- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
MikeWazowski
veterán
-
MongolZ
addikt
-
DaveJr
őstag
-
MongolZ
addikt
7 -> 8 nem volt vészes, viszont a 8 -> 10...
De egyébként a 8-as appok futnak 10-esen. Nekem nagyobb szívás volt, hogy míg a 8-as verzió programozásához elég volt egy Win 7 Home Premium, addig ugyanehhez a Win 10-nél Enterprise verzió kellett, de a Home Premium nem erre frissült... Asztali programoknál ilyen probléma persze nincs.
-
sh4d0w
félisten
Az Intelnek "mákja van", hogy a legújabb szarságuk csak most kapott publicitást, különben vinnék a citromdíjat...
-
Necroman_Mk2
őstag
Szerintem a WP bukása nem a csempés felületen múlt, az egy jó harmadik alternatíva volt. Gyökeresen más volt, mint az iOS + droid koncepciója, viszont kis érintőképernyőn nagyon jól lehetett benne navigálni. Az interaktív csempék pedig külön plusz pont volt számukra, nem véletlenül vett sok ismerősöm ilyen telót.
A többi résszel viszont egyetértek, főleg az appok hiánya miatt - bár olvastam valahol itt, hogy ezzel inkább az volt a gond, hogy minden egyes nagy váltásnál (7-8-10) teljesen új alapokra helyezték az egészet, azaz a programozóknak újra kellett az appokat írniuk.
Ha nem is volt ilyen telefonom, de azért hittem benne, hogy az MS a felső kategória helyett inkább a közép kategóriát célozza meg, lásd Lumia 520 sikere. Kár, hogy túlságosan magasra akartak lőni bár a Continuum egy érdekes újítás volt, ezért végül kaszálták az egészet. -
Necroman_Mk2
őstag
A magyar versenyzők közül egyértelműen a BKK botrány.
Pontosabban nem az, hogy egy tinédzser felfedezett benne egy durvakiskaputbiztonsági rést, mert az komolyabb weboldalakon is előfordul. Hanem ahogyan ezt a két érintett cég lereagálta, kb. a globálisan kialakult, kelet és nyugat által elfogadott normák szembeköpése volt. Nem csoda, ha az egész szakma kikelt ellene.(#8) neksztpro Elsőre nekem is hiányzott a listáról, második nekifutásra azonban rájöttem, hogy ez tulajdonképpen a WikiLeaks szivárogtatása miatt történt. Tehát ha áttételesen is, de ott van.
(#42) hajsza No igen, a gaming témájú dolgok általában nem kerülnek fel a top IT-s témák közé, a lootbox botrány azonban átlépett egy bizonyos határt. Mert ha ezzel a jelenséggel már politikusok is elkezdenek foglalkozni, no, az már tényleg valami, amire érdemes odafigyelni.
-
0P1
aktív tag
Hát ha az nem botrány / IT bukás, hogy az NSA security hole-okat gyűjtött, és ahelyett, hogy a szállitót (jelen esetben a Microsoftot) értesitette volna ezekről, megtartotta az infót, sőt, hagyta, hogy bűnözök ellopják a szerveréről azokat, kulcsrakész exploitokkal együtt, hogy utána a dark weben piacra dobják, hogy cyber terroristák pár óra alatt világszerte PC-k és szerverek millióit fektessék két vállra több milliárd dolláros kárt okozva, (mert ugye ez volta az előzménye az év összes nagy ransomware támadásának, beleértve Petya/NonPetyűt és Wannacry -t is), hát akkor nem tudom, hogy mi nevezhető IT buktának ...
-
0P1
aktív tag
-
Dronte
aktív tag
Érdekesnek gondolom, hogy mennyire látszik a média véleményformáló ereje. A BKK - Tsystems bénázás tényleg nevetséges volt, azonban egyszerűen egy napon sem említhető a Microsoft partnerbotrányával. Csak hát ugye az egyik 1 hónapig ment a médiában, felháborodással kerítve, az MS-ről meg minden oldal lehozott egy féloldalas cikket

-
MongolZ
addikt
Nekem ilyen újraindulgatós problémám nincs, a családban van összesen 4 WP telefon (520, 720, 735 Dual, 940 XL), egyik sem csinálja. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy a 4 összesen hányszor indult újra magától.
Ami nálam probléma a navival az az, hogy van, amikor egyszerűen képtelen megtalálni normálisan a jelet. Az egy dolog, hogy WP8-on azt vettem észre, hogy az első Here indítás után egyből be kell zárni, majd újra elindítani és egyből jó lesz, de WP10-en az esetek 80%-ban igaz, hogy egyből működik, de 20%-ban meg negyed órát keresi. És egymás mellé téve nem csak 1 készülék, hanem 2 is... és egyszerre is találják meg a jelet. Ugyanakkor a WP8-as gond nélkül csatlakozik...Igen, a live tile hatalmas ötlet, azt sem értem, hogy miért voltak ellene annyira az emberek. Ha az Apple csinálta volna, már mindenkinél az lenne

-
Ed_007
aktív tag
A WP számomra az álomtelefon-rendszer volt, ameddig a MS egy frissítése ki nem nyírta.
A WP legnagyobb ellensége a MS volt, önmaga; állatorvosi ló lehetne, ahogyan elrontották.
Egyetlen más rendszer sem tudta, tudja pl., hogy az alkalmazások ikonjait több méretből választhassam; illetve az ikon változzon attól függően, hogy mi történt az adott alkalmazásban (mutassa, mennyi levél, SMS stb érkezett). A Huawei próbálkozik valami hasonlóval, illetve egy-egy skin felvette (részben) a fícsört, de olyan töklesen, mint a WP, egyik sem valósította meg.
A névjegykártya kezelése példamutató volt; az új évi üzenetekhez még mindig a WP-os telefonból keresem elő a kontaktokat, mert hiába írom be az androidos telefononba a keresztnevet, nem adja ki valamennyi adott nevű embert (OnePlus 3T).
A WP beállításai azonnal kézhezállóak voltak - Androidban többször csak a keresővel találom meg a beállítási lehetőséget.
Az egyes alkalmazások lényegesen kevesebb fícsörrel érkeztek, mint iPhone-ra vagy Androidra, de még ezzel is egyet lehetett volna élni - no de amikor egy MS frissítés után beszélgetés vagy navigálás közben újraindulgatott a telefon, az betette a kaput. Öt hónapig tűrtem, vártam a frissítés javítását, aztán váltottam. Fájó szívvel.
A legjobb telefonos rendszer volt.
Ja, Nokia 930-al használtam (végül) - a legjobb telefonnak tartom még most is. Ha kiadnák rá a hibamentes (na jó, használható) WP-t, azonnal váltanék vissza rá. -
Klaus Duran
senior tag
-
janeszgol
félisten
Nem úgy volt, hogy mozgott, de csak 1-1 pixelnyit? Így nem lehetett észrevenni.
-
DaveJr
őstag
-
Klaus Duran
senior tag
-
MongolZ
addikt
8 vagy 10? Mert van egy "kis" különbség...
Zárt képernyős órát mondjuk én tiltottam alapból, nekem ne fogyasszon amikor rá se nézek. De szvsz az, hogy mozog az óra, eléggé sokadrangú dolog. (vagy arra gondolsz, hogy nem jár?)(#42) hajsza: Jaja, a linkek picit megkönnyítették volna az életünket.
(#44) Klaus Duran: Hmm, valóban, ennyire azért nem ismerem a típusokat.
-
hajsza
aktív tag
Én is csatlakozom azokhoz, akik szerint jó lett volna linkeket is tenni az egyes pontok mellé. Jó ha a felére emlékszem a felsoroltaknak. A listából pedig én is hiányolom az Apple-féle lassítósdit, illetve úgy látom, hogy még senki nem emlegette fel, de nekem hiányzik az Electronic Arts-féle béna kommunikáció a mikrotranzakciókról is.
-
Taybore
aktív tag
1-1 linket tehettetek volna a szavazatok alá, hogy miről is van szó. Pl HBO-Trónok harca? Ez milyen bukás? WiFi bomba micsoda? GPS-Hajózás? Persze, ráguglizhatok, de nehéz erről cikket találni ezekre a kulcsszavakra, hogy milyen bukó volt ezzel kapcsolatban 2017-ben...

-
Klaus Duran
senior tag
-
MongolZ
addikt
???
A WP világ életében stabilabb és gyorsabb volt, mint az Android, pont ezzel is volt a baj, hogy egy 520 szintű telefon ugyanazt az élményt nyújtotta 2 maggal és 512 MB rammal, mint egy 4 magos 2 GB-os (persze most már más a helyzet).
A ronda kinézet teljesen szubjektív. Testre szabhatatlanság szintén, az iPhone-ok is fogynak rendesen. Logikátlannak minden rendszer logikátlan egy másikról átjőve. Egy WP-snek meg az Android/iOS/BB az.
Kötve hiszem, hogy az MS saját appjai kevesebbet tudtak volna WP-n, mint máshol, max az utóbbi 1-2 évben (már nem emlékszem, hogy mikor lőtték le a DevCentert, de akkortól). Mitől lett volna primitív az OS???
"Hulla gagyi volt ez a rendszer" - az ezen kezdetű mondat tükrözi a szakmai hozzáértésedet.
-
troviko
senior tag
Nem azzal volt a baj, hogy nincs rá annyi szemét app, mint droidra, IOS-re, hanem hogy a meglévők is jóval kevesebbet tudtak. És ez nem csak a külsős appokra igaz, hanem az MS saját appjaira is. Ami amúgy annak a hozadéka, hogy nem lehetett rá normálisan fejleszteni, mert primitív OS volt.
Az app hiányon kívül nem tett jót neki az MS folyamatos bénázás, a ronda kinézet, a testre szabhatatlanság, a logikátlan felépítés. Igaz évről évre reszelgették, de igazán használható sosem lett. Pénzt sosem hozott az MS-nek, csak vitte, de kamion számra, nem csoda, hogy végül lelőtték. A fentiekből következően az év(tized) IT bukása.
Szerk: A WP 10 pedig már sem gyors, sem stabil nem volt. Ahogy nőtt a funkcionalitás, úgy csökkent a megbízhatóság. Csak míg a végére a tudása még csak meg sem közelítette az androidot, addig a megbízhatósága már alulmúlta azt.
Abban van némi igazság, hogy a nullprofitos 520 kategóriában jobb választás volt, mint egy android, és általában pont ezen felhasználói réteg sírja vissza. Viszont egy csúcs kategóriás android telefont nem kell összehasonlítani egy 820-920-al, mert ezek sehol nem voltak. Kb. az 520 tudását hozták, jobb kamerával, kijelzővel. Ennyi. Semmi hozzáadott érték.Hulla gagyi volt ez a rendszer, és végre oda került, ahová való, a történelem szemétdombjára.
-
MongolZ
addikt
Igen, ezért kérdezem, mert szerintem is totál szubjektív az egész.
Valóban a kezdeti verziók nem voltak túlságosan személyre szabhatóak, a 10-es már javult valamelyest, persze fényévekre van az Androidtól.
A jogosultság kezelés valóban szintén probléma volt, ilyen-olyan kerülőutat kellett találni bizonyos problémákhoz, de nem hiszem, hogy a felhasználók ezt annyira észrevették, ráadásul ezek többsége réges-rég megoldódott.Az, hogy hogyan néz ki, elég egyéni. Nekem pl. nagyon tetszett, hogy végre nem egy agyoncsicsázott valamit látok, hanem szép, letisztult formákat, egyszerű és egyértelmű kezelőképernyőt. Nekem pl. tetszik, hogy minden, ami nekem fontos, a kezdőlapra rakhatom, és nem kell lapozgatnom, valamint az is, hogy ugyanakkor az összes program lista formájában szintén egy mozdulat.
Azzal teljesen egyetértek, hogy mindenkinek más tetszik az iOS/Android/WP háromszögből. Viszont szvsz a WP-t annyira a divat MS útálat hullám ölte meg, hogy az szégyen. Ennyire azért nem volt rossz rendszer, hogy ennyit érdemeljen, sok nagyvállalat használta (vagy még mindig használja) a környezetemben kötelező érvénnyel, úgy gondolom, nem véletlenül.
Én nagyon reménykedtem benne, hogy amikor integrálták a Xamarint, új erőre kap az egész WP hullám, de sajnos elmaradt, úgy látszik, nagyon késő volt.
-
Lacok
őstag
-
zseko
veterán
Hát ezt nehéz elmagyarázni, mivel az ilyenekben sok a szubjektív elem is azért. Így nem azt mondom, hogy feltétlenül igazam van, hanem hogy én hogyan látom. A gyors és stabil az igaz, csak szerintem ez még kevés ahhoz, hogy valami jó is legyen. A kezelőfelület fapados. Nem azt mondom, hogy hatmillió szintű, szinte átláthatatlan mélységű és mennyiségű beállítás kell, mint pl. androidon, de én keveslem. A testreszabás kimerül abban, hogy kék helyett piros színt állítok be a csempéknek. Akarsz valamit csinálni, alig van alternatíva. Már ha egyáltalán alkalmazás van rá. Tudomásom szerint a jogosultságkezelés miatt pár dolog sokáig megvalósíthatatlan volt, és nem nagyon változott. Na meg én személy szerint nem szeretem az 'így használod, mert mi jobban tudjuk mi a jó neked' fajtájú hozzáállást
Volt pár ismerős, munkatárs is, aki csak szenvedett a windowsos telefonnal, és egy részük azt mondta, hogy megváltás volt androidra váltani. Mondjuk ezek azok voltak, akik nem egy olcsó androidos szutykot vettek
e mint mondtam, nehezen lehet elvonatkoztatni a szubjektivitásból, viszont a környezetemben elenyésző azok száma akik a windowsos telefonon maradtak, és még kevesebb akik elégedettek is voltak. -
azka79
aktív tag
Az Ifing lemaradt a listáról.
-
MongolZ
addikt
Milyen lemaradásról írsz??? Egyedül, ami felhozható a Windowsnak az az, hogy az appok minősége nem volt túl jó (bár állítom, arányaiban nagyon jók voltak, mert sok a szemét Androidon és iOS-on), ez pedig a piaci részesedéssel többé-kevésbé magyarázható. Ami miatt kevesen fejlesztettek rá, ami miatt nem nőtt a piaci részesedés, stb. ördögi kör.
Nagyon stabil, nagyon gyors rendszer - a mai napig. Sajnos nincs tovább.
Ráadásul sz*rért h*gyért lehetett kapni kb. egy mai napig helytálló 520 1x ezer forintokért ment el újonnan, kártyásan.(#32) zseko: Nekem meg az nem tetszett

Miért bukott volna meg, mint okostelefon, ha egyszer gyors és stabil? -
zseko
veterán
Teljesen használható? Max csupán használható. A három közül a legrosszabbnak tartom, teljesítményben, stabilitásban persze jobb volt az androidnál, de mint okostelefon, már az elején megbukott. És a borítékolható bukás ellenére is ezt a szart erőltették rá a win felületre is 'fejlesztés', meg 'modern' néven. Pl. a WinMobile 5.0 rendszerük nekem történetesen jobban bejött.
-
Klaus Duran
senior tag
Igazából nem lett volna rossz ha nem lett volna minden külsős app szar.
Mikor 2-4másodperc a nyamvadt Spotify, na meg a Shazam se működött sose első indításra. Instagram is csak nagyon az alapokat tudta, de ez Spotira is igaz.
Viszont frissítés az volt bőven, ez hiányzik egy kicsit. Viszont as HTC stabil, nem kell frissítgetni. -
troviko
senior tag
-
vaki
aktív tag
Magyarországon a BKK, globálisan én is az Apple-t választanám, illetve ott van még a HP keyloggere is...
-
benczeb
aktív tag
Iphone safari is hasonlo a problema.
-
Speed®
titán
-
MongolZ
addikt
-
MongolZ
addikt
-
fornettisuti
veterán
-
törölt tag
Apple tényleg kimaradt.Igaz most úgyis csödbe megy a kukacos almás cég

-
OberMotz
aktív tag
-
troviko
senior tag
Már a megjelenése napján is, de idén jelentették be.
-
Klaus Duran
senior tag
-
troviko
senior tag
A WINDOWS PHONE BUKÁSA!!!
Ez hogy maradhatott ki? Alsó hangon 100 milliárd dollár bukót hozott a Microsoftnak, és közben csődbe vitték a Nokia device részlegét. Évek óta döglődött ez a szutyok rendszer, de idén hivatalosan is halottá nyilvánította az MS (pontosabban még csak ehhez sem volt gerince, csak egy posztot engedtek meg a témában).
Ez nem csak 2017, hanem az IT és a mobilkommunikációs éra egyik legnagyobb bukása.
A WP halott! YES...

-
törölt tag
One more thing lvl 300
-
kymera
őstag
-
zseko
veterán
Végülis, így is tekinthetjük

-
Klaus Duran
senior tag
-
zseko
veterán
Miért nincs benne az Apple? Elég nagy botránya lett így év végére.
-
CsabaZz
tag
-
draco31
veterán
Opera minin simán szavaztam droidon.
-
NandorHUN
addikt
Mondjuk az nem lett volna rossz, ha kapunk linkeket is, mert hírek egy része nekem nincs meg.
-
turbulencia8
addikt
-
neksztpro
csendes tag
Szerintem felférhetett volna a listára a WANNACRY botrány! Nem is volt olyan régen!!
-
mjani1172
addikt
A BKK az nem volt botrány, ezt modern üzletnek hívják,erre volt igény.
A T-system az anyacég weboldalát sem tudta megcsinálni,a legegyszerűbb dolog sem működik szinte soha. -
Matada2.3
veterán
Nekem működik pedig. Igaz mobilos nézetben én se tudtam.
-
ribizly
veterán
Én sem és ez már lassan szánalmas! Nemhogy több funkció kerül be az oldalra, hanem régen működőek tűnnek el...

-
floatr
veterán
-
turbulencia8
addikt
Mobilrol tovabbra sem tudok szavazgatni (droid-Chrome).
-
steele80
senior tag
Magyarországi Microsoft botrány, nincs a listán, de szerintem az apple telefonlassításos akkucserés bocsánatkéréses szélhámossága.
-
janeszgol
félisten
Én ezeket jelöltem meg:
A magyarországi Microsoft-botrány
Az Android titokban gyűjtött adatokatIgazából viszont a Cryptojackinget jelöltem volna, de még nem elterjedt. Majd jövőre. Emiatt eldöntöttem, hogy nagyon leszűkítem a böngészési szokásom. Csak a HWSW és a PH lapcsalád, meg az FB, Ncore fog menni, illetve levelezés, Steam és felhőtárhely, netes vásárlás szerepel még a fehérlistámon. Semmi más. (Ncore-ról tört játékok pl tuti nem.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós kamerák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesterséges intelligencia topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10400 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
e mint mondtam, nehezen lehet elvonatkoztatni a szubjektivitásból, viszont a környezetemben elenyésző azok száma akik a windowsos telefonon maradtak, és még kevesebb akik elégedettek is voltak.