Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz Zsolti900114 #49 üzenetére
Várjuk az in game-et is mert ez így még nem sokat árul el.. Remélem nem úgy csináltad hogy a benchmark a tálcán futott és lested a feladatkezelőt...
-
Zsolti900114
tag
Így dolgozik a proci GTA4 benchmark közben. Majd holnap nézek rendes ingame-est is.
-
Hanok
senior tag
válasz Zsolti900114 #46 üzenetére
Van egy olyan fül hogy teljesítmény, kirakod full screen-be és itt felü van a cpu alul a memória monitorozás..Katt ide!
-
Zsolti900114
tag
Na, akkor Resident Evil 5 1280x720-ban, 8x AA-val:
DX9: 84,2
DX10: 83,9A feladatkezelőshöz meg annyit kérdeznék, hogy azt tudom, hogy monitorozza a cpu használatot, de: visszamenőleg hol tudom megnézni, mert én csak néhány mp-re tudom.
Továbbá a GPU-t hogyan tudom megnézni, hány %-on jár?
-
Zsolti900114
tag
válasz csucsbicep #37 üzenetére
Amúgy ITT és ITT IS lehet nézni benchmarkokat a RE5-tel, igaz más felbontásban, de hamarost meglesz az én konfigomon is mérve.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti900114
tag
Na, sikerült felpeccselni a legújabbal, ezt követően megvoltak a beállítások.
GTA IV
1920 high: 52,8
1920 med: 55,2
1680 high: 52,8
1680 med: 55,7
1440 high: 52,5
1440 med: 56Most akkor gyorsan megnézem a Resident Evil 5-öt kérésre, illetve a következő játék a HAWX lesz, mert az lett meg leghamarabb.
-
Zsolti900114
tag
A GTA-hoz nézek újabb peccset akkor, lehet hogy azt néztem el. Bár a videomemória elfogyása az érdekes, ugyanazon kártya, ugyanazon 1 gigás változata esetén. de azt láttam is, meg írta is, hogy az a baja, csak így kíváncsi vagyok, hogy miért, de mindegy.
feladatkezelős terhelést majd mérek mindjárt.
Windows alatt ami nekem észrevehető (hangsúlyozom, hogy Athlon XP 2600+-ról váltottam):
- sokkal gyorsabban tölt be a win7, mint azon az xp, ugyanazon vírusirtó-tűzfal, stb. mellett
- tesóm mindig képes volt több program egyszerre történő futtatásával kinyírni a régi gépet, ennél még nem jött össze neki, pedig próbálkozik: msn+word+zene+net, esetleg néha még film is befigyel...
- akár egy játék telepítése is futhat háttérben, nem veszem észre netezés közben, hogy lassulna miatta a gép.Szóval összességében maximálisan elégedett vagyok ebből a szempontból is.
A BC2-nél 1-2 óra a becsült idő, amíg megérkezik a gépemre, a codnál meg a hawxnál több.
-
agemate
addikt
válasz Zsolti900114 #40 üzenetére
Ha kész leszel a többi játékkal, valószínűleg arra a következtetésre fogunk jutni, hogy alacsonyabb felbontáshoz már kevés az i3-2100, de Full HD környékére tökéletesen elég.
A GTA IV egy hulladék az optimalizációt tekintve, felbontástól függetlenül azonos értékeket produkál nálam is.
Amire még kíváncsi lennék, hogy pl a GTA IV alatt, BC2 alatt hány %-ra terhelődnek az egyes processzor szálak? Feladatkezelővel tudod monitorozni, dobhatnál printscreen-t játék közbeni állapotról, hozzá egy GPU-z-s printscreen-t is, hogy a GPU hány %-on jár. Ez azért jó, mert így megtekinthető, melyik alkatrész limitál. Az ideális az, hogy a GPU 100% körüli terhelésen megy, miközben a processzor nem éri el a 100%-ot. A GTA esetében mondjuk biztos CPU limit van, i7-870-el is az van Full HD-ben GTX 460-al..
Mondjuk az eddig eredményekből kiindulva nincs CPU limited, ami király!Én is i3-2100-at fogok venni egy fapados MSI H61M-E33-as alaplappal. Egyébként Windows alatt hogy érzed, megfelelően gyors? Sok böngésző ablak + Vörd + mappák + zenehallgatás közben is? Mondjuk biztos.
Ja és köszönjük szépen!
A GTA valószínűleg nincs felpeccselve teljesen, az aniso-nak a Graphics között kéne lennie. Ha nem engedi a látótávot feljebb húzni, az azt jelenti, hogy elfogyott a videomemória. Nálam engedte.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolti900114
tag
Mediumon viszont meg tudtam csinálni a GTA-tesztet, ott engedte a 68-as látótávot, csak ugye az aniso meg a night shadow maradt ki. Érdekes eredmények lettek, felbontástól szinte függetlenül 55 körüli fps:
GTA IV
1920 med: 54,4
1680 med: 55,1
1440 med: 54,6 -
Zsolti900114
tag
Mafia II
1920 high: 41,5
1920 med: 42,6
1680 high: 46,4
1680 med: 48,4
1440 high: 54,8
1440 med: 55,7Tehát a Mafia II immáron mindegyik megadott felbontáson tesztelve, megállapítható, hogy 1440-ben marad el a Phenomtól.
Viszont, lenne egy kérdésem is: GTAIV-et ugyan egyszer már teszteltem, de most vettem észre a következőket:
nem találtam olyan opciót, hogy night shadow, valamint az aniso-t sem a grafikai beállítások közt, továbbá a látótávot nem engedi 57 felé húzni. -
csucsbicep
nagyúr
válasz Zsolti900114 #36 üzenetére
Rendben, köszi.
-
Zsolti900114
tag
válasz csucsbicep #34 üzenetére
bocs a késői válaszért, hétvégén megpróbálom tesztelni azzal is.
-
agemate
addikt
válasz Zsolti900114 #31 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
csucsbicep
nagyúr
Tudnál nekem nézni egy Resident Evil 5 tesztet 1280x720 8xaa high beálítással? Csak viszonyítás alapnak egy régebben linket teszthez.
-
dragonfx
veterán
igencsak jol helytáll ez a proci vagy rosszul gondolom?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Zsolti900114
tag
Mérések továbbra is folyamatban vannak:
Mafia II
1920 high: 41,5
1920 med: 42,6
1680 high: 46,4
1680 med: 48,4GTAIV
1920 high: 55 -
agemate
addikt
válasz Zsolti900114 #28 üzenetére
Igen, a GTA IV és a BC2 a legújabb patch-ekkel futott.
Én az i5-2400-on gondolkozom, mert játékon kívül elég sokat konvertálok, renderelek, SD videót szerkesztek, oda meg kell a négy mag. Ha csak játszanék, egyértelmű: i3-2100.
Köszönjük a segítségedet!
-
Zsolti900114
tag
oké, akkor ezeket fogom csinálni, gyorsan "megvásárolom" a szükséges játékokat, aztán méregetek, de nem ígérem, hogy hamar meglesz, mert ugye hét közben nem vagyok itthon, de nekifogok.
Amúgy bevallom, én is kicsit tartottam tőle, hogy mit fog produkálni az i3, mert alapból Phenomon gondolkodtam (fizikai 4 mag miatt-pont 955BE-n), de nem bántam meg.
Szerk.: GTA-t peccselted, vagy csak simán alapjátékkal mérted?
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz Zsolti900114 #24 üzenetére
Nagyszerű, én is használom a Fraps-ot, főleg ha új játékkal játszom, akkor kb 15 percig szoktam mérni, majd megnézem, hogy mennyi volt az átlag, minimum és ezek függvényében kezdek el babrálni a beállításokkal
Van ez a Bulletstorm nevű állatság, nekem nagyon tetszik, érdekes, hogy maximális grafikán (1080p, 4xAA, minden maxon, a Post-processing is, 30-40 fps-em van, de egyáltalán nem megy 30 alá. Ha a P-p-et medium.ra veszem, már bőven megy 50-60 közelébe az fps. Érdekes, hogy a P-p állítgatása nem javít/ront a képminőségen, vagy csak én vagyok vak?
A legjobb az lenne, ha a cikkem mérési struktúráját követve méricskélnél, mert ha más eljárásokkal mérsz, más eredmények is születhetnek, így nem tudunk összehasonlítani. Jó sok szóismétlés
Nagy segítség lenne, sokak még mindig nem bíznak az i3-2100 erejében.
-
EczkE
veterán
Most már nekem is van i3 2100-as procim.
Asszem mindenféleképpen!
-
Zsolti900114
tag
Igen, Fraps-szal, F11-re indítja a benchmarkot, ami .csv fájlba menti az értékeket, illetve megadja a min-max-avg fps-t is. De ha játék közben csak fut a fraps és azt figyelgetem, akkor is hasonló értékeket látok.
Melyik játékokat szeretnétek még látni mérésben?
Ha lesz már több mérésem, akkor lehet csinálok róla grafikont, mondjuk én csak 1920-ban méricskéltem eddig. A grafikonba is fps/játék tengelyek lennének, mindet 1920-ban mérve.
Szerk.: Lemértem a beépített benchmarkkal is, 41,5 lett az átlag fps.
Ami nagyjából megegyezik a te méréseddel.[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz Zsolti900114 #22 üzenetére
Ezek marha jó értékek, nálam a beépített benchmark-kal mérve így alakultak az fps.
Te Fraps-szal mérted játék közben?
-
Zsolti900114
tag
Na, akkor i3-2100+HD6850:
Mafia II - 1920x1080 - minden maxon: Min.: 31, Max.: 63, Átlag.: 53.995 fps
jönnek még majd eredmények, illetve F1 2010 és Dirt2 mérések vannak a ilyen asztali gépet... topikban.
-
Hanok
senior tag
válasz DeckardCain #19 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hogy mit fogyaszt egy ilyen 0,92V-on (csak az alaplap+proci+memo+háttértár)...Kicsit elgondolkodtam a cserén bár ez a tuning nélküli dolog nem valami pozitív...Vga nélkül alulfeszelve ha 30-40W körül megállna a konfig akkor meglesném ezt a Szandikát...
-
Zsolti900114
tag
Ha minden jól megy, akkor hétvégére nekem is meglesz az i3-2100-as (meg úgy körülötte a gép is), hála a Milyen asztali gépet... topik lakóinak.
Aztán persze majd jól kipróbálgatom én is. HD6850-nel.
-
DeckardCain
senior tag
Van még egy. Itt is gtx 480 van mellette
-
banhammer
veterán
Én Core i7-2600-ra hajtok.
A régi gépem megpróbálom eladni és összerakok magamnak egy teljesen új gépet amihez megint évekig nem kell hozzányúlnom.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
agemate
addikt
válasz DeckardCain #16 üzenetére
Köszi szépen!
-
DeckardCain
senior tag
-
agemate
addikt
Na de senkinek nincs még új i3-ja?
-
mrbig25
őstag
Külföldi teszteket végigszaladva elég jó kis ár/érték arányú proci lesz ez a maga 30k körüli árával.
Én is ilyesmire vadászok, csak alaplap is kéne hozzá...
...
-
Воланд
titán
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
félisten
Nyitó hozzászólás, hogy a fórumban is megjelenjen.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM