Hirdetés

2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Na és mi van akkor, ha nekem megtetszett interneten egy bögre, de csak magáról a bögréről van kép, külön a "grafikáról" nincs. Azzal tudtok valamit kezdeni?
Konkrétan erről lenne szó
Gondoltam, hogy begépelem kézzel, ezt még a paint is tudja, de még nem most esedékes a vásárlás, szóval ráér, addig viszont érdekelne a válasz.

Ja

(#2) Bazsesz válasza d@vee (#1) üzenetére


Bazsesz
őstag

Ezt én is egyszerűen begépelném, nem szórakoznék azzal, hogy megkeresem. Kb. 3 percet vesz igénybe.

Ha viszont valami komolyabbat szeretnél, mint pl ezt, akkor 3 verzió van:
-Vagy átrajzolod valami vektorgrafikus programmmal magáról eről a képről, és megpróbálod korrigálni a görbületet (szívás, jó pár órát el lehet vele tökölni)
-Megkeresed az eredeti képet, amit rátettek, hátha fent van
-Vagy ha esetleg meg van szignózva (mint ahogy ennél volt), akkor vagy kiszerkeszted PS-sel/GIMP-pel, vagy ha elvetemült vagy átrajzolod InkScape-pel (baromira sok idő, de mellékesen jó lesz későbbiekben, ha posztert is akarsz belőle nyomtatni) :)

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#3) d@vee válasza Bazsesz (#2) üzenetére


d@vee
őstag

Szóval macerás, ha bonyolultabb figuráról van szó.
Amúgy mind ugyanolyan technikával készül? Mármint nincs olyan, amelyik jobban bírja a mosást, mint pl. a nyomtatott pólóknál?

Ja

(#4) Bazsesz válasza d@vee (#3) üzenetére


Bazsesz
őstag

Nyilvánvalóan van másik módja is, de egy egyszerű boltos (mint ahogy én is) a fent leírt módszerrel csinálja. Alapanyagból - mint ahogy fentebb írtam - normális alapanyagot használsz (azaz nem a lehető legolcsóbbat), megfelelően tárolod a felhasználásig, illetve ha odafigyelsz készítés során, akkor bírnia kell.

A póló az egy másik történet, ott gyakorlatilag 4 féle nyomtatási mód van, mindegyiknél eltérő módszerrel, valamelyiknél fontos, hogy minőséget vegyél, valami meg elég drága ahhoz, hogy minőség legyen önmagában. Ott jobban előjön, hogy mit használsz, és milyen alapanyaggal.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#5) Kasya


Kasya
nagyúr

Csak érdekességképpen, nem üzleti céllal. Milyen áron mozognak a jobb készített bögrék?

Azt is hallottam, hogy ezekből a festett bögrékből a folyadék hő hatására méreganyagot oldanak ki. Nem tudom milyen anyagot használnak, de igaz ez?

(#6) Bazsesz válasza Kasya (#5) üzenetére


Bazsesz
őstag

Álétalában egy darab normál fehér bögre 1500-2000 forint között mozog bruttóban, ha boltban veszed. Darabszámtól, illetve a nyomtatás fajtájától függően változhat az ár. Nyilván ha kell csinálnom 50 darab például Logout logós bögrét, akkor azt nem kell telibe nyomtatnom, kevesebb tinta fogy, könnyebb előkészíteni, pörgősebb megcsinálni, mint mondjuk 50 darab különböző bögrét.

Elméletileg ezek a tintáknak a többsége vízbázisú, azok pedig nem mérgezőek. Oldószeresről meg nem nagyon hallottam még, de ha gondolod szívesen utánajárok.

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.