Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
jó lett.
-
Reibek
senior tag
-
nuke7
veterán
a 2gb-s 6950 OC-n szépen lehet már 3 monitoron játszani, ha nem ultra-ban, high-on azért megyeget, ha jól tudom.
(#47) Reibek: aha... nem vágtam, hogy a 460 ilyen olcsó lett...
nem is néztem, mert 790fx-es, CF-es alaplapom van[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
Reibek
senior tag
Árgép szerint a olyan 65k a legolcsóbb 6950 2GB tegyük fel hiszünk benne.
A legolcsóbb 460 1GB 30k
Tehát 5 ronggyal és 25% teljesítménnyel beljebb vagyok.
Aktív átalakító minimum 5k
Tehát 10 ronggyal kevesebb, erősebb egy picit.Robi BALBOA Köszönöm, te is tudod hogy nincs komolyabb súrlódás köztünk ilyen dolgok miatt az F12011-es teszteket ő nyomta le.
zolee5016 Ha különböző a felbontásuk pl 22" 1920X1080 és 2X19" 1440X900 akkor a középső 22"-os is "csak" 1440X900-ba fog menni mert a 3 monitornak ugyan akkora felbontásba kell mennie.
Mit értesz az alatt, hogy gördülékenyebbek az autós játékok.soldierboy
[ Szerkesztve ]
-
félisten
3db 3D-s passzív monitor és a 3 monitor ugyanaz.
Csak a 3D-s monitor ütősebb. Ha már veszek 3 monitort akkor olyan legyen hogy "hűha!".(#27) proci985: Azon kívül, hogy nem lehet kapni, csak 200K darabja a VGA-nak. Rohanok.
(#39) nuke7: 1db 6950-re nem engednék rá ekkora felbontást...
Sőt 1db semmilyen GPU-ra, ha játszani kell...A VRAM-nál akkor érdekes az 1GB, ha nagy felbontás miatt kifogyhat a kártya, akkor lezuhan a min.FPS.
5760-nál már kifogyhat, akkor van "lag".[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
soldierboy
tag
Nagyon jó cikk.
-
Vasinger!
nagyúr
A képeket nem tudnád belinkelni nagyobb felbontásban?
-
tombar
senior tag
lehet h a 6950 olcsóbb valamennyivel, de 25%-kal kevesebbet is tud. talán egy 6970 tud valamit, de az 105 kiló, míg a 460 sli meg 100k és még nem is a ref.hűtővel szerelt változat, de 88ból is kijön normálisabb egyventis hűtővel.
am 2 kártyás rendszernél cf-ből 5850 (giga 50k), 52k meg 560 nonti msi-től. na most mind2 combosabb, viszont annyival éhesebb is. egy normális 650es táp biztos h kell alájuk. sajna én ezért nem is építenék több kártyás rendszert. komolyabb alaplap (főleg sli-nél), combos táp, + gpu szinkronizáció.[ Szerkesztve ]
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
nuke7
veterán
szerintem nem kell display portos monitor, elég ha display port -> dual dvi átalakítód van, az aktív fajta, és kész is.
és szerintem egy 6950 olcsóbb mint 2 gtx460 és már meg is vagy(#23) D1Rect: 3d meg a három monitor nem ugyanaz
(#6) PH-User: szerintem ezt a 3db gtx580-at gondold ujra
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
-
zolee5016
őstag
Nekem is 460 sli-m van és pont ezen a 3 monitoron gondolkodom.Azt esetleg meg tudnád mondani.hogy a három moncsi tök egyforma legyen ?,vagy a két szélsö egyforma a középsö nagyobb22-es mellé 2 db 19-est szemeltem ki mindhárom samsung.A legjobbkor álltál elő az irásoddal számomra Most azt jól vettem le hogy az autós szimulátorok simábban mennek? Én főleg azokkal játszom.
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
Robi BALBOA
őstag
Nagyon jól sikerült a teszt, Grat!
Ezek után tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy egy GTX480 Sli mit tudna hasonló körülmények között, főleg húzósabb helyzetekben, mint pl: Crysis 1/2, BF3, Metro, Dirt3.
"Máriót is akartam de nem megy ekkora felbontáson " -Na ez mondjuk egy kicsit szíven vágott, nagyon kíváncsi lettem volna, hogy hogyan lagol a gépeden!
Van egy kis hiba a F1 2011 Dx9 Vram használatot szemléltető táblázatban, 5760*1080-ban 13600mb-ot írtál.
GTX460 Quad Sli meg 6 monitor, az asszony ki fog akadni szerintem és bünti lesz, de legalább tudni fogjuk, hogy mi van ha nem leszel fenn a PH-n egy darabig.
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
tombar
senior tag
én majd 3 17es crt-vel fogom csapatni 3072x2304-ben
viccet félre téve patent írás lett. először néztem egyet a hkc-re, de gondolom nem lehet olyan rossz, főleg ha örömmel is használod.
off: soha nem mondanék le a crt-ről, 24es benq-tól kiráz a hideg, 19es lcd-től meg kifolyik a szemem. ne kérdezzétek h miért, de a 85 hertz megynugtat
amúgy van egy fajta komoly termékpolitika az sli-ben. egyrészt kell hozzá komolyabb (és drágább) lap, másrészt meg ugye 3 monitorhoz 2 gpu kell. minden piacvezető ezt csinálná.
viszont van egy de is. az oké h eye-jal natívan tudsz 1 gpuról hajtani, de ahhoz kell is a nyers erő, ami meg nem a 6770-ben van. ami a cf mellett szól az az alaplapok. még a legolcsóbb 2 pciexes lapok is mennek cf-ben. más kérdés h az egyik 4szeresen.[ Szerkesztve ]
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
Ramoss
tag
Nagyon király teszt!!Várom a 6 monitoros tesztet is ha az 'asszony is engedi' (remélem engedi)
Ramoss felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Angel1981
veterán
válasz Dr. Romano #3 üzenetére
Igen, de azt csak DX11 alatt.
DX9 estében tényleg tűrhető az optimalizáltság. -
Silenzio
addikt
Látom, igen, erre gondoltam. Ilyenkor gyakorlatilag szemből látod a szélső monitorokat is, ha oldalra pillantasz. Tök mindegy a betekintési szög szempontjából, hogy TN-es vagy sem. Nem rossz. Én azért maradok a hagyományos megoldásnál.
Am. szerintem sokkal jobb a hatás, ha szemmagasságba teszed a monitorokat. 2 m vagyok, ezért ülve is eléggé magasról tekintek a dolgokra. A tápom dobozára tettem a monitort, így sokkal nagyobb a beleélés, mintha mindig 25-30 fokos szögben lefelé néznék.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
proci985
MODERÁTOR
evganak van gyárilag FC blokkos 3gigás 580asa. classified és hydro copper 2 kivitelben is. más kérdés, hogy a sima 580at 500usdért adják, a hydrokat meg 730ért. összehasonlításképp az 590et 750ért adják, szóval kegyetlenül drágák.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
DemonDani
addikt
képeket nagyban kérhetnék?
mert ez így gáz, csak azt látom, hogy 3 monitoron minden iszonyat pici
meg első oldalon monitor felbontása 1980 x 1020 lesz, 1920 x 1080 helyettNEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
félisten
Sztem érdekes a teszt, ilyet nem olvasol tonnaszám a neten.
Otthoni felhasználásra mennyire jó vagy nemjó az meg szubjektív.Én tavaly télen nézegettem nagyon a 3 passzív 3D monitoros játékot, de még mindig nincs elég erős GPU a művelethez.
Legalább egy CFX 6970OC-val kéne hajtani a 3 monitort, de inkább 3db 6970-nel.Még 2011-ben sem skálázódik normálisan a 3.GPU-tól a multigpu rendszer, ami sztem nem kicsit gáz...
Akkor viszont GTX 580OC SLI kéne, azon meg nincs elég memória, de van 3GB-os kiadás, arra meg nem megy rá a FC blokk.Szóval 3 monitor ~200K + 2VGA ~200K(580SLI-nél több) + ~50K a két blokk + ~200 a PC alá.
Ez a móka nekem még drága, de 1-2 év és sztem visszatérhetünk rá.
Addig én inkább PS3-at vennék move-val és passzív 3D TV-vel.
80+200."fúú, nem zavar a belógó keret"
Nem. Kb. 2 nap megszokni, főleg FPS multinál óriási előny."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Reibek
senior tag
Nem tudom megtudjátok-e nézni mert Facebook-os de itt egy videó (a kupit ne nézzétek)
Gergosz2 nem tudom mi az.
D1RECT tényleg nincs minden honlapon ilyen teszt általában 2 "bika" kártyával mérnek.
Természetesen én is jobban örülnék, ha két 580 lenne a gépben de ez van ezzel is tudok játszani.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
köszi az infokat!
nekem inkább munkára kellene, de ugye az ördög nem alszik. 6950 2gb meg amiatt lett, mert frame bufferben bír sokat, viszont ameddig nem fejlesztem a lap+proc+mem hármast (még nincs tervben a csere), addig egykártyás megoldások játszanak csak.
-
Gergosz2
veterán
a játékok 3 monitoron alap FOV-on mentek?
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
csabba74
csendes tag
Nincs szükség Displayport-os monitorra,csak egy ilyenre [link]
Jómagam is ilyet használok,tökéletesen működik vele az Eyefinity.
Egy kis ízelítő az egy-és hárommonitoros rendszer közötti különbségről [link]
Amúgy ATI-nál a kártya kb. két és fél monitornyi képet renderel,majd azt széthúzza,a széleken ez elég látványosan megfigyelhető sajnos[ Szerkesztve ]
-
Reibek
senior tag
szurmais MSI Afterburner-be meglehet nézni
proci985: 1 monitor: idle: felső kari 35C alsó 30C
3 monitor: idle: felső kari 40C alsó 33CFogyasztást nem néztem
Nálam leejti 3 monitoron is 51mhz-re az órajeleket ha csak netezek,dolgozok...
Monitor: meglepődtem én mert nincs változás ahhoz képest ha "kiterítem" a 3 monitort és a közt ha befordítom.
Én magam játékra és munkára használom a 3 monitort
Silenzio ez a lényege, hogy nagyobb legyen a látható tér jól fogalmaztál ha beülsz úgy mintha egy monitoron játszanál és befordítod a két szélsőt olyan mintha körül venne
Franc0 oké hogy így megoldod azt hogy 1 kártyával menjen a 3 monitor de attól még fogzs tudni játszani? Ha veszel egy 6970-est amit picivel ver a 460SLI akkor esetleg. És árba?
6970 újonnan legyen 80-90k 2GB-os
2db 460-as legyen 40k darabja
kb egál oké
De a 460 SLI-nél nem kellett plusz pénz költenem a DP-s monitorra[ Szerkesztve ]
-
franc0
őstag
Most nem fogom neked megkeresni a legolcsóbb DP-s monitort (egyébként csak 1 ilyen kell az Eyefinityhez, a másik kettő lehet DVI/HDMI), mert ez számomra irreleváns.
50 ezer körül kapható a DELL beugró IPS monitora, ennél olcsóbban csak vackokat kapsz, nem monitort. Azon természetesen van DP is.
3 monitornál már különösen ajánlott az IPS panel.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
proci985
MODERÁTOR
egy kérdés: idle fogyasztás ls idle hőfokok hogy alakultak egy monitorhoz képest?
nálam a 6950 nem veszi vissza annyira az órajeleit két monitorral (stabilitási okai vannak), ami miatt fogyasztásban laza 50Wal vagyok egy két monitort hajtó 3870 fölött.
másik kérdés: írtad 28500 volt a monitorok darabja, nem zavaró a TN panel? nem fordulnak át nagyon a színek a nagy betekintési szögek miatt? minimum másfél méter szélesnek kellene lennie a három monitornak Nálad, nálam pedig már 2x19"nél is látszott a különbség egy PVA és egy TN között. én emiatt ipsben gondolkodnék, de úgy meg horror áron jönne össze a cucc (bár displayport már azokon szokott lenni).
három monitor egyébként nem csak játszani jó, pl programozni/irodai munkára szerintem remek több monitor (bár most nekem kettő is elég.)
-
szurmais
csendes tag
Tetszett a teszt, várom a folytatást.
A Vram mérést milyen programmal csináltad?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=szurmais
-
xKacsax
aktív tag
A teszthez Gratula!! részletes, lényegre törő mégis egyszerű. Mondjuk azért nevettem hogy némelyik játék 3 monitorral kicsit leizzasztotta a gépet. Tehát az FPS-t letolta. Illetve a Metro 2033 az a másik amit említettél is hogy már a menü sem tetszett neki.
Verba volant, scripta manent.
-
Silenzio
addikt
Nem akarok kötözködni, de szerintem baromság ez az egész. Egyrészt állati távolság legyen, hogy élvezhető, belátható legyen a kép. Már a 16:9 is sok. Annak idején kognitív pszichológiával foglalkozó szakemberek bevonásával állapították meg az ideális képarányt, ez lett a 4:3. A 16:9 látványosság volt, amivel a mozi felvette a tévé elleni versenyt.
A másik: a keretek. Ki akarna úgy játszani, mintha sisakrostélyon keresztül látna, hm?
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Kassadin
addikt
Köszi a tesztet, érdekes(és érdemes) volt elolvasni.
-
Eddie141
senior tag
Jó kis teszt lett. Érdekes látni, hogy 2 ténylegesen középkategóriás vga mire képes Számomra kissé irreleváns a 3 monitor, bár én is abba a kategóriába tartozom, aki már gondolt rá a "milyen lenne ha" ábrándozások közepette, de én maradok az egy és nagy képernyőnél. (viszont ismét csábít az sli )
Grat a teszthez, és köszönjük, hogy megosztottad velünk! -
PH-User
addikt
Nem kötözködésképp, de sosem értettem, hogy miért a sok drága videokártya, ha mondjuk így, 3 monitorral már 10fps köré csökken a legtöbb játék. Élvezhető? Szerintem nem, s nem tudom ér-e ennyi pluszt, a sok VGA meg a monitor... 3db GTX580-nal már biztos másabb a helyzet, de akkor ismét helyben vagyunk, az ára az horribilis.
A cikk egyébként részletes, tömör, lényegre törő.
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
Reibek
senior tag
válasz Dr. Romano #3 üzenetére
Szubjektív vélemény:
Szebb grafika mégis nagyobb FPS erre értettemDe az általad említett dolog valóban "gáz" ezt hívják mesterséges gépigény növelésnek
nuke7 mutatsz nekem 28500ft-ért Display portos monitort?
Ráadásul egy kártyával ami megfelel a 460-nak nem hiszem hogy akár 5040X1050-be is tudnál játszaniPH-User 2 játéknál esett le ilyen szintre jóformán koksz grafikán ha lejjebb veszed (mint ahogy írtam is) játszható
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Crysis 2:
"Szépen optimalizálták a grafikus motort."De annyira hogy még a talajvizet is számoltatja a város alatt
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
franc0
őstag
Most flémen kívül, AMD oldalon sokkal jobb a helyzet.
20 ezer körül is kapsz olyan kártyát ami viszi az Eyefinityvel a 3 monitor (persze azon nem fog menni a krájzisz maxon).
Olyan kártya kell amin van Displayport, és a 3 monitor közül az egyiken szintén legyen Displayport. Nem olyan drága dolog ez.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest