Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dagopapa
csendes tag
Hát az igényeim egy kis netezés meg sok játék,mert olyan helyen dolgozok ahol sok a szabadidőm. Leírnád mit értesz az a alatt a pár hülyeség alatt? Hát sajnos max csak 30000 ft-om van vásárlásra.
[ Szerkesztve ]
-
kj0
tag
válasz dagopapa #7451 üzenetére
Most hirtelen az akku "hirtelenhalál" jut eszembe,nem akaródzik a Telenornak elkészíteni a Gingerbreadet,nem túl hackelhető(pl. az idétlen NAND particonálás),emiatt kevés "custom ROM".De egyik sem tragédia.Ha van 30000 Ft-od,ennyiért szerintem jobb Androidos telefont nem találsz,max használtan.
-
addikt
+ kicsi belső memória, halkíthatatlan camera, külső hangszóróra kötve is csak a telefon szól.. - ezeket lehet orvosolni.
Mikor görgeted pl. a beállítások menüt, akkor ilyen "szellem-effektje" van a szövegnek, gondolom a lassú képfrissítés miatt..-ez annyira nem zavaró.
..de a "gorillaglass" fólia tényleg mellette szól, kategóriájában bestbuy.ever. -
Danesz94
senior tag
Sziasztok.
Érdekes dolog történt ma a telóval
Itt van mellettem az asztalon és egyszer arra lettem figyelmes, hogy halványan villog a kijelző,.
Érdekes eddig még nem történt ilyen.
Pedig ma 2 körül upgradeltem tehát most nincs rootolva sem .
Ezt most először csinálta
Valaki tapasztalt már ilyet? -
mkRoland
senior tag
válasz Danesz94 #7454 üzenetére
Lassan azért belejössz ebbe a fórumozásba, de szerintem ez abszolút nem OFF-téma volt, nyugodtan mehetett volna ON-ba. Ez OFF, mert nem a telefonhoz kapcsolódik közvetlenül, hanem egy hsz-ednek a megfogalmazására, stílusára, egyéb formázási beállításaira reagálok. Ellenben a hibajelenség/feature, amiről írsz, az szorosan kötődik a telefonhoz mindaddig, amíg az nem derül ki róla, hogy az összes többi telefonon is ezt csinálja egy program, mert akkor az androidos szoftver kibeszélő topicban lenne a helye inkább, de ez valószínűleg egyedi jelenség.
Mi történt közben? Nem volt töltőre dugva? Adatkapcsolat USB-n keresztül? Nem fogadott hívásod/nem olvasott SMS-ed, email-ed/csevegésed nem volt előtte? Milyen programok voltak telepítve?[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Fenton
tag
válasz Danesz94 #7456 üzenetére
Az akkor egy érdekes tevékenység. Nekem még nem csinált olyat.
Max arra tudok gondolni ,hogy valami progi DJ babérokra akar törni.
Sorry más ötletem nincs. Talán egy gyári állapot visszaállítás még segíthet. Bár ha nem nyúltál bele semmibe sem, akkor az sem sokat érne szerintem.
De a nálam tájékozottabbak majd megmondják a frankót.Van ezernyi hibám, mert ember vagyok. S talán ez az egyetlen dolog mely nem az én hibám.
-
qltsar
veterán
másnál sem érnek semmit a wifi policy beállítások? egyik üzemmódban sem lehet pingelni a telefont fél percel azután, hogy kikapcsol a kijelző.
másnak is ilyen?
-
szoszo1973
aktív tag
Szia Qltsar!
Nekem is csinált olyat az usb kábel, hogy ha hozzáértem mindjárt megszakadt a kapcsolat. Nekem a gyári kábel volt rossz.
Azóta egy Nokia CA-101 -es kábelt használok és semmi gond, tart rendesen, mozgathatom ide-oda és semmi gond.Üdv
Egy dolog állandó, a változás!
-
jopont
senior tag
Alcatel One Touch Magyarország Akkor, hogy tisztázzuk a dolgokat: készen van a frissítés, csak mivel a külföldi visszajelzések alapján nagyon sok hiba volt benne, ezért újra nekiálltak még jobbá tenni. A jövő héten jön meg Párizsból, egy 2.3-al rendelkező készülék.Rákérdezek, hogy mikortól lesz elérhető Magyarországon a gingerbread, akár angolul is.
Ennyit tudok tenni az ügy érdekébe, remélem kielégítő volt a válasz. -
mkRoland
senior tag
Ehhez a hírhez főként kétféle ember fog hozzászólni: az optimista, aki örülni fog az Alcatel OT bejegyzésének, és a pesszimista, aki szerint úgysem lesz belőle semmi.
Ha realistán akarjuk kezelni, akkor figyelembe kell vennünk, hogy az Alcatel OT995 a fő célpont rövidtávon a cég számára. Tehát ha erre akarnak rágyúrni, akkor nem lesz elég erőforrás a másikra. Viszont ha a vásárló közönség csalódik a supportban, akkor lehet bármilyen jó a hardver, de a tájékozottabbak nem fogják azt választani egy hasonló árú konkurenssel szemben, ugyanis az android rohamléptekkel fejlődik, és igénylik a frissebb operációs rendszereket a júzerek. Önző módon az érdekel, hogy az én telefonom jól működjön, de azért kíváncsian várom, hogy főnix-madár módjára felbír-e támadni szinte már-már Motorola-szerű módon hamvaiból az Alcatel az androidnak köszönhetően...[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
Látom a fbookon, hogy már megkapta a nyertes az ot990 telóját. Meg kéne nála érdeklődni, hogy reagál az updater-re
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Amióta felraktam a stock romot minden rendben. Jól működik az akksi is, 4és fél napot bírta az első töltés, éjszakánként sem merült semmit. Feltelepítettem mindent amit kell, letöröltem mindent amit kell és átlinkeltem mindent az sd-re amit lehetett.
Most van 110 Mega szabad hely.
Nagyon bízok benne hogy így marad minden, mert most 100%-os a teló.Egy dolog állandó, a változás!
-
adorjant
őstag
válasz szoszo1973 #7470 üzenetére
R upgrade után nekem is ment 3,5 napot,de azóta kevesebb lett
Viszont root és cpuszabályzás után úgy fest,lesz némi változás,pozitív irányba -
///Krisz\\\
senior tag
-
qltsar
veterán
válasz szoszo1973 #7461 üzenetére
nekem is van itthon ilyen nokia kábelem, hát nem jobb tőle hozzá se kell nyúlnom a dugóhoz, ha a levegőben mozgatom a telefont, és közben bevan dugva a microusb portba a kábel, akkor is folyamatosan megszakad
-
Danesz94
senior tag
Ilyet nekem a laptop csinált.
Ezt elvileg azért csinálja mert ki van lazulva a csati.
mikor beledugod a vezetéket akkor nem paszentos hanem lötyög benne.
Ha van picike csavarhúzód akkor mepróbálhatod ki hajtani egy kicsit a kis feszítő lábakat.
De ha biztosra akarsz menni akkor szervíz... -
Yahoo
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata bluetooth headset párosításáról? Nekem van egy Nokia BH-105, de az istennek nem akar sikerülni. Eszközkeresésnél meg sem találja...
Tudnátok segíteni? Köszönöm!
-
Krisz79
őstag
Vajon ilyennel már találkozott valaki?
Ma kikapcsolt állapotú számitógépembe dugtam a telefonom.
Vette a teló a töltést.
Majd mikor elinditottam a számitógépem,nem boot-olt be,hanem elindult és állt a kijelző.
Többedszer próbáltam inditani a sz.gépet,de semmire nem reagált.
Majd kihúztam az usb-re csatlakoztatott telt kábellal együtt és a sz.gép be-boot-olt.
Azóta stabilan működik.
Fura.
Üdv.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
Vefy
csendes tag
nokia headseteknél is meg a többi headsetnél is általában 1-2 párosított eszköz lehet. a többinek nem látszik.
a megoldás a nokia headseteknél hogy mikor kikapcsolt állapotban van, akkor bekapcsológombot nyomva tartod, tovább mint 5-10 másodperc. a led ha van rajta ilyenkor gyorsan vibrál.
ekkor már a telefon is megtalálja.
és a párosításnál a kód természetesen ami a könyvében le van írva, ha nincs akkor vagy 0000 vagy 12345.üdv Vefy
írd meg ha sikerült, és ha nem miért?!
Xiaomi A1 | x99 e5-2660v3 | CLEVO xmg p505
-
Yahoo
aktív tag
Vefy, kj0 köszönöm, valóban ez volt a probléma!
-
Sten81
csendes tag
Sziasztok vettem egy Telenor One Touch -ot de nem tudok wifin keresztül netezni rajta.
Megtalálja a kapcsolatot de honnan tudom hogy sikeresen csatlakozott rá?
Azt írja nem sikerült kapcsolódni az internetre ellenőrizze a beállításokat...
Van valakinek ötlete??? -
Vefy
csendes tag
beállítások --> vezeték nélküli kapcsolat --> wifi beállítások -> wifi bekapcsolás
vár vár vár
a listában megjelenik a hálózatod. ráböksz. kiválasztod a csatlakozik-ot.
felül kis idő múlva a hálózati jelerősség mellett egy negyedkör ikon mutatja a wifi felkapcsolódását / jelerősségét.üdv Vefy
-
Vefy
csendes tag
ha a routeredben a védelem be van állítva akkor azokat be kell pötyögni a telefonba.
ha meg ráadásul még mac címszűrés is van, na akkor tényleg nem fogsz tudni csatlakozni.
akkor csak megjelenik a listában, de hiába ütöd be az adatokat /ha kéri/ kis idejű csatlakozás felirat után ledob. azt javaslom nézd át a router beállításokat.Xiaomi A1 | x99 e5-2660v3 | CLEVO xmg p505
-
Vefy
csendes tag
nem kell kikapcsolni. a telefon mac címét hozzá kell adni az engedélyezettekhez.
de amúgy kikapcsolod és megnézed hogy úgy a telefon felmegy-e a hálózatra.
(remélem otthon vagy benne, ne állítgasd el ha nem tudod mit csinálsz mert a végén
nem lesz interneted. bízd szakemberre aki beállította)teló mac címe:
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
Minden routerhez van egy ip, amin keresztül el lehet érni böngészőből a menüjét. Ez nekem tp-link routernél 192.168.0.1 de lehet 192.168.1.1 asszem linksys routereknél (nézd meg a router használati útmutatójában, ha ezek nem jók). User, pw alapértelmezetten admin, admin. Ha bent vagy keress olyat, hogy WPS. WPS Status legyen Enabled. Alatta lesz egy olyan, hogy Current PIN, ezt a PIN kódot írd le, vagy jegyezd meg. Majd a telefonon a WiFi beállításainál menj a 'WPS hálózat hozzáadása'-ra : WPS módszer: PIN-kód, SSID-nél válaszd ki a hálózat nevét, majd írd be a feljegyzett PIN-t.
Ha így se megy, akkor kapcsold ki a MAC szűrést (ha van). vagy reseteld a routert... -
Sten81
csendes tag
Köszönöm a segítséget sikerült létrehozni a kapcsolatot igaz úgy el állítgattam a routert hogy már netem se volt hiába állítottam vissza mindent amit el állítgattam...
A router reset és újra konfigurálás meghozta a gyümölcsét...
Engedélyezni kellett a mac címet a tűzfalbeállításoknál
A wifis beállításoknál is volt valami mac szűrés de arra nem jöttem rá mire szolgál... -
engine19
tag
válasz Krisz79 #7477 üzenetére
Ha USB pendrive-t dugsz bele akkor elindul? vannak olyan gépek, amik nem szeretik, ha olyan USB-s eszköz van rádugva bootolásnál, amiről nem tud bootolni. A BIOS-ban állítsd be, hogy mi legyen a boot sorrend (szerintem: hdd, odd, usb...), utána már nem fog ilyet csinálni
Ha igen, akkor a géped azok közé tartozik, amik abszolúte nem indulnak el ha USB-s tároló van rádugva bekapcsolásnál
Ez nem telefon hiba!
-
///Krisz\\\
senior tag
Akinek AMD chipset-es az alaplapja annak nem kell az XDA által gyártott drivereket feltennie, meg linkelgetni a többi drivert, hanem elég csak feltenni a chipset-jéhez való legfrissebb drivert amiben benne van minden (driver) ami kell a telefonhoz.
Az Upgrade-et még nem próbáltam, egyenlőre csak azt néztem meg, hogy látja-e a windows az SD kártyát és működik."Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
addikt
válasz ///Krisz\\\ #7492 üzenetére
A Windows szerintem mindenféle driver nélkül is látja az SD kártyát. Ha rootolás vagy upgrade működik így, az már más...de szerintem oda is kellenek min. az upgrade sw driverei.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz 0xmilan #7493 üzenetére
Nálam nem, mindig fel kellett tegyem az upgrade-et (még ha nem is akartam frissíteni), mert kellettek belőle a driverek.
A frissítést most nem tudom kipróbálni, mert szervizben van a routerem és frissítés után nem tudnám vissza tenni a programokat, de ha kicserélték kipróbálom.
Egyébként ha jól láttam a Qualcomm-hoz való drivert teszi fel, ami kell az USB-s kapcsolathoz."Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Valaki elkezdte már tuningolni a "build.prop" fájlt?
Lasy? Qltsar? milangfx? mkRoland?
[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó, a változás!
-
addikt
válasz szoszo1973 #7495 üzenetére
Most elkezdtem a Stock ROMot szerkesztgetni: Kitöröltem-, beleraktam appokat, meg átírogattam dolgokat a build.prop-ban, de nem vagyok benne biztos, hogy működni is fog...
Kiszedtem a .zip-ből a framework-res.apk-t, uot kitchen-ben módosítgattam, majd visszaraktam a .zip-be...de csak a framework fájlt, ami azért érdekes, mert a kitchen által készített .zip-ben ezen kívül van még 2 mappa: egy Meta-inf, meg egy settings. (A Meta-inf-et hagytam mert már van egy ugyanilyen nevű mappa a rom-ban, a settings meg csak a kitchenben készült módosításokat tartalmazza szövegesen - ami nem tudom miért kell, mert a framework fájlban már ott van minden)...(ill. azt olvastam, hogy framework flasheléshez kell előzőleg egy teljes bootolás(különben bootloop), úgyhogy nem tudom mit csinálna így, hogy a romba raktam és azzal együtt akarom felflasheltetni)
...a módosított framework-res.apk .png fájljait még Photoshopban fogom szerkeszteni, mert a kitchen nem ad túl sok lehetőséget... kíváncsi vagyok, hogyan kezeli majd az alpha channelt, bár a kitchenben is lehet átlátszóságot állítani...
A stock rom-ban lévő recovery.img helyére bemásoltam a cwm recovery-t, (hátha így azt rakja fel a stock rom-al együtt flashelésnél)
...még azon gondolkodtam, hogy a de-branded boot.img-ét másolnám be a stock rom/boot-img helyére, mert ha-jól-emlékszem a boot.img-ben van, hogy az adott rom rootolt-e vagy sem, és a de-branded rootolt.(az elmondások alapján; én nem próbáltam).Az okosokat megkérném, hogy írják le a fentiek közül mi működne és mi hülyeség(és miért). köszönöm.
ui. QtADB egy ilyen hibával indul (miután megadtam neki az elérési útvonalat) : adbd cannot run as boot in production builds so you can't do anything with /system partition. Run anyway? ..ezután a data mappában nem lát semmit, viszont a custpack ill. system mappákat látja(és onnan másolni is tudok).. ez miért lehet?
-
qltsar
veterán
válasz szoszo1973 #7495 üzenetére
hát nézd...így gyárilag két dolgot lehet/érdemes állítani, de ez persze szokásfüggő, hogy kinek mi jön be jobban.
én nem engedélyezem a gpu használatát a menüben, ez azt eredményezi, hogy kicsit lassabban rendereli le a dolgokat a telefon a menüben, viszont az alkalmazások teljesítményei kicsit jobbak lesznek emiatt. ez alapból így van írva a build.prop-ban.
ennek van az ellentéte, amivel tudod engedélyezni, hogy a menüben legyen gpu renderelés, ennek következtében "smooth"-tabb lesz a gui, viszont minimális értékben csökken a programok teljesítménye, amik nagyobb gpu renderelést igényelnek.
a másik dolog amit szoktam állítani a dalvik heap size. ennek az értékbe alapból 24MB, ezt 32-őn szoktam használni.
-
ginfoka
tag
Végülis akkor lehet cserélni romot? vagy mit érdemes tenni annak érdekében, hogy mondjuk az aksi ne merüljön le gyorsan amikor be van kapcsolva az adatkapcsolat?
Köszönöm"Az üt először, aki igazán nagyot üt...és először!"
-
Sungoo
addikt
Sziasztok!
Nem régen vagyok tulaja egy ilyen készüléknek. A töltéssel lenne gondom. / órája van folyamatosan töltőn, és elméletileg még mindig tölt...A hálózati töltő nem meleg, olyan, mintha már nem menne, de a telefon még mindig töltést jelez. Ez normális, vagy én nyúltam bele valamibe?
-
Sungoo
addikt
Na még egyszer: 6 órája...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest