Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

futo001
senior tag
válasz

muszurkefal

üzenetére
						Ez nalam is igy volt szo szerint, 2 negativ teszttel. Aztan az antitestet meg kimutattak mikor jobban kivizsgaltak a romlo allapotom miatt.
t72killer
Koszonom, mar boldog vagyok a mostani allapottal is oszinten szolva.
 - 

válasz

muszurkefal

üzenetére
						"...Nekem is van olyan közeli ismerősöm, aki "majd meghalt", aztán negatív lett a tesztje...."
Attólfügg melyik tesztet végezték el rajta. Az antitest teszt alkalmas a betegség utáni állapot és immunizálás megerősítésére. Az antigén teszt mutatja ki az aktív betegséget.
 - 

démosthenés
csendes tag
válasz

muszurkefal

üzenetére
						A tesztek sem mindenhatóak, van bizonyos hibaarányuk de ez már elég ki lett vesézve az elmúlt egy évben.
Viszont tavaly márciusban örültem volna egynek, mert bár megvolt szinte az összes tünet (két oldali tüdőgyulladás stb.) nem teszteltek, mert nem voltam külföldön (akkor még nagyon teszt sem volt az országban igaz mert soherkodtak a nagyjaink, meg minek az vegyünk inkább sok használhatatlan lélegeztető gépet azon lehet nagyot szakítaniuk...). Utána meg parázhattam egész nyáron hogy átestem-e rajta vagy sem.
A környezettemben nekem is volt olyan ismerősöm kollégám, hogy pénteken hazament nem volt semmi baja utána hétfőn délellőt még telefonált hogy nagyon fullad várja a mentőt, kedden meg a családja telefonált hogy az este meg is halt. És amíg még meglepő, hogy sem semmi alap betegsége nem volt.
És tudom hogy az élet kb. olyan mint az orosz rulett, de azért ne revolverrel a kézben üljünk le orosz rulettezni ha lehet.
Ezért néha vigyázhatnánk is másokra pld. viselhetjük a kib*szott maszkot embertársaink között és ha lehet nem toka tartóként
 ! - 

válasz

muszurkefal

üzenetére
						"a tünetekből egyértelműen látszott, hogy az" - azért ezzel óvatosan, pl. nálunk én elég beteg voltam március elején, de mindkét PCR tesztem negatív lett, fater meg akinek max. enyhe megfázásszerű tünetei voltak, pozitív lett.
 Anyum és húgom szintén negatívak, enyhébb tünetekkel. Húgomnak ráadásul kb. 1 hétre rá ismételt tesztelése volt, mert akkor érezte magát rosszabbul, ami szintén negatív lett. Közben mind a négyen egy háztartásban voltunk (persze faterral kerültük a kontaktot amennyire tudtuk abban a 10 napban, amíg a karantén tartott). - 

Lord Myn
senior tag
válasz

muszurkefal

üzenetére
						Ja, én nem arra írtam, hogy csináltass tesztet, hanem erre: "Aztán 1 hónap alatt átment rajtunk, gyakorlatilag enyhébb tünetekkel, mint egy influenza."
Hogy, sajnos, korán sem biztos, hogy ennyi volt...
Én amint lehet elmennék egy teljeskörű állapotfelmérésre, minél előbb.
(#29) nevemfel: jelen helyzetben nem is a magyarokkal van baj (ill. van baj velük is, csak az más téma), hanem a felelőtlen fiatalokkal, akik soha életükben nem voltak veszélyhelyzetben, ezért fel sem fogják, hogy ez mi...
Keresztapám mondta mindig, hogy kell időközönként egy háború, ami kicsit tisztítja az emberiséget (mondjuk nem nagyon szeretném...) - 

updog
őstag
válasz

muszurkefal

üzenetére
						Azt kell látni hogy (random google: covid severe case percentage) ~80%-on átmegy max. egy lábon kihordható tüdőgyulladással, ~15% súlyos, 5% pedig életveszélyes tünetekkel, forrásoktól és számolás módjától függően 2-3% belehal. És semmit nem tudunk arról hogy hosszú távon mit okoz.
Ezért veszélyes "saját tapasztalat" alapján bármilyen következtetést levonni. Másrészt pont ha valaki tünetmentes/enyhe, az másokra lehet nagyon veszélyes.
De ugye ezért vannak covid topicok.
 - 

Lord Myn
senior tag
válasz

muszurkefal

üzenetére
						Aha, és honnan tudod, hogy nem okoz/okozott-e valami szövödményt? A korházakban dolgozó ismerőseim szerint az is nagy baj a COVID-dal, hogy az átesetteken szövödményként hosszú távon roncsolhatja a tüdőt, a szivet, de még az agyat is...

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - iPhone topik
 - Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - Renault, Dacia topik
 - Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
 - HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
 - Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

!

Anyum és húgom szintén negatívak, enyhébb tünetekkel. Húgomnak ráadásul kb. 1 hétre rá ismételt tesztelése volt, mert akkor érezte magát rosszabbul, ami szintén negatív lett. Közben mind a négyen egy háztartásban voltunk (persze faterral kerültük a kontaktot amennyire tudtuk abban a 10 napban, amíg a karantén tartott).