- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
drbubo0017
kezdő
válasz
vadkörte #27402 üzenetére
Sziasztok!
Jó ötlet a régi rádióból internetes rádiót fabrikálni mp3 támogatottsággal.
A volumiot ahogy látom folyamatosan frissítik, de az a probléma, hogy nem tudsz - legalábbis a mostani verzióval - a rádió állomások között lépkedni (webes felület kivételével, de ez nekem kényelmetlen) akkor van igazi rádió hatása a dolognak ha gombokkal is működik.
A RuneAudiot pedig ahogy látom már nem fejlesztik.
Most ott tartok, hogy sem volumio, sem runeaudio hanem saját szoftver.
A rádiós rész már működik teljesen jól LCD kijelzővel és mivel az lcdproc servert is sikerült működésre bírni, így egyszerűen megjeleníthető a rádió állomás neve és az éppen lejátszott műsorszám.
Most az opcionális bluetooth speakert próbálom rávenni, hogy megszólaljon. Ez még nem sikerült. Illetve volt itthon egy használaton kívüli infra távirányító amit újrahasznosítottam, így távolról azzal vezérelhető.
Az MP3-as részt még most szándékozom csinálni.
Ha megvan minden akkor viszont már dobozolni kell és tényleg nagyon jó ötlet ez a retrós rádió dolog. Egyenlőre egy vásárolt aluminium műszerdobozban van minden benne, de ez sokkal jobb lenne. -
válasz
Pont nemrég láttam egy hasonló projektet, szerintem pont ebbe a topikba linkelte valaki, és ott az egész erősítő részt is meghagyták glimmlámpástól.
Ha működik, el kéne rajta gondolkodnod, ezek a régi csöves erősítők kincset érnek.
Szerk.: Bocs, a "tranzisztorokos" szón átsiklottam. -
válasz
Valóban nem rossz ötlet, én is gondolkodom hasonlón.
Csak kellene egy megfelelő donor készülék hozzá.Az, hogy nincs meg a hátlap, sajnos akusztikai paramétereken sokat fog rontani.
A kb. 3 W-os Tesla hangszórókat pedig kár lecserélned. Retró külsőhöz nem fog passzolni a hangzás amit bele tudsz tenni, plusz a nyitott doboz miatt még rosszabb is lesz. Kellően érzékeny hangszórót se fogsz találni ami egy kis D osztályú erősítőről elmenne kielégítő minőségben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- War Thunder - MMO Combat Game
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest