Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
engem is vonz ez a több procis megoldás, de inkább maradok a hagyományos dolgoknál .
Egyébként szép írás . -
Mokó
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #48 üzenetére
Hát ez hatalmas
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Neovenator #47 üzenetére
engem elginkább erre emlékeztet:
mindegy, nekem tetszik és kész. szerintem nem ormótlan téglatest.
nem apró, ez tény, de formára egész jó. -
Neovenator
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #46 üzenetére
Elsősorban nem esztétikára akartam kifuttatni a dolgot, de amúgy jogos...szerintem nem az esztétika parnasszusa egy nagy, ormótlan téglatest
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Neovenator #44 üzenetére
ja, én főleg erre a részre reagáltam:
[„adott egy óriási, egy orosz tank báját és szépségét idéző ház”/I]
-
Neovenator
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #42 üzenetére
Nekem meg az Akula (Typhoon) osztályú tengeralattjárók, amiknél elképesztőbb pazarlást el se lehetne képzelni a világon, de én elsősorban nem esztétikára szerettem volna kifuttatni a dolgot, hanem a bizonyos géptípusok szerelésének izgalmasságára, amit nézzbe említett.
Attól, mert legszívesebben beparkoltatnék egy Akulát a hátsó kertbe (nem menne
) még nem igazán találnék kihívást abban, hogy elhelyezzek benne...tulajdonképp bármit.
-
Mokó
aktív tag
válasz
Neovenator #40 üzenetére
Igazad van fogyasztásszempontból,én csak arra próbáltam célozni,mekkora feeling egy ilyen gépet használni.
Jómagam is odavagyok a többprocesszoros rendszerekért,ezért ezek többre tartom,jobban kedvelem.It's a matter of personal preference,I think.
Ennyi.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Neovenator #40 üzenetére
ez maximálisan ízlés dolga.
nekem pl. kimondottan tetszik ez a ház. -
dave118
senior tag
Eszméletlen! Grat a cucchoz
Még ilyen cikkeket! -
Neovenator
senior tag
Az, hogy nincs semmi érdekes egy kisméretű (nem HTPC) gépben, nézőpont kérdése. Számomra sokkal izgalmasabb megtalálni a lehető legkisebb, leghatékonyabb házat a lehető legtöbb teljesítményt nyújtó rendszernek úgy, hogy közben a hűtés és a hangerő is megfelelő szinteken maradhasson...nekem pont egy túlméretezett batárt építeni nem túl érdekes (a FELESLEGES energiapazarlásától meg kiráz a hideg), mert nem látok benne semmi kihívást...adott egy óriási, egy orosz tank báját és szépségét idéző ház, amibe csak bele kell pakolni a szörnyen avíttas, hatalmas, hangos, sokat fogyasztó és felülmúlt teljesítményű alkatrészeket és punktum.
Mokó:
A zsiga is elképesztően kis hatékonysága okán fogyaszt teljesítményéhez képest nevetségesen sok energiát, csakúgy, mint a cikk tárgya...úgyhogy árban ég és földnek tűnik egy Veyronhoz képest, de a villanyszámla és az ésszerűség (környezetvédelem) figyelembe vételével annyira már nem is.
-
-
Mokó
aktív tag
válasz
Neovenator #34 üzenetére
Tudod egy 200-nál csendesen suhanó veyronban is el lehet az ember meg mehetsz zsigulival 80al,kanyarban.
Nem ugyanaz a feeling.Kinek a pap,kinek a papné.Árban meg ég és föld.
-
Neovenator
senior tag
válasz
sz.balazs.95 #35 üzenetére
Sajnos nem tudok lázba jönni egy TÁTRA tehergépkocsitól...nevezz sznobnak, de inkább egy Bugatti Veyron dobogtatja meg a szívem...
-
nézzbe
aktív tag
válasz
Neovenator #34 üzenetére
Az nem ugyan az a feeling, itt most nem is a teljesítmény/fogyasztás a lényeg számomra, egy htpc-ben semmi érdekes nincs, LAN partin is igen tekintélyt parancsoló gép
, VGA-nál akkor meg erre futotta, de már nagy tesó , HD6970 érkezik bele
(#35) sz.balazs.95: +1
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
Neovenator #34 üzenetére
de cserébe viszont milyen badass.
-
Neovenator
senior tag
Hátborzongató konfig, mindent felvonultat, amit elkerülni igyekeztem mindig is...feleslegesen nagy, túl sok és speciális alkatrész, túlméretezett táp, alulméretezett VGA, 100 ventilátor süvítése, abszolút energiapazarlás...és ráadásul, ami a legszörnyűbb, hogy egy mostani, cipősdobozba zsúfolt rendszer szarrá veri teljesítményben...azaz TÖKÉLETESEN ÉRTELMETLEN az egész koncepció.
-
pakriksz
őstag
játékra persze hogy nem jó, mert ott 1 mag sebessége számít,2-4-nél többet nem is tudnak használni
-
Mokó
aktív tag
Nagyon durva gép.Ha a gamékra nem is feltétlenül,de már tudom ki lessz a szerver,egy mondjuk,Fülei Lanparty-n!!!
-
nézzbe
aktív tag
válasz
MaxxDamage #30 üzenetére
, még az ASUS CUV4X-D konfigom tőled vettem
-
Igazán szép gépezet és írás is teccik !
Nekem csak 2 CPU -s PII/PIII -as rendszerek vannak, de egy ilyet is elfogadnék, összeraknék szívesen !
Gratulálok hozzá !L
-
gery2123
őstag
A gép nagyon tetszik, pláne a 4 CPU. Na de a teljesítmény játékok alatt, hát na.... Ekkora fogyasztás mellett pedig ma már nem sok létjogosultsága van a kicsikének. Azért nagyon jó kis írás, és közelebb vitt a szerver cuccokhoz egy kicsit.
-
Félelmetes.
Ezt a játékos teljesítményt amúgy ki tudtad volna hozni egy IGP-s Richland APU-ból is, de az meg nyers CPU erőben jócskán elmaradna a 4 CPU-s rendszer mögött. Igaz, fogyasztásban is - ha hosszú távra, masszív használatra vetted a gépet, akkor lehet hogy rá fogsz fizetni.
A Stacker + Enermax duó előtt viszont...
-
bambano
titán
járt mellé jutalomút paksra...
egyébként hagy jegyezzem meg csendben, ekkora keretből az a stacker újkorában alig lett volna meg... -
Kube
senior tag
Már régebben is gondolkodtam azon, hogy egy szerverhez közelálló konfig mit tudna játékok terén. Ez a fogyasztás félelmetes, nem semmi, hogy bevállaltad.
A táp nagyon gyilkos
-
dvdbackuper
őstag
Ha kicsit meghúzom a 4 magos XEON-t, kb ugyanott vagyok
A proci 8k-ba volt, a lap 6k-ba (s775)... Egyébként érdekességnek tényleg jó, nekem is volt annak idején egy dual P3 konfigom, 2x1.4Ghz tualatinnal...
-
Gratuláció a cikkért
Én most építek egy 1366-os gépet , 2 db hatmagos Xeonnal (60W/db kivitel).
A tápot max 650W-ra lőttem be és a fogyasztást sem akarom 250W-nál magasabbra vinni -
jacint78
addikt
Örülök, hogy valaki kipróbálta ezt, mert bizonyította, hogy semmi értelme nem lett volna annó kipróbálnom, mert ahogy írták, ezt még a fenom II-m is eltánglázta annó.
-
MongolZ
addikt
Nagyon jó cikk, mindig öröm olvasni ilyen különlegességeket!
-
Madárpók
aktív tag
Hm, sovány az a 2,4 GHz, a tápban is van még tartalék...mondd, hogy lehet tuningolni
-
macskea
őstag
Hehe, mivel ketten használjuk a gépet, mindig megy egy Explorer meg egy Opera, egy kéve irodai bisz-basz, meg zene, Skype,
torrent, progi a telefonokhoz, a fényképezőgéphez, meg még ki tudja hány félfelesleges kényelmi fos. Hát igen, tíz-tizenöt éve még nagy barátságban voltunk a feladatkezelővel, lelkesen lövögettük ki a feleslegesnek vélt processzeket, hogy ne csússzon a film alatt a hang, ha ment a háttérben valami.Újraindítani meg minek. Szigorúan altatás.
-
Hunter2
addikt
a catzilla milyen felbontásban ment?
-
vhw
addikt
És van még proci feljebb az Opteron 8200 családban a bővítéshez.
Hajrá-hajrá! -
Wooww..
Nagyon brutálA tápért megérte, ez azért egy brutál Enermax jószág akárhogy is nézzük.
Gratula érte
A gép teljesítménye meg nah, sokkal gyengébbre számítottam. Ha a fogyasztást nem nézzük / mert ugye csak szerver / akkor is nagyon stabilan teljesít.
-
macskea
őstag
Én egy gyári Dell grafikus munkaállomáson nyomom már vagy harmadik éve, játszani mondjuk nem játszom, de nem tudom megmondani, hogy hány egyéb progit kellene futtatni, hogy elfogyjon a gép.
Hiába: - "No replacement for displacement!"
-
sz.balazs.95
veterán
Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy szervergépet mennyire lehet desktop-nak használni, játszásra.
Az mondjuk sajnálatos, hogy a játékok nem nagyon tudják kihasználni a CPU teljesítményét.
Köszi, tényleg hiánypótló írás. -
dredbiro
senior tag
Jó kis írás,köszönöm szépen. Én a mostani konfigomban proci cserével ( i5 2500 ) tudtam elérni a 11000 pontot 3d06-ban,persze komolyabb játéknál elfogyott/ elfogy a vga.
-
kirukris
tag
Ez beteg
jó a cikk is, grat
-
Dyno
veterán
Nagyon tetszetős írás, köszi ez tényleg hiánypótló.
Már csak annyi érdekelne(lehet átfutottam felette), hogy mennyiből jött ki leginkább a CPU+Lap páros.
-
Saccco
nagyúr
Azért ez már-már perverzió!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Lehet-e még játszani egy kiöregedő, gazdaságtalan platformon? Lássuk, mit kapunk 400-450 W-os fogyasztás mellé!
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest