- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
óóó shit... a legutóbbi nagy frissítőpakk alávágott nálam is, visszatette a pipát a hardver driverek letöltéséhez.
A már linkelt módon kikapcsolni az automatikus driver frissítést.
Tuner bedug.
Eszközkezelőbe elmegy.
Eltávolítás, pipa hogy törölje az illesztőprogramot is.
Tuner kihúz.Futtattam a realtek driver telepítőt, mivel előtte is volt már fenn, előbb egy eltávolítást csinál.
Újraindítás később.Telepítő exe újra futtatása, végigmegy.
Tuner bedug. Eszközkezelő a 2012-es drivert mutatja.
Örül
-
azbest
félisten
ellenőrizd a driver verziót. Ha sajátot telepítettél, akkor is hajlamos a win10 lecséerélni egy régebbire. Korábban volt pár instrukció arra, hogyan lehet leszoktatni arról, hogy régi, a mostani tunerekkel nem működő verzióra cserélje a friss drivert: [320as komment]
A régi, elavult driver használatának tipukus jele, hogy nem talál egy csatornát sem, hiába futtatsz hangolást.
Ha rtl-sdr drivert telepítettél akkor azt lehet előbb le kell szedni, mert vagy normál vagy srd-es debug módú driver lehet fenn. A realtek chip mellé sokféle rf chipet társítottak már. Amikor egy újabbat kezdenek el használni, ahhoz újabb driver kell. Azért nem tud a régi driverrel semmit sem behangolni.
Neked milyen drivert mellékeltek hozzá?
(#345) FF23
a linkelt tuner elvileg r820t, csak a neve megtévesztően e4000
De egyébként úgy tapasztaltam, hogy az újabb tunerhez készült driver ismeri és kezeli a régi tunerek rf chipjeit is. Szóval a rlgi e4000-res változat is működik azzal, amit r820t-hez lehet telepíteni. Ez azért is jó, mert így tud működni egy gépben többfajta realtek tuner is. -
FF23
senior tag
Itt, meg a linkeken nagyjából végigmehetsz a dolgokon. Ha jól veszem ki, akkor ez az E4000 változat más drivert igényel.
Viszont, ahogy írja, van egy másik driver is. A 2012.05.21-es dátumúval csak a TV megy, a DAB és FM nem, a 2012.08.01-essel működik minden. Innen lehet letölteni [link] A win8 mappában van az újabb driver, ha máshogy nem megy fel, eszközkezelőből szerintem igen.
-
Én soha nem próbáltam Windows alatt, illetve csak azt láttam, hogy szopott vele mindenki. Persze én SDR-ezek főleg, így kézenfekvő a Linux (a frontend lehet windowson, pl. SDRSharp, annak mindegy ugye). TV-zést olyan formában próbáltam, hogy TVHeadend alá tettem be a tunert, szintén linux alá, és elég stabil volt, végigstreameltem vele a foci EB-t röccenés nélkül FHD-ben. Ez alatt egy Raspberryben volt a tuner, és több eszközön is néztem az adást. Windowson és OSX-en Kodival, tableten meg telefonon meg már nem rémlik
Ugyanez összehozható virtuális géppel is, nekiadod a tunert, és hajrá. Ajánlom a Vmware Workstationt a célra, perpill a piacon levő kliens oldali hypervisorok közül talán abban a legjobb/legstabilabb az USB támogatás.
Kicsit ták, persze, főleg ha másra nem kell az a virtualizált Linux, de valószínűleg teljesen stabilban fog működni (HA! nem egy hulladék kategóriás donglet sikerült kifogni).
Új hozzászólás Aktív témák
- Könyvajánló
- Gaming notebook topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest