- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
caprine
senior tag
Érdekes a cikk, illetve az eredménye, mert olyan mintha a pilóták fizetését reprezentálná.
-
Turbolada II
őstag
Pászt or Máldonádó
-
Qorthral
őstag
"mert utana eloveszek mindenfele szubjektiv szempontot, es addig gyurom a dolgot, amig azt nem latom, amit szeretnek. Szvsz ennek sok ertelme nincs."
Ha ezt rám értetted, akkor itt vége is a beszélgetésünknek. Nem gyűrtem semerre semmit, csak megkérdeztem az embereket, hogy kit mennyire tartanak jónak, majd publikáltam az eredményeket. Hogy jön ide az, hogy én mit, vagy mit nem szeretnék?
Sajnálom, hogy neked nem tetszik a többség véleménye, de már a tavalyi cikknél is kiderült, hogy nem igazán tudsz elfogadni a sajátodtól eltérő álláspontot, így nem csodálkozom rajta, hogy a szavazás hitelét próbálod nullifikálni (eredménytelenül természetesen).
Látszólag képtelen vagy megérteni, hogy az F1-ben nem minden a szerzett futamgyőzelmek és világbajnoki címek száma, feszt jössz a statisztikákkal. Számodra Keke Rosberg jobb pilóta, mint Stirling Moss, Damon Hill jobb, mint Gilles Villeneuve... Ezzel a hozzáállással nem tudok és nem is akarok mit kezdeni...
-
arn
félisten
En nem velemenyeztem eddig senkit itt... Amugy alonso palyafutasanak kovacsa egyedul alonso. Mar ketszeres vbkent oda mehetett volna ahhoz a csapathoz, ahova akar. Miert nem ment a rbhoz? Vagy a mercihez? Kozben jott ket pilota is, aki joval eredmenyesebb lett rovidebb ido alatt.
Lehet innen onnan szepithetni a dolgokat, de a f1et pontokra jatszak. Ennyi erovel kitalalhatnam azt is, hogy xy szerintem jobb pilota. De ettol meg nem lesz tobb futamgyozelme, es vbcime.
Alonso a fel karjat is odaadna akarmelyik pilotaszavazasos eredmenye mellett egy harmadik vbcimert. mar sose fog olyan magassagokba emelkedni, mint a legjobbak (sumi, senna, prost, fangio, etc). Hamiltonnak es vettelnek van ra eselye.
Az is erdekes, hogy fontosak az eredmenyek, de csak addig, amig nincs jobb, mert utana eloveszek mindenfele szubjektiv szempontot, es addig gyurom a dolgot, amig azt nem latom, amit szeretnek. Szvsz ennek sok ertelme nincs.
-
Qorthral
őstag
A statisztikusok szemében lehet, hogy az eredmény számít, de itt pont, hogy nem csak az. Az általad is írt rengeteg mögöttes szempont együttes megítélése alapján kialakul az emberben egy kép arról, hogy melyik pilóta mennyire jó. Ezt a képet levetíti pontokra az ehhez hasonló szavazások alkalmával, majd az így kapott átlag alapján az adott mintára nézve kialakul egy sorrend.
Amúgy azért is vicces az eredményekkel való erőlködésed, mert Alonsót a pilótatársai is a legjobb jelenlegi pilótának választották tavaly, holott biztos vagyok benne, hogy körükben egy szimpátiaszavazáson dobogóra sem kerülne.
Amúgy nincs semmi gondom azzal, hogy szerinted Vettel a legjobb Hamilton (és felteszem) Alonso előtt, ahogy azzal sem, hogy nálad a száraz (és ugye kiemelten technikafüggő) eredmények jelentik az egyetlen szempontot ennek eldöntésekor. Sőt, ez teljesen rendben van, ez a fórumtéma erről szól, hogy ütköztessük a véleményünket a cikkel kapcsolatban.
A gond ott van, hogy a többiek véleményét te kb semmibe veszed ("ez csak egy szimpátiaszavazás"), mintha a te álláspontod bármivel is többet érne. Ezen lenne érdemes elgondolkodnod kicsit, nem azon, hogy kinek hány futamgyőzelme van...
-
arn
félisten
en csak leirtam a tenyeket, a tobbi egyszeruen nem erdekel:
* nem lehet rajta valtoztatni
* sosem elfogulatlan
* nem tudsz olyan szempontrendszert felallitani, ami tokeletes
* a palyan latott teljesitmenybol sose tudod meg, hogy milyen munkat vegez a hatterben, mennyire motivalja, demoralizalja a csapatot. csak azt latod, hogy a csapat jol mukodik vagy sem
* sose lehet elvalasztani a csapat/auto es a pilota teljesitmenyet
* a pilota kommunikacioja is befolyasolja a nezoketmindegyik pilotanal lehetne kiscsillio ervet es ellenervet felhozni, de a vegen ugyis az eredmeny szamit.
-
Qorthral
őstag
-
arn
félisten
futamaranyosan:
gyozelem:
1. vettel 28%
2. hamilton 23%
3. alonso 14%dobogo:
1. vettel 48%
2. hamilton 48%
3. alonso 41%pole:
1. vettel 32%
2. hamilton 28%
3. alonso 9%hamilton iden beelozhet.
-
Qorthral
őstag
Köszönjük, hogy ismertetted, kik a legeredményesebb aktív F1-es pilóták.
A cikk nem erről szól, ahogy a szavazás sem. Egy technikai sportban sosem evidens, hogy a legeredményesebb versenyző egyben a legjobb is. Ez persze sokszor így van, de nem magától értetődő.Szó sincs szimpátiaszavazásról. Ezzel feltehetően te is tisztában vagy, de így nyilván könnyebb elviselni, hogy a végeredmény nem egyezik a saját elképzeléseddel.
Javaslom, hogy esetleg nézd meg a tavalyi cikkeimet is, ott preferenciafüggetlen eredményeket is számoltam, és kiderült, hogy alig van eltérés.
Mellesleg szerzett dobogós helyezések számában Alonsónak nem nagyon kell befognia senkit sem.

-
arn
félisten
ez csak egy szimpatiaszavazas, az eredmenyek alapjan:
1. vettel
2. hamilton
3. alonsohamiltonnak van eselye megelozni vettelt, alonsonak semmi. es nem a vbcimekrol beszelek, akarmilyen szempontbol, legyen az pole, dobogo, vagy futamgyozelem.
-
kukinyo
addikt
Nem elírás, és a kezem tűzbe teszem azért hogy a cikk szerzője nem másitott meg adatokat,szavazatokat vagy bármit.
Olvasd végig a topikot (még nem túl hosszú) és rájössz. Azután kérünk egy véleményt.
-
Qorthral
őstag
Nincs itt semmi hiba, csak el kellett volna hozzá rendesen olvasni a cikket (vagy legalább az adott cikk-oldalt).
Igaz, hogy Vettelnél nem ismétlem meg az érvelést, de fentebb, Bottasnál leírom, hogy miért így alakult a sorrend:"A 4. helyért nagyon szoros versengés alakult ki Bottas, Rosberg és Vettel között. A pontozás érdekessége, hogy tisztán az átlagpontok alapján Rosberg - Bottas - Vettel sorrendben szerepelnének, ám a párharcok eredményét is mérlegelve végül a Vettel - Rosberg - Bottas sorrend mellett döntöttem.
Minimális eltérés volt az átlagpontok terén a három versenyző között, de az 1 az 1 ellen párharcokban Vettel kényelmesen legyőzte Rosberget, Rosberg pedig ugyanilyen simán verte el Bottast." -
Viktor77
titán
Ne kelljen 200 hsz-t megint erről vitatkozni, olvasd végig a topicot.
-
Ununqatrium
aktív tag
Egy aprócska hibára lettem figyelmes (bár lehet, nem én vagyok az első). Vettelnél a 7,40 pont elírás, vagy csak én nem értem, hogy került a 4. helyre?

-
Viktor77
titán
"Egyébként te melyik moderátor másodregje vagy hogy belelátsz évekkel ezelött kimoderált hozzászólásokba?"
Megint a vagdalkozás. Bár miért várnánk mást tőled.
A törölt rész a moderátorok sem látják, az adatlapodon sincs idézve.
Viszont ha a linkelt hsz-ednél nyomsz egy kicsi, piros jobbra nyilat, akkor tádámmm, ott van beidézve, közvetlenül a te hsz-ed alatt. -
törölt tag
Ne engem támadj, egyszerű logika volt a részemről. mivel a -Vettel hajrázás- és a Hamilton megnyilvánulásod közt 1 nap/52 hozzászólás van....én is onnan vettem észre hogy miközben kerestem a -Vettel hajrás- hozzászólásodat, megláttam mikor uazon az oldalon egy moderátor (Viktor77) azt írja hogy majmoztál..
Egy oldalt kell visszalapozzál, és ott reagálnak a problémás megnyilvánulásodra, és visszaidézték....és mivel a -hajráVettel-s hozszálásra semmi támadásszerűt nem találtam, ...így leírtam hogy szerintem te erre gondolhattál.
Nem volt ebben semmi aljas trükk, ha nem rögtön a rosszat feltételeznéd és támadnál, akkor még látnád is.
..de mint ahogy írtam nagyon könnyen repülnek a másikat minősítő jelzők...mint a képmutató, meg az 'aljas trükköm'...semmi ilyen nem volt...és nem én járatlak le, te járattad le saját magad..nekem ez sem szándékom, sem előnyöm... egyszerűen sztem arra a téged ért támadásra emlékszel. -
kukinyo
addikt
Nem tudom észre vetted e hogy a mostani vitában szó sem volt Hamiról, éppen ezért nem tudom miért kevered ide. Egyébként lehet hogy igazad van és nem az első beírásomnál kaptam az ívet. de hogy évekig rám voltak (vannak) állva az biztos.
Jaa.. és ilyen aljas trükkel ( Hami) nem tudsz lejáratni. Én vállalom azt amit írtam, és a kutyát sem érdekli a véleményetek. Bár volt ebben nem kis félreértés, csavar de most már nem érdekel.
Neked is csak azért válaszolok mert most kapcsolódtál be és neked is leírom hogy én befejeztem ezt a vitát.
Így tőled sem várok választ, de nem is kapsz.
Egyébként te melyik moderátor másodregje vagy hogy belelátsz évekkel ezelött kimoderált hozzászólásokba?
Erre sem várok választ mert igazán nem érdekel de hogy téged idézzelek: Ez már önmagában is beszédes. -
törölt tag
kaja mellett (most értem haza
) rákerestem erre a hajrá Vettel-re...
Az ég egy adta világon semmi nem történt.(#29185). ..semmiféle olyan megjegyzést nem kaptál amit itt írsz.
Szerintem neked az maradt meg rossz emlékként mikor ki lett moderálva a:"Ja hogy ő a hami,és előle mindenki takarodjon.
Egy senkiházi sz@ros majom." hozzászólásod.Ezzel tovább nem foglalkozom, önmagában is beszédes.
..érdekes ez a számokkal való igazolás, akkor gondolom te is azt mondod, hogy 2011 volt az F1 teteje mert 1150 előzés történt...messze több mint bármikor előtte.
2012 pedig a legfordulatosabb hiszen 7 versenyen 7 különböző győztes.
Az F1 aranykora.. -
kukinyo
addikt
-
Qorthral
őstag
Abszolút megőrizted az objektivitásodat, mondhatni példamutatóan. A gond szerintem azzal van, hogy másokról feltételezed, hogy ők viszont nem, vagy helyesebben mondva azzal, hogy egymásról feltételezitek, hogy biztos nem.
Kimi sokaknak kedvenc persze, de egy Alonso drukkernek éppúgy lehet (második) kedvence, mint egy Vettel drukkernek. Mindenesetre ne menjünk nagyon bele, mert sok a "ha", hiszen eleve nem drukkerekről beszélünk most, hanem értékelőkről.
-
kukinyo
addikt
Köszönöm

Azt hiszem ez is bizonyítja hogy a szavazáson próbáltam megőrizni az objektivitásom.
Tényleg elgondolkodtató adatok, de azt ne felejtsük el, ha Kimi nem is első számú kedvenc de nagyon sokan szeretik és elismerik, esetleg második kedvencként. Már akinél van ilyen fajta besorolás. Gondolom ez ebben sokat közrejátszik. -
gbors
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Attól, hogy kimondod, még továbbra is csak téged minősít, ha az egyik élpilótát lesenkized.
Ráadásul te kezdted a senkizéssel, én ezt minősítettem. Vagy az most menő, ha a paddock véleményével szembemegyünk (mert ugye ők nem a szemük és fülük alapján döntenek, egy egészen picit közelebbről)? Mert akkor szerintem Rosberg volt a jobb mercis tavaly!
Az a baj, hogy a te szádból semmi nem hiteles, amiben szerepel Alonso neve, mert zsigerből utálod. Itt különbözünk a leginkább, meg abban, hogy az alapvető tisztelet sincs meg részedről a másik kedvence iránt, utálat ide vagy oda.Na, a 10 pontot akkor viszont nem értem? Mert ha utálod mint ember, az hogy jön a teljesítményhez? Mert ezek szerint azt mégis csak elismered.
Qorthral: Szerintem a Kimi drukkerek közül sokan szurkolnak inkább Vettelnek, mint Alonsónak, ez is okozhatta a fentieket.
-
Qorthral
őstag
A hozzászólás második fele természetesen mindenkihez szólt, nem csak hozzád.
Az Alonsóra adott pontszámod 10-es volt, azaz a maximális.
Ugyanakkor még az előző felvetésed kapcsán megnéztem az adatokat:
Azok, akik Alonsónak több pontot adtak, mint Vettelnek, átlagosan 8,29 pontot adtak Ricciardónak.
Ezzel szemben azok, akik Vettelt gondolják jobbnak, átlagosan 8 pontra értékelték az ausztrált. Egy kicsi különbség valóban van.
Ha ezzel azonban a Vettelt nem kedvelőket szeretnéd minősíteni (direkt felhúzták Vettel csapattársát, hogy rosszabb színben tüntessék fel Vettelt), fontold meg előbb ezt a másik irányú, hasonló statisztikát:
Azok, akik Alonsónak több pontot adtak, mint Vettelnek, átlagosan 6,8 pontot adtak Räikkönennek.
Ezzel szemben azok, akik Vettelt gondolják jobbnak, átlagosan 8 pontot adtak a finn pilótának.
Vagyis az Alonso haterek négyszer akkora mértékben húzták fel a nem kedvelt pilóta csapattársát, mint a Vettelt ki nem állhatók... -
kukinyo
addikt
Most pont azt akarod kivetíteni a Vettel szurkolókra amit ti csináltok.Ezen már tényleg csak nevetni tudok.
Írsz még pár ilyet ha megkérlek?
Persze te nem voltál gúnyos, nem vontad kétségbe az agyi kapacitásomat, nem neveztél hozzánemértőnek, stb,stb. Mit vársz tőlem? Hogy majd mélyre hajolva megköszönöm neked hogy felnyítottad a szemem?
Hát nem nyitottad fel, ki van az nyitva pont eléggé ahhoz hogy lássam mi történik a F1-be. És engedd meg hogy legyen önálló véleményem, amit ha akarok közzé teszek a magam módján és nem alakoskodva, hátulról jövő szöveggel mint ahogy azt itt sokan teszik. Mert mint írtam már, ez a mondanivalón nem változtat.
De most már tényleg befejeztem mert hidd el hogy nem érdekel a véleményed. Én inkább hiszek a szememnek, fülemnek és a 4 vb címnek 1 elcsalt és egy mázli cím ellenében.
Ismételten jó bólógatást kívánok. -
Csapoati
nagyúr
Kivéve, hogy Alonsót szimplán egy nagyképű senkinek nevezted. Milyen hangnemet vársz ezután a szurkolóitól? Tőlem mégsem olyat kaptál, mint ami járna. De tudtam, hogy ez lesz, ha Vettel kikap valakitől, akkor a másikra fejlesztették a kocsit, direkt kitoltak vele (4 vb-cím után ennek mi értelme lenne, mikor neki köszönhet kb mindent a csapat), stb. Na mindegy, részemről ennyi, továbbra is inkább a mértékadó szakemberek véleményére adok, nem olyanokra, akik zsigerből utálnak más pilótákat (mert tudják belül, hogy azért mégis jó?), és lesenkizik.
-
kukinyo
addikt
-
Qorthral
őstag
"Bár a vita erre nem tért ki (ugye nem ez volt a fő irány) de Ricciardo helyezése is csak a Vettel gyűlölőknek (többnyire Alonso fanok) köszönhető.Kimondottan örültek Ricciardo győzelmeinek és ezáltal túlértékelték őt."
Nyilván. Sőt, Hamilton helyezése is csak a Vettel gyűlölőknek köszönhető. Biztosra akartak menni, hogy legyen aki megelőzi a németet, sőt, legyenek minél többen. Páran emiatt számításból még Maldonado-t is 10-esre pontozták, de sajnos nem jött be, mert a venezuelai átlagpontszáma végül nem érte el Vettelét...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na, elég a viccből. Legyünk már kicsit realistábbak. Alonso 3, Vettel 4 db egyes osztályzatot kapott és egyikük sem kapott kettest. Lényegében ezek a szavazatok a zsigeri utálók szavazatai, és mint látható, szinte elenyésző a számuk, nem múlott rajtuk kb semmi.
A felmérés nyilván nem volt mondjuk a magyarokra nézve reprezentatív, plusz az eredménye sem jelent az égvilágon semmit. Alonsónak nem lesz több VB címe tőle, ahogy Vettelnek vagy Hamiltonnak sem, sőt, kevesebb sem. A helyén kell kezelni, de ott igenis kell! Ez, a PH! F1-et kedvelő olvasóit viszont azért egész jól reprezentáló kis csoport most ezt a sorrendet állította fel. Lehet bárkinek más a személyes véleménye, de a többségé ez, és nem gondolom, hogy ők hülyébbek vagy elvakultabbak lennének.
Azt sem gondolom, hogy sértegetni kellene bármely pilóta szurkolóit is a véleményükért.
Tartsuk magunkat ehhez és lehetőleg férjen már meg jól egymás mellett a Vettel és az Alonso drukker is. -
kukinyo
addikt
Gondolom az pedig a te fejedbe nem fordult meg hogy a csapatnál már tudták hogy Vettel elhagyja őket.
Ezért is fejlesztették az új autót inkább Ricciardora. Ezt többször le is nyilatkozták.
Már ez gyanús volt annak aki figyeli a F1-et és egy kicsit ért is hozzá. Úgy látszik neked nem tünt fel.
Kicsit szelektív a memóriád, 2-3 alkalommal Vettel volt elől, még csak lassabb sem volt, még is Ricciardo kapta a jobb taktikát.
Csak ugye ezt nehéz elismerni.Bezzeg Alonso taktikáját kivétel nélkül mind elbaszták.És még ti kiabáltok másra fűt-fát. Nevetséges.Qorthral: Megkérhetlek arra hogy Te írd be ide hogy hány pontot adtam Alonsonak?
Köszi -
Csapoati
nagyúr
Megkérdezhetem, hogy miért nyomták volna Ricciardót 4 Vettel vb-cím után? Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Akit előtte 4 éven keresztül nyomtak, sokszor látványosan is Webberrel szemben (2010 Törökország a baleset után, 2010 Silverstone első szárny téma, 2013 Malajzia, amikor nem követte a csapat utasítását, stb.), azt egyszercsak elkezdik elgáncsolni egy új pilótával szemben? Megpróbáltak két taktikát és nyilván az elöl haladó kapta azt, amit kevésbé kockázatosnak gondoltak. Az meg gondolom meg sem fordult a fejetekben, hogy Vettel azért állt ki többször, mert egyszerűen gyorsabban koptatta a gumikat.
Tehát ha Alonso kikap a rosszabb kocsival, az tudás, ha Vettel kikap azonos kocsival, az pech/kitolás/bolygóegyüttállás.Ricciardo helyezése is csak a Vettel gyűlölőknek (többnyire Alonso fanok) köszönhető.Kimondottan örültek Ricciardo győzelmeinek és ezáltal túlértékelték őt.
Részemről Ricciardo tavaly a 2. legjobb volt (igen, Alonso előtt és Hamilton után). A második felét pedig honnan veszed a mondandódnak? Te hányast adtál Alonsónak?
#205: Szerintem megérdemelte Button a vb-címét, mert Barrichellót simán verte amikor jó kocsijuk volt, amikor meg visszaestek, ő akkor is hozott azért egy állandó szintet, a hullámzó brazillal ellentétben. Ja és a McLarennél gyakorlatilag pariban volt Hamiltonnal az időmérős gyengesége ellenére is, ez hatalmas szó!
-
sh4d0w
félisten
Én nem vitatom Button vb-címét, viszont nagyon sokan igen. Válaszolva a kérdésedre, Vettel sem érdemelte volna meg, mert a nevezett szezon első felében nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, amivel a másodikban megszerezhette volna a vb-címet.
Még mielőtt félreértés lenne a dologból: Button megérdemelte azt a címet. Nagyon sokat dolgozott és szívott érte a BAR-nál, aztán a Hondánál és abban az évben ő volt a legjobb.
-
kukinyo
addikt
"Mégis, az, hogy például a fiatal, 3x-os futamgyőztes ausztrál a PH! szerint jobb a négyszeres VB Vettelnél"
Bár a vita erre nem tért ki (ugye nem ez volt a fő irány) de Ricciardo helyezése is csak a Vettel gyűlölőknek (többnyire Alonso fanok) köszönhető.Kimondottan örültek Ricciardo győzelmeinek és ezáltal túlértékelték őt.
Persze, tavaly többet nyújtott mint Vettel. De sehol nem látom azt hogy a csapat hány alkalommal helyezte előtérbe Ricciardo taktikáját Vettelénél. Legalább két alkalommal volt olyan is Vettelt a semmire hívták ki. Azt nem mondom hogy direkt hátráltatták de nagyon úgy tünt a dolog. Az a csapat aki 4 éven keresztül szinte nem hibázott az ilyenekben, hirtelen ennyi bakit követne el? Elgondolkodtató.
Ellenben Alonsonál szinte csak ilyen kifogásokat találni."Ha megnézitek csak ebben a topikban, hogy milyen negatív jelzőket/megszólításokat kapott a két pilóta"
Van aki nyersen le meri írni a véleményét, van aki burkoltan, ezt neveztem képmutatásnak, mert az is.
De a lényegen, mondanivalón a megfogalmazás nem változtat -
Csapoati
nagyúr
-
Qorthral
őstag
+ egy korábbi hozzászólásodra is:
Köszi, örülök, hogy tetszett.
Sokat dolgoztam vele természetesen, de szerintem sokaknak érdekes olvasmány volt, így nem gondolom, hogy hiába lett volna.A vita egy kicsit túl parázs, igazság szerint valamivel enyhébb fogadtatást vártam... Hogy kicsit hozzá is szóljak:
Szerintem a Vettelt ekézők leginkább Seb eredményeinek értékét vitatják ("túlnyomórészt a legjobb autó miatt nyert", "nem volt erős csapattársa", "aránylag lazán elverte a Red Bullnál újonc Ricciardo", stb.), az Alonsót támadók viszont a spanyol személyiségével nincsenek megbékélve, sőt, utálják őt és emiatt nem igazán tudják elfogadni, hogy egy nem reprezentatív, sehol sem jegyzett felmérésben az amúgy eredményesebb Vettel előtt végzett. Sokkal erősebbek a negatív érzelmek az Alonsót nem kedvelőknél Alonso irányában, mint a Vettelt nem bíróknál Vettel irányában. Ha megnézitek csak ebben a topikban, hogy milyen negatív jelzőket/megszólításokat kapott a két pilóta (kezdve mondjuk az alonsokával, hah!), máris látjátok, hogy tényleg ez a helyzet, hiába próbálják páran másképp interpretálni a helyzetet.
Fentieken túl a legérdekesebb az számomra, hogy a Vettel szimpatizánsok mintegy 200 hozzászóláson keresztül igyekeznek bizonygatni azt, hogy Vettel jobb Alonsónál, miközben egy árva hsz nem kérdőjelezi meg Hamilton vagy Ricciardo helyezését, holott ők is simán a német előtt végeztek!
Pedig az érvek, melyek Alonso ellenében elhangzottak (kiragadván pl a négyaznagyobbmintakettő, megdönthetetlenül erős lábakon álló klasszikust), hasonlóan, vagy még jobban megállnák a helyüket Hamilton és pláne Ricciardo ellenében. Mégis, az, hogy például a fiatal, 3x-os futamgyőztes ausztrál a PH! szerint jobb a négyszeres VB Vettelnél (nem csak a tavalyi évben, hanem mint komplett versenyző!), látszólag egyáltalán nem zavarja a német drukkereit. Ez nekem nagyon visszás, és alapvetően más kontextusba helyezi a társalgást, olyanba, melybe emiatt ennél jobban nem is kívánok belefolyni. -
gbors
nagyúr
-
Yayoh
aktív tag
-
gbors
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Na várj. Én magamat nem érzem kompetensnek ahhoz , hogy szimplán kijelentsem, hogy ki a jobb. Az nyilvánvaló, hogy mindenki a kedvencét tartja a legjobbnak. De ettől még ezt nem merném sehol sem leírni, ezért inkább adok a szakértők és bennfentesek véleményére. Márpedig náluk ilyen vagy olyan okból Alonso az első. Elfogadnám azt is, ha Vettelt mondták volna, ahogy Schumit is elfogadtam. Nekem csak az a bajom, hogy itt a Vettel-fanok részéről annyi az indok, hogy 4 éven keresztül ő volt a világbajnok, tehát ő a legjobb. Azt senki nem veszi számításba, hogy a legjobb autóban ült 4 évig. Hamilton (és Alonso) renoméja is akkor emelkedett, amikor gyengébb autókba ült és azokkal is villantott valamit. Vettelnél ez az idő most jött el (bár ha azt vesszük, már tavaly is ez volt, és a csapattársa 3 győzelmet szerzett úgy, hogy Vettel is a pályán volt, hiba nélkül), ezért is várnék a "végleges" értékeléssel. Alonsónak is volt egy "gyengébb" éve, a 2007-es, ezt is el kell ismerni.
-
sh4d0w
félisten
Ez érdekes, mondjuk Button viszonylatában. Sokaknak az a véleménye, hogy érdemtelenül lett világbajnok, csak a kocsi miatt lett az. Nos, az a helyzet, hogy abban az évben képes volt olyan előnyre szert tenni a szezon első felében, amit a másodikban - a többiek fejlesztései után - meg tudott őrizni. Mindeközben a csapattárs labdába sem rúgott a címet illetően...
Mindezek alapján inkább elfogadható egy vélemény, amely nyersen, számokra alapoz, mint egy olyan, amely szubjektív elemekre épít és érzésből, légből kapott dolgokra alapozva kijelenti, hogy XY a legjobb.
-
Breeze
aktív tag
-
Csapoati
nagyúr
Kérlek linkeld be, hogy mivel minősítettelek az imént. Sok sikert!
#192: Az irónia nem segít az alapvető problémán. A számok akkor lesznek mérvadóak, ha ugyanazzal megy mindenki. Kb. mint a GP2-ben, bár a csapatok személyzete között is van azért különbség. Ez a hozzáállás mondjuk az atlétikában tökéletes, de ez egy technikai sport.
-
Yayoh
aktív tag
Vita lezárva

-
kukinyo
addikt
-
bambano
titán
-
sh4d0w
félisten
A "bamba" nem neked szólt, hanem bambano-nek - szerintem nagyjából mindenki értette rajtad kívül.
"...csak magamból indultam ki, hogy szeretek úgy eszmecserét/vitát folytatni, ahol az a cél hogy megismerd más álláspontját, esetleg tanulj is valamit. Nem a "politikai" vitára számítottam, ahol egymás szavainak kiforgatása a cél..."
Megismertétek egymás álláspontját? Szerintem igen. Van bármilyen kapcsolódási pont? Ahogy én látom, nincs. Közeledhetnek egymás felé az álláspontok? Nemigen. Akkor lapozás, színes oldal jön...
A szemészeti problémákat máshol keresd, nem fogom megismételni, amit bambano már leírt. MOD: úgy látom, bambano ötödször is megismételte...
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Sajnálom, de ki kell jelentenem: te nem érted ezt a sportágat. Nincs ezzel semmi gond, azzal viszont van, hogy olyan kijelentésekkel állsz elő, hogy aki a legtöbb pontot szerezte az idényben, az a legjobb pilóta abban az évben. Nem, csak a trófeát adják neki. Lehet, hogy ez vonul be a történelemkönyvekbe (meg azért sokszor nyer az adott évben legjobb, ezt pl nem is vitatom Vetteltől 2011-ben vagy 2013-ban), de a paddockban gyakorlatilag körberöhögnének, ha ezt így előadnád. Nem, nem azért, mert Vettelt tartod a jelenlegi mezőny legjobbjának, az oka miatt. Csak nem utálja mindenki a németet a paddockban vagy irigy rá...
kukinyo: Schumit miért dicsőítették a legunalmasabb Ferrari-dominancia alatt az ellenfelei is? Egyébként milyen hangnemről beszélsz, amikor te dobálod Alonsóval szemben a nagyképű senki jelzőt? Amúgy igen, a te véleményed sokkal kevesebbet ér nekem, mint a Forma-1 bennfenteseinek álláspontja.
-
kukinyo
addikt
Soha nem mondtam hogy a paddockban hülyék ülnek (pedig van rá pár példa).
De mivel hogy Vettel 4 éven keresztül szarrá verte az összes pilótát
a csapatukkal együtt, ezért ő volt az első számú közellenség. Te biztos dicsőítenéd az ellenségedet? Tuti hogy nem, hát ők sem tették. Emlékezz milyen nyilatkozatokat nyomott Hami és Alonso ha Vettel került szóba. Ott próbálták lejáratni ahol tudták. Ez a csapatuknál sem lehetett másképp, de ők ezt nem mondhatták ki.
"Hát kicsodák ezek a senkik kukinyóhoz képest?"
Na igen, a hangnemed most sem hazudtoltad meg, próbálod a véleményem velem együtt degradálni, ami viszont már személyeskedés.
Na pont ezek vagytok ti.
"Játsszunk el a gondolattal,......."
Ne játszunk el. A F1-be soha nem is volt, mi lett volna ha.
Nen látom értelmét a további beszélgetésnek
Biztos érdekes topik lesz, egy vélemény, 10 bólógatás, ismét egy vélemény, ismét 10 bólintás.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak szegény topiknyitót sajnálom, gondolom nem ezért a semmiért dolgozott ennyit. -
Feherfy
tag
Ha három évben hajszál volt az eredmények között a különbség, akkor az autók között se lehetett olyan túl nagy különbség... És abban a két évben, amikor Alonso megkapta azt a nagy ruhát, akkor miért nem bírta megverni Vettelt? - Épp ez a lényeg, hogy a Ferrari 2007 óta nem tudott versenyképes autót építeni, véleményem szerint igen is sok különbség volt. (Hogy ebben ki és mennyire volt hibás, abba most ne menjünk bele, csak újabb vitát szül.) És pont ezért tartom ÉN jobb pilótának Alonsot, mert egy ipari hulladék autóval is abban a 2 évben az utolsó versenyig tudott küzdeni a címért. Miközben tudom, hogy versenyképes autóval ő is minden évben ott lehetne.
ötödjére mondom, nekem nem fáj kimondani, hogy Rikárdó jobb volt 2014-ben, mint Vettel. Magyarázd el nekem, hogy ezt miért kell 5 alkalommal megismételnem? Nem érdekel, amit írok, nem olvasod el? writeonly fórumozó vagy? De még ebben az ótvarul sikerült 2014-ben is előrébb végzett Vettel, mint Alonso. Miért nem Rikárdó az év pilótája, ha már őt hoztad fel példának? Vagy miért nem a kézenfekvő verzió (Hamilton)?
Nem olvasom el minden nap újra az összes hozzászólást, rémlett valami, de nem tudtam hogy te írtad.
Éppenséggel a 2014. év pilótája címet Ricciardo és Hamilton között osztanám ki, de tudtommal itt még mindig arról megy a vita hogy miért sok ember szerint Alonso a mezőny legjobbja.csak nem akartok beletörődni abba, hogy esetleg nektek kellene közeledni és feladni a merev Alonso fan álláspontot. Minden hivatalos statisztika szerint Vettel jobb, mint Alonso. Pár ember által kreált alternatív univerzumban Alonso a bajnok, Vettel meg totál csőd.
Először is, én nem akarok meggyőzni téged, és senkit arról, hogy márpedig a dolgok úgy vannak ahogy én azt látom, mert ez szubjektív dolog. Én az elejétől fogva csak elmagyarázni akartam, hogy lehet ezt másképp is nézni.
Ha csupán a számokat nézzük, Vettel természetesen jobb. Viszont én kikérem magamnak a merev Alonso fan állításodat. A német most is az egyik legjobb, de nekem 2.-3. helyen áll. Soha, egy szóval nem mondtam hogy Vettel nem tehetséges, csőd, vagy nem jó pilóta. Csak annyit mondtam, hogy nekem még egy másik csapatban is látnom kell őt brillírozni, hogy őszintén ki tudjam jelenteni, hogy ő a mezőny jelenlegi legjobbja.2+2=6. a másik erre szól, hogy 2+2 az csak négy. az egyik tábor több emberből áll, nagyobb a hangjuk, így képesek elnyomni azokat, akik szerint csak 4.
Ez olyan mintha tényként kezelnéd, hogy ő a legjobb és kész. Megint hangoztatnom kell, hogy ez szubjektív vélemény, had döntse el mindenki szabadon hogy ki és miért a legjobb. Merész dolog csak a számokra alapozni, mint ahogy már elmondták ez nem atlétika ahol mért adatok alapján lehet minősíteni az embereket.Kicsit úgy érzem, hogy hatalmas fenntartásaid vannak az Alonsonak szurkolókkal. Nem kell túlzottan általánosítani őket. Nem úgy van, hogy aki spanyolt tartja a legjobbnak, az automatikusan gyűlöli Vettelt, és semmibe nézi. Míg ezt fordítva inkább érzem.
(Van is egy egyenlőségről szóló kép amely kitűnő metaforája lehet a helyzetnek, miszerint a férfiak szerint férfiak = nők, a feministák szerint férfiak < nők.)
Én személy szerint az elvakult fanokat nem kedvelem, nem az alapján ítélek hogy kinek szurkol. -
bambano
titán
-
Csapoati
nagyúr
És abban a két évben, amikor Alonso megkapta azt a nagy ruhát, akkor miért nem bírta megverni Vettelt? hogy csak Alonso is jó autóval tud győzni? Kobayashi, Petrov, Bruno Senna miért nem tudta megverni? Lehet azért, mert ők is szarabb autóban ültek? Szerintem a csapattárs teljesítménye elég jó indikáció egy csapat erejének meghatározására. Barrichello folyton 2. volt Schumi mögött a domináns ferraris években, előtte meg utána sehol sem volt, Button is alázta a Hondánál. Talán azért, mert ennyire jó volt az a Ferrari, nem? Webber 2010-ben az utolsó futamig Vettel előtt volt. Ha nem szúrják el neki is a taktikáját, akkor úgy vonult volna be a történelembe, hogy az első red bullos világbajnok. Na most ha ő is kihozott ennyit a kocsiból, akkor az azért nem lehetett rossz szerintem. Már az is csoda volt, hogy az utolsó futamon dőlt el a dolog, ehhez műszaki hibák is kellettek a Red Bulltól. Massa eközben az 5-6-7. helyeken furikázott. Aztán nézzük 2011-et. Ez volt szerintem Vettel legjobb éve, vita sem férhet ahhoz, hogy abban az évben ő volt a legjobb. 2012. A nyári szünet után nem volt ellenfele a Red Bullnak, Webbernek viszont nagy pechje volt az utolsó futamokon, de amikor nem, akkor ő is 2-3. volt. Ehhez képest Alonso egy látványosan gyengébb Ferrarival (aki ezt nem látja be, az tényleg szembemegy a paddock véleményével is, máshogy inkább nem is minősíteném), és némi szerencsével is valahogy majdnem megnyerte a vb-t. 2013-ban megint nem nagyon volt apelláta a Red Bullal és Vettellel szemben, ez az év szinte tökéletes volt számára. Webber is rengetegszer állt a dobogón, Alonso mégis megelőzte valahogy összetettben. Számomra ez 4 vb-cím ide vagy oda, nem tűnik annyira dominánsnak, mint ahogy a 4-es alapján gondolnánk. Vettel a legjobb autóban (mind a 4 évben simán hozták a konstruktőrit, többnyire hatalmas különbséggel, tehát nem csak Vettelen múlt) behúzta őket, egy pillanatig sem vitatom, hogy kiváló pilóta. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy nagyon ritkán adatik meg valakinek, hogy 4 év alatt végig a legjobb autóban üljön és a csapattársa is olyan szinten állon, hogy egy idény alatt nem veszélyes rá, csak néhány versenyen. Vettel jobb, mint Webber, ez nem is kérdés, tehát a legnagyobb lépés a vb-címekhez az ő legyőzése volt. Csak azért nem tartom még Senna vagy Prost szintjén, mert egyrészt a csapattársa nem valamelyik csúcspilóta volt, másrészt a toro rossós monzai győzelmén kívül (ami brilliáns volt) még nem nagyon szűrhettük le, hogy mit tud más csapatnál. Alonso 1 pont híján vb-címig jutott a McLarennel (ha niem történik meg a Hungaroringen, ami...), illetve 3 és 4 pont híján kétszer is alig maradt le a bajnokságról a Ferrarinál. Ezért is lesz vízválasztó az idei év, főleg hogy mire megy Vettel Raikkönennel szemben.
Tavaly egyébként miért nem tudta megverni Vettel Hamiltont? Lehet, hogy rosszabb autóban ült? Vagy a te logikád alapján akkor Hamilton és Rosberg akkorát javult, hogy porba alázták a németet mindenki mással együtt? Ez hogy működik, egy téli napon felkelnek és gyorsulnak 2 másodpercet?
Minden hivatalos statisztika szerint Vettel jobb, mint Alonso. Nem, Alonso sokkal több pontot szerzett, mint Vettel az F1-es pályafutása alatt. Ugye az nem számít, hogy hány verseny alatt, mert az sem számít, hogy ki milyen autóban ül.
az egyik tábor azt állítja, hogy 2+2=6. a másik erre szól, hogy 2+2 az csak négy. az egyik tábor több emberből áll, nagyobb a hangjuk, így képesek elnyomni azokat, akik szerint csak 4. hosszú vita után sem közelednek az álláspontok, végül a 4 pártiak megunják és hagyják a pokolba az egészet (lásd: nem írtam már az f1 topicba pár hete). a 6 pártiak elvárják, hogy a 4 pártiak adják fel az álláspontjukat és közelítsenek a 6 pártiak álláspontjához. A 4 pártiak pedig tudják, hogy az igazság az 4, nem 6, így próbálják meggyőzni a másik pártot, hogy nincs igazuk, de sikertelenül. ha a 4 pártiak engednek, akkor a szakmaiságon csorba esik.
Ez továbbra sem alkalmazható a Forma-1-re, mert nem azonos autókkal és személyzettel versenyeznek. Tehát a Forma-1-ben 2x2= néha 5 vagy 6, a te hasonlatoddal élve. Villeneuve nyert világbajnoki címet (szintén a legjobb autóban), de pl. az apja nem. Mégis nagyjából minden szakértő az apját tartotta sokkal nagyobb tehetségnek.
-
bambano
titán
"Neked értelmesen kifejtették, hogy 2010-ben és 2012-ben is csak pár ponttal nyerte meg Vettel a világbajnokságot,": ahhoz, hogy valaki pár ponttal bajnokságot tudjon nyerni, ahhoz ott kell lenni szorosan a másik nyakában, hogy amikor a másiknál beüt a pech, akkor ki tudja használni. Ha Alonso annyival jobb pilóta lett volna, mint amit a fanok állítanak, akkor az utolsó versenyre nem 1-2 pont különbséggel érkeznek, hanem fényévekkel. Mint például 2013-ban: 397:242 lett a vége, és elég sok versennyel a vége előtt lett Vettel világbajnok. Ez nem számít?
Ha azt nézem, hogy pár ponttal nyert Vettel, akkor mondjuk 2010-et meg 2012-t közel döntetlenre lehet hozni, tegyünk ennyi kedvezményt az Alonso fanoknak. De 2011-ben Vettel 392 ponttal első, Alonso 257 ponttal negyedik. Ez nem kis különbség, hanem komoly nagy ruha. Szóval három évben (vegyük hozzá 14-et is, ott sem sokkal végzett előrébb Vettel) majdnem döntetlen, két évben nagy ruha.
"De ezeket figyelembe véve, én úgy gondolom, hogy két hasonlóan tehetséges pilótáról beszélünk, csak a szerencse faktor közrejátszott, mint mindig.": fentiek miatt ez az állítás nem áll meg. Azt is Vettel szemére hányják, hogy csak jó autóval tudott győzni. Ha három évben hajszál volt az eredmények között a különbség, akkor az autók között se lehetett olyan túl nagy különbség... És abban a két évben, amikor Alonso megkapta azt a nagy ruhát, akkor miért nem bírta megverni Vettelt? hogy csak Alonso is jó autóval tud győzni? khmmm. akkor miért csak Vettelnél negatív kritika ez a tény?
Alonsot védte a ferrari vezetés is, nyilvánvaló okokból: nem mondhatták, hogy rosszul választottak, mikor nagyon etikusan elpicsázták Raikkonnent és felvették sztárgázsiért Alonsot. Mígnem egyszercsak egy mégnagyobb főnök közbelépett és elzavarta a bagázs zömét. Amely tény bizonyos mértékben hitelteleníti is a megélhetési nyilatkozataikat.
"Viszont az fel sem merül benned, hogy valami hasonló történt épp 2014-ben a te kedvenceddel.": ötödjére mondom, nekem nem fáj kimondani, hogy Rikárdó jobb volt 2014-ben, mint Vettel. Magyarázd el nekem, hogy ezt miért kell 5 alkalommal megismételnem? Nem érdekel, amit írok, nem olvasod el? writeonly fórumozó vagy? De még ebben az ótvarul sikerült 2014-ben is előrébb végzett Vettel, mint Alonso. Miért nem Rikárdó az év pilótája, ha már őt hoztad fel példának? Vagy miért nem a kézenfekvő verzió (Hamilton)?
"Meg se próbáltál semmilyen módon reflektálni az előtte elhangzott érvekre.": vagy reflektáltam rá, de mivel nem fért bele a többiek elképzeléseibe, figyelmen kívül hagyták.
"Had ne én magyarázzam el, hogy egy vita más álláspontjának meghallgatásáról, arra való reakcióról, esetleg cáfolásáról szól": ezt én is így hittem, de ebben a témában nem így történt.
"amelynek a végén a két fél nézőpontjának kellene közelíteni, mert meg tudják győzni a másikat.": jaja. csak nem akartok beletörődni abba, hogy esetleg nektek kellene közeledni és feladni a merev Alonso fan álláspontot. Minden hivatalos statisztika szerint Vettel jobb, mint Alonso. Pár ember által kreált alternatív univerzumban Alonso a bajnok, Vettel meg totál csőd."Amíg te kötöd az ebet a karóhoz, és nem tudod befogadni más véleményét, addig te ne beszélj vitakultúráról.": szemben azzal, hogy a nézőpontok ugyanolyan távol vannak egymástól, mint az elején, ami csak egyetlen módon lehetséges a fenti mondatban leírt feltételek esetén: ha az alonso fanok is kötik az ebet a karóhoz és nem akarják befogadni más véleményét. Ebből a szempontból a két nézőpont szimmetrikus: mindkét tábor ragaszkodik a saját véleményéhez és nem enged. Ettől lesz a vita parttalan. Más szempontból nézve meg nem szimmetrikus a helyzet, a hivatalos fia eredménylista az egyik tábor véleményét támasztja alá és a másik táborét cáfolja.
oké, teszek egy utolsó próbálkozást, egy teljesen más témakörből hozott példával:
az egyik tábor azt állítja, hogy 2+2=6. a másik erre szól, hogy 2+2 az csak négy. az egyik tábor több emberből áll, nagyobb a hangjuk, így képesek elnyomni azokat, akik szerint csak 4. hosszú vita után sem közelednek az álláspontok, végül a 4 pártiak megunják és hagyják a pokolba az egészet (lásd: nem írtam már az f1 topicba pár hete). a 6 pártiak elvárják, hogy a 4 pártiak adják fel az álláspontjukat és közelítsenek a 6 pártiak álláspontjához. A 4 pártiak pedig tudják, hogy az igazság az 4, nem 6, így próbálják meggyőzni a másik pártot, hogy nincs igazuk, de sikertelenül. ha a 4 pártiak engednek, akkor a szakmaiságon csorba esik.hát ez van most. focisták, ezotéria "szakértők", homeopátia hívők vitatkoznak így.
"Nem szeretnék túlzottan személyeskedni, de lehet hogy éppen az itt tanúsított hozzáállásod miatt utáltak ki.": ezt az állításodat kezeld nyugodtan tényként. Azért utáltak ki, mert nem akarom feladni az objektív igazságot a tömeg hangja kedvéért. De semmi gond nincs ezzel, lett egy privát topicotok, váljon egészségetekre.
ezt írtad: "Teljesen értelmetlen az egész, ha valaki nem képes felfogni mások érveit," "Mivel én ilyet nem állítottam hogy idióta vagy": de, előző mondat szerint ezt állítottad. Ha valaki nem képes felfogni mások gondolatait, akkor az definíció szerint idióta vagy hülye.
A magam részéről azt vállalom, hogyha nem születik több olyan hsz, amiben túlzó marhaság van, akkor nem fogok reagálni többet. De az is előfordulhat, hogy a nagy marhaságokra se, és nem zavarom tovább köreiteket.
-
Feherfy
tag
Köszönöm a kicsit se lenéző megszólítást.
"ez szemészeti vagy értő olvasásbeli probléma lesz." - Mire gondolsz? Én láttam hogy 2014-ben a Ricciardo-Vettel párharcot magasan az ausztrál nyerte. Sőt, még az általatok annyira kedvelt ponttáblázatban is el tudtam olvasni.
"Másrészt egy vita során nem kell meggyőznöd a vitapartneredet, mint ahogy neki sem téged. Ütköztettek véleményeket, de ha nincs közös találkozási pont - márpedig szemmel láthatóan nincs -, akkor annyi, nem kell az ebet kötni a karóhoz, tovább kell lépni." - Ebben van igazad. Én csak magamból indultam ki, hogy szeretek úgy eszmecserét/vitát folytatni, ahol az a cél hogy megismerd más álláspontját, esetleg tanulj is valamit. Nem a "politikai" vitára számítottam, ahol egymás szavainak kiforgatása a cél.
-
Csapoati
nagyúr
Leginkább az a baj, hogy nem a kérdésre válaszoltál, tehát két, picit más (és hangsúlyozom, nem tőlük függő) körülmény hatására teljesen más megítélés alá esne a két pilóta a szemedben?
Meg milyen élről vezette Alonso a Ferrarit a középmezőnybe? 2009-ben a fasorban se volt a Ferrari (kaptak egy ajándék győzelmet Spában), 2010-ben meg 2012-ben pedig a spanyol (hangsúlyozom, csak ő, a csapattársa a 6-7. helyekért küzdött, sokszor sikertelenül) az utolsó futamig életben tartotta az esélyt a vb-címre a Red Bullal szemben, ahol Webber is szállította a győzelmeket és dobogós helyezéseket.kukinyo: Hányszor mondjam, hogy elismerem a tudását, csak abban nem értünk egyet, hogy ő lenne a legjobb? Hogy hol jegyzik az eredményeit? A pontokat összeadva simán 2. Vettel mögött a 4 év alatt, általában a 2-3. legjobb autóval. Ha ez szar, akkor nem tudom mi a jó? Vagy a paddockban mindenki hülye, mert őt tartják a legjobbnak? Hát kicsodák ezek a senkik kukinyóhoz képest? De tőled is megkérdem amúgy, amit bambano-től is: Játsszunk el a gondolattal, hogy 2012-ben Interlagosban úgy száll bele Senna vettelbe, hogy széttörik a hátsó szárnya (amúgy semmi baja nem lett, pedig elég erősnek tűnt a csatt). Ez esetben Alonso és Vettel is 3x-os világbajnok. Sőt, ha idevesszük azt is, hogy 2010-ben Abu Dhabiban a Ferrari normális taktikát választ Alonsónak és begurul kényelmes negyediknek, akkor máris 4-2 lenne az állás neki. Ez esetben máris más lenne a sorrended gondolom.
Igaz ez? -
sh4d0w
félisten
Bocs, bamba, ha megengeded...
"...Viszont az fel sem merül benned, hogy valami hasonló történt épp 2014-ben a te kedvenceddel..." - ez szemészeti vagy értő olvasásbeli probléma lesz.
"...Had ne én magyarázzam el, hogy egy vita más álláspontjának meghallgatásáról, arra való reakcióról, esetleg cáfolásáról szól, amelynek a végén a két fél nézőpontjának kellene közelíteni, mert meg tudják győzni a másikat..."
Öhhmm... goto 10, egyrészt. Másrészt egy vita során nem kell meggyőznöd a vitapartneredet, mint ahogy neki sem téged. Ütköztettek véleményeket, de ha nincs közös találkozási pont - márpedig szemmel láthatóan nincs -, akkor annyi, nem kell az ebet kötni a karóhoz, tovább kell lépni.
-
Viktor77
titán
-
kukinyo
addikt
"Elég primitív megnyilvánulás ez, illetve arra utal, hogy az illető csukott szemmel nézi a sportágat, vagy szimplán nem érti, hogy mi miért történik. "
Én a primitívséget, csukott szemet illetve a hozzánemértést abban látom hogy ti nem ismertek el egy 4x-es vb-t. Ellenben aki az utóbbi években sehol nem volt, az istencsászár.
Emlékszem mikor elöször beírtam a másik topikba hogy hajrá Vettel, mit kaptam. Az egy senki, ügyetlen, nagyképű szar, és ezek még csak a finomabb idézetek. A rengeteg személyeskedésről ne is beszéljünk. Viszont az idő engem igazolt. Vettel nyert 4 vb-t. Ezidő alatt Alonso mit csinált, hol jegyzik az eredményeit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Feherfy
tag
Neked értelmesen kifejtették, hogy 2010-ben és 2012-ben is csak pár ponttal nyerte meg Vettel a világbajnokságot, eltaktikázás és technikai problémák miatt maradt alul Alonso. Ha ezek nem lettek volna, most kettejük párharcát nézve a világbajnoki címek száma könnyen lehetne 3-3, esetleg 4-2 is.
Ezzel semmi gond nincs, technikai sport, csapat sport, ez ilyen, el kell viselni. De ezeket figyelembe véve, én úgy gondolom, hogy két hasonlóan tehetséges pilótáról beszélünk, csak a szerencse faktor közrejátszott, mint mindig.
A probléma itt kezdődik, mert te ennek ellenére a vesztes pilótát mélyen lenézed, és a magyarázást mellőzve te csak a 2007-es incidenst tudod felhozni gúnyolódásképp. Viszont az fel sem merül benned, hogy valami hasonló történt épp 2014-ben a te kedvenceddel. (Tudom, Ricciardo nem első évét töltötte a király kategóriában, és az évad második felében már az ő visszajelzései alapján mentek a fejlesztések.)
Meg se próbáltál semmilyen módon reflektálni az előtte elhangzott érvekre. Ezért gondolom, amit már pár hozzászólással ezelőtt is kijelentettem, hogy veled teljesen értelmetlen vitázni. Nem is törekedsz az általad említett "értelmes vitára", mert amit te produkálsz az nem így néz ki.
Had ne én magyarázzam el, hogy egy vita más álláspontjának meghallgatásáról, arra való reakcióról, esetleg cáfolásáról szól, amelynek a végén a két fél nézőpontjának kellene közelíteni, mert meg tudják győzni a másikat. Amíg te kötöd az ebet a karóhoz, és nem tudod befogadni más véleményét, addig te ne beszélj vitakultúráról.
Nem szeretnék túlzottan személyeskedni, de lehet hogy éppen az itt tanúsított hozzáállásod miatt utáltak ki az f1 topicból.#156-os hsz-ből idézve: "meg a 151-es hsz-ben is nem azt mondja, hogy nem ért egyet a véleményemmel, hanem biztos idióta vagyok, hogy nem vagyok képes felfogni, amit írt. hát képes vagyok."
Mivel én ilyet nem állítottam hogy idióta vagy, gondolom te érezted magad annak, ezért mertem tőled idézni. -
PR0JECTNR56
addikt
Így van ez, ízlések és pofonok.

Nekem az F1-el van ugyanez, hogy a viszonylag rövid versenytáv ellenére rettentő unalmas, túlságosan sablonos és a versenypályák többsége pedig elég pocsék (csak mellékszál, de Hermann Tilke számomra egyetlen értékelhető alkotása az első komolyabb munkája volt, az A1 Ring személyében), az autók pedig évről évre lohasztóbbak, mindez egy "labori vegytisztaságot" garantáló versenyszabályzattal.
Egyedül a pilóták tudása az, ami számomra érdekes és az időnként ebből adódó kétségtelenül szórakoztató párbajok és előzések.
Meg ez nyilván egyéni dolog, de nem kedvelem az open wheel autókat, az LMP1 prototípusai nekem valahogy sokkal vonzóbbak mind külső, mind technikai újdonságok illetve megvalósítás terén. -
Feherfy
tag
-
bambano
titán
konkrétan mi a gond ezzel a hozzászólással?
A stílusa? ha a stílus a gond, nézd már meg, mire válaszoltam:
"Játsszunk el a gondolattal, hogy 2012-ben Interlagosban úgy száll bele Senna vettelbe, hogy széttörik a hátsó szárnya" erre válaszoltam ugyanebben a stílusban: "Játszunk el a gondolattal, hogy a tapasztalt, 2x világbajnok mellé beül egy pályakezdő tejfelesszájú újonc a mekibe és nem veri el porzósra."
A tartalma? vagy mi? az a baj, hogy megint ellentmondtam? vagy az a baj, hogy igazam volt?
ha én ellentmondok a vitában, akkor szerinted csak az "egyik füleden be, a másikon ki"? vagy ha válaszolni merek egy publikus véleményre, akkor inkorrekt vagyok? meg értelmetlenebbik fél? meg jöjjenek értem kényszerzubbonnyal?valóban nem várhatok értelmes vitákat olyanoktól, akiknek a vitakultúrájuk annyira mélyen van, mint amit te ebben a hsz-ben bemutattál. csak nézd végig, miket vágtak a fejemhez pusztán azért, mert nem és nem akarom megérteni, hogy mitől jobb alonso vettelnél, és nem és nem akarom megérteni, hogy mitől lesz valaki a 2014-es év legjobb pilótája, aki a középmezőnyig vezette a ferrarit. a probléma, hogy az élről.
"Azt pedig kétlem hogy csak a fórum legmélyebb, legsötétebb pontjában elrejtett Alonso rajongói klub tagjai tudtak a teszt létezéséről.": miután az f1 topicból már kiutáltak mindenkit, aki másképp gondolta, így akár nem reprezentatív is lehet a felmérés.
"Mint látod idézőjeles. Tőle van, ahogy jellemezte magát (az én hozzászólásomra reagálva) #156-nál." hol jellemeztem én magam idiótának vagy hülyének? komolyan érdekel, mert itt felmerült a szövegnemértés alapos gyanúja részedről.
-
Csapoati
nagyúr
Alonso autója is lerohadt 2006-ban Monzában, csak ezt azóta is mindenki leszarja. Ha kiszámolod, ez a kiesés és Schumi Suzukában történt kiesése nem változtat semmit a bajnokság végeredményén. A kilökésnél nem nagyon értem miről van szó, ha 2005-re gondolsz. Mert akkor annyiról volt szó, hogy a messze leggyorsabb McLaren sűrűn lerohadt Kimi alatt, és Alonso meg szinte mindig pont mögötte volt, hogy ő profitáljon belőle a legtöbbet (sokszor Montoyát is megelőzve a másik McLarenben). De látjátok, ez a legjobb. Én elismerem a többiek tudását is, pedig pl Schumit ki nem állhattam soha (már a Benettonban sem), ti meg nullázzátok meg nagyképű senkizitek Alonsót. Elég primitív megnyilvánulás ez, illetve arra utal, hogy az illető csukott szemmel nézi a sportágat, vagy szimplán nem érti, hogy mi miért történik.

Shizuoka: Nekem a WEC unalmas.
Túl hosszúak a versenyek, kevés a test-test elleni csata. -
Viktor77
titán
-
Feherfy
tag
-
kukinyo
addikt
"Így nehéz téged nem "hülyének" nézni. "
Egyértelmű hülyézés, személyeskedés.
Ilyenkor hol a moderátor
Vagy az ő tolla csak a Vettel drukkerek ellen fog?
Következetesség? Vagy kettős a mérce? -
Feherfy
tag
-
GIJoe
addikt
-
Feherfy
tag
-
GIJoe
addikt
-
Viktor77
titán
-
GIJoe
addikt
A számokkal és a statisztikával mindig annyit lehet buherálni, és forgatni hogy bármilyen eredmény kijöhet.
Az egyértelműen kiderült, hogy Alonso a top favorit a cikk írójának, az én szememben nulla, de emberileg is.
Két világbajnoki címe van, az egyik úgy hogy a csapattársa kilökte az ellenfélt, a másik pedig úgy hogy lerohadt Schumi kocsija (tehát technikai hiba). Eltöltött egy jó pár évet a pirosaknál, de nyerni nem tudott, afféle önigazolós kompenzálós (csajos) cikk, egy overhyped versenyzőről. -
Feherfy
tag
Látod, pont az ilyen megnyilvánulásaidra gondoltam az előző hozzászólásomban is. Mondhat az ember neked bármit, "egyik füleden be, a másikon ki" aztán mehet tovább a mocskolódás. Így aztán várhatsz értelmiségi vitákra mind itt, mind az f1 topicban, főleg ha pont te vagy az értelmetlenebbik fél. Így nehéz téged nem "hülyének" nézni.

Mind ezt elvonatkoztatva attól, hogy kinek szurkolsz!! -
PR0JECTNR56
addikt
A cikk érdekes volt, főleg annak fényében, hogy az utóbbi néhány évben már jóval felületesebben követtem nyomon az F1-et, sokak számára nyilvánvaló okok miatt (mindezen felül nálam már jó ideje a WEC simán felmossa a padlót az egész F1-el).
A pályák közül Spa-Francorchamps első helyezése viszont nem meglepő, zseniális pálya és az egyik személyes kedvencem is egyúttal.
Köszönjük az irományt! -
Viktor77
titán
-
Csapoati
nagyúr
Porzos = tobb 5. helye volt?
De teny, engem is meglepett Hamilton.
Egyebkent tavaly mintha valami hasonlo tortent volna a Voros Bikanal (jo, Ricciardo csak Webber-potlek masodpilotanak lett hozva, nem volt teljesen ujonc). A pontkulonbsegre itt mar inkabb illik a porzos jelzo. Valamint a feltevesemre sem valaszoltal sajnos. Tehat a fenti, pilotatol fuggetlen esemenyek megtortenesekor Alonsonal allna a 4>2, tehat messze jobb pilota dolog? -
bambano
titán
-
Csapoati
nagyúr
Játsszunk el a gondolattal, hogy 2012-ben Interlagosban úgy száll bele Senna vettelbe, hogy széttörik a hátsó szárnya (amúgy semmi baja nem lett, pedig elég erősnek tűnt a csatt). Ez esetben Alonso és Vettel is 3x-os világbajnok. Sőt, ha idevesszük azt is, hogy 2010-ben Abu Dhabiban a Ferrari normális taktikát választ Alonsónak és begurul kényelmes negyediknek, akkor máris 4-2 lenne az állás neki. Ez esetben máris más lenne a sorrended gondolom. Pedig ezekről a dolgokról nem a pilóták tehettek, tehát látszólag semmi nem változna, csak a szám a nevük mellett. Ez a baj ezzel a szemlélettel, hogy a vb-cím egyáltalán nem mindig az adott évben legjobb pilóta birtokába kerül. Pl. ha Hamiltonnak lett volna hibás a kocsija a tavalyi idényzárón és Rosberg nyer és világbajnok, akkor ő jobb lett volna az egész tavalyi évet tekintve? Ugye, hogy nem.
-
bambano
titán
-
törölt tag
-
bambano
titán
kiváló hsz, kár, hogy teleírtad ellentmondásokkal.
"Másfelől van egy viselkedés, hogy egy topik megmaradjon jó hangulatban ahhoz tekintettel kell lenni másokra és elfogadni hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy én mondjuk.": ez igaz. miért nem alkalmazzátok? ahelyett, hogy elfogadnátok, hogy valaki másképp gondolja, mint ti, kiutáljátok a topikból. például én azt mondom, a pilóta hozzájárulása kiemelten fontos a fejlesztésben. ezért legjobb esetben kiröhögtök, a vége az, hogy más véleményt gondolók nem mennek a topicba, így az belterjes lesz."De ettől még lehet vitázni, viszont nem éri meg mindig uazt a vitát pörgetni végeláthatatlanul." vs. "és persze ott van egy adag belátás is, a másik mondhat olyat ami bár engem nem győz meg, de elfogadható alapokon nyugszik az ő meglátása is, és ezért nem tartom fontosnak 'áttéríteni' az én oldalamra" ekkor szokott egy topic végeláthatatlanul egy témán pörögni, ha nincs meg a belátás. én például nem szoktam másnap ugyanazt a témát pörgetni, tehát ha ti belátással lennétek, az összes hosszú vita elaludna.
"mert csak is elfogult Alonso drukkek hozhatnak/szavazhatnak ilyen megdöbbentő eredményt.": na látod, itt kezdődik a képmutatás, mikor úgy csinálsz, mintha elfogadó meg megértő lennél, közben meg ha leszakad az ég, akkor se vagy hajlandó elfogadni, hogy nem alonso a legjobb. akármilyen objektív paramétert nézünk, akárhogy csűrjük-csavarjuk, alonso egy-két esetben max. második, más esetekben meg a fasorban sincs.
ha én azt találom mondani, hogy a pilótának más dolga is van, nemcsak a pályán kell gyorsnak lenni, ami szubjektív elemeket visz az értékelésbe, akkor lehülyéztek. akkor ne legyen szubjektív elem az értékelésben, viszont ha csak objektív marad, akkor meg nem lehet alonso a legjobb. A vége az, hogy aki alonsot védi, az szubjektív és ez rendben van, aki meg alonsot támadja, annak nem adatik meg ugyanez a jog, és nincs rendben.
"Van egy hiperérzékenység Vettel-l kapcsolatban, és sztem ez akkor fog elmúlni a Vettel rajongókban, ha Vettel világbajnok lesz a Ferrari-val.": vettel rajongókban van hiperérzékenység vettellel kapcsolatban? tehát nem azon megy a hiszti itt napok óta, hogy az alonso rajongók sérelmezik, ha valaki ki meri jelenteni, hogy nem alonso a legjobb??? én vagyok hiperérzékeny vettellel kapcsolatban, mikor negyedszerre mondom, hogy tavaly még rikárdó is jobb volt nála és nekem ez nem fáj? az alonso rajongók erőltetik, hogy 2>4, az alonso rajongók erőltetik, hogy az a legjobb versenyző, aki 2014-ben a középmezőnyben turistáskodott... és nem az alonso rajongók néznek magukba, hogy elviseljék a kedvencük sorozatos buktáit, hanem a vettel rajongókban keresik a hibát. figyeljetek alonso rajongók: 2014-ben hamilton is rommá verte alonsot, meg rosberg is, a hamilton rajongók is a ti kedvencetek ellen rajonganak.
"Addig röpködnek a paranoiás feltételezések, és a gúnyos megnevezések a riválisok felé...": hát ja, például a 125-ös hsz is ezt igazolja... meg a 151-es hsz-ben is nem azt mondja, hogy nem ért egyet a véleményemmel, hanem biztos idióta vagyok, hogy nem vagyok képes felfogni, amit írt. hát képes vagyok. nem azért vitatkozom, mert képtelen vagyok felfogni, amit írt, hanem azért, mert megértettem, amit írt, csak nem értek vele egyet. márha valaki képes ezt az apró szemantikai különbséget képes valaki értelmezni.
-
törölt tag
"Bár az eredmény nagyon jól mutatja a többnyire Alonso fanok hozzáállását (teljesen ellentmond a topikokban szereplő hozzászólásaik többségével, ugye ezt nevezik képmutatásnak, tisztelet a kevés kivételnek"
Ezt nem érzem korrektnek, miért lenne képmutatás? Az hogy egy topikban másként viselkedik az ember mint egy szavazáson annak több oka lehet, pl. egyszer már elmondta, azt kész..nem kell minden oldal arról szóljon hogy mekkora kedvence van, és a másikat mennyire nem kedveli.
Másfelől van egy viselkedés, hogy egy topik megmaradjon jó hangulatban ahhoz tekintettel kell lenni másokra és elfogadni hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogy én mondjuk.
De ettől még lehet vitázni, viszont nem éri meg mindig uazt a vitát pörgetni végeláthatatlanul.
..és persze ott van egy adag belátás is, a másik mondhat olyat ami bár engem nem győz meg, de elfogadható alapokon nyugszik az ő meglátása is, és ezért nem tartom fontosnak 'áttéríteni' az én oldalamra, én így ő úgy gondolja és ez rendben van.Felesleges élből képmutatást feltételezni, olyan gyorsan röpködnek ezek a cimkék...mint a témaindító szavazás elemzés megcímkézése is...mert csak is elfogult Alonso drukkek hozhatnak/szavazhatnak ilyen megdöbbentő eredményt.
...pedig közel sem erről van szó, vannak olyanok mint én akiknek telejsen mások a kedvencaik, és mégis a legjobbnak tartják teljességben, vagy részleteiben.
..és mint ahogy linkekkel alátámasztottuk, nem ördögtől való a gondolat sem, hiszen a versenyzőtársak, is megszavaznák a legjobbnak. ..ésatöbbi ésatöbbi...nem írom újra a topihoz fűzött hozszólásaimat.Ilyenkor ugye a végeredmény lesz egyszerre fontos, és döntő...hiszen semmibe azért nem lehet venni a versenyzők véleményét.
Ez pedig egy olyan megközelítés ami a technikai autó-motorsportban nem méri a versenyző kvalitásait, Maldonado is tud erőből futamot nyerni, és Valentino Rossi sem tudott futamot sem nyerni a Ducati-val a MotoGp-ben, hiába van 7 világbajnoki címe....még sorolhatnám, de erre nem érdemes pazarolni energiát egy vitában, mert ennek belátása alap ebben a sportban.Van egy hiperérzékenység Vettel-l kapcsolatban, és sztem ez akkor fog elmúlni a Vettel rajongókban, ha Vettel világbajnok lesz a Ferrari-val. Addig röpködnek a paranoiás feltételezések, és a gúnyos megnevezések a riválisok felé...
-
Viktor77
titán
Ide halkan beszúrnám, hogy nem. Petrovon kivül Kubicát és Rosberget is meg kellett volna előznie. Ami azzal az erősen nem az egyenesre beállított autóval igencsak nehéz lett volna. Ha csak Petrovot és Kubicát előzi meg, akkor pontegyenlőség lett volna, és a több 4. helyével még mindig Vettel a vb.
-
Csapoati
nagyúr
De hat tobb pontot szerzett Vettel, mint Alonso, tehat o a legjobb es a pilotak/csapatfonokok se ertenek hozza meg irigyek, hat nem erted?
Raadasul a Ferrari meg jobb is volt, mint a Red Bull, csak Alonso huzta le.
Oriasi!
bambano: Alonso joval tobb pontot szerzett az F1-ben, mint Vettel, tehat akkor o a jobb, nem? A szamok nem hazudnak.
Ha meg a koltsegvetes dontene, akkor tavaly is 4 csapat ment volna a VB-cimert, szoval ez is netto hulyeseg. -
Feherfy
tag
Feladom. Próbáltam egyszerűen, észérvekkel, normális módon elmagyarázni-megindokolni az én véleményemet, látásmódomat. Mindezt azért hogy rácáfoljak a kezdetben kijelentett "f1 topicban csak elvakult Alonso fanboyok vannak, de aki nem is az, az úgyis gyűlöli Vettelt" sérelmetekre.
Teljesen értelmetlen az egész, ha valaki nem képes felfogni mások érveit, és csak a saját elvakult demagóg nézeteit ismételgeti.Ráadásul annyira nem méltatja a "vita" partnerét, hogy azt gúnyolódás és szarkazmus nélkül tegye meg.
Az egész egy szubjektív dolog, és amit már előttem is elmondtak, ebben soha nem fognak az emberek egyet érteni, de nem is kell!
Lehetne erről a témáról jókat vitázni(=/= veszekedni), de nem habzó szájjal, és nem itt.Ui: Elnézést ha személyeskedésnek tűnik, nem konkrétan neked szól az üzenet, csak itt lett tele a poharam.
-
Doze
aktív tag
Ez szerintem nem jó irány, és soha nem is lesz az. Még úgy ahogy nézhető a forma 1 de ha áttérnek a formula E-re akkor kb úgy fog járni a sorozat mint a 90-es években a DTM... lesz egy szűk réteg aki nézi. 2 gyári csapat, a többiek futottak még kategória, tavalyi fejlesztésű autóval.
Más:
Alonso vs Vettel szindróma, kb felesleges vitatkozás tárgya. 99% az autó 1% a sofőr. Mikor az az 1% szerephez jut, az is arról szól mennyire tud "ésszel" menni az autóval. Mivel a forma 1 pályaverseny azért legalább annyira fontos a tesztpilótai képességek, mint az "akciózás" versenyen. Én azt mondom ha Vettel pole pozicióba kerül, egy jó autóval nincs az az isten hogy hibázna, századra pontosan tud köröket futni stb. Ha forgalomba kerül akkor már "idegesebben" vezet, többet ront. Alonsonak nagyobb tapasztalat, és szerintem jobban tud a mezőnyben is autózni.
Ha összegyúrnánk őket akkor talán kapnánk egy Schumit.. (bár egy VB még mindig hiányzik ebben az esetben
), a baj az hogy a Tesztpilótai képességek számítanak ma a Forma 1-ben, így Vettel a nyerő, szomorú de ez van...Én elfordultam a forma 1 től, a tavlyi bajnokságot nem is néztem (rég nem arról szól amiről kéne), autóversenymenyen fogyasztás, sírva nevettem rajta...
Hamarabb nézek meg youtube-n egy ILYET mint egy F1 futamot....
Mostanában a WRC sorozat is kezd ébredezni, az élő közvetítésen bakakiltam, mert a technika oda is elért. Szakasz közbeni részeredmények stb... mostanság az is egyre inkább nézhető kategória.
-
bambano
titán
tehát az, hogy az elmúlt 5 évben 4x vb és az elmúlt 5 évben minden évben több pontot szerző versenyző csak negyedik a ranglistán, az elmúlt 5 évben céljait nem teljesítő, legalább 3 évben meg sem közelítő versenyző meg első a ranglistán, az nem vettel utálat?
írhatnám, hogy az egész topic indító poszt vettel gyalázás, de a szerző csak összegezte a szavazatokat, tehát nem a poszt a vettel gyalázás, hanem a felmérés eredménye az. tehát nem a posztoló utálja vettelt látványosan, hanem akik szavaztak.
(#146) Feherfy: lássuk csak, alonso beült a rönyóba, utána átült a mekibe, ott előadta a hisztist, majd otthagyta őket, és megint visszaült a rönyóba. tehát a mekiben meg a második kanyaros rönyójában miért nem lett világbajnok? utána beült az abszolút minden szempontból top csapatba, de legfőképpen költségvetés szempontjából top csapatba, olyan fizetéssel, hogy még annak a rikárdónak is lehervadna az örök mosoly a szájáról, ha megtudná, aki az idén rommá verte alonsót, és ezzel a top csapattal és fizetéssel raikkonnen vb címe óta a legrosszabb évadot produkálták.
tehát kijelenthetjük, hogy alonsó gyakorlatilag nem produkált semmi értékelhetőt a saját szintjéhez képest, de ő a sztár, vettel meg kétszer annyi vb címet összeszedett, vagyis már akkor is dupla annyit tett le az asztalra, mint pajesz, mikor átment a ferrariba, de ő nem lehet sztár csak akkor, ha olyat bizonyít, amit pajesztől soha nem kértetek számon.
mit kellene még vettelnek csinálnia, hogy elismerjétek? legközelebb, ha lekoccolja a gumifalat, thor kalapácsával saját kezűleg kalapálja ki a szárnyakat? tüdővel fújja fel a gumikat? tankoláskor pisiljen a tankba és utána verje meg vele a teljes mezőnyt? pajesznál meg elég, ha az alonso név van ráhímezve az overalljára?
-
bul07
nagyúr
Kezdjétek nézni a Formula E-t úgyis az a jövő(persze még most van gyermekbetegsége), F1 is erre tart
Eddigi futamok 1, - 2, - 3, - 4,
A kocsi csere külön érdekességF1-be jó lenne ha még tovább csökkentenék a motor löketérfogatát, olyan 1400cm^3-ig, hátha könnyeben tudnák a sima személyautókban hasznosítani az ottani fejlesztéseket
Az meg hogy ki a jó pilóta
Hát az aki tud küzdeni akár jó autója van akár nincs , és nem csak sajnálkozni hogy jaj hát sz@r az autó -
kukinyo
addikt
Hogy azért a cikk íróját se hagyjam ki: Szépen összeszedett, jól megfogalmazott érthető írás.
Bár az eredmény nagyon jól mutatja a többnyire Alonso fanok hozzáállását (teljesen ellentmond a topikokban szereplő hozzászólásaik többségével, ugye ezt nevezik képmutatásnak, tisztelet a kevés kivételnek), de ez nem a te hibád. Most is érzek egy picike hovatartozást de ez teljesen természetes és elenyésző.
Egyszóval gratulálok hozzá, egyre jobb lesz. És köszönöm azt a (gondolom) nem kevés munkát amit belefektettél.
(#145) Yayoh: Bizony bizony, ott a pont. A különbség csupán annyi hogy én nem hetelek-hatolok, hanem ami a szívemen a számon.

-
Feherfy
tag
Ésssss ott a pont.

Vettel majd akkor lesz elismerten jó pilóta, és kijelentetten a mezőny legjobb pilótája ha a Ferrarinál (vagy más csapatnál) is megcsinálja/megközelíti azt amit a redbullnál is elért.
Nem kell neki még 4 címet szereznie, de az én szememben (és szerintem még sokunkéban) akkor fog előre lépni ha nem csak a köztudottan a mezőny legjobb autójával tud a világbajnoki címért harcolni.
Pont ez az, amit már Alonso megtett, nem egyszer. -
Yayoh
aktív tag
Akkor olvass vissza..Ha nem is konkrétan , de burkoltan leírta egy pár ember , hogy Vettel egy senki , és csakis az űr Redbulljának köszönheti a címeket , és hogy Ricciardo is szét alázta..
De igazából kár ezen vitázni , mindenkinek megvan a saját kedvence , mindenki máshogy látja , sajnos nem lehet meggyőzni senkit ( de nem is kell , mert ez így van rendjén)..
-
Viktor77
titán
-
kukinyo
addikt
-
sh4d0w
félisten
-
Csapoati
nagyúr
Eléggé hozzá nem értést tükröző (azt nem tudom, hogy a személyiségnek mi köze a tudáshoz? Schumi is suttyó volt sokszor, meg direkt ütközött), de ahogy érzed. Én Vettelt pl sokkal többre tartom, mint te Alonsót, raádásul pont idén még változhat is a megítélése. Sajnálom, hogy az utálat teljesen elhomályosítja sokatoknál az objektivitást. Egyébként meg Ricciardo a legjobb pilóta, mert verte a 4x-est.
Tudom, rá épített autó (LOL), meg pechsorozat (ami az ausztrálnál is volt)! Na mindegy, hagylak is titeket, értelmesen, észérvekkel sajnos nem lehet itt eszmecserét folytatni, csak pár emberrel. -
kukinyo
addikt
Ismét csak azt bizonyítottad hogy mindent kiforgattok a saját szátok íze szerint.
Nekem ez nem újdonság.
Az én véleményem akkor is az hogy Vettel a jelenlegi legjobb pilóta, Alonso pedig egy arrogáns nagyképű senki, és remélem hogy pályafutása alatt meg csak futamgyőzelmet sem fog többet szerezni.
Hangsúlyozom hogy ez az én személyes véleményem és reményem. -
Viktor77
titán
-
Csapoati
nagyúr
Egy ilyet találtam amúgy.
kukinyo: Igen, Alonso sajnos nem mérnök, autószerelő és matematikus-atomfizikus egyben, mint Vettel, aki a túlórái alatt összerakta a Ferrarit, mert a szerelőknek és a mérnököknek fogalmuk sincs, hogy mit kezdjenek az autóval.

Amúgy az idei év jó mérce lesz kettejük szempontjából, mert nem változtak sokat a szabályok és ott van Raikkönen támpontnak. Ha neki is jobban megy, mint tavaly, akkor le lehet vonni a tanulságot, hogy maga a kocsi is fejlődött. Ha az lesz, mint tavaly, hogy Vettel mondjuk 3x annyi pontot szerez, mint a finn, akkor mondhatjuk, hogy ő is olyan dominánsan verte, mint Alonso. De fordítsuk amúgy meg. Ugye ti azt mondjátok, hogy az autó jó volt eddig is, csak Alonso volt szar (a csapattársaira nincs is jelző akkor). Tehát ha Vettel rossz idényt fut, akkor is jó volt az autó, csak ő volt szar.
Ha pedig Alonsonak nem megy majd a McLarennel, akkor azt is ő cseszte el. -
kukinyo
addikt
Miért túlórázna? Ő csak egy pilóta.Többen megmondták hogy a többi nem az ő dolga. Neki elég integetni meg beszólógatni a csapatnak ha nem megy a szekér. Főleg az ő 110%-os teljesítményével.
Előre látom ha idén nem megy neki: A honda még csak most kezdte, majd pár év múlva.
De azt is látom ha Vettel esetleg jó idényt fut: Csak az autónak köszönhető, hiszen a ferrarinál szinte mindenkit lecseréltek, így összejött nekik egy jó autó. -
Csapoati
nagyúr
-
Yayoh
aktív tag
Így van , Vettel ma vagy tegnap nyilatkozott amiben mondta hogy 2 nap teszt után rögtön repül vissza Maranelloba , és több napot a szimulátorba fog tölteni , és segít az adatok elemzésében a csapatnak...De ha csak a RedBullos időszakra gondolok ,akkor is rengetegszer olvastam olyan nyilatkozatokat hogy általában mindig Vettel az aki utolsónak megy haza ...Alonsora kiváncsi lennék , hogy mennyit "túlórázik"...
-
gyurkikrisz
őstag
-
syler123
veterán
-
Breeze
aktív tag
-
Viktor77
titán
Mondom, ezt Bambanoval beszéld meg, az ő elképzelése szerint jobb.
-
syler123
veterán
Mondanám, hogy az ilyet, mint te válaszra sem méltatnám, de megtettem...
Sokan vannak ilyen cipőben, amiben te, egyszerűen nem gondoljátok át az egészet, vagy egyszerűen csak nagy ritkán belekukkantotok az F1-be és ide beböfögtök valamit.
Ezekkel a világbajnoki címekkel pedig ne dobálózzatok, mert nem korrekt. Schumacher sem lett volna világbajnok hétszer a sereghajtó autókkal. Ez vonatkozik Vettel-re, Alonso-ra és bárkire. Aki nézi rendszeresen az F1-et érti, miért gondolnak Alonsora, mint legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben.... Ennek ellenére én elismerem, hogy a legjobbak között van pl Hamilton, de pl Kimi-t nem, mert annak vagy jól megy vagy nagyon nem, túl van sztárolva.
-
Csapoati
nagyúr
Nem tudom, nekem ha mond valamit a fonok, akitol irgalmatlan sok penzt kapok, nem fogom kirohogni es homlokegyenest az ellenkezojet csinalni akkor sem, ha nem tetszik. Meg mielott jonne a szokasos, barmelyik pilotanal szova tennem ezt. Hiaba sajnaltam Barrichellot 2002-ben Ausztriaban, o is hulyen csinalta, hogy direkt latvanyosan csak az utolso kanyarban engedte el Schumit. Jo, tudom, serti az egojukat a csapatutasitas, de gondolom ok se orulnenek, ha alajuk tenne valaki csapaton belul. Szigoruan maganvelemeny es nem szeretem a csapatutasitasokat.
Amugy miert gondolom, hogy Alonsorol leszedtek volna itt a keresztvizet egy ilyennel? Azert, mert igy is az van, hogy szart a csapatra, bomlasztotta, szetverte, visszafogta stb. -
Breeze
aktív tag
Üdv!
Igazad van ebben, de nem írj be ide ilyet mert megint lesz egy következő vita arról hogy most ki a legjobb

-
gyurkikrisz
őstag
-
Viktor77
titán
-
Dudi08
tag
Miből gondolod, hogy Alonso-t mindenki szidta volna, ha ő bírálja felül a csapatutasítást?
A versenyzés nem arról szól, hogy jó helyezést, sok pontot, netán győzni szeretne az ember?
Egy hülyeség volt az a csapatutasítás, amikor tényleg gyorsabb volt az adott pilóta az előtte lévőnél. Nagyon is jól tette, hogy megelőzte az előtte lévőt. Show kell az embereknek, nem igaz? Erről is szól ez a sport.
Igenis tökös az a pilóta, aki minden galiba nélkül meg meri ezeket csinálni. A bajnokság szempontjából totál irreleváns volt az az előzés, így meg pláne jól tette. -
Csapoati
nagyúr
Akkor hasonlitsd ossze Ricciardo es Raikkonen eredmenyet. Tuti ugyanolyan eros es jo autoval mentek.
Amugy akkor tavaly Rosberg jobb volt Hamiltonon kivul mindenkinel a nyilvanvalo hibai ellenere is, mert mindenki masnal tobb pontot szerzett? Igencsak hajmereszto lenne egy ilyen kijelentes, szerintem a paddockban is megmosolyognak paran. A Forma-1 technikai sport, nem olyan, mint a sikfutas. Ugyanis ott kb semmi nem mulik a futocipon, mig az F1-ben kb 25% a pilota teljesitmenye a pontszamabol. -
Csapoati
nagyúr
Legyunk objektivak. Alonso szerezte a legtobb pontot az F1-ben, tehat o a legjobb. Viszlat!
#117: Lol, Vergne es Ricciardo, a ket Red Bull novendek.
#115: Te mirol beszelsz amikor lehulyezel masokat? Az alonsokazas erosen 80 alatti IQ-ra vall. Amiket irsz, az meg olyan hajmeresztoek, hogy meg szegeny Gyulam is hulyere rohogne magat rajtad.
#113: Mark, don't challenge Seb for 2nd place! (Nem szo szerint, de ez volt 2011-ben Silverstone-ban, tiltottak a tamadast, pedig gyorsabb volt).
Amugy a kedvencem, hogy Alonso bomlasztotta a csapatot. Ki is volt az, aki telibe leszarta 2013-ban Malajziaban az egyertelmu utasitast, amit Horner kiadott? De ettol Vettel lett a tokos, bevallalos pilota. Alonsot szetszedte volna mindenki.
-
törölt tag
Kerek 100-s hozszólásnál találtam céltalannak.
..és megint mondom, nem szólítottak meg, csak így volt pontos, mivel nem egyedüli vélemény volt. De ennyi és nem több.
..
így nyilván nem állítottam és te nyilván nem cáfoltál kétszer, és nyilván nem ezért, és akkor lett céltalan (számomra).
..
De nem akarok megint egy parttalan vitába bonyolódni, egy másik okból, tehát nem vitázom veled.
..és mással sem, mert melóznom kell. -
bambano
titán
-
törölt tag
-
bambano
titán
szerinted van értelme úgy vitatkozni veled, hogy minden olyan hozzászólást, ami nem a te lelkivilágodat támasztja alá, azt el sem olvasol vagy figyelmen kívül hagysz? hint: nincs.
"Egyrészről a végeredmény alapú megközelítés szerinted/szerintetek korrekt ha Vettel 'jobbságát' bizonyítja Alonso-val szemben, de nem korrekt ha Ricciardo 'jobbságát' bizonyítja Vettel-l szemben.": mivel beletetted a szerintetek kitételt, ezért ezt az állításodat magamra vettem. Nehezen igazolható, hogy nem ez volt a célod.
és mivel én már egyszer leírtam, meg egyszer vissza is idéztem, hogy:
(#69) bambano: "például nekem kicsit se fáj kijelenteni, hogy 2014-ben ricciardo jobb volt, mint vettel."ezek alapján bizonyítottnak látom, hogy csak kötözködhetnéked van, korrekt vitára nincs igényed.
a továbbiakban ezt hangsúlyosan fogom figyelembe venni.
-
törölt tag
nana...az alaptalan állítások nem egyenlőek a ti álláspontotokkal nem egyező állításokkal.
Egyrészről a végeredmény alapú megközelítés szerinted/szerintetek korrekt ha Vettel 'jobbságát' bizonyítja Alonso-val szemben, de nem korrekt ha Ricciardo 'jobbságát' bizonyítja Vettel-l szemben.
és persze
Sz@r autóval mindenkinek tudnia kell nyerni, ...kivéve Vettel-t.24 versenyző közül Alonso-ra voksol:
Webber, Hamilton, Perez, Gutierrez, Maldonado, Kovalainen, Di Resta, Bianchi
szerk: azóta Verstappen és Sainz is.
Vettel-re:
Vergne és RicciardoA többiek nem döntöttek.
...és még mindig nem arról indult a vita, hogy melyik a jobb, hanem hogy azt mondtad az első hozszólásban:
"alonsoka legjobb pilóta címe azért elég erős itt a ph-n"Erre hoztunk fel alátámasztást, hogy ez bizony egyáltalán nem meglepő. ..ha csak a végeredmény számítana egy technikai sportban, akkor felesleges lenne szavazni és szakérteni.
-
Viktor77
titán
-
Breeze
aktív tag
Te meg ne okoskodj, tudod jol áll ha egy okos ember hülyéskedik, de az kicsit gáz mikor egy hülye okoskodik!Már bocsi... gondolok itt az alaptalan állitások sokáságára.
Neki kedvezett az akkori helyzet a csapatnál, rá épitettek és épitenek hosszu távon(De te gondolom Wéber Gábor véleményével és állitásával is szembe szállsz).Persze ehez a 3 győzelemhez kellett a sok szerencse is mivel erőből nem lett volna rá képes.De ettől függetlenül én kedvelem őt is. -
Viktor77
titán
-
Breeze
aktív tag
keresem a cikket ahogy meglesz belinkelem ide.De azt is tedd hozzá hogy kicsit többször állt félre Vettel a redbullal mint Ricciardo.Ha ez nincs ugye akkor valószinű, hogy Vettel is odaért volna.
Viktor77
Nem a Vettel szimpatizálás hozza ezt ki belőlem, hanem a sok hülye duma a 150%-zás az hogy alonsoka kocsija szar de ő miatta tudtak ott lenni stb stb.
de tudjuk a híres mondatot: "Felipe Fernando is Faster Than You" -
Viktor77
titán
-
törölt tag
Amikor a Mercedes műszaki hibái voltak és Ricciardo nyert....Vettel nem volt a mezőnyben?..mert a sansz neki is megvolt..
linkeld légyszi hol nyilatkozta Newey hogy a 2014-s RB-t Ricciardo-ra tervezték nem pedig Vettel-re, érdekel tényleg, mert a 2014-s autót nyilván nem 2014-ben fejlesztették, emlékezz Ricciardo milyen jól ment a szezon első versenyén, dobogó volt.
kellene az a link.
szerk:
még mindig Hamilton és Grosjean drukker vagyok.
-
Breeze
aktív tag
te okos tojás.... hogy nyert Riciiardo? nem erőből, hanem a mercedes műszaki szarságai miatt volt neki erre lehetősége!Vettel miért nem nyert? egyszerü, biztos hogy nem év közben mondta azt hogy pá én megyek a Ferrarihoz, ez tuti előre le volt tisztázva,és mint ahogy írtam én is Newey is kijelentette hogy az idei autó(2014) Ricciardora lett épitve ahogy a Ferrarinál alonsora és nem Kimire.
Majd idén meglátod te is, hogy hol lesz a te alonsokád, és hol lesz Kimi és Vettel, na meg a Ferrari
-
bambano
titán
én pedig azt a kérdést tenném fel, hogy 2014-ben IS jobb volt vettel, mint alonso a pontversenyben.
akkor miért alonso a legjobb? miért azt a versenyzőt erőlteted objektíven legjobbnak, aki az utóbbi 10 év legótvarabb eredményét hozta össze a ferkának??? tavaly kb. az volt a szintje, mintha a 100 méteres síkfutásban lekörözték volna. -
bambano
titán
-
davidsone
addikt
-
törölt tag
Te csak annyiban vagy szvsz hibás hogy 'Alonsoka'-t használod, ez nem jó.
Vettel miért nem nyert tavaly? ..szerinted hülyeség hogy sz@r kocsival nem lehet nyerni...pláne hogy ahogy írod Ricciardo-nak sikerült, 3 alkalommal..
tehát feltenném a sokpénzes kérdést, Vettel miért nem nyert 2014-ben?
Még csak annyira nem is lehetett sz@r a kocsi, hiszen a csapattárs nyert vele párszor.
?bambano sry.
-
bambano
titán
másfél év után nem biztos, hogy ezt mondtam volna. de azóta eltelt három és fél év, és kiderült, hogy tévedett. 2011 augusztusában senki nem gondolta volna, hogy alonso a legnagyobb költségvetésű csapatban nem lesz világbajnok. de mivel most 2015 januárja van, most már nem találgatás, hogy ki a 2011-2014-es világbajnok, hanem TÉNY. így az időközben történtek azt bizonyították, hogy a kijelentése tévedés volt.
"Montezemolo-nál, amikor a legjobbnak nevezte Alonso-t azt kifogásoltad hogy nem közvetlen főnöke": nem kifogásoltam ilyet, olvass vissza. A vitának azon a részén az volt az állítás, hogy alonso a csapatfőnökök szerint jó pilóta, ennek alátámasztására hoztátok montezemolot. csakhogy montezemolo nem volt soha csapatfőnök.
"az idő igazolta...kinek??! Neked?": miért, neked nem?
"Ültesd be Vettel-t egy Marussia-ba és kérd rajta számon hogy miért nem nyer VB címet": de miért ültetném be egy marussiába? nem alternatív világbajnokságról beszélek, nem a fanok álmaiban felmerülő lehetőségekről beszélek, hanem a hivatalos fia f1 bajnokságról. ez nem egy számítógépes program, ahol kedved szerint újraindíthatod a bajnokságot, meg cheatelhetsz, ha nem az nyert, akit te szeretnél.
alonso kipedálozta magának a legjobb csapatot, a legjobb fizetést, elvileg mindenki úgy ugrált, ahogy ő fütyült, ez lett a vége.
"sajnos nem a topikkal volt itt a baj már látom..": már ha az nem baj, hogy egy moderátor az álmodozásai alapján sértegethet valakit...
-
Breeze
aktív tag
Már ne haragudj de én se nézném jó szemmel hogy itt van egy nagyra becsült versenyző a 150%-val és 5 év alatt mi volt? persze írjátok megint azt hogy a kocsi szar volt de alonso miatt egy redbull lett és hüha.
Ugyan már hagyjuk ezt a hülyeséget, szar kocsival nem lehet nyerni!Button se tudott tavaly, Ricciardonak is mázlia volt a mercedes baki és műszaki hibák miatt. -
Viktor77
titán
-
Breeze
aktív tag
Igazából az én első kommentem volt a hibás..nem kellett volna... sok sérült alonso fan nem tudja abba hagyni hogy figyelj mégsem ígyvan.Persze ott volt a Ferrárinál 5 évet és semmi sem volt jah persze kihagytam hogy a kocsi gyenge volt de alonsokának köszönhetően megvolt a 150% és bla bla.Véleményem az hogy egy jó kocsival is tudni kell nyerni, lásd Webber vagy Rosberg esetét akiknek ez nem sikerült pedig....Schumi nyert volna abban a helyzetben amiben alonso nem tudott, de még Vettel is kihozott volna 5 év alatt egy vb elsőséget.Mondhat bárki bármit, arra hogy ki mennyit hoz ki a kocsiból és alonso 150% ha megvan ha nincs, nem azért kap év végén valaki vb trófeát.
Alonso ha annyira jó és tényleg nagyra becsülik akkor a Mercedes miért nem dobta ki miatta pl Rosberget?Vagy Kvyat helyett miért nem alsonot választották?Ferrari döntött alonso ment Vettel jött
-
Viktor77
titán
Azt hiszem, ezt már írtam neked, a világ nem fekete és fehér.
Vettel nagyon jó pilóta, "pechjére" amikor ezt mutatta, a mezőny talán legjobb autójában ült. Írtam is, valószínűleg ez is közrejátszott a Ferrarihoz igazolásában, itt megmutathatja mit tud. Kár lenne a tavalyi év után leírni.
Alonso viszont ezt már megtette. Egy rosszabb autóval is tudott villantani, sőt, majdnem címet is nyerni. Ezt még nem láthattuk Vetteltől, talán most fogjuk.
Kicsit mindannyian őrültek vagyunk, hogy képesek vagyunk ilyen dolgokon vitázni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 11 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 17 Pro 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Legion Pro 5 GAMER notebook - R9 8945HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue - Karcmentes állapot - 100% akku (14 ciklus)
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) rákerestem erre a hajrá Vettel-re...

Az a baj, hogy a te szádból semmi nem hiteles, amiben szerepel Alonso neve, mert zsigerből utálod. Itt különbözünk a leginkább, meg abban, hogy az alapvető tisztelet sincs meg részedről a másik kedvence iránt, utálat ide vagy oda.

), a baj az hogy a Tesztpilótai képességek számítanak ma a Forma 1-ben, így Vettel a nyerő, szomorú de ez van...