Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Annak jó persze.
De én ezt inkább a tabletekre mondanám. Mármint akinek csak ennyi az igénye - átlag 7köznapi ember - arra a célra pont ez a bizonyos arm-es megoldásos tablet pc-k tökéletesen megfelelnek.
Elvégre netezni, MSN-ezni bőven elég az is. Egy laptop sok lenne. Csak ugye az ára még szintén elég magas.
Ső(r)t mondok jobbat, erre már egy komolyabb telefon is bőven elég
-
-
Dany007
veterán
válasz
Rickazoid
üzenetére
A laptop egyetlen előnye, hogy képes a mobilitásra valamint alacsony a fogyasztása. (akkor 2 előnye : ) )
És akinek tényleg erre szükséges van, annak tényleg jó a laptop.Ettől függetlenül egy irodai munkakörnyezetbe teljesen fölösleges laptopt venni, amikor jóval olcsóbban ki lehet jönni asztali PC-vel.
Valamint én személy szerint megpusztulnék ha laptopos bill-t kellene használnom. Katasztrófa azok az összezsúfolt gombok. Én mindig küszködök vele.
Viszont ha pluszban rácsatlakoztatsz egy egeret, meg billentyűzetet, esetleg monitort is, akkor máris oda a mobilitás. Ami amúgyis csak addig tart amíg az akksi bírja. Ez manapság átlag 3-4 esetleg 5 óra ha az ember dolgozik rajta vagy filmet néz. Ha csak netezik akkor esetleg több.
Az ágyon fetrengős "kényelmesnek" nevezett gépezést meg szintén kibírhatatlannak tartom. Próbáltam már nem egyszer, de kb 10 perc után mindig át kell fordulnom egy másik pózba, mert egyszerűen elgémberedik a kezem, a hátam, össze se hasonlítható, amikor egy normális sz.gép asztal mögül egy kényelmes karosszékben használja az ember a gépet.
Tehát ez sem nyerő.Szóval minden az egyén egyéni szükségleteitől függ. Biztos, hogy sok embernek van tényleges szüksége a mobilitásra, de az is biztos, hogy az átlagemberek nagy részének tökéletesen megfelelne az asztali PC is.
Legjobb példa rá a húgom és b.női
3-4 éve mindegyik laptopot akart venni, mert akkor éppen az volt a trendi. Hiába mondtam neki, hogy egy asztalival jobban járna, olcsóbban / hasonló teljesítmény, nem érdekelte. Az elmúlt 4 évben egyikük laptopja se hagyta el, mégcsak a szobát se, nemhogy a lakást.
Egyszer el akartam kérni tőle egy nyaralásra, de nem engedte, hogy elvigyem mert félt valami baja lesz... -
Dany007
veterán
Igen én is valahogy így gondoltam.
Folyamatosan fejlődnek az alkalmazások, és főleg a manapság divatos csilli-villi mánia miatt ezek alapból erőforrás igényesek is.
Elég csak megnézni a 10 évvel ezelőtti weblapokat. Sehol egy flash... HD flash videók meg még hírben se nagyon voltak. Szal egy akkori gép tökéletes volt netezésre, de lehet, hogy a mostani weblapokkal már nem birkózna meg olyan könnyen. -
Dany007
veterán
Valójában ez nem teljesen így van. Legalábbis szerintem.
A programok / szoftverek, alkalmazások folyamatosan fejlődnek és ha nem is sokkal, de valamivel több erőforrást igényelnek.Anno 99'-ben én jól megvoltam egy P2-es 333-as géppel, 64Mb rammal és 8 megás VGA-val.
Ezt ma már bármelyik táblagép lenyomja, pedig én akkoriban is tudtam netezni, "office-ozni", sőt még játszani, filmet nézni, zenét hallgatni is!Szal tény, hogy a mai programok futtatásához bőven elegendőek a mai hardverek, de nyilván a jövőben, ha nem is olyan hamar de a szoftvereknek is megnő az igényük.
Nyilván az office 2010 vígan fut egy mai gépen, viszont azon a régi P2-esemen nembiztos, hogy elfutna. Holott az office 97' simán ment rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Villanyszerelés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- X140M1F4N károsultjai
- További aktív témák...
- Eladó Samsung 24" Full HD LED monitor (S24C450B)
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest