Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr

Én a Duolingó-val tanultam az angolt tableten, jó nagyon és a tudásoddal versenyzel másokkal voltam már első helyen is. Remélem próbáltad már de ha nem akkor cuppanj rá.

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#2) UnA


UnA
Korrektor

Ez a vers... hát... talán inkább nem kellene erőltetni. De az persze nem a te hibád, hogy az angol nyelv nem igazán a líra barátja ;)

(#3) Luck Dragon

Az angol nyelv, de igazából bármely más nyelv gyakorlására a legjobb megoldása, ha olyan emberek veszenek körbe, akik szintén azt a nyelvet beszélik. :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#4) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Én úgy próbáltam anno (20 éve) elmélyedni az angol nyelv hétköznapi gyakorlásában, hogy eldöntöttem, a filmeket kizárólag eredeti (angol) nyelvükön, angol felirattal nézem. Ezt máig így csinálom és nagyon sokat profitáltam belőle. Angol nyelvű podcast-ek hallgatása is sokat segít, ami azért is fontos, mert ott tényleg kénytelen vagyok a fülemre hagyatkozni, nincs meg a szájról olvasás vizuális támasza. Végül pedig amikor angol nyelvű szöveget olvasok, fennhangon teszem mindezt (persze amikor magam vagyok vagy nem zavarok vele másokat), hogy visszahalljam a saját kiejtésemet. Amikor nyelvvizsga előtt elmentem tanfolyamra, szerintem ez utóbbi volt az, ami miatt nekem volt a legjobb kiejtésem a csoportban. :B

Más:
Tavaly közzé tettél egy hangoskönyvet, amit elkezdtem hallgatni, de sajnos lassan haladtam vele. Mire visszatértem volna a következő epizódra a lista eltűnt a nyilvánosság elől. :( Van esély arra, hogy ismét elérhetővé váljon?

(#5) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

"...az okos-eszközök kisgyerekeknek nem valók, mert egyértelműen károsak az agy fejlődésére. ..."

A gyerekek fejlődésére valóban hat az eszközhasználat.
De ez nem hátrány, hanem előny. A szülők és nevelők felelőssége, hogy fokozatosan, felügyelet alatt alatt vezessék be a gyerekeket az eszközök használatának rejtelmeibe.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#6) pusszycat


pusszycat
nagyúr

A telefon kisgyereknek adása tudtommal vagyis ezt olvastam nem ajánlott mert a szemtengely még fejlődésben van a fókusz is és nagyon könnyen kancsal lesz mert a szemei egy kis helyre koncentrálódnak vagyis összenéz bandzsit a gyerek. Gondolom nem 10-20 perc az ártalmas hanem több órát naponta használat.

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#7) totron válasza Hieronymus (#5) üzenetére


totron
addikt

hogy fokozatosan, felügyelet alatt alatt vezessék be a gyerekeket az eszközök használatának rejtelmeibe.
Jót derültem most. :) Ezen a bolygón úgy tapasztalod,hogy ez a gyakorlat?

(#6) pusszycat, a távolba nézést mint olyat szokták ajánlani a mindenkinek is. Különben fokozatosan oda a látásélesség.

(#8) Luck Dragon válasza pusszycat (#6) üzenetére

“ A telefon kisgyereknek adása tudtommal vagyis ezt olvastam nem ajánlott “
-Akkor neked miért van? ;] :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#9) Hieronymus válasza totron (#7) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

Igen. Van ahol figyelnek a gyerek fejlődésére.
A mese nézés mennyiségét is lehet szabályozni. Azt sem szabad korlátlanul engedni.

Nyilván az ember véleményét a környezete határozza meg. De nem feltétlenül úgy működnek mindenütt a dolgok, ahogyan a környezetben.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#10) pusszycat válasza Luck Dragon (#8) üzenetére


pusszycat
nagyúr

Mert nekem nem adtak, én vettem magamnak. :DDD

Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/104kg.]

(#11) totron válasza Hieronymus (#9) üzenetére


totron
addikt

Figyelnek-nem figyelnek, szülői szándék szerint működik és alakul minden, fekete-fehér. Nyilván nem gyakorló szülőként írod a gondolatot. Heterogén történetről van szó, generációs szakadékkal, technikával, virtuális térbe integrált, kötelező és életkorazonos közösségekkel, ingerekkel, nem kifejezetten összcsaládi műfaj. A szülő csak hiszi, hogy kézben tart, részleges ráhatással, szereppel bír és ez egyik felét tekintve jól is van így (egyéni szociális érés folyamata). Másik fele meg a féltés, egyengetés, már ahol. Ahol van sem mindig a megfelelő tanács és reakció öröklődik.

(#12) Hieronymus válasza totron (#11) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

Továbbra is a modern technikák ráengedése a gyerekre a beszélgetés témája.
Nem a tökéletes szülő. Olyan nincs, tökéletes ember sincs.

Emlékszem. Olyan hetedik - nyolcadik osztályos lehettem, amikor iskolai kiránduláson ismerkedett meg néhány gyerek a kés és villa használatának rejtelmeivel. Nyilván az evőeszköz használat is rejt veszélyeket, de a használatukat is időben kell elkezdeni megtanulni a kezelésüket.

Én csak ennyit látok bele. A kés, villa. olló és informatikai eszköz, gyerek kezébe nem való ideológiát nem tartom pozitívnak.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#13) UnA válasza Hieronymus (#12) üzenetére


UnA
Korrektor

A kés, villa, olló mind hasznos eszköz - de egy virtuális világ bambulása mennyiben hasznos egy kicsi gyereknek?

(#14) gabyka válasza UnA (#13) üzenetére


gabyka
aktív tag

Annyiban amennyi információt szerez belőle...az, hogy ebből kinek mi hasznos, az már nézőpont kérdése. A gyermek fejlődése mindig a szülő felelőssége.

(#15) Hieronymus válasza UnA (#13) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog (1)

Annyiban mint a mesenézés. Ha olyan virtuális világot tárunk a gyerekek elé, amiben játszva tanulhat azt, amit amúgy kényszerből, akkor hasznos lehet. A virtuális világ olyan mint a kés. Lehet a hasznunkra felhasználni és a kárunkra is. Ha valaki késsel öl embert, az nem a kés hibája.

De nem csak a virtuális világról van szó.
Várhatóan egy erősen IT alapú világban fog élni, mire felnő. Ezért nem a virtuális skanzen a helyes út, hanem a megfelelő felkészítés. készség szinten tudjon élni abban a világban és ne modern kori analfabétaként.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#16) totron válasza Hieronymus (#15) üzenetére


totron
addikt

A közösség meglehetősen fontos, már csak ösztönös indíttatásból is egy fiatal életében, tehát ha valamit nem tudok elképzelni az az, hogy bólogatóJánosként analfabétizmusba torkollik az utód, csak mert a szülő azt mondta, hogy. Van olyan is, hogy iskola, meg világ. Felkészítés kell, vitán felül áll. A poroszosan buta szögletességet szerintem maga mögött hagyta a többség, evőeszköz vagy más témában, más világ van már, persze az említett szakadék az dolgozik sok esetben. Én még voltam szarember amiatt, hogy betárcsázós internettel partizánkodtam, sőt, állítólag "az internet miatt lettél ilyen". :D Nem kívánom továbbörökíteni ezt a hozzáállást, gondolhatod. A következő generáció mindig más, be is bszna, ha 1:1-ben másolódna az előző, hiába akarja ezt jó pár egó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.