Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz bambano #47 üzenetére

ha a minimálbért hülyeségnek tartod, mit gondolsz az általam problémásnak mondott milliárdosokról? csak mert furcsa, hogy valakinek a minimális megélhetést biztosító rendszeres jövedelem ellen van kifogása, de az ellen, hogy olyan emberek döntenek/lobbiznak a minimálbérről-ért akiknek több 10 millió az éves fizetése, egyáltalán nem zavarja.

Az autógyártásról - a lada, ami 900 kilós, kb 40 kWh energia felhasználásába került, mire legördült a futószalagról, ma egy új toyota is kb 800 kwh. Erről beszéltem exponenciális növekedést említve. A számok nem pontosak, fejből írtam őket, de irdatlan növekedések voltak energiafelhasználás terén.

a nagyobb válságokat viszont a kathrina nem magyarázza, én sem kevertem bele ilyenek miatt, hiszen a subprimeot nemc sak ez váltotta ki. Ellenben 29-33 között a great depression is egy egyszerű pánikreakció (tömeges pénzkivétel) miatt tört ki, mutatva mennyire sérülékeny a bankrendszer. Szóval olyan nagy válságról, amit természeti katasztrófa váltott ki, nem tudok. A mostani nagy stimulus packagek, mentőövek meg arra voltak jók, hogy megint 100 milliókat osztogassanak ki jutalomként a bankok olyanoknak akik amúgy is a forbes lista közelében vannak, de pl a minimálbér nem emelkedett újfent. Tiudom, szerinted ez másodlagos.

dabadab: az én logikám szerint ha valami fejlesztenek, és új, akkor érthetően lenyomja a régebbi árát. Egy ilyen koncepcióautó viszont gyakorlatilag úgy tűnik, semmilyen hatással nincs pl egy toyota prius árára, ami már nem egy mai darab. Valószínűleg, ha valódi fenyegetés lenne, hogy 5 év múlva ez lesz a trend az autógyártásban, akkor olcsóbb lenne a mostani elérhető csúcsgép. Ha pl lenne annyi pénzem rá, valszeg meggondolnám, hogy 4 misiért egy sima kocsi, 5-6 ért egy prius....vagy más. De nincs igazán ilyen alternatíva.

Új hozzászólás Aktív témák