Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez eléggé leegyszerűsítése a problémának.
Mindig is az volt, hogy az emberek képtelenek voltak megszokni a változást, #régenjobbvót. Pl régen a 98 vs XP, majd XP vs Win7, melyek tök alaptalanok voltak. Persze a változás nem minden esetben jó...
A probléma a Windows 8 környékén jött, de ez se a semmiből. Ekkora (kb 2012) már olyan szinten sok mobil eszköz volt, hogy Win8-ban megpróbálták egyszerre célozni meg egyesíteni (mondjuk elég gány módon) a mobil és asztali felületeket. A mobil felületek minimalizmusa nem való asztalra, mivel a használhatóság nem javul, cserébe funkciószegény lesz.
Ugyanez a minimalizmus hódít gondolom a Gnome-nál is, de említhetem az Unity-t is, ami szerintem egy fos felület. Az alapok egyébként valóban a Windows 95-nél vannak kb, több nem kell, de azért azóta voltak apró és hasznos változások.
Weboldalaknál érdekes még a trend. Ott általában sikerül megoldani a mobil vs desktop kérdést a reszponzív designokkal. Persze nem mindig, ugye ott a mobile first, ami jó stratégia, csak be is kéne fejezni.
-
Én utoljára akkor láttam Gnome-ot amikor a Ubuntu még nem váltott Unity-re, s a 3-as már akkor sem tetszett. Pedig én nagyon szerettem a Gnome 2-t. Aztán amikor anno először felraktam a Gentoo-ot, valamit elcseszhettem kezdőként, s tönkrevágta a rendszert a Gnome install, így kényszerből KDE-t raktam fel. Aztán azóta is az van, maradt. Mondjuk így visszagondolva nem is baj.
-
Használ még valaki Gnome-ot?
Ott egy halom fork / klón, pl Cinnamon, Mate. Bár én elkurvultam, és KDE-t használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Xbox Series X|S
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest