- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- sziku69: Szólánc.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Köszi, ezt is próbáltam már, nem működik. Éppen itt írták a HDMI port kikapcsolást helyette, ez az egy, ami biztosan működik, csak hát ez nem az, amit használni érdemes: [link] Őszintén szólva nem értem miért kellett ezt a funkciót hazavágni. OK, a többség lehet headless használja a Pi-t, de aki ráköti valami kijelzőre az most szívhat vele.
-
JaniS
senior tag
Egy kérdés, bár túl sok reményt nem fűzök hozzá... Pi4, 64 bites OS, HDMI porton lóg egy érintőképernyő. Az xscreensaver szépen működött, a beállításainak megfeleően lekapcsolta kijelzőt egy idő után. Valamikor frissítések után viszont csak elsötétít, de a háttérvilágítás bekapcsolva marad. xset q szerint monitor off, egyébként bármit is próbálok, pl. xset dpms force off, a háttérvilágítás akkor is marad. Próbáltam a config.txt-ben a fake kms driver-rel, ugyanaz a helyzet. Nyilván az xrandr --output HDMI-1 --off lekapcsolja, de ez nem felel meg az elvárásaimnak, mert nem lehet egérrel, billentyűzettel vagy érintve ébreszteni. Kipróbáltam amit már lehetett, de ez most már ilyen. Azért bosszantó, mert egy ideig jó volt. Nem olyan nagy gond a power gombot megnyomni, csak hát ez így kényelmetlen. Van még bármi ötlet?
-
JaniS
senior tag
válasz
wassermann #44705 üzenetére
Köszi, valóban. Akkor tulajdonképpen mindegy, hogy milyen az érintőkijelző... azt olvastam a hid-multitouch modul kellene hozzá, de nem láttam, hogy bárkinek is működött volna.
-
JaniS
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogy egy ilyen érintőképernyőt rá lehet venni arra, hogy a pi-vel működjön multitouch módban is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged