Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• keIdor
    titán

Ha nem lett volna Trianon meg válság, akkor is ugyanúgy a több milliós koldus országa lettünk volna. Csak nem 3 millió ilyen ember lett volna, hanem 5-6... a baj az lett volna akkor is, hogy az OMM elvesztette a háborút és szétszakították. Ha nincs szétszakadás talán jobb lett volna. De sok a "bár" meg a "ha", így nincs értelme erről beszélni. :)

Meg igazság szerint könnyen Jugoszlávia sorsára is juthattunk volna, ha nincs Trianon. Belegondolva... lehet egy háborúval gazdagabbak lennénk. Akkor meg inkább 1920.

• keIdor
    titán

Igen, tisztelet a kivételnek, mint írtam. Írok is egy-két jót, meg aki jó lehetett volna: Teleki Pál, Nagy Imre, Kádár János, Antall József. A középső kettőt mondom úgy, hogy nem szeretem azt a rendszert (sem) ugyanakkor azt be kell látni mindenkinek, hogy N.I. emberarcú kommunizmust szeretett volna, ami annyira nem lett volna rossz, főleg ha sikerül kiugrani a Varsói Szerződésből. Jugoszlávia pl. ilyen volt és nem volt rossz.

Kádár meg amit tudott megtett a népéért. Már amit engedtek Moszkvában... sajnos nem mindent, de amit tudott megtett. Bokros Lajos se lett volna olyan rossz, mint amilyen híre van. Megszorítások voltak, de utána volt is eredménye, ellentétben a mai helyzettel pl.

Tehát kivétel mindig van. Voltak/lettek volna jó vezetők is, csak többségében idiótákat kapott az ország eddig.

Vakegérke: Amit elfelejtettem: az ipar nem az EU miatt van olyan állapotban, amilyen. A rendszerváltás óta épül le a magyar ipar, EU meg csak 2004 óta van, és mint említettem máshol tudott javulni a gazdaság az EU alatt is, 2008 előtt. Itthon nem, mert itt már 22 éve csak visszafele fejlődünk...

Crystalheart: Bőven jó... főleg, hogy én szeretem az EU-t. A kínai, afrikai termékeket kerülöm inkább.

Új hozzászólás Aktív témák