcina hatásossága 80% fölé. A nyugati országok zöme át is állt már erre. Ehhez képest nálunk 4 hét a protokoll. :F

Továbbá olvastam azt is, hogy a Modernából csak a rendelkezésre álló mennyiség negyedét hívták le, aminek az okát természetesen nem válaszolták meg a lap kérdésére hetek óta. Azt nem tudom, ez a hír mennyiben valid.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#15) CPT.Pirk válasza Vesa (#14) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Pont a Moderna volt a téma a híradóban most, hogy miért nem hívtuk le... https://rtl.hu/rtlklub/hirek/koronavirus-moderna-kinai-vakcina-kormany-brusszel Nos, úgy néz ki "pénzügyi megfontolásokból", hogy aztán lehessen Brüsszelre mutogatni miközben Kínának tejelünk.

szerk: Telex ugyanerről: [link]

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#16) dugo_ válasza CPT.Pirk (#15) üzenetére


dugo_
veterán

Nyilván nem lepődik meg már senki, hogy a dagadt megint segget csinált a szájából, de azért legyen meg:

(#17) Eastman


Eastman
őstag

Ez a hozzászólás azért íródott, hogy megmaradjon kordokumentumnak...

"TomÁcs 2018. 04. 26.

Én csodálkozom, hogy még nem történt hasonló a való életben. A XXI. században elkerülhetetlen egy hasonló vírus okozta káosz. Jól felépített sztori volt."

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#18) 8th válasza Oldman2 (#1) üzenetére


8th
addikt

Én sem. :N

"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

(#19) Vesa válasza CPT.Pirk (#15) üzenetére


Vesa
veterán

Tehát pénzügyi megfontolásokból veszünk drágábban, elavultabb technológiával készült, nem jól dokumentált vakcinát...Minden világos. :( A kínai mind közül a legdrágább.

A tudomány a valóság költészete!

(#20) Vesa válasza Eastman (#17) üzenetére


Vesa
veterán

Kemenesi Gábor - Denevérek és vírusok – a következő világméretű járvány forrásai? - 2016 március 11.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#21) Eastman válasza Vesa (#20) üzenetére


Eastman
őstag

Köszi, hamarosan megnézem majd... ;)

"SzentfaErdő"-ra nagyobb tétet raknék...

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#22) Tüzi válasza Vesa (#13) üzenetére

Azt nem tudom, hogy régebben milyen videói voltak, így azt sem, hogy miket szedett le.
Kb fél éve nézem amikor ráérek, ezen videói alapján én jó tagnak gondolom.
Amúgy azt többször is hangoztatta, hogy Thaiföldön nincs covid, mert ott megfogták, lezártak, bezártak, kizártak, és viszonylag jól megúszták.
Nem ezzel keverik? Bő egy év sok idő... csak kérdezem :)

Influenza ellen azért van minden évben oltás, mert a három törzs (a-b-c) sok alfaja közül fog majd egy dominálni (azért persze ott a többi is, csak kisebb mértékben), és ezekre mindegyikre külön kell, ráadásul tartós védettség sem alakul ki influenza ellen. Aztán van amikor sikerül eltalálni, hogy melyik lesz a befutó, van amikor nem.
Hu-cov dettó ez a szitu, ezért is várom kíváncsian, hogy vajh' meddig fog az oltás védettséget adni. Mert ugye szinte minden emberben van keringő hu-cov vírus, sokszor kettő is (a négy törzsből), és ezek visszatérő rendszerességgel okoznak meghűlés-szerű panaszokat, szóval védettség azok ellen sem alakul ki.
Na mindegy, meglássuk'... azt mondta a vak is.

A kínai szarral nekem csak annyi a bajom, hogy amikor a januárban a who lement megnézni, hogy mi a szitu, akkor kaptak 1 hónapot a vizsgálódásra, abból 2 hét karantén, és a másik két hétben csak arra mehettek amerre megengedték...
Szóval elmehetnek a gyászba, jó gyorsan. Kellene valami antikínai járvány.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#23) Tüzi válasza Vesa (#20) üzenetére

Ezt a "Contagion" filmben már eljátszotta a Matt Démon, meg a Láurensz Fisbörn :D
2011ben...
Abban nem tudom mennyi az igazság, hogy denevért alig tudja megfertőzni a wuhani első mintákból tenyésztett vírus... szóval ha igaz, akkor szerencsétleneknek semmi köze hozzá, ahogy a tobzoskáknak sem.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#24) Eastman válasza Vesa (#20) üzenetére


Eastman
őstag

Köszönöm szépen a videót! Így jóval tisztább a kép. :R

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#25) Vesa válasza Tüzi (#23) üzenetére


Vesa
veterán

Ezek komoly szakemberek, nem hálivúd... :) Nézd végig, érdemes!

Eastman
Szívesen! Ajánlok még egy másikat is ha érdekel, mely bár az Eboláról szóló előadás, de nagyon szépen megvilágítja, miért alakulhat ki egy ilyen világjárvány! Nagyon jó, közérthető, profi ez is. Kemenesi Gábor és Jakab Ferenc - Ebola

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#26) D1Rect


D1Rect
félisten

Neked az a bajod, hogy az átlagembernek(ugye ~2/3 funkcionális analfabéta) szánt tájékoztató az ő szintjén van kommunikálva?

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#27) CPT.Pirk válasza D1Rect (#26) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Csak ez jött le abból amit írtam? :F

Hol van itt az átlagember szintje? Kezeljük hülyének az embert és legyen olyan a tájékoztató, hogy az is maradjon mert a hülyéket könnyebb irányítani?
Ha így van, akkor miért nincs olyan kommunikáció, ami a témát jobban átlátók számára készül?
Miért nem olvashatok bele az oltási tervbe? Nálunk miért titok?

Kiállítják a kamerák elé a nyunyó anyót, megválaszolnak előre kiválasztott, többségében a propaganda sajtóból érkező kérdést és már le is van tudva az operatív törzs működése arra a napra.

Ezzel azt érik el, hogy csak segítik az ilyeneket, mint a Gödény. Vannak ismerőseim, akik szabályosan rettegnek az oltástól és pl. Gödény posztjait terjesztik de miért is? Mert azon túl, hogy az "oltakozás nagyon fontos", érdemi információkat nem kapnak hivatalos forrásból. Se a törzstől, se az OGYÉI-től se mástól.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#28) D1Rect válasza CPT.Pirk (#27) üzenetére


D1Rect
félisten

Azoknak a jelentős részét akiket tényleg oltani kellene(70+) jó eséllyel összezavarna az amit te szeretnél.

Tekintve, hogy nem kérek az oltásból nem tudom, hogy mi az oltási terv, azt se tudom, hogy minek az neked.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#29) CPT.Pirk válasza D1Rect (#28) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Hát, így se lehet túl nagy rend a fejekben. De ha ettől félnek, akkor miért nincs két szintű tájékoztatás? Miért kell minden tök alap infóért közérdekű adatigénylést indítani?

Amúgy nem elég a 70+ korosztályt oltani, ha csak ők kapnának akkor ez a szemét még évekig velünk marad. Aki nem oltatja magát, az segít a vírusnak, lehetőséget adva újabb mutációk kialakítására, amivel idővel a korábbi oltások is hatástalanná válhatnak. A háziorvosomnál arra készülnek, hogy szeptemberben kezdhetik előröl az oltásokat, mert nem lesz elég az átoltottság...
December körül mikor utoljára néztem, már 120 fölött volt az ismert covid törzsek (mutánsok) száma a világon. Ez azért mutat valamit.

Az oltási tervből meg esetleg kiderülhetne valami, ha már a szerint mennek és az op törzs is mindig erről beszél.
"December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján."

Már ha létezik, és nem teljesen ad-hoc módon megy az oltás. Még mindig nem tudom, hogy melyik kategóriába tartozom, mikorra számíthatok oltásra. A baráti körömben kb. mindenki felelőtlen, mennek mindenhova én meg közöltem velük, hogy ne számítsanak rám az oltásig. Kicsit nehezen, de megértették.
Állítólag húsvétra mindenki sorra kerül, aki eddig regisztrált de aztán ki tudja...

Ezt viszont érdekes és egyben sajnálatos. Ezt nem speciel neked rakom ide, csak most jött ki és érdekes.
Az EU vakcinaengedélyezése nagyon szigorú, a hazairól semmit sem tudni

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#30) Tüzi válasza Vesa (#25) üzenetére

Láttad a filmet, Bélám?
Ha nem, akkor nézd meg, és tartsd észben, hogy 2011-es.
Meglepően sok az azonosság. Szóval vagy nagyon jól tudták, hogy mennyire hülyék az emberek, vagy nagyonbeletaláltak a véletlenbe.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#31) Eastman


Eastman
őstag

Szánj időt a Vesa által linkelt videókra, sok alapinformációra fény derül. Mindazokra épülhet a jelenlegi helyzet.

Illetve - bár nagyon sokmindenben egyet értek Veled - tudnod kell, hogy egy ideje már nem Magyar Köztársaság az országunk hivatalos neve. Sajnos vagy nem sajnos az van amit kapsz.


+

Tehát háziorvosod, autószerelőd, fodrászod, műkörmösöd még lehet, de ennél feljebb már ne érezd magadénak a sakktáblánák ülőket. Ez a helyzet. "Keleti kényelem, nyugati izgalom."

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#32) Gabás válasza D1Rect (#28) üzenetére


Gabás
addikt

(#33) #72042496 válasza Oldman2 (#1) üzenetére


#72042496
törölt tag

Szintén zenész, egy családtag fel is hívta őket, hogy mi van. Azt mondták neki, hogy ne aggódjon, ez ilyen, ettől még feldolgozzák a regisztrációját. (Csak néztem, hogy WTF.) Közben tudtommal ő is megkapta az értesítést, mehet oltásra, illetve a környékünkön általában elkezdték beoltani az idősebbeket (a kínai vakcinával, ha ez számít).

[ Szerkesztve ]

(#34) DS39 válasza CPT.Pirk (#29) üzenetére


DS39
nagyúr

A kormány nem kommunikál az értelmiségi réteggel. Eddig sem célozták meg őket most meg pláne. Nekik tökéletes a káosz fenntartása.

A vakcina infós reklámjaik olyanok, mint a választási kampány spotok, szűkszavú, agymosó üzenetek.

[ Szerkesztve ]

(#35) D1Rect válasza CPT.Pirk (#29) üzenetére


D1Rect
félisten

Aki fél, az oltassa be magát, mindenki mást meg hagyjanak végre békén.
Nem, az oltással nem fog elmúlni a korona, ez örökre velünk lesz.

Gabás: Aki nem ül fel a hisztivonatra az azonnal homokba dugja a fejét. okcső

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#36) CPT.Pirk válasza D1Rect (#35) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Semmi gond, de akkor lehetőleg maradj otthon...

A covid egyébként valóban minden bizonnyal velünk lesz, de idővel kevésbé veszélyes formában mert azok a törzsek tudnak jobban szaporodni, amik enyhébb tüneteket produkálva nem ölik meg a gazdatestet.

*Viszont ha sokan nem oltatják magukat, akkor azok kiszúrnak azokkal is, akik oltatják magukat.
Ugye mivel vírus, úgy is képes mutálódni, hogy egy embert kettő vagy több törzs fertőz meg egyszerre és ilyenkor a fertőzött sejtekben a két vírusból létrejöhet egy harmadik. A héten meg már valami afrikai törzset is kimutattak idehaza. Hiányzott még a brit meg spanyol mutációk mellé...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#37) D1Rect válasza CPT.Pirk (#36) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem ne akard megmondani nekem, hogy én mit csináljak.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#38) Lenry válasza D1Rect (#37) üzenetére


Lenry
félisten

foglald össze kérlek hogy szerinted hogyan lehet elérni a teljes feloldást úgy, hogy közben mindenki azt csinál amit akar (ami implikálja azt, hogy a többség telibeszarja az egészet és nem oltatja be magát)

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#39) D1Rect válasza Lenry (#38) üzenetére


D1Rect
félisten

Szerintem az egyéni felelősségre kellene helyezni a hangsúlyt a központi irányítás helyett.

Ugye a házmesterországban ez nem népszerű, mert itt mindenki okosabbnak hiszi magát és jól meg akarja mondani a másiknak, hogy amaz mit csináljon.

[ Szerkesztve ]

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#40) Gabás válasza D1Rect (#35) üzenetére


Gabás
addikt

Hány éves vagy? Vannak idősebb családtagjaid? Krónikus beteg ismerőseid. Egy kis empátia és felelősségérzet az ilyen emberekkel kapcsolatban?

Szerk: Nem a Hősök teréről írsz? :D

[ Szerkesztve ]

(#41) Lenry válasza D1Rect (#39) üzenetére


Lenry
félisten

azzal meglátásom szerint az a gond, hogy a többség eredendően azt a megoldást választja ami neki kényelmesebb és kevesebb változással / kockázattal jár, vagyis hogy nem oltatja be magát.
aminek eredményeképp az eü rendszert túlterhelődik és tekintve, hogy egyrészt nem fogom tudni beperelni azt az egyént, aki engem lefertőz (tehát tulajdonképp nem vállal felelősséget a tettéért), másrészt az eü rendszer közösségi fenntartású, így a végeredmény az, hogy az "egyéni felelősség" mégiscsak a közösséget terhelné.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#42) D1Rect válasza Gabás (#40) üzenetére


D1Rect
félisten

Az érzelmi szálon való játék nálam nem jön be.
1 éve vagyunk szolidárisak miközben (a világon) milliók veszítik el mindenüket.
"Egy kis empátia és felelősségérzet az ilyen emberekkel kapcsolatban?"

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#43) D1Rect válasza Lenry (#41) üzenetére


D1Rect
félisten

Persze, hogy azt választom ami nekem kevesebb kockázattal jár, nem vagyok birka.

Azt még mindig nem értem, hogy ha te beoltatod magad és védett vagy, akkor miért kell félni tovább.

[ Szerkesztve ]

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#44) Gabás válasza D1Rect (#43) üzenetére


Gabás
addikt

Szóval arra játszol, hogy a birkák beoltatják magukat, és téged, a jól tájékozottat, a birkák átvisznek a túlpartra: Tökéletes :D

(#45) CPT.Pirk válasza D1Rect (#43) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mert a védettsége nem tart örökké, különösen nem, ha nincs meg az a 60-70% átoltottság az országban.

Magyarul mi (az a kb. 2 millió ember aki eddig kérte az oltást) hiába oltatjuk magunkat, ha az ország többsége nem oltat, akkor túl sokáig nem leszünk védettek.

[ Szerkesztve ]

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#46) D1Rect válasza Gabás (#44) üzenetére


D1Rect
félisten

Dugd a szalmabábod oda, ahova a nap se süt. :)

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#47) Gabás válasza D1Rect (#46) üzenetére


Gabás
addikt

Majd, most karanténban vagyok még pár napig :)

(#48) Lenry válasza D1Rect (#43) üzenetére


Lenry
félisten

én nem félek, nem jól fogalmaztam akkor, bocs.

a nem-beoltottak fognak megbetegedni, túlterhelni az eü-t, aztán sírni, hogy valaki oldja meg a problémájukat, ami
- elkerülhető lett volna
- maguknak okozták.
lásd: devizahitel

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#49) #72042496 válasza D1Rect (#43) üzenetére


#72042496
törölt tag

Ez a tragedy of the commons, csak itt az egészségügyben. Sok jó nem sülne ki abból, ha ezt az egyéni felelősségre bíznák.

(#50) D1Rect válasza CPT.Pirk (#45) üzenetére


D1Rect
félisten

Tehát az a vágyad, hogy mindenkit egyszerre beoltunk a világon és onnantól megszűnik.
Szóljál ha felébredtél ebből és van a valóságban működő elképzelésed.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.